Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103223 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #930 dnia: 27 Marca 2008, 16:45 »
Ech kochane, miło jest wejść na forum i widzieć, że o nas pamiętacie i nas wspieracie.

To prawda mój mąż się popsuł  :-\ Co prawda od dwóch dni jest na etapie samo naprawy, teraz on ma pole do popisu, ja już palcem nie kiwnę. Najwyżej się rozpierd****** wszystko. 

..... oj nieprzyjemna jestem wtedy (delikatnie napisane).

hehe ładnie powiedziane :D:D:D ja zaczęłam zachowywać się identycznie jak mój mąż i... ruszyło go hehe teraz widzi jaki jest irytujący czasami, ale nie ważne, o tym nie będziemy tu dyskutować.

Jeśli chodzi o nowe pokarmy, to przedwczoraj Amelka jadła marchewkę z ziemniaczkiem ze słoiczka i wczoraj zrobiła kupe, po tym jak dałam jej jabłko, a dziś zrobiła tak mało i twardą, więc zn ów dałam jej jabłko, żeby się jelitka rozluźnily. Kupiłam jej też taki soczek jabłkowy z hippa już rozcieńczony gotowy do picia i też jej dziś jeszcze dam. Wogóle wam powiem, że od wczoraj Amelka pije wyraźnie mniej mleka  ??? i nie wiem, czy to jest spowodowane tymi nowymi pokarmami, czy może ząbki, bo wszystko pcha do buźki, ma wypieki i widać, że ją swędzi. Ale przecież gdyby była głodna, to by alarmowała  ::)

Byłyśmy dziś też na ważeniu: całe 5 kg i 100 gram  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

My się wybieramy do sąsiadki na kawkę, więc do juterka kochane!!!!  :-* :-* :-*

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #931 dnia: 27 Marca 2008, 17:01 »
no to pióreczko :D

miłego kawowania  :-*

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #932 dnia: 27 Marca 2008, 17:25 »
Witaj Ola, zagladam dzis po swiatecznej nieobecnosci i co widze? piekna mala dziewczynke :) śliczna jest:) zazdroszcze wprowadzania nowych posilkow, ja juz bym tez chciala, ale miesiac trzeba poczekac...
Mam nadzieje, ze maz sie naprawi i wszystko wroci do normy i nie bedziecie na tym cierpiec.

Buzialki

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #933 dnia: 27 Marca 2008, 19:29 »
NO to kruszynka nadal z Amelci. I dobrze, dziewczynka będzie drobniutka śliczniutka.

A z mężem, tak trzymaj !!!!;)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #934 dnia: 28 Marca 2008, 09:16 »
Oluś miejmy nadzieję, że terapia wstrząsowa podziała na Irka ;)

A Amelka taka drobniutka i śliczniutka :) myslę że to mniej mleka to może być spowodowane nowymi daniami :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #935 dnia: 28 Marca 2008, 11:02 »
Dzień dobry kochane.

No faktycznie w porównaniu do innych forumkowych dzieciaczków Amelka to pióreczko  ;D

Moje pióreczko ukochane co dzień nas zaskakuje. Wczoraj leżąc na brzuszku wyciągnęła rączki po leżący przed nią smoczek, dziś rano wzięła go nawet do buzi i zaśliniła sam smoczek i wszystko wkoło  :D Amelka uprawia również gimnastykę, wygina się na wszystkie strone, a kiedy na rączkach u kogoś widzi dzieci inne- starsze, to fika nóżkami i rączkami i krzyczy tak śmiesznie to wygląda no mówie wam, jakby chciała pobiegać hehe. A jak pięknie je...z mamą trzyma łyżeczkę i pięknie mlaszcze buźką. Co ja się naśmieję przy tym a i Amela widząc mnie się cieszy :D

A teraz pytanie do innych mam: czy wy również w tym pociążowym okresie macie kłopoty z okropnie wypadającymi włosami oraz łamliwymi paznokciami? Bo u mnie to już sięga zenitu naprawde....biorę capivit od około tygodnia i mam nadzieję, że to coś da.

U nas pogoda pod psem niestety, jakby kolejna emma... i deszcz do tego ::) Także szansy najmniejszej nawet na spacerek nie ma  :-\  buuuu gdzie ta wiosna????????

Miłego dzionka dla wszystkich  :-* :-* :-* :-*

ps. później postaram się wkleić jakieś fotki, bo mój aniołeczek się obudził :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #936 dnia: 28 Marca 2008, 11:22 »
hahahahah oczami wyobraźni widzę tą słodką paszczkę ciamkająca :)  ;D ;D ;D

Olus a bierzesz jakiś dodatkowy kompleks witamin? Capivit ja brałam i szczerze mówiąc nic mi nie dawał...... Szybciej już Skrzypovita cos tam pomogła.... :-\

Nie zazdraszczam pogody i zapraszam do nas po słonko :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #937 dnia: 28 Marca 2008, 11:36 »
czekam na foteczki Amelci :)

a to mlaskanie to ponoc kolejny etap..hehehe...

kurde a tak niedawno  mialysmy te nasze szkraby w brzuszkach :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #938 dnia: 28 Marca 2008, 11:55 »
Ja tez kiedys bralam Capivit jak mi wlosy wypadywaly i tez szczerze powiem ze mi wcale nie pomagal a do tego jeszcze mi sie przy paznokciach skorki zaczely zadzierac wiec jak mam zle skojarzenie z tymi tabletkami.
Ale wiem że  to normalne ze wloski wypadaja i paznokietki sie lamia,tzn moja siorka tez tak miala i po prostu sam ten okres musial minąc.
Pozdrowionka dla Was:)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #939 dnia: 28 Marca 2008, 21:47 »
Aby było wszystko ok....ech...Ci faceci....

Tulam :przytul: :przytul:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #940 dnia: 29 Marca 2008, 13:40 »
Troche opóźniona w rozwuju no ale lepiej późno niż wcale :) moje gratulacje dla rodziców prześlicznej dzidzi :) Amelcia jest śliczna rośnie jak na drożdzach. Całe 32 strony wchłonęłam jak lekturke :) i musze powiedzieć że super sobie radzisz jesteś świetną mamusią :) kilogramami się nie załamuj ja też po pierwszym troche miałam i zostało nawet ok 3 a wiem że na chudzinach to widać, sama po sobie... teraz czeka mnie drugie i chciałam bym mieć tyle zapału co ty co prawda przy jednym :) co do pogody łącze się z tobą jest okropna i mimo jednak odległości tu na wyspach a i mam prośbe napiszesz mi na priv co i jak dokładnie z tym paszportem, tak na przyszłość :P

pozdrawiam całą rodzinke (faceci potrafią wkur*** mój mnie też :P a potem myślą, myślą i żałują )

EDIT: Mi też długo wypadały włosy paznokcie teraz w ciąży kolejnej dopiero są takie jak kiedyś dawno temu :( ja nie brałam witamin bardzo sporadycznie, zapominałam więc myśle że tobie po wspomaganiu szybko dojdą do siebie :)
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2008, 13:42 wysłana przez sandrunia »

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #941 dnia: 29 Marca 2008, 23:07 »
Ola mi włosy wychodzą garściami - dobrze, ze mam ich miliony na głowie...
szkoda mi małego bo często tzryma w garści moje wypadnięte włosy  :-\
ja biorę dalej witaminy dla ciężarnych i matek karmiacych mam nadzieje, ze to pomoże

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #942 dnia: 30 Marca 2008, 13:10 »
sandrunia witam w naszym wąteczku :D

szkoda mi małego bo często tzryma w garści moje wypadnięte włosy  :-\

u nas jest tak samo :-\ ja pilnuję Amelki non stop, szczególnie teraz, kiedy piąstki ma w buzi niemal cały czas!

Trochę spóźnione obiecane fotki

mała akrobatka :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #943 dnia: 30 Marca 2008, 15:16 »
Jak ona szybko rośnie :) To już prawie 5 miesiećy :) Jest słodka :)
A co dowłosów to zobaczycie pozniej jak wam dziecki beda je rwały z głowy ;/
Ja mam włosy do pasa i moje dziecko uwielbia je czesac i ciagac...zwłaszcza aby mnie obudzic :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #944 dnia: 31 Marca 2008, 17:35 »
hahhaha na ostatnim patrzy jak zahipnotyzowana w tego smoka:)
Słodka jest i taka subtelna:)

p.s. mi też koszmarnie wypadają ostatnio włosy i też biorę nadal witaminy dla ciężarnych i akrmiacych piersią:)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #945 dnia: 31 Marca 2008, 20:58 »
Słodka Amelcia  ;D

no i w rózowym dresiku :) jak na sliczna dziewuszke przystało :) :-*

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #946 dnia: 1 Kwietnia 2008, 14:24 »
Śliczna niunia  :D i coraz większa - chociaż nadal kruszynka  :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #947 dnia: 1 Kwietnia 2008, 22:05 »
Tak jak szybko rośnie, tak szybko kuma o co wkoło biega...i co? i wymusza wrzaskiem wszystko  ::) Wczoraj to w domu ogólnie było...yhym głośno....  :buu: Dziś już odrobinkę lepiej..chyba jakiś lepszy dzień miała.

