Autor Wątek: a jaCi będe bajki szeptać..codzien na nowo nieba przychylać-M&G czekają na Skarb  (Przeczytany 99632 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BETI

• maniak
Cieszę się,że wsio okej.Buziaczki dla Was :-*

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Ninko-spox-mam zelazo i zalecenie jedzenie większej ilosci czerwonego mięcha którego nie znosze :Pale nic to..jak trzeba to trzeba.
Unas dobrze.W zasadzie cały dzien przesypiam ;Dz małymi przerwami na zrobienie obiadu i ogarnięcie chałupy.To z powodoy ciezkich nocek.Raczej w przyszłym tygodniu wybierzemy sie z na zakupy Majowe ;D biore zonke kuzyna która niedawno urodziła-doradzi mi co z czym sie je- i czym sie kierowac przy wyborze np.zwykłej butelki.Pozatym chce w przyszłym tygodniu kupic douszny termometr braunowski.
Czy zastanawiałyscie sie nad opcją bycia waszego lekarza (np.prowadzącego) przy porodzie?Ja jestem zdania ze jesli wszystko idzie dobrze-wystarczy połozna-a Wy?
ps nie moge uwierzyc ze to juz 30tc nadciąga wielkimi krokami! :brewki: :brewki: :brewki: :brewki: :brewki: :brewki:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Tetus mało realne...
Nie miałabym serca prosić o to moją gin. W końcu nie jest powiedziane kiedy mam zamiar rodzić. Ściągać ja w nocy z łożka...
Nie mówiąc o tym, że taki kaprys kosztuje i wcale sie nie dziwię, a moja gin pewnie by znowu grosza ode mnie nie wzięła...

Z resztą Tet...szczerze...dr C raczej sie na taka opcję zgodzi, albo tak Ci zaśpiewa, że samej Ci się odechce.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
Mój doktorek sam się zgodził być przy porodzie i nawet powiedział, że sam by wolał. Tylko będę jechać 100km ;D Ale dam radę.

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
Tetus mało realne...
Nie miałabym serca prosić o to moją gin. W końcu nie jest powiedziane kiedy mam zamiar rodzić. Ściągać ja w nocy z łożka...
Nie mówiąc o tym, że taki kaprys kosztuje i wcale sie nie dziwię, a moja gin pewnie by znowu grosza ode mnie nie wzięła...

Z resztą Tet...szczerze...dr C raczej sie na taka opcję zgodzi, albo tak Ci zaśpiewa, że samej Ci się odechce.

hahahah to trafiłas w 10:)
znaczy umnie jest tak:mam przekonanie ze połozna(oby byłaby cierpliwa do mnie ::)) wystarczy-jesli poród bedzie naturals,jesli Maja nie bedzie sie niespodziankowac w postaci cc(uchowaj Boze)Tylko drC jako ordynator szpitala w ktorym chce rodzic-sam sie zdeklarowal dlatego pytam ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
ja uważam że powinien zawsze być lekarz. Ponieważ żadna z nas nie wie co się będzie działo. Moja bratowa rodziła teraz w grudniu i całe szczęście że szybko przybiegł lekarz bo wszystko było ok ale nagle dostała krwotoku, podłączyli ją pod tlen i ledwo co dała radę... Ja uważam, że to iż rodzimy naturalnie nie zawsze znaczy że nie ma komplikacji, a zpołożnymi różnie bywa. Ale to tylko moje zdanie. No, i męża ;D

Offline tete

• Chuck Norris
Oponko sto kilosów?to troche daleko...nie boisz sie ?
Jutro dzien zakupowy z tesciową-jak nie wróce do niedzieli znaczy ze padlam na załamanie nerwowe ;D ;D ;Dona uwielbia łazic po sklepach-ja niecierpie...jak nie baba ;D ;D ;D
Wiele kobiet podziela Twoje zdanie Oponko,ja tez uwazam ze lekarz 'powinien byc w pogotowiu" ale poprostu nie mam cisnienia na jego obecnosc od poczatku do konca jesli wszystko bedzie szło swoim prawidłowym torem..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Lekarz jest zawsze.....bo jest zawsze ginekolog obstawiający salę porodową...po południu lekarz dyżurny, też tylo w tym jednym miejscu. Zatem nie ma porodu bez lekarza...Nie zawsze robi coś aktywnie, często tylko stoi i nadzoruje jak wszystko idzie zgodnie z planem, a sma poród odbiera położna. Lekarz natomiast musi ocenic łożysko i zadecydować o ewentulanym łyżeczkowaniu. Tej decyzji położna nie ma prawa podjąć sama. Łyżeczkoanie też wyonuje lekarz. Z szyciem krocza bywa różnie- przeważnie robi je lekarz, ale bywa, że i położna,.

