Autor Wątek: Stairway to Heaven - czyli Nasze schody do Nieba :)  (Przeczytany 119731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Odp: Stairway to Heaven - czyli Nasze schody do Nieba :)
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Października 2007, 14:39 »
Wstęp bardzo intrygujący. Nie mogę się doczekać daleszego ciągu!  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Października 2007, 17:15 »
Wróciłam z uczelni w końcu :)

No tak to bywa właśnie, że jak sie postanowi, ze koniec z miłościami, to nagle jak z nieba spada ten jedyny :serce:

Zjem sobie teraz obiadek i później opiszę Wam całą resztę:)
Ale byłam głodna.

No więc oto dalsza część opowieści.
Wróciłam z uczelni do domku no i pierwsze co to powiedziałam mamie, że taki przystojniak sie tyle czasu na mnie gapił (moja mama i siostra to moje najlepsze przyjaciółki i one od razu musza wszystko wiedzieć). Miałam swoje konto na fotka.pl i zajrzałam tam, a tam wiadomość od tego przystojniaka. Zapytał się czego się uczyłam na tym holu i takie inne pierdoły, po czym wymieniliśmy się numerami gg. zaczęliśmy tak ze sobą gadać całyi wieczorami, oczywiście na początku zaznaczyliśmy, że właśnie rozstaliśmy się z chłopakiem, on z dziewczyną i że nie szukamy nikogo. :) I tak właśnie przegadaliśmy na gg 3 dni chyba i przyszedł 18 listopada (dzień przed moimi urodzinami) Od rana więc wspominałam, że idę ze znajomymi na imprezę do klubu. Od początku wiedziałam, że tam przyjdzie ;D Wysyłałam jemu smsy przez całą imprezę, pisałam że byłby najlepszym prezentem dla mnie itp, podpuszczałam go jak tylko można:). No i w końcu ok godz. 24 napisał, że przyjedzie :skacza:
No i przyjechał, pogadaliśmy sobie, trochę się jemu żaliłam, powiedziałam że nie chce się wiązać. No i tak minęła mi noc. Jak tylko wróciłam do domu to o niczym ani o nikim innym nie myślałam.
Jak się okazało później, Marcin to najlepszy prezent urodzinowy jaki dostałam.

Mam nadzieję, że nie zanudzam Was.

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Października 2007, 17:22 »
oj ale to romantyczne  ::) ;D ;D ;D

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Października 2007, 18:17 »
Nie zanudziłaś, skądże, pisz więcej  8)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Października 2007, 18:23 »
Nie nie zanudziłaś! To, co napisałaś wciąż traktuję jako wstęp do pięknej opowieści. Bo teraz dopiero się zaczyna miłość!  :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Października 2007, 18:31 »
Iza22 melduję się w twoim odliczanku:):)

Ja zaczęłam 222 dni przed a ty 333 hehe:)

Historia bardzo fajna, ja też musiałam zrobić pierwszy krok. Czekamy na więcej;):D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Października 2007, 19:29 »
Witam. i ja będę śledzić Twój wąteczek. zaczął się bardzooooo zachecająco. czekam na więcej.

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Października 2007, 20:01 »
Obiecałem Izuni, że opiszę nasze zaręczyny z mojej perspektywy... No cóż, przyszłej żony nie można zawodzić  ;)

Zanim się rozpiszę chciałbym powitać wszystkie Foremki uzależnione od welonów, białych sukien i wizji nocy poślubnych  ;D

No dobrze... Zaręczyny...
11 sierpnia roku 2007 Izunia i Marcin pojechali razem nad morze do Sianożęt (tuż obok Ustronia Morskiego). Nie będę zanudzał opisem skoków przez fale, słonecznych kąpieli itp. Przejdę do konkretów. Pierścionek od dawna już czekał na okazję, by znaleźć się na paluszku mej Ukochanej, z góry jednak zakładałem, że zaręczyny mają być cudowną i wymarzoną chwilą. Należało o takową zadbać. Oczywiście chciałem również chociaż odrobinkę zaskoczyć mą Drobinkę, ale trochę utrudniał to fakt, iż zakładała, że zaręczymy się w wakacje, a to był nasz jedyny wspólny wypad (brak urlopu :/). Zaręczyny zaplanowałem na środę. Dlaczego? Cóż... Jest to środkowy dzień tygodnia, środek wyjazdu i w ogóle jakoś tak to sobie ułożyłem ;) Dziwnym trafem od poniedziałku Izunia zaczęła się dziwnie zachowywać. Sobota, niedziela - cudowna sielanka zakochanych po uszy ludzi. Poniedziałek - moje Kochanie zmienia się w jakiegoś nerwusa... Wtorek - kto podmienił moją Izunię na tą Złośnicę! Co się z nią stało? I ja mam z nią całe życie spędzić??? :P Żartuję. Ale tylko troszeczkę. Moja Izunia (jak się później okazało) po prostu zaczęła podejrzewać, że TA CHWILA się zbliża, ale zamiast radości i uśmiechu były nerwy. Te kobiety... :)
Środa (dotrwała któraś z Was aż tutaj?)...
Plan był taki - w zaręczynowy wieczór musi być wszystko:
a) zachód słońca
b) kolacja
c) piękny kwiatek
d) plaża nocą, spadające gwiazdy, wino z kubeczków (takie moje marzenie, wypić winko z plastikowego kubeczka z Kobietą, która będzie dla mnie Wszystkim - przyjaciółką, kochanką, spełnionym snem...)
e) pierścionek z brylantami ;D
f) nie powiem, bo się wstydzę :P
Należało powyższe punkty wprowadzić w życie.
a) Zachód słońca... Siedzimy sobie z Izunią na plaży, na kocyku, objęci podziwiając czerwoną tarczę słońca, która chowając się w morze zabarwiała delikatne, letnie obłoczki... Później się okazało, że Izunia właśnie podczas zachodu oczekiwała zaręczyn :) He he - to by było zbyt oklepane ;D
b) Kolacja... Po zachodzie niemal jak co wieczór włóczyliśmy się po Ustroniu wcinając gofry i grając w cymber guy'a (chyba tak się to pisze :P ). Zgłodnieliśmy - no to poszliśmy coś zjeść (tak w ogóle to moja Kobietka właśnie mi marudzi, że to za długie i nikt nie przeczyta :) )
c) Kwiatek... Skąd wziąć kwiatek nad morzem w środku nocy? Jak to skąd? W pobliskim wesołym miasteczku na pewno kręci się Pani z Kwiatkami... Wybieram najpiękniejszą Różę dostępną tego roku nad naszym morzem...
d) Nie ma to jak kilometrowy marsz nocą po plaży w poszukiwaniu ustronnego miejsca. Nie ma to jak znaleźć ustronne miejsce, rozłożyć kocyk, wbić w ziemię różyczke i... zobaczyć kilka metrów dalej światło komórki :/ Na szczęście po chwili byliśmy już sami. Cieplutka, sierpniowa noc (nie uwierzycie, ale to była najcieplejsza noc podczas tego wyjazdu!) Rozlewam martini do kubeczków. Nad nami spadające gwiazdy (to można sprawdzić - od 12 do 16 sierpnia naprawdę spadały gwiazdy - moja zasługa ;D ). Rozmawiam z moją Izunią, przytulam ją, obserwujemy widoczne na horyzoncie światełka zacumowanych w oddali kutrów. Pudełeczko z pierścionkiem ląduje w mej dłoni... A moja Izunia stwierdza, że chyba się spiła, bo światełka na horyzoncie jej dziwnie wirują. Dżizys... Byłem bliski popełnienia samobójstwa. Lub zabójstwa. Zresztą na jedno by wyszło, bo bez mojego Maleństwa niemógłbym żyć. W końcu światełka przestały "śmiesznie się huśtać"... Czekam na moment... Izunia stwierdza, że "Tobie już chyba na mnie nie zależy" (Ona już tak ma)... Klękam przed nią, otwieram pudełko z pierścionkiem i wyznaję miłość. Nie pytajcie co mówiłem... Potrafię się rozgadać :) Wiem, że starałem się mówić jak najmniej, a całość zakończyłem słowami "czy spędzisz ze mną resztę życia?"... Moja Kobietka zamiast odpowiedzieć przytuliła sie do mnie, a ja czekałem cały w nerwach. Niby z góry wiadomo, że powie "tak", ale trzęsłem się cały jak diabli ;) W końcu wyszeptała "tak", a następnie kazała zaświecić komórką, bo przecież po ciemku nie widzi pierścionka. Boże! Te Baby! Normalnie ręce opadają, chwila będąca wstępem do wspólnego życia, a ta musi brylanciki oglądać :) I tak ją kocham ;D
Posiedzieliśmy jeszcze troszeczkę i ruszyliśmy do domku. Oczywiście musieliśmy przystawać pod każdą latarnią po drodze - a co tam, ważne, że pierścionek się spodobał, niech ogląda ;D
f) mówiłem że nie napiszę co było potem :P

Tak to mniej więcej wyglądało z mojego, męskiego punktu widzenia. Ciekawe czy któraś z Was przebrnęła przez te wszystkie wypociny? ;)

Jak za bardzo nie nudziłem, to może opiszę jak wyglądało nasze poznanie się i pierwsze spotkania z mojego punktu widzenia :) Troszkę to inaczej było :P

Dobra, kończę, bo moja Izunia tak słodko patrzy, że muszę jej dać buziaczka :)
Pa!

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Października 2007, 20:09 »
super  ;D

a gwiazdy   i to ile Perseidy to jeden z większy roi  ;D ;D ;D

życzę szczęścia  :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Października 2007, 20:36 »
No no ciekawy nam sie wątek zapowiada, damski i męski punkt widzenia  ;D

Oczywiście przebrnęłam przez całośc- czytało sie dobrze bo fajnie napisane!

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Października 2007, 20:46 »
Ale z was Słodziaki  ;D

Piszcie więcej, czyta się wspaniale.

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Października 2007, 21:18 »
to bylo bardzo romantyczne,potrafie sobie to wyobrazic bo ja tez mialam oświadczyny nad morzem przy zachodzie słońca :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Października 2007, 21:19 »
fajnie opisane :) i fajnie sie czytało, a to dlatego bo moje zareczyny wyglądały podobnie :)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Października 2007, 21:29 »
No ladnie, ladnie :skacza:
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Października 2007, 21:41 »
No no Iza zazdroszcze ci faceta z takim talentem do opisywania:P:) Bardzo ładnie. pokaż pierścionek i niech twó luby opisze to wasze poznanie.

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Października 2007, 21:49 »
super się Was czyta! męski punkt widzenia bardzo interesujący... My też zaręczyliśmy się nad morzem :D

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Października 2007, 21:54 »
No jeszcze kiedyś dam coś jemu napisać  ;D (wciągneło go to, ciągle sie pyta czy ktoś odpisał :) )

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Października 2007, 22:12 »
śliczny pierścionek

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Października 2007, 23:08 »
Bo to forum wszystkich wciąga ;D

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Października 2007, 23:19 »
Oj wciąga do tego stopnia, że właśnie siedzę nad projektem na jutro na zajęcia i tak jakoś co 2 minuty tu zaglądam ;D

Mój Marcinek właśnie sobie poszedł do domku :( Postanowiłam, że dam jemu coś tu napisać, bo on w ogóle to bardzo się cieszy, że ja jestem na tym forum. Twierdzi, że to znak, że cieszę się ślubem ;D Oczywiście jak tylko będą wklejane jakieś zdjęcia sukienek i innych rzeczy jakich zobaczyc nie może to dostanie zakaz zagladania ;D W ogóle już go ostrzegłam, że na moim komputerze znajduje się dużo zdjeć sukienek, fryzur, welonów itd. i za każdym razem moje Kochanie się mnie pyta czy może gdzies zajrzeć:) Słodki On jest ;D

