Autor Wątek: 09.08.2008zakładając sobie obrączki na palec przysięgniemy sobie miłość wieczną  (Przeczytany 82517 razy)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Agatko jeste w szoku :)
Dziś nas znajomy prosił i oczywiście idziemy :)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
mnie też goście wkurzają, bo albo są niezdecydowani, albo nic sobie nie robią z terminu do którego mają potwierdzić obecność :Kill:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
No to nieciekawie... a do kiedy macie termin potwierdzenia :?:

Znam to skądś.. wczoraj dobry kumpel mojego T. zadzwonił i powiedział, że raczej nie przyjdą (zaproszenie dostali dwa miechy temu), bo tydzień później mają wesele, na które muszą iść, bo rodzinne i nie wyrobią z kasą - jakbyśmy robili wesele dla prezentów. A my i tak musimy zapłacić za 80 osób, też mamy limit gości.

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
Oj to nieciekawie... ale głowa do góry... zawsze trzeba się niestety liczyć z tym że niektórzy zawiodą...

Fakt - czasem zawodzą ci którzy byli praktycznie pewniakami.....  Tak własnie było w naszym przypadku....

Ale nie martw się... często jest tak że ludzie pomyśla zastanowią się i z reguły odpowiedzą twierdzącą....

Będzie dobrze.... nie zamartwiaj się zawczasu.... jeszcze nic nie wiadomo.... może akurat będzie 70 :)

Poczekaj aż dadzą ci znać jakie jest ich stanowisko... będą czy też nie... póki co się zrelaksuj i nie myśl o tym

Offline roza_83
  • zapaleniec
Wiem coś o tych gościach  :evil:
Aguś miałam tak samo i dzwoniłam nawet po kilka razy dopóki nie potwierdzili konkretnie czy będą czy nie  >:( wiem że to męczące ale nic nie poradzisz.Będzie dobrze  :przytul:

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
nie łam się Agatko! może nie będzie tak źle... i wszyscy, co się teraz zastanawiają przyjdą na Wasz ślub.. ;) trzymam kciuki !  :-*

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Pewnie i ja będę się musiała liczyć u siebie w rodzinie z takim niezdecydowaniem bo jest takich kilka osób  :ckm:

Mam nadzieje, że przyjdzie do Ciebie jak najwięcej ludzi, tych których chciałbyś widzieć w tym dniu  ;D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Agusiu jeśli oni tak stawiają sprawę to może podawajcie im terminy do, których muszą potwierdzić przybycie. My tak mieliśmy i powiem ci, ze wciekałam się jak nie potwierdzali, bo tylko kilka osób wzięło to sobie do serca. Do reszty osobiście dzwoniła moja mama i pytała czy będą na 100% czy nie. Trzeba z nimi trochę ostrzej i tyle. Głowa do góry.  :przytul: :przytul:

Gabiś
  • Gość
Aguś.. bardzo dobrze Cię rozumiem. Ale pewnie pamiętasz jak to było u mnie ??? 40 osób nam odmówiło.... a do trego jeszce 6 osób na 4 dni przed ślubem. Ludzie naprawdę nie myślą...

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
asz Ci ludzie....tylko czekać jak u mnie się takie numery zaczną!

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Kochane dziękuję Wam za tyle ciepłych słów  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Aniu no niestety nie żartuję jak na początku była to dla mnie przyjemność i radość jechać do kogoś z zaproszeniem tak teraz nie mam ochoty i się boję bo niewiem jaką odpowiedź uzyskam  ::) życzę Ci aby Ciebie taka sytuacja nie spotkała bądź żeby to były wyjątki  :)

Ala no garstka osób już z zaproszonych również się cieszyła i od razu odpowiadali, że przyjdą, ale to jest garstka - niestety  :-\ :-\ :-\ - choć jak widziałam ich miny radosne to i u mnie pojawiał się uśmiech  :)

Edzia dokładnie u większości co rozdaliśmy zaproszenia od razu padało pytanie "do kiedy trzeba dać odpowiedź" a i tak pewnie będziemy musieli sami wydzwaniać  :( :(

Kasiu termin potwierdzenia jest do 1 lipca, ale Sebuś mówił, że On to już będzie dzwonić pod koniec czerwca i od razu będzie chciał konkretna odpowiedź tak lub nie, nie będzie czekał aż ktoś się zdecyduje i masz rację z tym, że ludzie to teraz ślub traktują jako zło konieczno w tym sensie, że już myślą, że trzeba dać niewiadomo ile kasy bądź niewiadomo jaki prezent, a my gdybyśmy patrzeli na pieniądze to byśmy wesela nie organizowali bo byśmy te pieniądze, które wydamy w coś zainwestowali, niewiem głupie myślenie normalnie  :-\ :-\ :-\