Tet jeśli bedziesz rodzic w godzinach pracy, to na pewno C  pojawi sie na porodówce, ale jak po nocy....to zapomnij...na pewno nie na free.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
tetuś nie boje się, nie mam wyjścia. Już raz mi tam ciążę uratowali. i to dzień po tym jak trafiłam do naszego szpitala z krwawieniem. Więc naprawdę nie mamy wyjścia. Przeczytaj to co niżej to zrozumiesz. A dużo kobiet tak jeździ. A ja jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to dostanę skierowanie na oddział od swojego ginka ciut wcześniej a że biorę te leki rozkurczowe to zazwyczaj po odstawieniu niedługo jest poród. Muszę być optymistką.

lilka odnośnie lekarzy to u nas ostatnio na porodówce lekarza NIE BYŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc wszystko zależy. Afera że hej a to nie pierwszy raz, że lekarza na dyżurze w domu zastano!!!  taki mam szpital.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Niezły burdel...nic tylko go zamknąć....zarówo szpital jak i doktora. Paragraf sie znajdzie, chociażby o narażeniu zycia i zdrowia...

W mojej klinice lekarz na porodówce jest zawsze, podobnie jak we wszystkich i znanych szpitalach. W zachodniopomorskim o takiej sytuacji nie słyszałam nigdy.
Zatem nie mam w tej kwestii żadnych obaw...
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
Oponko-to dobrze ze jeste spokojna o to.A szpitala nie zazdroszcze!
Lila no własnie o to mi biega-ze bez cisnienia..gin na odziale jest...trzymac bedzie reke na pulsie-a np płacic za swojego dodatkowo ,albo 'wymagac' jego obecnosci nawet mi sie nie sni...Jesli drC bedzie miał dyzur-to raczej zrozumiałe ze bedzie-ale specjalnie nie bede obstawac DODATKOWO przy jego obecnosci..
Tak jak gdzie mi tu Vall napisała -narazie koniec z czytaniem o porodzie...bo osiwieje ;D
Staram sie rękoma i nogami trzymac przekonania ze to jest wpisane w życie kobiety..fizjologia połączona z cudem wydania na swiat nowego życia.Milionykobiet  przedemną i pewnie miliony pomnie będą rodzic dzieci.Mysle optymistycznie poprostu..

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
Niezły burdel...nic tylko go zamknąć....zarówo szpital jak i doktora. Paragraf sie znajdzie, chociażby o narażeniu zycia i zdrowia...

W mojej klinice lekarz na porodówce jest zawsze, podobnie jak we wszystkich i znanych szpitalach. W zachodniopomorskim o takiej sytuacji nie słyszałam nigdy.
Zatem nie mam w tej kwestii żadnych obaw...

no u mnie tak bylo już parę razy, najgorsza sytuacja była jak miało być CC w nocy i nie było lekarza ;D Rewelacja. Ale swoją drogą nawtykałabym też ludziom którzy o tym nie trąbili bo może już dawno coś by się zmieniło i inne kobiety były by bezpieczniejsze. Dlatego nie ma sie co dziwić że wolę jechać godzinkę ;D

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
 :o no wierzyc się nie chce ze moga byc takei sytuacje o ktorych piszesz oopppoonnkoo  :o

ale in general  :) - jest jak pisze Lilian, lekarz jest na dyzurze zawsze, jak idzie wszystko zgodnie z planem największa prace, poza rodzącą of course, robi połozna - lekarz nadzoruje i jest od podjemowania istotnych decyzji...
U mnei było tak - zbadał jak przyjmowali..... potem pojawil sie jak wody odeszły, potem zdaje sie ze przyszedł jak były parte i wydawłao sie ze juz tuż, tuz ...  a jak parłam to 6 osob mi pomagało, połozne, młode lakrkai..a on siedzial w fotleu,a  potem stal miedzy nogami i patyrzył...  no i w koncu zdecydowal o cc..
I uważam, ze przede wszytskim dobra położna - TO SKARB!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Valluś jest tak jak piszesz....u mnie w klinice jest kilku dyżurnych. Na perinatologii jeden gin, który obstawia cały oddział (perinatologię i połóg)  i Izbę Przyjęć. Na porodówce kolejny. Na ginekologii operacyjnej kolejny. Zatem jak jest CC to schodzi ten z ginekologii lub perinatologii, żeby pomóc temu z porodówki.
Jest też osobny anestezjolog na bloku położniczo-ginekologicznym. Czyli jakby co trzech ginów jest. W razie czegoś nie ma sytuacji, żeby rodząca była bez opeki lekarskiej.
Z resztą mam juz obiecany grafik dyżurowy lekarzy na czerwiec i lipiec....mam tam cztery kumpele (w tym jedna, to córka mojej gin) i dwóch kumpli (takich dobrych) i kilku znanych mi tak z widzenia i na "cześć cześć"... i tylko jednego znajomego, którego wolałabym nie spotkać. Dzięki Bogu na porodówce nie ma dyzurów - co najwyzej na izbie przy przyjęciu możemy się zobaczyć....
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Martuś - jejku jak ten czas szybciutko leci  :o
Buzialki niedzielne  :-* i z okazji Dnia Kobiet dla Ciebie i Majeczki  :-*

P.S. Lekarz podczas porodu jest zawsze... to o czym pisze ooppoonnkkaa jest niewyobrażalne i ciężko mi w to uwierzyc...

