Dzieciaczki dziękują za komplementy

A jaki będzie domek ? piętrowy, parterowy ?
Dom będzie wielgachny: piętrowy, z piwnicą i użytkowym strychem. Ale to dom dla trzech rodzin - ja z siostrą będziemy mieć odbicie lustrzane mieszkań, a rodzice w środku troche mniejsze. Każde mieszkanko ma osobne wejście, na dole duży salon z kuchnią i gabinetem, na piętrze sypialnia i dwa pokoje (dla dzieci

) Wiem, że mieszkanie z rodziną pod jednym dachem potęguje konflikty, ale mam nadzieję że u nas tak nie będzie. Moja mama nie będzie okropną teściową

No i zawsze to wygodniej jak jest ktoś pod ręką, kto zaopiekuje się kotem, podleje kwiatki i popilnuje dzieci. W piwnicy zrobimy sobie pralnie z suszarnią. W planach jest też inwestycja w stół do bilarda. Ah, będzie super

A z ostatnich wieści: wczoraj bylismy na spotkaniu z naszym fotografem. I jestem ogromnie zadowolona. Koleś jest bardzo miły, bardzo gadatliwy i wywarł na mnie duże wrażenie.
Namówił nas na to, żeby zrobić sesję zdjęciową w parę dni po ślubie. W dniu wesela zrobimy "słodką" sesję, w otoczeniu zieleni. A mi się marzą też tzw. klimaty urbanistyczne - zdjęcia na tle jakichś starych murów, w czarno-białej tonacji. I takie właśnie foty zrobimy na naszej drugiej sesji. Zresztą mamy się zastanowić nad jakimiś miejscami, dla niego odległość nie gra roli. Powiedział, że nad morze też pojedzie

Strasznie to miłe, bo myślałam, że taka opcja więcej by nas ewentualnie kosztowała, ale widać w nim dużą pasję i to, że naprawdę robi to, co lubi.
Czas na małe podsumowanko.Z rzeczy załatwionych mamy:
1. Zarezerwowana godzina w kościele
2. Zarezerwowana sala
3. DJ
4. Kamerzysta
5. Fotograf
6. Zrobiony projekt zaproszeń, materiały do wykonania kupione
7. Suknia
Do zrobienia:
1. Nauki przedmałżeńskie i wszystkie dokumenty związane z załatwieniem ślubu
2. Wybór obrączek
3. Cały strój dla PM
4. Welon, buty, biżuteria
5. Wykonanie zaproszeń, winietek, zawieszek na wódkę
6. Rozdanie zaproszeń
7. Zamówienie ciast
8. Kupno napojów i alkoholu
9. Wybór mp3 do filmu, prezentacji zdjęć, na weselną zabawę
10. Wymyślenie i przećwiczenie układu do pierwszego tańca
11. Obmyślenie kwestii oczepinowych zabaw
12. Wymyślenie i realizacja prezentów dla rodziców
13. Drobne prezenty dla gości weselnych
14. Kwestia samochodu do ślubu
15. Zorganizowanie dojazdu gości spod kościoła do lokalu
16. Organizacja odwozu gości po weselu.
17. Wybór i rezerwacja terminu do fryzjera, kosmetyczki
18. Znalezienie fajnych miejsc na sesję zdjęciową.
19. Jakie ja w końcu chcę nazwisko

20. Istotne: zrobić ostateczną listę gości weselnych
Uf, dużo tego. O czymś zapomniałam?