Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103178 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PumoRi

• maniak
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #960 dnia: 2 Kwietnia 2008, 13:11 »
Ale ta teoria z budową do 30-stki to już chyba lekka przesada  :-\
Super że Irek ma ambicje, że chce Wam zapewnić luksus w postaci domku, ale nic na siłę i spokojnie, bo może się zapędzic w kozi róg... najpierw domek, potem wymysli 2 samochody, potem domek dla Amelki itd....

dokładnie tak :( Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia, a ja osobiście straciłam mentalnie (bo fizycznie są nadal koło mnie) dwóch super kumpli, bo w takim właśnie pędzie pogubili się nie dość, że w towarzystwie, to i w ich rodzinach niewesoło się dzieje :(
Walcz o bycie razem z całych sił! Ja bym o to walczyła nawet jakbyśmy wynajmowali mieszkanie.
Wiesz, mój małż też ma jazdę na dom, ale zdaje sobie sprawę, czy przed 30, czy po, najważniejsze jest to, żeby być razem.
Buziaki dla Was  :-* :-*
Mam nadzieję, że się dogadacie.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #961 dnia: 2 Kwietnia 2008, 13:19 »
Olu witam po dlugiej nieobecnosci.

Amelka jest cudowna  :)
Co do wyjazdu meza to ciezko mi sie wypowiadac bo kazdy ma inne wymagania i potrzeby, wy sami musice sie z tym uporac i zycze Wam abyscie doszli dozgodnego  porozumienia .

pozdrawiam.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #962 dnia: 5 Kwietnia 2008, 18:58 »
Ale  Amelcia rośnie! To już 5m-cy!!! :o :o Nie wierzę!!! NIedawno byłaś w szpitalu!!!! ;D ;D ;D

Co do rozłąki...mam takie same zdanie co Ty...a dom przed 30...qrcze mój R. musi się sprężać...ma tylko 2 lata ;) ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #963 dnia: 7 Kwietnia 2008, 14:16 »
Witajcie kochane po malutkiej przerwie. Sytuacja u Oponki jakoś nie pozwoliła mi pisać. Pogrążyłam się w zadumie przez kilka dni, bo jakoś tak się nazbierało.

Co u nas...hmmm no Amelka za 10 dni zacznie już 5ty miesiąc swojego życia. Z każdym dniem jest coraz bystrzejsza i zdolniejsza. Od kiedy śpi w swoim pokoiku, polubiła swoje łóżeczko. Lubi w nim spędzać czas na zabawie o tak na przykład :D

U nas niestety pogoda jest okropna, bo pada śnieg już trzeci dzień. I zamiast słoneczko zaglądać do nas przez okna, to jest....same zobaczcie...

Pod koniec zeszłego tygodnia było już nawet 12 stopni. Więc korzystałyśmy z Amelką z pięknej pogody spacerując sobie.
 "Cześć to ja w mojej spacerówce" ;)

Amelkę zaczyna interesować wszystko co znajduje się wokół niej. Ostatnio obiektem jej zainteresowania był słoik majonezu :D

A tak nasz kochany morusek wygląda po obiadku

Obiadki bardzo jej smakują, więc powoli wdrążyliśmy je w nasz codzienny plan żywieniowy.

Żeby nie było zbyt kolorowo i różowo, to pojawił się pewien problem...Zasypianie. Niestety sami nie wiemy kiedy Amelka przyzwyczaiła się do zasypiania na rękach. Teraz nie chce zasypiać sama w swoim łóżeczku. Jedyne miejsca gdzie zasypia sama, to samochód i wózek (podczas spaceru). Dziś rano musiałam uzbroić się w cierpliwość i być twarda, bo po zabawie Amelka płakała, chciała na ręce. Kiedy podchodziłam do łóżeczka, to tak jakby chciała mi powiedzieć "mamusiu proszę utul mnie". Ale musimy to zmienić, bo staje się to uciążliwe, szczególnie wieczorem po kąpaniu. Amelka zasypia u mnie na rękach, a jak ją odłożę do łóżeczka po 10 min to od razu się budzi i jest krzyk. Walczyła dziś chyba z godzinę, żaliła się przez płacz...bardzo mi było jej szkoda, ale musiałam być twarda. W końcu usnęła. Mam nadzieję, że szybko się "przestawi" na samodzielne zasypianie, bo nie wiem ile jeszcze takich akcji zniosę :(

Jeśli chodzi o jakiekolwiek zmiany w naszym życiu i wyjazdy, to wczoraj mieliśmy starcie. Bardzo mi przykro kiedy słucham co mówi mój mąż, ale tak mu wczoraj powiedziałam przez łzy, że sam się wzruszył. Fakt faktem, że niebawem trzeba będzie coś zrobić, bo niestety ale jak mi przestaną płacić macierzyńskie, to będzie ciężko...Angilia nie jest już dla nas taką "ziemią obiecaną" jak była kiedyś. Ale nie mam zamiaru robić niczego na siłę...jakoś będzie. Zawsze jest wyjście.

