Autor Wątek: Mały MUMINEK w drodze :)  (Przeczytany 27506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Mały MUMINEK w drodze :)
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Listopada 2007, 23:19 »
I co byłas u lekarza ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #61 dnia: 14 Listopada 2007, 07:17 »
I co byłas u lekarza ?

:tupot: :tupot:

ps. lepiej wszytsko skonsultowac niz sie marwtić i samemu głowić ::)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 14 Listopada 2007, 10:19 »
haloooooooo
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #63 dnia: 14 Listopada 2007, 10:29 »
więc tak... może trochę opowiem... 3,5 tygodnia temu byłam na wizycie z USG i wtedy ginka zauważyła, że mam zwiększoną ilość wód płodowych i zaleciła usg kontrolne za 2 tygodnie, co jednocześnie będzie usg połówkowym (badanie przepływów itp...). W zeszły poniedziałek byłam na tym usg i ilość wód wydawała się gince na oko nadal zbyt duża, choć aparat nie wskazał jakiegoś dużego odchylenia. Wtedy też powiedziałam o tym, że jak się trochę przejdę, to czuję się tak, jakby mi ktoś brzuch nadmuchał i dostałam No-Spę 2x1 z możliwością zwiększenia w razie potrzeby do 3x1. Ginka znowu zaleciła uzg za 2 tygodnie, czyli w najbliższy poniedziałek i jeśli ilość wód się nie zmniejszy, to ląduję w szpitalu, żeby mnie obejrzało kilku innych lekarzy i coś stwierdziło. Więc wracając do tematu skurczy to nie byłam u lekarza, bo się zastanawiam, czy jednak nie poczekać do poniedziałku... nie mam ich dużo, nie są jakoś szczególnie bolesne... ehh... spróbuję brać No-Spę 3x1, zobaczę, czy coś pomaga i może najpierw zadzwonię do ginki... tylko tak naprawdę, to nie dostałam od niej numeru i pozwoleństwa na dzwonienie... Nr komórki jest na pieczątce... AAAAAAAAAAAA nie wiem co zrobić  :( Maruda mi się włączyła...

A tak na serio, to chyba się po prostu boję zadzwonić... bo pewnie kazałaby przyjechać, a na mnie czeka tyle pracy i stworzyłabym problem Marcinowi... bo razem pracujemy i moje obowiązki spadłyby na niego... buu! A z drugiej strony Bartuś jest najważniejszy...

A tak a propos Bartka, czy sytuacja, kiedy dzidzia rusza się bardzo intensywnie, kopie i boksuje może mieć jakiekolwiek negatywne znaczenie? Czy tylko się cieszyć, że mam żywego synka? :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 14 Listopada 2007, 10:46 »
Kaisu ty masz termin na 2 dzień świąt?? No to ładnie:) Bartus będzie takim Wilekanocnym dzieciątkiem:)
I dzwońdo tego lekarza!! KAsiu nawet się nie zastanawiaj!!!
Jeśłi chodzi o ból brzucha to pamiętam że moją koleżankę tak bolał brzuch i okazało się że to były problemy z trawieniem porpostu i to były skurcze jelitowe. Nic się nie martw na pewno będzie odbrze:)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 14 Listopada 2007, 14:51 »
Kasiu ja dopiero teraz zobaczyłam wasz wąteczek -gratuluje z całego serduszka  :-*

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #66 dnia: 14 Listopada 2007, 16:02 »
Myślę, że co do dzwonienia to nie powinnas miec żadnych oporów. Po to ejst lekarz, żeby się zapytać.
Więc  zadzwoń i upewnij się, że wszystko oki.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #67 dnia: 15 Listopada 2007, 09:39 »
Gabiś, termin wg OM mam na 19 marca, a wg USG na 24, więc jeśli Dzidzia zechce doczekać końcówki ciąży, to pewnie Święta spędzę baaardzo ciekawie :)

Kasiu ja dopiero teraz zobaczyłam wasz wąteczek -gratuluje z całego serduszka  :-*
Dziękuję bardzo monia_01  :uscisk:

A co do dzwonienia, to póki co (odpukać) cisza i spokój. Bartuś grzecznie przespał nockę, ale za to rano obudziłam się z gulą po lewej stronie brzucha :) bo spałam na prawym boku i pewnie Maluszkowi było ciasno :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 15 Listopada 2007, 10:04 »
Kasiu..mysle, ze jesli Ci te skurcze nie dokuczaja bardzo to mozesz poczekac do pon :)
a jak cokolwiek cię zaniepokoi to dzwon i nie miej oporów :) ja tez sie czaiłam...ale w koncu uznałam, ze głowkowanie i niepokojenie sie jest bez sensu skoro mozna błyskawicznie rozwiac wątpliwości!