Dziś pozbyliśmy się mebli z sypialni w celu ustawienia w to miejsce łóżeczka Amelki i komody...(no i zakupienia nowej szafy ale to tak na marginesie ;) ) ze względu na to, że Amelka z kołyski już wyrosła, a wolałabym ją jednak mieć jeszcze chwile przy sobie. Ale plan legł w gruzach, bo wnęka w naszej sypialni pomieści tylko łóżeczko bez komody i musiałabym biegać po ciuszki do drugiego pokoju. Więc mebelki wyjechały z powrotem do Amelkowego pokoju no i położyłam ją dziś po kąpaniu już do jej łóżeczka. Zobaczymy czy będzie spała spokojnie. W razie co jestem psychicznie przygotowana na awaryjne wstawania nocne ;) A jak Amelka nie będzie chciała spać w swoim pokoiku to się w cholerę wyprowadzimy do domu z większą sypialnią!!!!!!  :nerwus: Tego już mam dość, że ten dom jest taki a nie większy  >:( i dziś wyraźnie dałam mężowi o tym do zrozumienia :D

A wogóle to jakaś chandra mnie dopadła. Mąż dostał oferte pracy w Islandii, gdzie podobno można zarobić dośc duże pieniądze, rozważa tą propozycję, chce porozmawiać o tym...i wogóle...a ja jak sobie pomyślę... :nie: :depresja: :'( :'( :'(

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #948 dnia: 1 Kwietnia 2008, 22:19 »
Ale u was zmian!!!! To mówisz ze do Islandii jedziecie???? Jezu Ola tam to dopiero zimno bedzie ;) ale wieksze pieniązki to tez argument! Mam nadzieje ze mąż sie juz naprawił i jest ok. Calusy dla rozgadanej Amelki !

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #949 dnia: 1 Kwietnia 2008, 22:52 »
To mówisz ze do Islandii jedziecie????

jedziemy...nie...jesli juz to on sam  :'( :'( :'(

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #950 dnia: 1 Kwietnia 2008, 23:55 »
Oj rozłąki są takie złe i jeszcze kiedy takie maleństwo się ma, wtedy rośnie w oczach...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #951 dnia: 2 Kwietnia 2008, 08:20 »
hmmm.. powazny dylemat  ::)

szczerze ja bym sie mimo wszlekich argumentów za............ nie zgodziła  :-\

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #952 dnia: 2 Kwietnia 2008, 08:28 »
Ola widzę że u Ciebie dużo zmian, małe przemeblowanie, pokój dla Amelki,
propozycja pracy dla męża - dzieje się dzieje

pogadaj z mężem o tej Islandii - czy warto..

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #953 dnia: 2 Kwietnia 2008, 08:42 »
Oleńko... ja chyba bym też się nie zgodziła na wyjazd męża... Amelka jest taka malusia, Ty potrzebujesz pomocy i wsparcia w wychowaniu córci... No ale decyzja nalezy do Was - trzymam kciuki abyście podjęli taką, która będzie dla Was najlepsza  :przytul:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #954 dnia: 2 Kwietnia 2008, 09:26 »
Olciu tyle zmian..... wiem, że kwestia finansowa jest kusząca, ale przeciez nie przymieracie głodem prawda ? :)
Ważniejsze jest to byście byli RAZEM !!!! Uwierz rozstania nie zawsze są dobre dla małżeństw....

Ale to Wasza sprawa i Wy wspólnie musicie dojść do porozumienia..... trzymam kciuki :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #955 dnia: 2 Kwietnia 2008, 09:40 »
Oj Olu jestes zla na dom widzisz ja tez mam dom i tez mam ciezko sie pomiescic,ja mimo wszystko bym zostawila lozeczko w sypialni a do komody bym najwyzej latala..
A co do propozycji nowej pracy to ja bym sie nie zgodzila za nic w swiecie,jesli mam za co zyc to moim zdaniem gra nie warta poswiecenia bo nie wiadomo co pozniej bedzie z Wami...a dziedzko powinno miec ojca to jej najwazniejsze miesiace,pierwsze slowa,pierwsze kroki...A zreszta ja tez bym niewytrzymala bez meza,zawsze mowie ze nie po to bralam slub zeby mieszkac na odleglosc czy cos takiego:)
Ale Olu to Ty musisz sobie wszystko przemyslec!!!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #956 dnia: 2 Kwietnia 2008, 09:44 »
a czemu nie chcesz jechac razem z mężem?

