Autor Wątek: 09.08.2008zakładając sobie obrączki na palec przysięgniemy sobie miłość wieczną  (Przeczytany 82277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roza_83
  • zapaleniec
Aguś a jaka będzie dekoracja auta,masz fotke  ???

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
Życzę powodzenia i cierpliwości w spisywaniu protokołu ;) My jeszcze nie spisalismy... Pewno wybierzemy się w tym tygodniu :)

Gabiś
  • Gość
Aguś  :-* :-* :-*
A spisanie protokołu to taka jakas dziwna wg mnie formalność... odpowiadasz na pytania na które i tak jest jedna odpowiedź.. i wszytsko jest oczywiste.

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Aguś- a jaka będzie dekoracja autka i w której kwiaciarni zamówiłaś bukiet i dekorację?? Chyba mi już to kiedyś mówiłaś, ale ja nie pamiętam... 

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Aniu Gabi niewiem jak to jest z tym protokołem  ::)...
i mam pytanko do mężatek lub dziewczyn które były spisywać protokół, na czym to wogóle polega, jakich pytań można się spodziewać itp itd?????

Ewelinko dekoracje i bukiet jest zamówiony w kwiaciarni na Kaziku przy optyku  :) zamawialiśmy tam różnego typu wiązanki czy bukiety w zależności od okoliczności i zawsze byliśmy zadowoleni i mam nadzieję, że teraz też będziemy  ;)

i chciałam pokazać naszą dekorację na autko ale mam problem z wklejeniem fotki  :-\
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
Pytania do protokołu są takie,że jak pisała Gabi odpowiedź jest oczywista. m.in. czy byłaś już z kimś zaręczona, czy byłaś w seminarium i z niego odeszłaś, czy nie znajdujesz żadnych przeszkód w zawarciu małżeństwa,stan cywilny, data i miejsce urodzenia, czy jesteście spokrewnieni, czy zawieramy małżeństwo z własnej woli  itp. w sumie parę łatwych pytań.

Offline roza_83
  • zapaleniec
No i np. kiedy były zaręczyny  ;) dobrze że wcześniej na to wpadłam i powiedziałam mojemu A kiedy się oświadczył to by była kiszka  ;D  ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
no faktycznie... mówiłaś mi ,że w kwiaciarni koło optyka :) my też tam zamawialiśmy kwiaty na różne okazje i zawsze były ładne :)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Ewa Madzia dziekuję  :-* :-*

oj Madzia to żeś mnie troche przeraziła  :o :o :o muszę się postarać aby Sebcio wbił  :glowa_w_mur: sobie do głowy pare dat  ::)

Ewelinko a no mówiłam mówiłam  :) tak mnie słuchasz  :P  ;)  :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ooo dobrze, że wspomnialyście o kwiaciarni bo ja zupełnie nie mam pojęcia gdzie bym mogła zamówic, zawsze zamawiałąm tu gdzie solarium na osiedlu ale one jakies takie same zawsze były  ;D ;D ;D

Offline evelaz

• Chuck Norris
ja Cię Agatko zawsze słucham, tylko pamięć czasem zawodzi :P jak się ma pełno spraw na główce :)
Nieraz też zamawialiśmy "u Królewny" i w porządku kwiatki były...

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Agatko,a le miałam nadrabiania  :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:
Gratuluje decyzji co do anzwiska :)
Praz załatwienia sprawy obrączek :)
A i dekoracja stołów i autka brzmi  :)

Gabiś
  • Gość
Aguś tak jak dziewcyzny piszą... ustalcie wczęsnij datą poznania się, datę zaręczyn....
Pyatania ???
np. CZy pijecie alkohol ??? Czy możecie moec dzieci ??? ( najdebilniejsze pyatnie na swiecie - przepraszam za wyrażenie - bo skoro kościół zabrania seksu przed ślubem to skąd macie wiedzieć)
Czy ktoś z bliskich cierpi na jakieś choroby, czy rodzice się zgadzają..... itp. Wpisz na google protokuł i wsyztskie pytania powinny Ci wyskoczyć.

Buziaki poniedziałkowe  :-* :-*

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Justyś w kwiaciarni przy solarium to nie mam pojęcia jak ona tam robi bukiety czy wiązanki, ale przy optyku wiem i co jest zamówienie to jestem zadowolona  ;D ;D ;D

a wczoraj tak liczyłam mniej więcej ile  Nas wyniosą rzeczy z kwiaciarni i trochę się przeraziłam zresztą mó PM też to będzie ok 1000zł  :mdleje: trzeba "powalczyć" o rabacik  ;)

Ewelinko wybaczam  :)  :-*

Ala dziękuję o gratulacje  :-* to była naprawdę ciężka decyzja i wiem, że dobra, ale jednak w serduszku tak smutno troszkę, że moje rodowe nazwisko będzie zastąpione innym  ::)

Gabrysiu dziękuję   :przytul: za przykładowe pytania i radę abym zajrzała w google, bo o tym nie pomyślałam i też tak zrobiłam i znalazłam i po przeczytaniu tych pytań stwierdzam, że wogóle po cholerę ten protokół, bezsens jak nic...
i wzajemnie buziaczki  :-* :-* :-*

Offline evelaz

• Chuck Norris
:) a z ciekawości ,to ja też zajrzałam do googli i zobaczyłam przykładowe pytania z protokołu... ;]

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Dziewczyny ten protokól nie jest taki straszny. A  w ogóle dużo zależy od księdza. Fakt zajmuje dość sporo czasu, ale u nas obyło się bez strachu bo przecież do ślubu nikt nas nie zmuszał i nikt nie był mu przeciwny ;)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
To zależy od tego jak obszerny protokół jest w danej parafii, u Nas był krótki, może miał z 10 pytań. te co są na internecie to są strasznie długie i nie wszędzie się taki robi. ogólnie było całkiem fajnie załatwić kolejną rzecz związaną ze ślubem i strasznie nie było.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Agatko ja też mam dylemat z nazwiskiem, bo trudno mi się z moim będzie rozstać :)

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Ewelinko i jak Ci się podobają te pytania??  ::)  ;)

Milenko Ewcia no myślę, że u Nas też nie będzie źle z pisywaniem protokołu, bo ten ksiądz co będzie Nam zadawać pytania to można powiedzieć, że Nas zna bynajmniej mam taką nadzieję  :)

Ala no to jest dylemat w większości z Nas i naprawdę trzeba dobrze przemyśleć bo to decyzja na całe życie  :)... mnie przekonało to, że jak w przyszłości będą dzieci to one będą nazywać się inaczej niż ja głupio tak

Aniu  :-* :-* :-*

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
a ja przyszłam życzyć miłych i kolorowych śniaczków :)  DOBREJ NOCKI

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
No ja sobie też czytałam protokół na necie i chyba było 2 pytania, czy może 3, których na tym w necie nie było. Ogólnie luzik, ale dałam do przeczytanie też T. żeby się chłop nie zdziwił u księdza, polecam - bo miał oczy jak 5 zł jak to pierwszy raz czytał. Choć protokół przy naszym dzisiejszym spotkaniu w poradni to pikuś  ;)  :-*

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Natulinek dziękuję  :-*

Kasiu no mój Sebastian też już czytał tylko, że nie przy mnie to niewiem jakie miał oczy  ;) ale jak mi mówił to nie był zbyt szczęśliwy hi hi hi... to co Wy w tej poradni mieliście, aż tak źle było??

Offline evelaz

• Chuck Norris
ten protokół taki zły nie jest ,ale jest też kilka dziwnych pytań ... ;]

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
to co Wy w tej poradni mieliście, aż tak źle było??

oj Agatko aż wstyd pisać takie rzeczy  ::)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Ewelinko a no właśnie jest pare dziwnych pytań ale damy radę  ;)

Kasiu no to współczuję  ::)

wiecie załapałam doła, ale nie chcę o tym pisać bo dla niektórych bądź większości z Was może to wydać się głupotą i mogłybyście pomysleć, że jestem jakaś stuknięta  :bredzisz:

i dobrze, że od dziś zaczęłam pijać ziółka uspokajające bo powiem Wam, że mimo tego, że to dopiero poczatek to jestem spokojna gdyż gdybym nie wypiła tych ziółek to bym beczała a tak to mam spokój w sobie

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
Aguś a co to za dół????

i kto niby ma pomysleć, że jesteś stuknięta, bo chyba nie my??  ;D

buziaczki radosne przesyłam  :przytul:

Offline hany81

• Chuck Norris
ojej co sie stało? czemu masz doła?

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Agatko no coś Ty, doły rzecz normlana.  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Aguś-sc  :uscisk: :uscisk: :uscisk:
bedzie wszystko dobrze  :)
a ziółka naparwde są niezastąpione, należe do osób które zabardzo wczuwają sie we wszystko i gdyby nie te ziółka to nie wiem gdzie bym wylądowała  ;D ;D ;D