3mam kciuki za wiesc w pon..obys nie musiał sie kłasc w szpitalu...  ::) 

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Listopada 2007, 11:53 »
Kasiu a czemu za duza ilosć wód płodowych jest groźna?

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Listopada 2007, 13:09 »
Kasiu..mysle, ze jesli Ci te skurcze nie dokuczaja bardzo to mozesz poczekac do pon :)
a jak cokolwiek cię zaniepokoi to dzwon i nie miej oporów :) ja tez sie czaiłam...ale w koncu uznałam, ze głowkowanie i niepokojenie sie jest bez sensu skoro mozna błyskawicznie rozwiac wątpliwości!

3mam kciuki za wiesc w pon..obys nie musiał sie kłasc w szpitalu...  ::) 
Aj, bo ja taka właśnie jestem, że nie lubię komuś głowy zawracać swoją osobą...  :glupek: Ale póki co nie są one jakieś straszne, to poczekam do poniedziałku.
Też mam nadzieję, że szpital mnie jednak ominie, co najwyżej na zwolnienie mogę pójść :)

Kasiu a czemu za duza ilosć wód płodowych jest groźna?
Aniu, nie wiem, czy jest groźna, ale świadczy o tym, że ciąża nie przebiega prawidłowo. Są w sumie 4 powody, dla których ilość wód płodowych jest zwiększona:
- albo mam cukrzycę
- albo maluszek ma kłopoty z przewodem pokarmowym
- albo maluszek ma kłopoty z przewodem moczowym
- albo taka jest uroda ciąży :)
Tyle wiem od swojej ginki.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 15 Listopada 2007, 13:28 »
Bedzie dobrze :) Ja tam wole zapytac lekarza i sie"zblaznic" niz potem pluc sobie w brode ze nie zadzwonilam.
Zwiekszona ilosc ruchow maluszka nie zawsze oznacza zywotnego rozbujnika w brzuszku. Niestety czasem zdarza sie ze jest to zly znak.Oczywiscie zalezy to od tego czy stalo sie to nagle.

WEZWIJ LEKARZA, GDY...
Jeżeli ruch płodu nagle gwałtownie ulegną zmianie, staną się bardziej nasilone lub stanowczo osłabną konieczna jest niezwłoczna kontrola u lekarza prowadzącego. Nagła zmiana nasilenia ruchów płodu może być sygnałem, że z dzieckiem dzieje się coś niedobrego i jest ono poważnie zagrożone.

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #72 dnia: 15 Listopada 2007, 15:45 »
Kasiu własnie zawitałam do twojego wątku  :cancan:

po pierwsze Gratuluję Bartusia nasze maluszki póki co wg USG mają miesiąc różnicy ty masz termina na 24 marca a ja na kwietnia

a teraz ty powinnoaś dostać lanko :biczowanie: piszesz u mnie że mam się żalić i wylewać wszystko do was a ty co piszesz u siebie
Aj, bo ja taka właśnie jestem, że nie lubię komuś głowy zawracać swoją osobą...  :glupek:
i jak masz pytania to dzwoń podobno w ciąży nie ma glupich pytań  :smile: trzymaj się cieplutko i mam nadzieje że u was wszystko dobrze :?:

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #73 dnia: 15 Listopada 2007, 16:05 »
Kasiu i my gratulujemy Ci bardzo bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!Czytamy Was od dawna a teraz już oficjalnie witamy się!!!!!!!!!!Co do Twoich wątpliwości to dzwoń do lekarza zawsze kiedy Cię nachodzą ja jestem zdania że w ciąży lepiej zapytać pięć razy za dużo niż raz za mało!!!!!W końcu tu chodzi o Twoje dziecko i masz prawo się martwić!!!Tymi ruchami bym się zbytnio nie przejmowała chyba że Ty czujesz że coś jest nie tak, może Bartuś ustawia sobie godziny aktywności??Czy jest taki bardzo bardzo aktywny cały czas??A z wodami to raczej żartów nie ma więc jeżeli Twoja ginka ma wątpliwości to idź do szpitala tak jak każe niech Cię jeszcze ktoś zobaczy!!!Ale puki co myśl pozytywnie bo jest duże prawdopodobieństwo tego że taka Twoja uroda i już!!!!!!!!!Pozdrawiamy Was serdecznie!!!!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Listopada 2007, 15:32 »
dzien dobry w niedziele :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 18 Listopada 2007, 23:25 »
Kasiu ja cię rozumiem - ja też nie chce zawrac sobą głowy innym...
ale wiem, ze tu chodzi o dziecko i trzeba dzwonić jak coś ci nie gra
mam nadzieje, ze z tych wszystkich punkótw co wypsiałas łapiesz sie na ten ostatni  :-*
trzymaj sie kochana - i moze jakieś zdjęcie brzuszka?