Natulinek dzięki  :-*, ale o to chodzi, że ja nie mogę przestać o tym myśleć, juz mnie żołądek z tego wszystkiego boli a jeśli chodzi o osoby pewne, to tak jest w  przypadku z kuzynem Sebastiana, tzn On mieszka w Irlandi i jutro przlatuje do Polski i Sebcio ma się z nim w środę widzieć i tak mamy właśnie co do niego wątpliwości, że będzie i można powiedzieć, że od niego zależy ta ilość gości, jeśli powie tak (w co wątpię) będzie super, jeśli powie nie będzie źle i dopóki się chłopaki nie spotkają ja nie mogę spać i jestem cała w nerwach  >:( >:( >:(

Ewelinko dziękuję Kochana  :-* :uscisk:, mam nadzieję, że masz rację i będzie tak jak mówisz tzn nie muszą przyjść wszyscy z tych osób co się zastanawiają, no 4 osób może odpaść, ale nie więcej a o to chodzi, że naprawdę dużo osób się zastanawia a zwłaszcza, że kilka osób już Nam odmówiło

vonka dziękuję  :-*

Milenko tak właśnie będziemy robić, jeśli minie termin potwierdzenia będziemy dzwonić i stawiać sprawę jasno tak czy nie i koniec, nie będzie łagodności  ;)

Gabi bardzo dobrze pamiętam jak było u Ciebie, że również miałaś ciężko i właśnie dobrze to ujęłaś, niektórzy ludzie po prostu nie myślą i wogóle nie zdają sobie sprawy

czarodziejka nie życzę Ci tego bo to jest wykańczające  :-\ :-\ :-\

a dziś byliśmy w USC, ale nic nie zalatwiliśmy - z jednej strony dobrze bo wciąż zastanawiam się nad tym nazwiskiem jaką decyzję podjąć i nie mam zielonego pojęcia, z drugiej zaś strony byłoby już z głowy - a nie załatwiliśmy, ponieważ musi być zweryfikowany mój akt urodzenia bo w ostatnich latach nie był wyciągany no i muszę czekać do piątku  :mdleje:

i pokazuję Wam obiecane fotki Natanka  :los: a później powrócę do bukietu  ;) zastanawiam się nad trzema i nie mam pojęcia który wybrać, ale to później  ;)
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Aguś nie martw się będzie dobrze :uscisk: :uscisk: :uscisk:
a może warto pomyslec nad jakimiś znajomymi na miejsce tych którzy nie przyjdą.....
ja tak sobie myslę że jak mi odmówia to zaprosimy wiecej znajomych ;D ;D ;D

ale słoooodki bobas  :D :D :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
ale Ci pasuje taka dzidzia...  ;D ;D  śliczny jest.... :) :)

później koniecznie wklej fotki bukietów :)

nie poddawaj się z zapraszeniem.... domyślam się ,że jest to bardzo demotywujące,  są też tacy goście, co się bardzo cieszą i oni nie zawiodą :)  :-*

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Gości już nie będe komentować... dziś miałam kolejny telefon z rodzinki  :roll: no ale jeśli ktoś ma traktować jako zło konieczne ślub i wesele to faktycznie lepiej niech nie przychodzi, tylko nie wiem po co kłamać...  :roll:

Z tym USC to dziwne - mój pojechał i w ten sam dzień dostał odpis aktu urodzenia  :drapanie: no ale to Będzin, swoją drogą jakim cudem dekokratycznym państwie są takie różnice w urzędach  :nie:

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Justyś Ewcia dziękuję w imieniu Natanka  :los:  :los: a z tym, że mi pasuje dzidzia to Ewcia się wstrzymaj  :P bo jak narazie w planach kruszynki nie ma  ;)

Justyś no właśnie, jeśli chodzi o znajomych to tacy bliżsi będą zaproszeni, jest jeszcze jedna pra z którą aż tak kontaktu nie ma, ale wczoraj akurat przypadkiem ich spotkaliśmy i potem jak żeśmy się "rozstali" tak zaczęliśmy o nich myśleć, ale to narazie zobaczymy, bo w końcu będzie znowu za dużo ludzi, narazie czekamy na odpowiedzi tych co się zastanawiają  :-\

Ewcia zaraz będą foteczki bukietów  :D...a jeśli chodzi, abym się nie poddawała to na tym etapie jest trudno się odbić, gdyż to jest naprawdę dołujące, jedziesz do kogoś z uśmiechem na twarzy, ze szczęściem i nagle słyszysz "zastanowimy się bądź to do kiedy trzeba dac odpowiedź" to odrazu uśmiech znika