Offline tete

• Chuck Norris
oj to prawda.Asiu..czas biegnie bardzo szybko!!!...intensywny wekend za mną..w zasadzie wszystko dla Mai zakupione juz..bardzo sie ciesze!!!czujemy sie wysmienicie-oby tak pozostało...
a to my u progu 30tcpozdrawiam Was ciepło!!!
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2008, 20:22 wysłana przez tete »

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
 :D  :D  juz macie prawie wszystko :) pamietam, jakie to cudowne uczucie zbierać, kompletowac całą wyprawkę ;)

tete, czy to zdjęcie było robione dzisiaj na błoniach?  ;)  ;)
ANCYMONEK :)

Offline tete

• Chuck Norris
:D  :D  juz macie prawie wszystko :) pamietam, jakie to cudowne uczucie zbierać, kompletowac całą wyprawkę ;)

tete, czy to zdjęcie było robione dzisiaj na błoniach?  ;)  ;)
uczucie niesamowite..to fakt-od kosmetyków po łózeczko-na samą mysl mi sie micha cieszy!!!
co do foty-dokładnie!!!Kamyczku dzis ,przed południem Jasne Błonia tak wyglądały:)

Offline kamyczek

• maniak
bo nie byłam pewna, ale chiba widziałam cię spacerując z Tymkiem ;)

to co z zakupów jeszcze zostało? :)

Offline tete

• Chuck Norris
bo nie byłam pewna, ale chiba widziałam cię spacerując z Tymkiem ;)

to co z zakupów jeszcze zostało? :)
ooo fajnie byłoby gdybys dała cynka-bylam tam sporo czasu... ;D ;D
co zostało?fotelik,apteczne sprawy(typu spirytus) pare rzeczy dlamnie(biustonosze do karmienia),druga zmiana poscieli,jakies duperlki-gro stoi i czeka na swój czas,na swoją włascicielkę..powiem Ci ze juz sie doczekac nie moge-a jeszcze sporo czasu przedmną :-\
nic to.trza sie w cierpliwosc uzbroic.uciekam musze polezakowac-córa sie uwagi domaga!!!

Offline kamyczek

• maniak
leżakuj lezakuj ;) skoro sie domaga!
a że czas teraz się dłuży - normalne :) naciesz się nim :)
mi teraz czas ucieka strasznie, czasem aż się gubię....  ale tak już z maluchami jest :)

no, może następnym razem będę już pewna, że ty to ty :P
buziaczki

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Tetuśku moja śliczna !!!!  :-* :-* :-*

Ciesze się, że zakpuki juz są i lista topnieje ;) 30 tc  :o :o :o :o o luduuuuu !!!!!!!!!!

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Mój Ty Tetku cudowny, jak Ty pięknie wyglądasz! :-*
Super, że zakupy najważniejsze już zrobione, teraz możesz spokojnie odpoczywać i przygotowywać się na ten WIELKI DZIEŃ!

Nie mogę doczekać się już Mai na Świecie.. :serce:

Offline tete

• Chuck Norris
Mój Ty Tetku cudowny, jak Ty pięknie wyglądasz! :-*
Super, że zakupy najważniejsze już zrobione, teraz możesz spokojnie odpoczywać i przygotowywać się na ten WIELKI DZIEŃ!

Nie mogę doczekać się już Mai na Świecie.. :serce:
dziękuje Met-ja tez juz tuptam niecierpliwie...a juz na bank bede liczyc dni tak od ok 38tc.. ;D
Tetuśku moja śliczna !!!!  :-* :-* :-*

Ciesze się, że zakpuki juz są i lista topnieje ;) 30 tc  :o :o :o :o o luduuuuu !!!!!!!!!!
Andzia zostaly naprawde drobiazgi,,,a mi się micha cieszy na myśl o praniu tematów Majowych(no własnie w czym bedziecie prały-coby było to miękkie i tak cudnie pachnące?)
Unas dobrze-oprócz kręgosłupa nie mogę narzekac :PLada moment wyjezdzam do Rodziców zostane tak juz do swiąt(no moze z małą przerwą)
a teraz dom Mai z przed dwóch dni:

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Fajny domek Mai :) Taki duzi :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
śliczny brzuszek :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris