Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #1320 dnia: 4 Grudnia 2008, 10:50 »
 :o ale śniegu ;D
Slicznie prystoiłaś domek ;D

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1321 dnia: 4 Grudnia 2008, 12:00 »
Jejku ale sniegu,u nas tak by moglo na swieta posypac:)A domek slicznie przystrojony,my tez bedziemy dekorowac ale jeszcze troche ja to mam tradycje ze powiesic moge wczesniej ale zaswiecam dopiero dzien przed wigilia:)

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1322 dnia: 4 Grudnia 2008, 12:02 »
witaj Olu,

dużo u Was śniegu, to chyba nietypowe jak na UK,
a w PL słonko i wmiarę cieplutko jak na grudzień (niebo bezchmurne  :D)

Pozdrowionka  :-*

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1323 dnia: 4 Grudnia 2008, 12:16 »
o jaaa ile śniegu  :o :o ja tez tam chem  ;) :D a u mnie słonce  :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1324 dnia: 4 Grudnia 2008, 12:56 »
Ale piękna zima!!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1325 dnia: 4 Grudnia 2008, 12:59 »
Ale cudny zimowy krajobraz :) podoba mi się bardzo, ale w sumie dobrze, że nie za moim oknem :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1326 dnia: 4 Grudnia 2008, 13:06 »
No super, że wam się podoba, mnie na waszym miejscu tez by sie podobalo, bo daleko ode mnie by bylo... A ze utknelam w domu i na drogach kompletny paraliż to inna sprawa  :-\ Mam zakupy do zrobienia i solarium chcialam zaliczyc  :-\

Poki co zdazylam posprzatac jak Amelka się przespala. Bedzie druga drzemka to drugie sprzatanko i gotowe  ;D

Wiecie co...to moje wczorajsze przystajanie dekoracji itp... juz chce jechac do Pl  :taktak:

kuchasiu ja zwykle tez pozniej zawieszalam, ale w tym roku nas tu nie bedzie, wiec chociaz odrobinke musiałam pozawieszac przed wyjazdem.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1327 dnia: 4 Grudnia 2008, 13:19 »
Ola, zakupy jak zakupy, ale to solarium  ;D

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1328 dnia: 4 Grudnia 2008, 14:57 »
Ja lubię szybciej zrobić atmosferę świąt i 6 ubieramy choinkę młoda będzie się cieszyć :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1329 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:19 »
Ło Matko Olka ale masz zime :o :o :o

I świetami juz u ciebie pachnie...fajnie :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1330 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:35 »
ale świątecznie u Ciebie  Olu :D ' no cudnie...
Dla Adrianka będą to pierwsze święta więc też chcemy żeby były pięknie ozdobione ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1331 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:56 »
wowww jaka piękna zima :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1332 dnia: 5 Grudnia 2008, 10:02 »
Witajcie  :D

Dzis zima jeszcze trzyma, ale dojechalismy do niani i do pracy.

Udalo nam sie wczoraj zrobic zakupy i zaliczyc solarium. Ale mowie wam wody w butach to mielismy pelno, a wozkiem po miescie jezdzilo sie masakrycznie. Mimo wszystko ciesze sie, bo zakupilam wczoraj walizeczki i inne pierdoly na wyjazd. A na solarium jak weszlam z ta woda w butach, to az sie mala kaluza zrobila. A ze stopki mi sie rozgrzaly podczas opalania, to na wyjscie ubralam same buty bez skarpet  ;D i szybko do domu. Masakra. Irek sie ze mnie smial jak nic wczoraj.

Amelka ostatnio ma z nas ubaw coraz czesciej. przedwczoraj przy kapaniu wziela gabke i zaczela nas chlapac, a my chowalismy sie za wanne. I sie smiala w glos z nas. Zabawa byla przednia :D szczegolnie dla Amelki.
 zauwazylam, ze Amelka ma teraz cos takiego, ze zaczela sie psocic...tzn pod wzgledem smiechu. Podchodzi i np. ugryzie w palec tate a tata sie zerwie i powie "ala" i ona sie smieje. To chyba wyglada tak, ze zrozumiala, ze moze miec kontrole nad innymi poprzez wykonywanie pewnych czynnosci i to jej sprawia niesamowita przyjemnosc.

Dziweczyny... 7 dni i zaczynam wolne, 12 dni i jedziemy  :skacza:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1333 dnia: 5 Grudnia 2008, 11:51 »
No już coraz bliżej :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1334 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:10 »
Witajcie  :)

Po weekendzie jestem bardziej zmeczona niz przed. Na szczescie zmeczona pozytywnie, poniewaz dwa dni spedzilam w centrum handlowym  ;D
W sobote I. byl w pracy, potem naprawial cos tam w samochodzie a potem szedl na trening, wiec ja z koleznka zapakowalysmy dzieci i w droge  ;D Spedzilysmy fantastyczny dzien, bez mezow na karku, bez pospiechu. Naprawde relakcujacy. Natomiast niedziela byla ostatnim przed wyjazdem dniem shopingowym dla dopelnienia swiatecznej listy oraz swiatecznej garderoby naszej rzecz jasna  ;) Mezus jako mikolajkowy prezent w sumie zabral nas w niedziele i bylo bardzo milo.
Wczoraj udalo mi sie kupic adidaski puma za 10f i jeansy morgan za 7,50!!!!! Taaaaakie promocje. Co prawda do tych jeansow musze troche moje ukochane rafaello ograniczyc, ale to sie da zrobic  ;) ;) ;)
Tak nam wlasnie uplynal shopingowo weekendzik  ;D

Dowiedzialam sie rowniez, ze bede miala chrzesniaka Kubusia :D Nasi przyjaciele, ktorzy niedawno wrocili na stale do Polski beda mieli drugie dziecko i bede matka chrzestna (o czym juz wczesniej wiedzialam). Kubus urodzi sie w okolicach Wielkanocy :)
Na poczatku stycznia natomiast beda chrzciny drugiej corci Irka (czyt. corci chrzestnej)- Gabrysi, o ktorej juz wczesniej wspominalam :D

Amelka oczywiscie na zakupach odnajdywala sie podobnie jak mama, czyli rewelacyjnie. Kupilismy jej pare drobiazgow, bardziej praktycznych rzeczy niz zabawek, bo tych ma duzo szczegolnie po urodzinkach.
Z dnia na dzien widac jak rosnie nasza mala ksiezniczka. Chetnie powtarza slowa, probuje znaczy sie i nasladuje czynnosci. Caly weekend przytulala sie do swojego tanczacego teletubisia PO i mowila razem z nim "o ooo" hehe  :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1335 dnia: 8 Grudnia 2008, 10:39 »
Dwudniowe zakupy, no no nooo. Jak Amelka to wytrzymuje?? W ogóle jak u was wyglądają spacery? Jak długo jest w stanie Amelia spędzić czas w wózku?

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1336 dnia: 8 Grudnia 2008, 14:31 »
ale zkupkowo u Was  :) może to dziwne ale umarłabym jakbym spędziła dwa dni na zakupach  8) ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1337 dnia: 8 Grudnia 2008, 14:56 »
Dwudniowe zakupy, no no nooo. Jak Amelka to wytrzymuje?? W ogóle jak u was wyglądają spacery? Jak długo jest w stanie Amelia spędzić czas w wózku?

Amelka tak jak napisalam, odnalazla sie jak mamusia- czyli rewelacyjnie. Generalnie w tym centrum jest pelno ludzi, kolorow, takich stanowisk po srodu z zabawkami itp. duzo atrakcji dla dzieci, wiec jej sie nie nudzi. Jak ja tylek swedzi, to na troche ja wyciagamy z wozka zeby kosci rozprostowala.
 Jesli chodzi o spacerki, to przewaznie wychodzimy z nia w porze spania, wiec zalicza drzemke. Jak nie spi, to zalezy jaki ma humor, albo siedzi albo...probuje wyjsc. Najgorzej jest kiedy jest taus, bo Amelka dobrze wie, ze jak jest tata to trzeba sie drzec i on wezmie ja na rece  ::) ::) ::)

ASIA39 wydaje ci sie hehe, chociaz wczoraj juz bylam "lekko" zmeczona ;)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1338 dnia: 8 Grudnia 2008, 15:35 »
ale tez bym sobie zpedzila taki dzien zakupowy  a poki co nie mam czasu,prezenty dla wszystkich juz mamy ale  sobie tez bym chetnie cos kupila:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1339 dnia: 8 Grudnia 2008, 22:57 »
Ola, nadal macie taką piękną zimę? Przywieź ją do nas. Ja chcę!!! Ja chcę zimy i śnieguuuuu!!!!! Śnieg przykrywa wszystkie złe i smutne myśli...

Śliczniasty christmasowy domek, cieplej na serduchu się robi  :-*

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1340 dnia: 9 Grudnia 2008, 10:05 »
jeju..alez mi sie marza takie zakupy!!!!!! ;D Zazdroszcze!

