Zibi, a co do za roznica ze na 230v? To jakas specjalna niz "zwykle"? Pytam, bo nie mialam nigdy do czynienia z indukcja.
A czy ktos przeszedl z gazu na indukcje i zaluje?
Lubie gaz (za taniosc
), ale kwestia utrzymania kuchenki w czystosci spedza mi sen z powiek.
A czy wystepuja w przyrodzie piekarniki pod zabudowe na gaz, czy wtedy tylko elektryczny?
tak, zasilanie ma znaczenie, bo jak dotąd kuchnie elektryczne i indukcyjne wymagały tzw trójfazówki czyli zasilania ok 400 V
jednak nie każdy ma w domu taką instalację, nawet bardziej w mieszkaniu niż w domu.
więc producenci zaproponowali sprzęt na 230 V,
tyle, że nie oferuje on pełnej mocy czyli jak np masz 4 gary na palnikach i coś gotujesz, to może np wyłączać bezpieczniki w chałupie.
dlatego pytam, czy ktoś to przerabiał i jak to się w praktyce sprawdza, przy 230 V
Czy ktoś żałuje? chyba nie. Każde rozwiązanie ma zalety i wady.
My mamy obecnie płytę gazową z czarnym szkłem pod palnikami takim jak przy indukcji i utrzymanie czystości nie jest mega kłopotliwe,
Ale też taka gładka płyta to rzecz nowoczesnego wyglądu
Tak więc będzie indukcja, o ile właśnie kwestia mocy nas nie zniechęci, albo gazowa, ale nie solgaz podszybowy bo to się nie sprawdza.