Kasiu przykro mi  :przytul: i właśnie nie rozumiem takich ludzi i tacy są najgorsi, gdzie mówią, że się muszą zastanowić bo w oczy Ci nie powie NIE a potem dzwoni i pada właśnie taka odpowiedź to jest można powiedzieć bolesne ale i wkurzające!!!!!...
a co do USC to Sebastianowi wydała bez problemu tylko chodzi o mój akt urodzenia, też mnie to trochę dziwi bo przecież drugi raz się nie rodziłam i są te same dane no ale cóż urzędy  ::)

a jeszcze co do gości to powiem Wam, że Ci którzy naprawdę by mogli odmówić bo nie wiedzie się u tych osób najlepiej, czy to finansowo czy w przypadku zdrowia będą i myś o tych osobach mnie podbudowuje (tak to sie pisze  :P) bo wiem, że nie przychodzą z ciekawości, czy potem komentować tylko dlatego, że chcą naprawdę być z nami w tak ważnym dniu dla Nas i uczestniczyć  :) to są może z 2 - 3 rodziny, ale to cieszy  :)...

a teraz pokażę Wam nad jakimi bukietami się zastanawiam i tak wkleję od razu zuknię aby tak się przyjrzeć i lepiej dobrać i jeszcze jedno nie patrzeć na kolory tylko na kształty, bo kolory będą inne

1 bukiet - był już pkazywany to cantadeski i tu kolorystyka by nie była zmieniona

2 bukiet - kalie+róże

3 bukiet - lilie+róże

wydaje mi się, że kształty wszystkie pasują i ciężko mi się zdecydować  :-\ dlatego liczę na Waszą pomoc ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
niewiem dlaczego nie mogę wkleić kali+róże  :-\ to wkleje lilie z różami

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
No no... do twarzy ci z tym Natankiem....

a te cale co wkleiłaś w kolorze różu... Cudaśne... Śliczniutki kolorek

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
no nic bukietu kali z różami muszę wkleić link bo inaczej się nie da mam nadzieję, że otworzy się ten bukiet co powinien

http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Róże%20i%20kalie/slides/lanielizabeth_w_031304_02.html

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Agatko ja jeszcze odnośnie zdjęć - ależ pięknie się uśmiechasz z maluszkiem na rękach - to mówi samo za siebie  :Serduszka:

To chyba o ten bukeit Ci chodzi:

Moim zdaniem ten z kaliami bije na głowę wszytskie inne :!: i byłby idealny :!:

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Agatko ja popieram słowa Kasi  ;D ;D ;D ;D

Offline roza_83
  • zapaleniec
Niunia jest śliczna  :Serduszka:
A kwiatuszki zdecydowanie pierwsze  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
   bukiecik nr 1  :D :D :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
hihi, nie tylko ja stwierdziłam, że z dzidzią Ci do twarzy ;D
a bukiet, to ten z nr 1 .... cudnie wygląda... ! :)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Ewcia ja nie pisałam, że z dzidzią mi nie do twarzy tylko, że jak narazie nie ma go w planach  ;)  ;D

i dziekuję jeszcze raz w imieniu swoim  :oops: i kruszynki  :dzidzia:

Kasiu tak o ten bukiecik mi chodziło i tak właśnie nad nim się zastanawiam, ale oczywiście chciałam poznać wasze opinie bo jesteście niezastąpione   ;D ;D ;D ;D

jak narazie widzę 3:1 na bukiet pierwszy, ale chyba zdecyduję się na ten z kaliami  ;) zobaczymy jeszcze i do tych, które by chciały oddać głos NIE PATRZCIE NA KOLORY TYLKO NA KSZTAŁT  ;)

Gabiś
  • Gość
Bobasek jest boooski !!! A tobie bardzo pasuje  ;D

A bukiecik zdecydowanie numer 1 :)

Offline evelaz

• Chuck Norris
hihi... przyjdzie pewnie czas na dzidzie ,więc póki co, to Ci własnej nie życzę :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Piękny ten maluszek  ;D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Aguś do mnie te  bukiety nie przemawiają. Dalej podoba mi się ten pierwszy. :D

Offline rajdowka

• Chuck Norris

jest delikatny.. piekny - idealny dla Ciebie ;)

p.s. pomimo, ze kwiatki nie sa pierwszej swiezosci ;)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Ewcia pewnie, że przyjdzie odpowiedni moment kiedy poczuję instynkt macierzyński, ale jak narazie to po ślubie chcę nacieszyć się swoim Sebciem, że będziemy mieszkać razem i przez cały czas będę mieć go blisko siebie już na zawsze  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Ada dziękuję  :los: :los:

Milenko rajdówka dziękuję za głos  :-*  :-* i hi hi no wiesz rajdóweczko u mnie by były świeższe  ;)

ale widzę, że nadal cantadeski wygrywają jest 5:3 bo wczoraj niechcący pominęłam Ale - wybacz  kochana :oops:...