Życzę wam kochane miłego dzionka oraz obicuję zajrzeć do was niebawem, póki co moja królewna chce się bawić, a jeszcze obiad do zrobienia.

Buziaki

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #964 dnia: 7 Kwietnia 2008, 14:45 »
 :D ja tylko dla ścisłosci zaznacze ze AMelka skonczy 5 miesiąc swojego zycia a nie zacznie :D

Olcia-  uszki do góry - wsyztsko się ułozy  :przytul:

Amelska świetna dziewuszka  ;D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #965 dnia: 7 Kwietnia 2008, 14:59 »
Olciu dacie radę jak zawsze... ;)

A pogody nie zazdroszczę..... jak ja się ciesze z naszego deszczu za oknem !!!!! ;)

Ojej czyli zacznie 6 miesiąc !!!!!!! Ale to zleciało!!!!!!!!!!!  :o

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #966 dnia: 7 Kwietnia 2008, 18:12 »
Ojej, pogoda u was faktycznie fatalna. Nie zazdroszczę.

Amelcia śliczna, jaka uradowana na tym pierwszym zdjęciu:)

Powodzenia życzę w nauce samodzielnego zasypiania.
Swoją drogą to coraz sprytniejsze są te nasze maluchy i trzeba bardzo uważać by nie zaczęły anmi dyrygować. Wiem coś o tym:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #967 dnia: 8 Kwietnia 2008, 22:02 »
ojoj, podziwiam nerwy. Ja bym już Miśka tysiąc razy na rękach miała. Na szczęście zasypia sam, a w dzień jako pomocnik jest od jakiegoś czasu smok. A czasem tak bym chciała, żeby synio zasnął mi jak kiedyś na brzuchu... To se ne wrati :(

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #968 dnia: 9 Kwietnia 2008, 09:31 »
. A czasem tak bym chciała, żeby synio zasnął mi jak kiedyś na brzuchu... To se ne wrati :(
U nas raz się tylko zdarzyło, ze Filip zasnął mi an brzuchu .... cudne uczucie ... ale teraz nie ma na to najmniejszych szans ... bunt od razu ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #969 dnia: 9 Kwietnia 2008, 11:05 »
Moje kochane nie było mnie, bo świętowaliśmy naszą pierwszą rocznicę ślubu  :serce:

Amelka jakby wiedziała o co kaman i zasnęła już na noc o 17  ;) więc mieliśmy chwilkę dla siebie. Były kwiatki i winko...skromnie, ale najważniejsze, że we dwójkę.

Dziś mam pod opieką jeszcze jedno dziecko, tyle że starsze 9-letnie, bo mają ferie 2 tyg. Mi nie przeszkadza, a Amela ma ubaw :D

Mam dziś do załatwienia kilka spraw i musimy wyjść, pogoda średnia ale nie pada- zawsze to jakiś plus  ::)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #970 dnia: 9 Kwietnia 2008, 11:08 »
Amelka jest boska!

Wszystkiego najjj z okazji I rocznicy!! Cierpliwosci i zrozumienia!!  :pijaki: :Fotograf:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #971 dnia: 9 Kwietnia 2008, 11:41 »
to już minął rok???????????????????????????????????????
ale to zleciało.....
buziaki dla was!!!

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #972 dnia: 9 Kwietnia 2008, 13:09 »
To wasza rocznica.
Może być szczególną okazją do tego, by się zatrzymać i spojrzeć wstecz na to, co osiągneliście w ciągu waszego małżeństwa.
Jest to czas zarezerwowany na wspomnienia radosnych chwil oraz rozwiązanych problemów.
To czas na podziękowanie Bogu za rozwój waszej miłości i trwałości waszego małżeństwa.

Olu zycze Wam wszystkiego najlepszego na wszystkiego lata i gratuluje pierwszej rocznicy.

kuchasia z mężem:)

A swoja droga to rok temu byly ladniejsze pogody w tym kwietniu:)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #973 dnia: 9 Kwietnia 2008, 14:33 »
Wszystkiego naj naj z okazji rocznicy ślubu :) jeśli chodzi o spanie to musisz byc twarda po kilu razach twojej cierpliwości uda Ci sie napewno i tylko sama bedziesz sie cieszyc :) ja sie ciesze ze moj kuba klade go do łózeczka  i mam wieczór dla siebie sam usypia :) trzymam kciuki napewno dasz rade pamietaj tylko ze chocbys miala podejsc do łóżeczka i 100 razy zrób to pogłaszcz po główce powiedz kocham cie i rób to ze spokojem bo nerwy to nic nie pomogą a sama wiem ze ciezko czase sie opanowac:) a co do pracy ....eh zawsze jest cos nie tak my tez wiecznie w rozłące i co to xa życie ...ale takie chore czasy i państwo mamy albo coś sie ma i zyje sie jak sie zyje albo klepie sie biede ..czasami sie udaje ..szkoda ze tylko nieliczni maja wsztystko naraz :(

buziolki a córcia jest naprawde śliczna :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #974 dnia: 10 Kwietnia 2008, 08:01 »
Olus wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze z okazji 1 rocznicy ślubu !!!!!
 ;D ;D ;D ;D ;D

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #975 dnia: 10 Kwietnia 2008, 08:52 »
Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy ślubu, żeby wszystko układało sie po Waszej myśli i szło zgodnie z planami :)

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #976 dnia: 10 Kwietnia 2008, 10:40 »
OLA to już rok minął - jak ten czas leci

Wszystkiego najlepszego dla Was!

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #977 dnia: 10 Kwietnia 2008, 11:08 »
Bardzo serdecznie dziękujemy za życzonka!!!

madziulek bardzo dziękuję za rady w sprawie samodzielnego zasypiania, dobre słowo było mi bardzo potrzebne, bo wcale nie jest to łatwe  :-\

Jeśli chodzi o sprawy nasze rodzinne, to póki co swoimi pomysłami zwalczyłam całą tą Islandię  :jupi: Jak Amelka podrośnie, to będziemy myśleć, czy będzie nam to potrzebne, narazie nie ma mowy :D

Amelka jak to Amelka bardzo towarzyskie dziecko uwielbia, gdy wkoło są ludzie i się nią interesują. To jej najbardziej pasuje :taktak:

Jeśli chodzi o mnie, to wczoraj po dość długim czasie weszłam na wagę  :( jest gorzej niż myślałam, moja waga zamiast spadać idzie w górę, wychodzi moje siedzenie w domu i podjadanie. Dziś pojadę z I. do centrum sportowego i zapiszę się na fitness po porodzie, na który można zabierać dzieci. Poza tym definitywny koniec z podjadaniem między posiłkami. Gdyby pogoda dopisała nieco bardziej, mogłaby częściej wychodzić, a tak  :( Trochę mnie to podłamało  :'(

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #978 dnia: 10 Kwietnia 2008, 11:13 »
Jeśli chodzi o mnie, to wczoraj po dość długim czasie weszłam na wagę   jest gorzej niż myślałam, moja waga zamiast spadać idzie w górę, wychodzi moje siedzenie w domu i podjadanie. Dziś pojadę z I. do centrum sportowego i zapiszę się na fitness po porodzie, na który można zabierać dzieci. Poza tym definitywny koniec z podjadaniem między posiłkami. Gdyby pogoda dopisała nieco bardziej, mogłaby częściej wychodzić, a tak   Trochę mnie to podłamało   

fajnie, ze sa takie zajecia dla mam z dziecmi, u nas kiedys tez takie były ale teraz nic nie moge znaleźć...
trzymam kciuki!!!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #979 dnia: 10 Kwietnia 2008, 11:46 »
Olu a powiedz mi ile ważysz i ile masz wzrostu? Wg mnie laska z Ciebie niesamowita! :)

I wszystkiego naj z okazji I rocznicy Slubu! :)

Aaaa! I Amelka skończy 5-ty miesiac a nie zacznie :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #980 dnia: 11 Kwietnia 2008, 10:39 »
Spóznione ale szczere najlepsze życzenia  z okazji 1-wszej rocznicy slubu :D

ps. i ja skorzystam  z rad odnosnie samodzielnego zasypiania.... bo bicepsy nie wyrabiaja  ;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #981 dnia: 11 Kwietnia 2008, 20:23 »
Spóznione ale szczere najlepsze życzenia  z okazji 1-wszej rocznicy slubu :D

od nas również  :Daje_kwiatka:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #982 dnia: 11 Kwietnia 2008, 20:43 »
Oleńko i ode mnie przyjmij życzonka. Spóźnione, ale jak najbardziej szczere  :-* :-* :-*

A co do tych kilogramów to też Ci nie wierzę ;) Wyglądasz świetnie  :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #983 dnia: 12 Kwietnia 2008, 11:12 »
Witam kochane,

jak same widzicie, rzadziej jestem na forum, bo mam mniej czasu na pisanie, ale regularnie sobie podczytuję wasze wątki. Mam jednak nadzieję, że nawet jak będzie nas mniej, to będziecie zaglądały.

