Autor Wątek: 09.08.2008zakładając sobie obrączki na palec przysięgniemy sobie miłość wieczną  (Przeczytany 76048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
jestem happy - jutro jedziemy wybrać i od razu zamówić obrączki W KOŃCU  :cancan: :skacza:  :cancan: :skacza:  :cancan: :skacza:  :cancan:

i niewiem jak zacząć to zacznę od początku bo to dla mnie bardzo ważne i chcę się z Wami tym podzielić...
bo tak obrączki będą robione ze złota i oprócz obrączek, chcę również pierścionek- są to pierścionki po mojej mamie i obrączka po tacie - i w tych pierścionkach są takie dużeeeee kamienie wtedy były takie modne i jeden z tych pierścionków to zaręczynowy mojej mamy i jak tak z tatą wybieraliśmy nagle wpadł mi pomysł do główki, że z jednego pierścionka kamień będzie przełożony do tego, który będzie robiony dla mnie a z drugiego kamień byłby osadzony w obrączce zamiast brylancików (ale to już pomysł mojego taty) co o tym sądzicie czy zrobić tę obrączke tak jak wymyślił mój tato czy zamówić zwykłą bez kamieni??
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
no to ciekawy dzień się szykuje  ;D

ja myślę, że obrączke powinnaś wybrać taką jaką tylko chcesz, z kamieniem czy bez musi być dla Ciebie najpiękniejsza

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Fajny pomysł w wykorzystaniem kamieni, tylko czy one nie za duże :?: Zawsze też możesz sobie zawieszkę z nich zrobić  ;) :-*

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Iza o tak dzień zapowiada się piękny  :los: :los: :los: :los: a jeśli chodzi o obrączke dla mnie to wiem, że ja wybieram i napewno będzie taka jaką chcę, tylko się boję o to, że te kamienie kiedyś wypadną czy co, ale to zobaczymy co Nam jubiler powie  :)

Kasiu dziękuję  :-* a co do kamieni to one są duże, zwłaszcza jeden aż za duży hi hi hi hi i one byłyby szlifowane czy coś takiego i dziękuję za pomysł, może wykorzystam zobaczymy jutro się wsio okaże  :)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
zapowiada się Aguś jutro świetny dzionek.... ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
oj tak i to jeszcze jak świetny  ;D ;D ;D

Offline evelaz

• Chuck Norris

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Fajnie by było mieć cząstkę pierścionka mamy ale czy nie szkoda szlifować kamieni ???
Może tak jak pisała Kasia, zrobić zawieszkę ::)

Gabiś
  • Gość
Aguś  :-* :-* :-* oj cudnie sie zapowiada .....

Offline roza_83
  • zapaleniec
Pomysł bardzo fajny z tym kamieniem  ;D czekam na efekt  ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Mi też się pomysł z kamieniami bardzo podoba, nie mogę doczekać się efektu końcowego. mam nadzieje, że się pochwalisz  ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
cieszę się, że podoba Wam się pomysł, zobaczymy co z tego wyjdzie  :)

Edzia nawet jeśli kamieni bym nie osadziła to i tak bedę mieć pamiątke bo z tego złota tak czy siak będą obrączki, a co do tego czy nie szkoda szlifować, wczoraj tak się nad tym zastanawiałam i jednego pierścionka szkoda mi wogóle ruszać, ale z drugiej strony ja i tak go nosić nie będę a uważam, że bezsensu jest aby leżał schowany w pudełku a tak to będzie przerobiony na obrączki i będę nosić, jeśli chodzi o zawieszki kurcze ja nie noszę takich rzeczy  ::)

vonka jeśli to wogóle wypali, bo to też napewno zależy od obrączki to może nie to, że się pochwalę, ale napewno podzielę się z Wami moją radością, bo było wiadomo no od śmierci mamy a troche tych lat już minęło, że te pierścienie po niej będą przerobione na obrączki i ten moment nadszedł i to jest dla mnie bardzo ważny moment i ten pierścionek i obrączka będzie dla mnie cenna niż wszystko inne

niektóre z Was mogą się dziwić czytając to dlaczego piszę obrączka i obrączka  a nie obrączki otóż oczywiście dla Sebastiana również obrączka będzie robiona z tego złota, ale dla niego chyba (piszę chyba bo o tym nawet nie rozmawialiśmy a nawet nie było kiedy) nie jest aż tak ważne jak dla mnie. Myśl o tym, że będę mieć "krążek" min z pierścionka zaręczynowego mojej mamy jest czymś niesamowitym i tego nie umiem a nawet się nie da opisać tego co czuję

mam nadzieję, że Was nie zanudziłam  ;)

buziaczki  :-* :-* :-* :-*

Offline panna_niedopisana
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2012
Nie zanudziłaś, piękne jest to, co piszesz :) W ten sposób te obrączki będą jeszcze cenniejsze, będą dla was wyjątkowe... I tak by z pewnością były, ale to nada im szczególnej wartości.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
To jest bardzo piękne że będziesz mieć obrączki zrobione z takiego wartościowego ale nie materialnie lecz duchowo  złota  ;)
My też mamy obrączki do przerobienia ale po dziadkach  ;)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
zdecydowanie bukiecik 1  :)

słodka dzidzia  :Serduszka:

czekamy na relacyjkę z dzisiejszego dnia  ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Agatko, ale dziewczyny mają pomysły :)
A te Wasze obrączki z obrączek Twoich rodziców...
Piękne

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
Obrączka z pierścionka zaręczynowego mamy będzie miała jeszcze większe znaczenie......

to jakby zamknąc w małym drobiazgu milion uczuc i przeżyć....

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Aguś super pomysł z tymi obrączkami. Będą miały jeszcze większe znaczenie. :D

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
fajnie sie Wam zlozylo z tym zlotem z pierscionka i obraczki :)

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
Buziaki kochana! A obrączka z pierścionka Twojej mamy  na pewno będzie wyjątkowa i najpiekniejsza na świecie :)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
witam Was po mojej krótkiej nieobecności, ale miałam pewien problem i nie miałam głowy na forum, ale jest już wszystko ok nie zapeszając...

panno dziękuję  :przytul: i cieszę się, że Was nie zanudziłam  ;)

Justyś gdybym miała złoto po dziadkach to też by było dla mnie ważne i wyjątkowe, także myślę, że dla Was też będzie  :)

Ala Natulinek Milenko Aniu kawaii owszem te obrączki będą dla mnie w szczególności piękne, wyjątkowe a znaczenie będą miały bardzo duże i to co napisałaś Natulinku, że to będzie tak jakby zamknąć w małym drobiazgu milion uczuć i przeżyć - dokładnie tak

i tak w środę nie byliśmy po obrączki gdyż jak to bywa co człowiek zaplanuje to idzie w łeb, ale byliśmy dziś  :skacza: są wybrane  :hopsa: :hopsa: :hopsa: a gotowe będą na 26 czerwca  :los: tylko nie udało się z pewnymi rzeczami  :-\ pierwsze to to choć nie aż tak znaczące bo i tak będę nosić te pamiątki na palcu, ale pan powiedział, że te kamienie da się oszlifować, ale to jest bardzo drogie, gdyż bardzo ale to bardzo bardzo trudne do wykonania ponieważ są to twarde kamienie i cos tam jeszcze, nie pamiętam a druga sprawa to taka, że nie będzie takiego grawerku jaki chcieliśmy, bo ja mam za mały rozmiar i u mnie nie zmieści się na obrączce  tzn zmieściłby się, ale bez daty :mdleje: :mdleje: Sebcio z jubilerem się ze mnie śmiali super no nie  ;D i stanęło na imieniu i dacie no to tyle, jeśli chodzi o obrączki a pierścionek będę miała robiony jak odbierzemy obrączki bo pan powiedział, że na spokojnie a co mnie jeszcze ucieszyło to powiedział, abym 3-4 dni przed przyniosła swój pierścionek zaręczynowy to mi go całego obczyści i będzie jak nówka i to za darmo  :skacza: super

a jeszcze dziś byliśmy w USC  :hopsa: :hopsa: trochę żeśmy się naczekali, ale w końcu udało się i załatwiliśmy i stanęło na nazwisku męża  ;D bo stwierdziłam, że potem będą dzieci i że one będą mieć takie nazwisko a ja takie i tak jakoś głupio by było, niby dzieci moje, ale nie moje  :Kwasny: i chcieliśmy dziś załatwić też kościół, ale w kancelari był proboszcz a On jest od niedawna i powiedział byśmy załatwili z wikarym bo On jeszcze by cos pomylił czy cuś  :???: i wybieramy się po niedzieli i znowu czekanie  :czeka:
mam nadzieję, że chociaż proboszcz ślubu Nam udzieli

a w środę doszły nasze 4 tuby na wystrzał podczas pierwszego tańca  :los: jescze czekamy na księgę, ale coś dojść nie może  :drapanie: po niedzieli trza będzie się odezwać do tej osoby

no to chyba zdałam cała relację, chyba o niczym nie zapomniałam  :P

buziaczki  :-* :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Cieszę się,że obrączki załatwione ;) , a można wiedzieć gdzie jest taki miły pan co Wam będzie robił obrączki i pierscionek wyczyści ??  ;D ;D

co do nazwiska, to właśnie tak jak Ty myślę też o dzieciach , że tak bez sensu później ja mam inne nazwisko one inne więc lepiej jak cała rodzinka będzie miała takie same  ;D ;D ;D
tylko że ja będe mieć po mężu trudne i takie trochę śmieszne nazwisko i to mnie martwi  :P ale czasu jescze tyle wiec szkoda o tym narazie myśleć  ;D ;D ;D

pozdrowionka

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Super, że z obrączkami załatwione.  :D i USC też odhaczone, dla mnie tam było oczywiste, że przyjmę nazwisko przyszłego.

Offline evelaz

• Chuck Norris
dużo Aguś załatwiliście :) trafiliście na fajnego pana jubilera i będziecie mieli piękne obrączki ;D

gratuluję załatwienia USC i podjęcia decyzji związanej z nazwiskiem :)  :-*

Offline roza_83
  • zapaleniec
Ale super że sprawy idą do przodu takim dużymi krokami  ;D
Nie moge się doczekac obrączek  ;D

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
Wybieranie obrączek - fajna sprawa  :) Moja mama też mi podarowała do "przetopienia" swój stary pierścionek, który dostała kiedyś od taty. Co prawda nie był to zaręczynowy, ale kamień mu taki sterczał, że można było komuś krzywdę zrobić  ;) Taka moda była  ;)

USC też odhaczone, ja się mocno biłam z myślami co do nazwiska, ale stanęło na mężowym  :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
No to nazwisko męża zostało. Fajnie. To jest fajne uczucie jak przedstawias zsię innym nazwiskiem i zarazem śmieszne jak musisz się gdzieś podpisać i odruchowo piszesz panieńskie nazwisko ;)
 Ja chciałam miec dwa, ale są za długie, więc jest męża i tutaj w Anglii wszyscy mają z nim problemy ;) No ale trudno.
Ach no i nie mogę się doczekać kiedy będą fotki obrączek. Wytrzymam jakoś ten miesiac. :D

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
super że sprawy obrączek poszły po waszej myśli,już nie mogę doczekac sie efektu  ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Bukiet wybrałaś bardzo ładny.

Super, że obrączki zamówione ;D ;D

A co do nazwiska to ja kiedyś chce dwa, nie wiem dlaczego ale tak chcę ;D

A jak będzie to nie wiadomo ;)
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
ale się rozpisałam  :o :o :o :o jak nie dojdziecie do końca to się nie obrażę bo niewiem czy mi samej by się chciało ;) miłego czytania  :-* :-* :-*

Justyś jubiler jest na Warszawskiej w bramie po stronie przejścia, ale to jest tak, że my jesteśmy u tego pana stałymi klientami, bo co tu dużo gadać jest konkretny i jak do tej pory jesteśmy zdowoleni z jego usług, ale obrączki mieliśmy zamówić gdzie indziej i to jest przypadek, że akurat zamówiliśmy w tym sklepie bo jak bylismy ok miesiąc temu to Nam się nie podobały i jak wczoraj obeszliśmy sklepy jubilerskie to moje Kochanie mówi a może pójdziemy zobaczyć do tego gościa?? a ja tak obojętnie odpowiedziałam no możemy i dobrze, że poszliśmy bo jak zobaczyłam i przymierzyłam to Sebcio aż nie mógł uwierzyć, że w końcu  ;D się zdecydowałam  :los: :los: :los: a tam jest tak, że On co chwila zmienia modele obrączek  :D a z pierścionkiem to też przypadek, ponieważ w pierścionku jedno oczko wpadło do środka i chciałam zostawić aby mi poprawił i już chciał przyjąć a tu nagle mówi "wiesz co przynieś mi go 3-4 dni przed ślubem zostawisz i będzie jak nowy" no to oczywiście bez zastanowienia i z uśmiechem na buźce powiedziałam ok  :hopsa: :hopsa: :hopsa:

a jeśli chodzi o nazwisko to to u mnie może nie będzie śmieszne, ale ja mam długie a Sebastian krótkie i tak dziwnie mi, że coś tak za krótko jest, no ale decyzja zapadła a i tak jak piszesz, lepiej żeby rodzinka nazywała się jednakowo  :)

Kasiu dla mnie nie było oczywiste, że będę nosić tylko męża nazwisko bo odkąd pamiętam chciałam swoje zatrzymać a zwłaszcza, że to moje super łaczy się z nazwiskiem Sebastiana, ale po przemyśleniu za i przeciw będzie tylko męża troszeczkę mi smutno, bo jednak przez tyle lat nazywałam się tak a teraz będzie zmiana no ale cóż taka kolej rzeczy

Ewelinko no decyzja podjęta, ale do ostatniej chwili się wachałam  ::)  :-* :-*

Madzia Milenko Asiu nie tylko Ty nie możesz doczekać się obraczek uwierzcie, że ja też  ;D ;D ;D

Agatko wybieranie obrączek to jest rzecz niezwykła, nawet moje Kochanie to tak przeżywało, że aż sama nie mogłam uwierzyć jak na niego patrzałam...a to, że pierścionek po twojej mamie nie jest zaręczynowy to nic, nasze obrączki w końcu też nie będą po zaręczynowym pierścionku jednak jakoś trudno było mi go oddać do przetopienia, ale będzie z niego pierścionek i ważne jest to, że będziesz mieć tak niezwykłą pamiątke po swojej mamie a to, że jest z takiej okazji czy z takiej to nieważne, bynajmniej dla mnie, bo dla mnie najwazniejsze jest to, że będę mieć tak cenny symbol jakim jest obrączka  :)

Lili dziękuję za opinie bukietu, tylko o który Ci chodzi o ten z cantadesek czy z kalii????  ;)
a co do nazwiska właśnie tak to jest do ostatniej chwili człowiek mówi tak a jak co do czego dochodzi to człowiek ma dylemat i dopiero jak już ma wybrać to podejmuje decyzję i się okazuje wtedy, że jest inna niż miała być, tak było ze mną nie mówię, że z Tobą również  ;)

a zapomniałam Wam wczoraj jeszcze zakomunikować, że zamówiliśmy dekorację na autko i na stoły  :skacza: :skacza:, tylko, że niewiemy jaki będzie koszt dekoracji na stoły bo pani musi zoientować się ile kosztuje szkło, mam nadzieję, że cena nas nie powali  :-\ a bukiecik będzie z kalii i z róż, jednak na ten się zdecydowałam  ;) tylko muszę donieść inną fotkę bo tę co miałam to nie była za wyraźna  :)