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #957 dnia: 2 Kwietnia 2008, 10:38 »
Ola czy sie zdecydujesz jechac z nim czy nie to on was tak kocha ze bez was nie pojedzie!

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #958 dnia: 2 Kwietnia 2008, 11:32 »
Kochane jesteście  :)

W kwestii wyjaśnienia:
a czemu nie chcesz jechac razem z mężem?

wogóle nie ma takiej opcji

Więc...
Ola czy sie zdecydujesz jechac z nim czy nie to on was tak kocha ze bez was nie pojedzie!
nie mam co wiele decydować, ja musiałabym wrócić do Polski z Amelką

Wogóle sprawa wygląda tak, że ja nie chcę żeby I. wyjeżdżał, bo dla mnie żadne pieniądze nie są warte tych pierwszych lat Amelki (wyjazd miałby być wrzesień-październik 08).
wiem, że kwestia finansowa jest kusząca, ale przeciez nie przymieracie głodem prawda ? :)

no nie, nie przymieramy, ale...
Dla I. wszystko wygląda tak, że on cały czas chce wrócić do Polski. Kiedyś rozmawialiśmy i ustaliliśmy, że narazie nie ma co, bo w kraju nie za dobrze sie dzieje i najpóźniej to jak Amelka będzie szła do pierwszej klasy. I. ma 26 lat i jego zdaniem jeśli facet nie wybuduje domu do 30tki to już się niczego w życiu nie dorobi (nie wiem skąd on to wziął ::) ) Więc Islandia byłaby ogromną szansą na wybudowanie domu w ciągu półtora roku. Tyle tylko, że przez półtora roku może się tyle wydarzyć....a poza tym to ja nie znam nikogo osbiście, kto tam takie pieniądze zarobił, więc to jest kwestia dyskusyjna czy tam faktycznie jest tak jak mówią. Pomijając, że I. nie ma pomysłu co dalej? Wrócimy do Polski i co? Pójdziemy do pracy za najniższą krajową? Napewno nie. Tutaj nie jestem milionerką, ale żyjemy godziwie i nie odliczamy od 1 do 1. Więc ja zadałam takie pytanie i powiedziałam, że chciałabym, żeby taki pomysł powstał zanim stąd wyjedziemy.
Dla mnie z kolei sprawa wygląda tak, że ja tutaj ?(czyli w UK) stworzyłam dom, tutaj zarobiłam pierwsze prawdziwe pieniądze i się ustatkowałam wraz z mężem i jestem pewna, że tu można żyć tak jak teraz. Z tych też powodów boję się zmieniać cokolwiek. Skoro I. tak bardzo chce wybudować dom, to możemy wziąć tu kredyt i zacząć budowę w Polsce, a jak Amelka będzie szła do szkoły to kredyt byłby już spłacony i wrócilibyśmy do naszego domu. Ja ostatnio nawet myślałam o powrocie do pracy, na początek na pół etatu no i może jakieś chałupnictwo jak mała podrośnie. Jestem pewna w każdym razie, że da się ten dom wybudować bez rozstawania się na nie wiadomo jak długo.

Napisałam wczoraj przed spaniem smsa do I. że nie chce żeby to wypaliło, że jeszcze nie teraz.

Ale zobaczymy, póki co niedługo budzę męża, pakujemy sie do auta i jedziemy do ikei w poszukiwaniu szafy do sypialni.

Miłego dzionka kochane

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #959 dnia: 2 Kwietnia 2008, 11:47 »
Oluś wiadomo, że każdy chce mieć kawałek swojego miejsca na ziemi, a jeszcze jak byłby to domek to już wogóle super..... Ale ta teoria z budową do 30-stki to już chyba lekka przesada  :-\
Super że Irek ma ambicje, że chce Wam zapewnić luksus w postaci domku, ale nic na siłę i spokojnie, bo może się zapędzic w kozi róg... najpierw domek, potem wymysli 2 samochody, potem domek dla Amelki itd....

Wiem, że podejmiecie słuszną i dobrą dla każdego z Was decyzję  :-* :-* :-*