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Listopada 2007, 09:28 »
Kochana :-* to dzis wizyta?? o ktorej mamy 3mac kciukasy ??  :)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #77 dnia: 19 Listopada 2007, 12:56 »
Bedzie dobrze :)
Ja też mam taką nadzieję!

Kasiu własnie zawitałam do twojego wątku  :cancan:
po pierwsze Gratuluję Bartusia nasze maluszki póki co wg USG mają miesiąc różnicy ty masz termina na 24 marca a ja na kwietnia
Ale fajnie!  :skacza: To tak, jak moja przyjaciółka :) Czujesz już jakieś ruchy?

Kasiu i my gratulujemy Ci bardzo bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!Czytamy Was od dawna a teraz już oficjalnie witamy się!!!!!!!!!!
A witam, witam  :uscisk:

Tymi ruchami bym się zbytnio nie przejmowała chyba że Ty czujesz że coś jest nie tak, może Bartuś ustawia sobie godziny aktywności??Czy jest taki bardzo bardzo aktywny cały czas??
Z tymi jego ruchami to chyba wreszcie odkryłam pewną zależność :) Rano po pobudce się wita, potem po każdym posiłku i potem już wieczorkiem, jak ja chcę zasnąć, to on szaleje :) I już wiem, dlaczego mnie się wydaje, że on się często rusza, bo... ja często jem  ;D A poza tym, to silny chłop, więc i kopniaki niczego sobie :)

A z wodami to raczej żartów nie ma więc jeżeli Twoja ginka ma wątpliwości to idź do szpitala tak jak każe niech Cię jeszcze ktoś zobaczy!!!Ale puki co myśl pozytywnie bo jest duże prawdopodobieństwo tego że taka Twoja uroda i już!!!!!!!!!Pozdrawiamy Was serdecznie!!!!!!!
Nika, dzisiaj się dowiem, czy mi się ten nadmiar wód wsiorbał, czy nie. Może Bartek od małego lubi basen :)

Kasiu ja cię rozumiem - ja też nie chce zawrac sobą głowy innym...
ale wiem, ze tu chodzi o dziecko i trzeba dzwonić jak coś ci nie gra
mam nadzieje, ze z tych wszystkich punkótw co wypsiałas łapiesz sie na ten ostatni  :-*
trzymaj sie kochana - i moze jakieś zdjęcie brzuszka?
Wiem, wiem Aniu... :-* Nad zdjęciem pomyślę :P A przy okazji przypomniałaś mi, że miałam się rano zmierzyć w pasie...

Kochana :-* to dzis wizyta?? o ktorej mamy 3mac kciukasy ??  :)
Jak miło, że pamiętasz :) Tak to dziś, o godz. 18:20... ehh, żeby było ok, żeby było ok...

dzien dobry w niedziele :)
A dzień dobry w poniedziałek :)
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2007, 13:03 wysłana przez Kasia-Wrocław »

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 19 Listopada 2007, 13:33 »
a dasz dzis znać po wizycie czy dopiero jutro?
pewnie, ze bedzie dobrze
a ile masz w pasie  ;)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #79 dnia: 19 Listopada 2007, 15:51 »
Pewnie jak zwykle wizyta się opóźni i wejdę o 19-tej, więc do domu przyjedziemy po 20-tej... postaram się napisać chociaż cokolwiek, ale gdybym nie odezwała się na Forum, to napiszę Aneczko do Ciebie na komórkę, ok? Bo tylko Twój numer mam...

Właśnie Skarby moje, jakby któraś z Was chciała się podzielić numerem komórkowym, to zapraszam na PW :) Bo listy dostępnej już od dawna nie ma...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 19 Listopada 2007, 15:57 »
Pewnie jak zwykle wizyta się opóźni i wejdę o 19-tej, więc do domu przyjedziemy po 20-tej... postaram się napisać chociaż cokolwiek, ale gdybym nie odezwała się na Forum, to napiszę Aneczko do Ciebie na komórkę, ok? Bo tylko Twój numer mam...

Właśnie Skarby moje, jakby któraś z Was chciała się podzielić numerem komórkowym, to zapraszam na PW :) Bo listy dostępnej już od dawna nie ma...
będę czekac na eska!!
trzymaj sie kochana - ja ostanio weszłam po prawie 2 godz opóźnieniu - myślałam, ze coś mnie trafi  >:(
nie mogę zrozumieć po co zapisują co 15 min jak wizyta trwa min 3o min!!
 :-* :-* :-* :-*

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #81 dnia: 19 Listopada 2007, 16:17 »
będę czekac na eska!!
trzymaj sie kochana - ja ostanio weszłam po prawie 2 godz opóźnieniu - myślałam, ze coś mnie trafi  >:(
nie mogę zrozumieć po co zapisują co 15 min jak wizyta trwa min 3o min!!
 :-* :-* :-* :-*
O to to to! Żeby to jeszcze były wizyty państwowe, to jeszcze, ale prywatnie i tyle czekania?
Choć ostatnio nie powiem, przyjechaliśmy z Marcinem spóźnieni i modliłam się w duchu, żeby było opóźnienie w przyjmowaniu pacjentek :) Babie w ciąży nie dogodzisz... :)

Głodna jestem... a dopiero co obiadek był... wiem! Zrobię sobie kanapkę z Butellą, jak to mówił mój kuzyn :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 19 Listopada 2007, 16:22 »
no skandal z tymi wiytami i tyle
ja też głodna....ale nie mam nic dobrego w lodówce...idę po jabłko

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #83 dnia: 19 Listopada 2007, 16:30 »
A muszę Ci Aniu przyznać, że dzięki Tobie kupiliśmy Schoko Bons... pyyyycha, tylko malutko w paczce, a paczka ponad 4 zł :( Dla ciężarówek powinny być zbiorcze opakowania w niższych cenach :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 19 Listopada 2007, 16:42 »
A muszę Ci Aniu przyznać, że dzięki Tobie kupiliśmy Schoko Bons... pyyyycha, tylko malutko w paczce, a paczka ponad 4 zł :( Dla ciężarówek powinny być zbiorcze opakowania w niższych cenach :)
hahaha
tylko one mnie skutecznie zmuszą do wyjścia z domu!
a u mnie w sklepie kosztują ponad 7pln - i nie powiem, zeby to opakowanie było jakieś duże  ;)
uwielbiam te cukierki!!

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #85 dnia: 19 Listopada 2007, 17:10 »
Słuchaj, to może byśmy napisały do producenta, że ma w Polsce takie dwie uzależnione, co ja gadam, 4 uzależnione osoby, może udałoby się w hurtowych ilościach i cenach... :) A potem będziemy kupować podwójne miejscówki do kina... :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #86 dnia: 19 Listopada 2007, 17:45 »
Kasiu trzymam kciukasy żeby wszystko było ok i żeby ta zwięszkona ilość wód
dotyczyła właśnie tego ostat iego punktu :)
Piękne imię Bartuś - drugiego synka jak się trafi chciałabym tak nazwać :)
I z tymi ruchami to ja miałam dokłądnie tak samo  ;D

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 19 Listopada 2007, 18:03 »
Słuchaj, to może byśmy napisały do producenta, że ma w Polsce takie dwie uzależnione, co ja gadam, 4 uzależnione osoby, może udałoby się w hurtowych ilościach i cenach... :) A potem będziemy kupować podwójne miejscówki do kina... :)
buahahaha
pomysł jest przedni!!

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #88 dnia: 19 Listopada 2007, 18:11 »
Ale fajnie!  :skacza: To tak, jak moja przyjaciółka :) Czujesz już jakieś ruchy?

ale fajnie to zawsze jesteście we dwie  :blant: i możecie się wspierać :D

co do moich ruchów to miałam wrażenie w zeszłym tygodniu że mi się przelewa w brzuszku ale to byłam bardzo zmęczona a 31 pażdziernika z samego rana obudziałam się przez łaskotanie w brzuszku nie wiem czy to to czekam na kolejne oznaki. a ty jak miałaś pierwszy ruch to co czułaś?? a jak twoja przyjaciółka??

ach no i napisz w wolnej chwili jak tam wizyta u lekarza

:przytul:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Listopada 2007, 21:40 »
No więc tak... jednak tych wód jest za dużo i dostałam skierowanie do szpitala. Dobrze, że z Dzidzią wszystko w porządku :)

Jutro jeszcze jadę na pół dnia do pracy, przy okazji podzwonię po szpitalach i popytam, gdzie mnie zechcą przyjąć i czy mam się stawiać już w środę rano, czy po weekendzie.

Brykam spać...

Buziaki Kochane Moje!  :-*