Podobnie jak ty czekam na wolne i Święta :) mimo, ze jestem blizej "swoich" to jendak :)

Świetna zima - i czuć święta - nie to co u nas :)
Pozdrawiam  :-*

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1341 dnia: 9 Grudnia 2008, 12:30 »
Nooo super dzień pozazdrościć :D a jak tak spytam gdzie najchętniej kupujesz małej ciuszki, ja chodze dla Lili i szok chyba mothercare wygrywa....bo Waneska już większa więcej mam wyboru...a the best NEXT :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1342 dnia: 9 Grudnia 2008, 13:38 »
Hej dziewczyny.

noooo swieta czuc pelna geba hehe a maraton zakupowy juz zakonczony  :tak_2: i styka narazie (chociaz ja to sobie jeszcze pare rzeczy z ebaya zamowilam  :P :P :P )

PumoRi sniegu juz nie ma, jest za to dziadek mroz i ciotka slizgawica ;)

sandrunia ja malej kupuje ciuszki z: ebaya, primarka (tylko wybrane, np. bluzeczek niem kupuje, bo maja okrponie duze dekolty), mothercare, matalana, h&m, m&co, wollworth, next
najczesciej odwiedzam te lokalne sklepy m&co- super ciuszki, gatunkowo, rozmiarowo i  (maja strone internetowa tez), matalan i woolworth, reszte sklepow jak jestem w cetrum handlowym.
Nie wiem czy macie gdzies u siebie carboot sale? to takie ryneczki tzw. wyprzedaze z bagaznika, ludzie sprzedaja rozne roznosci, w tym ciuszki, szczegolnie takie malutkie mozna dostac bardzo ladne i nieuzywane. Poza tym ebay, takich malutkich jak dla Lili mozna wlasnie duuzo nieuzywanych dostac. Trudniej juz dla Amelki ale dajemy rade ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1343 dnia: 10 Grudnia 2008, 11:51 »
Hej wszystkim.

Wczoraj odkrylismy kolejny zabek Amelki- sprawca ostatnich nieprzespanych nocy hehe :D To juz razem 7 zabkow!!!

Wczoraj ogladalismy filmiki z kamerki z Amelka w roli glownej. Normalnie szok  :Wzruszony:

Jutro mam wolne od pracy, o 14 mamy szczepienie  :buu: tata idzie z nami, to mi pomoze z Amelka  ;) A wieczorem mamusia idzie na siwateczna kolacje firmowa  ::) Jakos nie specjalnie sie ciesze, ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. W sumie to moje trzecie swieta w tej firmie, ale nigdy nie bylam na zadnej kolacji, poniewaz przewaznie bylam juz w Polsce na swieta, a w zeszlym roku Amelka przytrzymala mnie w domu ;)
Nie wiem w co sie ubrac  ???

Do wyjazdu coraz blizej, w sumie 7 dni. Oj ja to sie tak czuje jak sobie o tym wyjezdzie mysle  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :taktak: :taktak: :taktak: :taktak: :hopsa: :hopsa: :ok: :ok: :ok:

Pierwszy raz sie obkupilam jak nigdy na Polske hehe a co tam nalezy mi sie. W zasadzie dopiero teraz po urodzeniu Amelki kompletnie odswiezylam moja garderobe, zmienilam nico styl i zainwestowalam w siebie. Zreszta nie tylko sibie obkupilam, bo i Amelke i tate tez, ale w nieco mniejszym stopniu.

W piatek ide do pracy i.....wolneeeeeeeeee  :skacza: potem sprzatanie, pakowanie i wyjazd :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1344 dnia: 10 Grudnia 2008, 11:53 »
Oj ja też planowałam wymienić całą garderobę, ale jak napadłam na sklepy stwierdziłam, ze nic mi się nie podoba, a poza tym nie wiedziałam od czego mam zacząć. Dopiero stopniowo kupowałam coś nowego i pomału sytuacja się klaruje/.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1345 dnia: 10 Grudnia 2008, 12:07 »
u mnie tez to nie bylo tak, ze wszystko na raz, zajelo to troche czasu, ale powoli zaczyna byc ok.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1346 dnia: 10 Grudnia 2008, 13:45 »
witamy 7 zębolka....
a jakie szczepienie ma Amleka????
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1347 dnia: 10 Grudnia 2008, 13:49 »
Zaglądnęłam na neta do m&co i jest super :D ogólnie dzięki za info, z eBay też korzystam ale nie ma to jak pooglądanie i macnięcie szmatki :D

no to już buzia się zapełnia ząbkami :D gratuluje !

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1348 dnia: 10 Grudnia 2008, 13:53 »
Kurcze...juz 7 zębolek...super...za niedlugo Amelka bedzie pokazywala piekny, szczery, zebaty usmiech ;D

Wymiana garderoby juz mi sie marzy i zaczynam marudzic mezowi ;) , ktory mowi, "ze juz sie boi" :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1349 dnia: 10 Grudnia 2008, 14:05 »
garderobę wymienia się po ciąży.... :P :P idealny okres...
właśnie to robię...
fajna rzecz - polecam...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos