Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 114451 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #210 dnia: 13 Maja 2009, 15:29 »
ah nie zgadzam się z osobą która pisze że przy 44 osobach nie było miejsca do przechodzenia :) te fotki które wkleiłam na jednej z pierwszych stron są z ustawieniem stołu na 46 osób i było dużo miejsca do swobodnego przechodzenia, zresztą właścicielka sama zwracała na to uwagę, że nie robią np na 54 osoby choć pewnie by się wcisnęło ale kelnerzy by się musieli przeciskać, max 48 i wtedy wszyscy mają zapewniony komfort pracy i zabawy :) 

to Panny młode nie mogą się spotkać? :D

uh ale ten czas leci !! dopiero co sie spotkałyśmy w dworku z mk.mika :))

Pozdrawiam :))

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #211 dnia: 13 Maja 2009, 15:48 »
Aniu czas leci strasznie szybko.
Pozdrawiam  :)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #212 dnia: 13 Maja 2009, 22:48 »
ja to bym się cieszyła gdyby druga panna młoda była z forum :) mam nadzieję, że jeszcze się tu zgłosii ;)bo z tego co mówicie to na pewno bedzie drugie wesele, jeśli tylko muzyka się nie nakłada i nie ma z tym problemu to mi to jakoś nie przeszkadza;)pozdrawiam wieczornie:)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #213 dnia: 14 Maja 2009, 09:52 »
elemelka - zupełnie nie przeszkadzają sobie ani goście, ani nie nakłada się muzyka.

RELACJA

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 5 Czerwca 2009, 18:31 »
mika trzymam kciuki za jutrzejszy dzień i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :D

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #215 dnia: 8 Czerwca 2009, 18:33 »
ślub, slub i już po slubie :)!!
wiem jedno, nie mogłam wybrać lepiej !! (no może poza datą slubu bo pogoda srednio dopisala :D)

Dworek pod Lipami polecam w 100%, jedzenie było pyszne, zwłaszcza roladka z kluseczkami, najlepsza jaką jadłam !! ale wszytsko było znakomite i bardzo dużo, nie będe tu przytaczać wszystkich pochwał ktore uslysząłam od gości mówiących jak dobrze wybrałam lokal, bo sama to widziałam, obsluga byla bardzo bardzo miła i cierpliwa, bardzo sprawnie wszystko się odbywało, za każdym razem jak przechodziłam wszyscy się uśmiechali, byli bardzo mili i pomocni, w mgnieniu oka spełniali wszystkie nasze prośby :)) naprawde wszytko było idealnie ale jesli ktoś ma jakieś szczegółowe pytania to chętnie opowiem jak to u mnie na weselu wyglądalo :)

miałam również cudownego księdza i kierowce z samochodem (bmw z 1939 roku -taniutko, z sosnowca) oraz super zespół (z Katowic) więc chętnie wam na priv moge podać namiary, fryzjerka też się spisała, więc gdyby nie druty z sukni które mi sie troche wbijały w brzuch było by perfekcyjnie :D ale jak wiadomo coś musi być nie tak (tylko pogoda i suknia troche inna), aż nie mogę uwierzyć że wszystko się tak udalo :D

Dziewczyny życze wam, żeby wasze wesela też były takie cudowne ale jeśli są w Dworoku to nie wyobrażam sobie żeby było inaczej :)!!

aha koło środy wrzuce troche fotek na których widać jedzonko i Dworek oraz nasz super samochodzik :)

Pozdrawiam :)

Offline Klementynka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.10.2010
« Odpowiedź #216 dnia: 9 Czerwca 2009, 11:18 »
No to gratuluję młodej parze ;)))
I bardzo się cieszę, że jesteście tacy zadowoleni, mam nadzieje, że u nas będzie podobnie.  A puki co to każda pozytywna opinia mnie cieszy ;))
Mogłabym prosić o namiary na zespół na priva? My ciągle nie zdecydowaliśmy czy to ma być zespół czy DJ ale skoro mówisz, że zespół się sprawdził. . .
No i czekam na fotki ;)

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 9 Czerwca 2009, 13:56 »
wysyłam namiary na priv, gdyby ktoś jeszcze byl zainteresowany wystarczy wklepac w google IRYDION, (chyba wypadało by zaczac z tym nowy topic) :) dostosowują się do gości, u nas było duzo młodych więc grali największe przeboje, takie do tańca, (grywaja też na komersach) ale wiem ze równie dobrze mogą grać w bardziej biesiadnym stylu, nam powiedzieli, że zobaczą do czego goscie sie najlepiej bawia i to będą grali i faktycznie idealnie to wyczuli :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 9 Czerwca 2009, 20:55 »
Aniu to super, że wszystko się udało :Di że Dworek się spisał :)
czy mogłabym prosić namiary na firmę samochodową o której pisałaś??
pozdrawiam :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 27 Czerwca 2009, 22:56 »
mika podczytuję Twoją relacyjkę, ale może napiszesz nam potem jak się Dworek spisał, tzn. wiemy , że dobrze ale czekamy na szczegóły :D

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #220 dnia: 9 Lipca 2009, 21:01 »
Cześć dziewczyny! ja dziś zarezerwowałam termin w dworku:) bardzo się ciesze z tego powodu!! ale mam do Was parę pytań:
1.  czy jeżeli na dzień dzisiejszy cena jest 180 to może ona wzrosnąć jeżeli tak to może wiecie o ile??
2.  czy sala duża jest jakoś udekorowana czy trzeba za to dodatkowo płacić?
3.  jeżeli wesela są na 2 salach, to czy nie słychać muzyki z 2 sali?
i ostatnia prośba : bardzo bym prosiła na namiary na kamerzystę zespół i samochód bo ja jeszcze nic nie mam :):( i trochę mnie to przeraża, żeby nie było za późno.  dzięki z góry za odpowiedź! pozdrawiam!!!

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 9 Lipca 2009, 21:38 »
Witamy w gronie lipowych panien:)
mam pytanie, zarezerwowałaś dużą salę?bo my klepaliśmu termin na początku kwietnia i nie było wolnych terminów na dużej sali w czerwcu, ktoś zrezygnował?ale to taka moja ciekawość:)
prześlę Ci namiary na zespoły, ale to na prv, fotografa jeszcze niestety nie mamy zaklepanego.
myślę, że cena możze wzrosnąć, ale to zależy czy będziesz wprowadzała poprawki w menu i jakieś dodatkowe dania. nie wiem jak  jest z wystrojem sali, ale dodatkowe dekoracje, oprócz tego co dworek robi to od 500-1000 zł.
Aniu i mika bardzo prosimy o jakieś szczegóŁowe opowieści, bo pewnie wszystkie bardzom ciekawe:0
prosim, prosim ;D

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: 9 Lipca 2009, 21:58 »
tak zrezygnował na moje szczęście:)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: 9 Lipca 2009, 22:00 »
elemelka zapłaciłaś juz 1000zł? dostałaś jakieś potwierdzenie czytakie jak przy 200zł?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #224 dnia: 9 Lipca 2009, 23:23 »
Wesele było bardzo udane.  :D :D :D

Nie mam czasu rozpisywać się za bardzo ale konkrety są takie:

jedzenia jest dużo, goście wyszli zadowoleni i najedzeni, więc nie ma co się bać że za mało jest go,
wystrój sali - my mieliśmy własny wystrój... znajome z kwiaciarni robiły mi wystrój a był on z białych surfinii w donicach i świecznik przystrojone białymi liliami - pięknie wyszło
można mieć stoły okrągłe lub prostokątne - my mieliśmy prostokątne - tzn w starym stylu niby podkowa - równie ładnie jak okrągłe stoły
poprosiliśmy tylko o udekorowanie balkonu i sceny materiałem - bo daje to niesamowity efekt - zapłaciliśmy za to 150 zł
dekoracja z kwiatów może dojść do 1000 zł z tego co się orientuję, ale to zależy jakie kwiaty wybierzecie im droższe tym cena automatycznie wzrasta.
czy cena menu może wzrosnąć - nie wiem - my zamawiając w 2007 r salę wiedzieliśmy że cena pewnie wzrośnie - o tym uprzedzała właścicielka.
2 wesela są prawie zawsze - i nie martwcie się muzyka ani goście nie mieszają się, żadnych problemów nie ma z tym.

Jedyna uwaga jaką mam to taka - że dopóki był główny kelner na sali - młody wysoki wszystko było jak należy - a jak on pożegnał się nie pamiętam o której - to kelnerzy już nie interesowali się salą zbytnio.On. pilnował wszystkiego.

Poza tym wiem że do tortu na 100% była właścicielka - o wszystkim byliśmy informowani, pytano się nas czy już można z tortem wchodzić, czy kolację teraz czy za chwilę - tak więc wszystkie te sprawy były super.

Aaa... tort w okolicy godziny 20 czy 21 jest super rozwiązaniem, poza tym ciasta  z cukierni z którą współpracuje dworek były rewelacyjne.
A tort był wyśmienity... taki jak chcieliśmy - zażyczyliśmy sobie płaski tort, odradzono nam śmietankowy ze względu na porę roku - więc był z kremem na górze ajerkoniakowy w środku kawowy i czekoladowy - biszkopt jasny - gościom bardzo smakował.

I jeszcze jedno - zaznaczcie jak przyjedziecie z alkoholem do restauracji, że mają się z wami z pustych butelek rozliczyć.
My zapomnieliśmy o tym i rano musieliśmy sporo czasu odczekać aż wszystkie puste butelki wódki znalazły się, bo były jedne w chłodni na dole a jedne jeszcze na górze - no ale to można podciągnąć pod to że zapomnieliśmy restauracji o tym powiedzieć. Choć przyznam, że byłam zaskoczona, że nie mają w jednym miejscu skałdowanych butelek po imprezie.

Powodzenia Wam życzę i myślę, że wybór Dworku jest trafną decyzją.
Wpadki zdarzają się na wszystkich imprezach, więc zupełnie nie przejmowałam się jakimiś pierdołami... było super - i za to restauracji bardzo dziękuję.

Jak macie jakieś pytania to zapraszam do mojej relacji - będą za chwilę zdjęcia również z sali, więc zobaczycie jaki miałam pomysł na wystrój.  ;) ;) ;)

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #225 dnia: 10 Lipca 2009, 10:09 »
mk.mika Dziękujemy za informacje, ja mam jeszcze parę pytań a mianowicie piszesz, że jedzenia starczyło a dokładałaś lub zmieniałaś coś w menu??bardzo bym chciała zobaczyć dekoracje Twoja i te stoły bo ja jak tam byłam były tylko okrągłe i nie wiem jak wyglądają inne.......a jeżeli chodzi o udekorowanie sceny to kosztuje to 150zł tak??a świeczniki były od nich?? ciesze się bardzo, że udało Ci się wesele  dajesz nadzieje ze Nam tez się uda:) pozdrawiam!!

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #226 dnia: 10 Lipca 2009, 10:24 »
Poszukam zdjęć na których będzie widać dekorację i wkleję na forum. Świeczniki są z restauracji, było ich 7 sztuk po 3 na długich stołach gości i jeden na naszym stole.

RELACJA

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 10 Lipca 2009, 10:43 »
idea no to mialaś szczęście z salą, my zamawialismy przełom marca i kwietnia i się cieszyliśmy, że w lipcu został jeszcze jeden wolny termin :)jeśli chodzi o zaliczki to my wpłaciliśmy tylko 1000 zł i dostalismy potwierdzenie wpłaty na tych druczkach KP?tak to się chyba nazywa?umowy jeszcze nie mamy podpisanej, dopiero gdzieś na jasieni, może zimą, ale sie nie ma co martwić to normalna ich praktyka:)
mika byłam tego dnia na sali bo właśnie bardzo chciałam zobaczyć dekorację, ale przyjechaliśmy za wcześnie i jescze nie była sala gotowa.
zastanowiło mnie, że piszesz, że dodatkowo trzeba płacić za ten balkon z tylu i scenę, żeby go przystroili białym suknem, myślałam, że to jest w cenie >:(to co w takim razie wchodzi w wystrój sali wliczony w cenę?
mika czytam relacyjkę i wyglądałaś super :)
fajnie, że jedziecie do Chorwacji, jest piękna:)a gdzie konkretnie?na wyspy czy na ląd?

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 10 Lipca 2009, 10:45 »
idea namiary na zespoły prześlę Ci wieczorem, teraz już się muszę zbierać, jutro moja przyjaciółka wychodzi za mąż i idę się pięknić ;)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 10 Lipca 2009, 12:52 »
no tak trzeba się pięknić :) ja mam w sierpniu 3 śluby wiec wszystko przede mną :P ::)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: 10 Lipca 2009, 13:02 »
ja mam jeszcze jedno pytanie czy szefowa dworku dawała Wam namiary na jakieś zespoły bo ja słyszałam o kameleonach i podobnież oni grali we dworku parę razy. ale nie wiem czy to byłby dobry wybór.....

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #231 dnia: 10 Lipca 2009, 13:07 »
My mieliśmy swój sprawdzony zespół, więc nawet nie pytałam o żadne namiary.

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 10 Lipca 2009, 14:08 »
a mogłabyś podać namiar :) ja jestem na etapie poszukiwań  ;(

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #233 dnia: 10 Lipca 2009, 14:16 »
Info poszło na priva :)  ;)

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2009
« Odpowiedź #234 dnia: 10 Lipca 2009, 20:12 »
Cześć dziewczyny,

ja też jestem już po weselu w Dworku :)

Pomimo wcześniejszych obaw i wątpliwości wszystko wyszło super i z restauracji jesteśmy baaaaardzo zadowoleni i możemy z czystym sumieniem ją każdemu polecić ;D ;D ;D

Mieliśmy wesele na dużej sali, okrągłe stoły sprawdziły się w 100% i gościom również bardzo się podobało. Trafiliśmy akurat na ładną pogodę więc goście byli zadowoleni, że można posiedzieć w parku i odpocząć. Jedzenia było bardzo dużo i elegancko podane, naprawdę do menu za 180 nie trzeba nic dodawać bo i tak mase jedzenia zostało. My dodaliśmy tylko lody ale to jest loteria bo gdy jest ciepło to goście chętnie zjedzą. Do kelnerów nie mam żadnych zarzutów - wszystko było szybko, sprawnie i na medal. Godziny posiłków kelnerzy uzgadniali z nami, o wszystko o co prosiliśmy było zaraz podane. Podobnie jak u koleżanki było również 2 wesele na małej sali ale absolutnie to nie przeszkadzało, goście się nie mieszali a Panny Młode się nie spotkały. Mieliśmy także dekoracje dodatkową z żywych kwiatów i były naprawdę piękne. Wszystko ze smakiem i na poziomie. Ciasto i tort również były z cukierni, z którą współpracuje Dworek - przepyszne! Ogólnie zarówno nasi goście jak i my bardzo sobie chwalimy weselicho i gdybyśmy mieli wybierać drugi raz z pewnością byłby to Dworek.

Moja rada dla Was dziewczyny to słuchajcie Pani właścicielki bo ona naprawdę zna się na rzeczy i dobrze doradza. I zadbajcie o muzykę bo to oprócz restauracji klucz do sukcesu wesela ;)

Także dziewczyny nie stresujcie się kwestią restauracji bo u Was również będzie OK i spokojnie przygotowujcie się do Waszego najważniejszego dnia  :-*  ja żałuję że minął tak szybko i że mam go już za sobą, ale za to pozostały piękne wspomnienia ;D

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #235 dnia: 14 Lipca 2009, 10:46 »
Dziewczyny mam do Was pytanie wczoraj byłam na rozmowie z zespołem i zasugerowali mi ze lepsze są stoły normalne niż okrągłe a ja bardzo chciałam okrągłe i teraz nie wiem. co zrobić  bardzo proszę o opinie i jakbyście miały zdjęcia z tymi 2 opcjami to tez o nie bardzo prośże Pozdrawiam!!

Offline Klementynka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.10.2010
« Odpowiedź #236 dnia: 14 Lipca 2009, 10:52 »
idealowpotega Ja powiem ci, że opinie też słyszałam różne, podkówka taka bardziej tradycyjna no i podobno bardziej sprzyja integracji gości.  Ale odkąd zobaczyłam te okrągłe stoły w Dworku to tak mi się spodobały, że się uparłam i koniec, mam nadzieje że będzie ok.  Jeśli chodzi o minusy krągłych to słyszałam, że jak ludzie przy jednym stole się nie znają to głupio im się siedzi bo maja na przeciwko tyle obcych, a jak się znają to znowu zamykają się w swoim gronie.  Pewnie wszystko zależy od gości, ja mimo wszystko zaryzykuje i stawiam na okrągłe ;)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #237 dnia: 14 Lipca 2009, 13:55 »
Przepięknie wyglądają stoły okrągłe ale ja miałam ogromny problem z usadzeniem rodziny i wybraliśmy opcję tradycyjnych stołów jednakże z zostawionym miejscem wolnym od naszego głównego stołu... przepięknie wyglądały stoły
U nas było małe wesele na około 65 osób, im większe tym większy efekt... za to miejsca było bardzo dużo i dzieki temu nie było gorąco

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #238 dnia: 14 Lipca 2009, 13:58 »
Przepraszam, że post pod postem... ale chciałam wkleić jeszcze jedno zdjęcie stołów:

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 30 Lipca 2009, 20:41 »
Dziewczyny powiedzcie mi czy są tam paczki dla gości??