Bardzo bardzo dziękujemy za życzonka  ;D ;D ;D spóźnione też z chęcią przyjmujemy ;)

fajnie, ze sa takie zajecia dla mam z dziecmi, u nas kiedys tez takie były ale teraz nic nie moge znaleźć...

właśnie...hmmmm objechaliśmy wszystkie siłownie i centra sportowe w okolicy, zajęcia dla mam z dziećmi zostały zlikwidowane, ze względu na nowe wymogi w przepisach- chodzi o przystosowanie obiektu do takiego typu zajęć. Znalazłam zajęcia dla mnie, ale do końca nie jest to to, co chciałam. Siłownia owszem jest, ale trzeba wykupić karnet na rok i chodzić minimum 3 razy w tygodniu, na co nie mam czasu niestety, a płacić i chodzić raz w tyg się nie opłaca. Więc narazie jestem w kropce.

Olu a powiedz mi ile ważysz i ile masz wzrostu? Wg mnie laska z Ciebie niesamowita! :)

Dzięki  :) mam 162 i waże 60 kg. Pewnie mi w to nie uwierzycie, ale tak jest. Zamiast chudnąć to ja tyje  ::) >:(  i muszę z tym coś zrobić!!!

A co do tych kilogramów to też Ci nie wierzę ;) Wyglądasz świetnie  :-*

Dziękuje Gosiu, no niestety jest to prawdą. Pod ubraniem to ja może i wyglądam dobrze, jednak obwisła skóra i brak jędrności mnie nie opuszczają  ::)

Powiem wam, że postanowiłam twardo zmianę mojej garderoby. Moja doświadczona znajoma doradziła mi, że ja poprostu mam po porodzie bardziej kobiecą figurę niż wcześniej- wcześniej powiedziała,że miałam figurę jak nastolatka  ::) ::) - dlatego moje super szczupłe ubrania na mnie już nie pasują. Trzeba zmienić styl i ubierania i życia. Więcej ruchu i pozytywnej energii...zobaczymy czy się uda ;)

Dokładnie wczoraj późnym wieczorem rok temu dowiedzieliśmy się, że nasza rodzinka się powiększy hehe kolejna rocznica ;)
Jeśli chodzi o zasypianie, to idzie nam coraz lepiej, chociaż czasem przez tą pogodę to Amelka poprostu marudzi i sama nie wie czego chce, ale w takie dni to wszyscy mamy nie najlepsze nastroje  :(
Amelka z dnia na dzień więcej potrafi i więcej rozumie. Bardzo już widać jak ona próbuje za pomocą swojego gaworzenia i gestów, pokazać o co jej chodzi  :D Nawet już rączki wyciąga do osób i przedmiotów :brawo:

Poważnie zastanawiam się na wklejaniem zdjęć...zobaczymy... :-\

Żeganamy się tymczasem na weekend- dziś tatuś zabiera nas na zakupy :D:D:D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #984 dnia: 12 Kwietnia 2008, 11:59 »
Musimy się jeszcze pochwalić....

właśnie przyszedł Amelki paszport!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #985 dnia: 12 Kwietnia 2008, 12:06 »
super :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #986 dnia: 12 Kwietnia 2008, 16:05 »
A jak mniej więcej wygląda tam sprawa z paszportem słyszałam ze kiepsko :( długo czekaliście ???

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #987 dnia: 12 Kwietnia 2008, 17:35 »
no własnie Olciu..
Moja kuzyneczka jest w GB i też chce swojej Paris wyrobic paszport
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #988 dnia: 13 Kwietnia 2008, 12:43 »
Ola, rzeczywiście kiepsko z tymi klubami fitness
co do zmiany stylu to twoja znajoma ma rację - ja tez musze zmienić totlnie garderobę  :)
co do wlepiania zdjęć - mam nadzieje, ze jednak się zdecydujesz
a że bedzie ciebie mnie na forum - szkoda wielka ale napewno bedę tu zaglądac
buziaki
 :-* :-* :-* :-*

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #989 dnia: 13 Kwietnia 2008, 12:59 »
Ola a co do tych zajec to nie ma u was "baby centre"?? Tam wlasnie tez jest duzo zajec dla dzieci i dla mam, od zajec z masazu dziecka po basen i fitnes. No i kontakt z innymi mamami masz. Ja sie wybiore jak wroce. Chociaz nie predko wroce... Fajnie ze jest juz paszport. To kiedy do PL??