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Października 2007, 23:42 »
WOW! Ale Wam zazdroszczę! Szczególnie dnia zaręczyn! No i kurcze, oboje piszecie - wspaniale!
Ja próbowałam kiedyś namówić mojego PMa na wspólne pisanie, i na obietnicach się skończyło :/
Za to moje Kochanie zagląda bardzo często na fora, gdzie coś umieszczam :P ale do tego też dostał na razie zakaz, bo pisze o sukienkach ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Października 2007, 09:34 »
Ale wam zazdroszczę tych romantycznych zaręczyn!!!!!!!!!!! Super opisane i Twój facet to niezły romantyk:):)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Października 2007, 09:40 »
iza22 pierścionek ładniutki :)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Października 2007, 13:29 »
śliczny pierścionek! gratuluję!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Października 2007, 13:31 »
Już was normalnie lubię  ;D hehehe, naprawde świetnie się was czyta :)

U nas też były zaręczyny nad morzem, tyle że w grudniu :) I pierścionek masz śliczny :)

Marcin świetni opisałeś zaręczyny!!! Teraz czekamy na Twoją wersję poznania i pierwszego spotkania  ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Października 2007, 16:02 »
no no bardzo łądny masz pierścioneczek:);D

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Października 2007, 16:52 »
Witam Was kochane  ;D
Właśnie wróciłam z tej mojej głupiej uczelni, cały czas sie zastanawiałam, czy może ktoś tu coś napisał :)

Widzę, że Marcina opowieść się spodobała. Już sie bałam, że tak długi tekst przerazi mo czytelniczki ;D

Dzisiaj mój kolega dowiedział się, że wychodzę za mąż i był "oburzony". Mówił, że to za wcześnie, że nie zdążę się wyszaleć, że studia są przecież, że praca. Normalnie mam chyba dziwnych znajomych:/ 

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Października 2007, 18:00 »
 co studiujesz??

Chłopcy dojrzewają później:P

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Października 2007, 18:07 »
Studiuję budownictwo. I wbrew pozorom strasznie tam dużo dziewczyn. Ale u mnie to każdy tylko o karierze myśli, bo są mozliwości. I tylko studia i w przyszłości praca się liczy. Nie potrafią zrozumieć tego, że ja będe juz szczęśliwą mężatką robiącą "kariere". No cóz ludzie są różni.
I właśnie dlatego lubię tu zaglądać, bo tutaj chociaż nikt mnie nie zna w rzeczywistosci to każdy potrafi sie cieszyć z czyjegoś szczęścia:)

Offline jonrovia

• nowicjusz
  • *
  • Tylko Ty, Tylko ja ze sobą i dla siebie...
  • data ślubu: 26.12.2007
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Października 2007, 18:31 »

Opis zaręczyn z punktu widzenia PM rozbrajający :D
Super wiedzieć jak to z drugiej strony wyglądało, dlatego też jak chłop chętny do pisania to czekam na opis zapoznania :)

kazała zaświecić komórką, bo przecież po ciemku nie widzi pierścionka. Boże! Te Baby! Normalnie ręce opadają, chwila będąca wstępem do wspólnego życia, a ta musi brylanciki oglądać  I tak ją kocham
Posiedzieliśmy jeszcze troszeczkę i ruszyliśmy do domku. Oczywiście musieliśmy przystawać pod każdą latarnią po drodze - a co tam, ważne, że pierścionek się spodobał, niech ogląda

ja pierwsze dni to non stop mietoliłam pierścionek i oglądałam z każej strony - baby już tak mają :D

Nasze dziecie ur. 21.08.2008