Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 113696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Naru
  • nowicjusz
  • *
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #180 dnia: 23 Lutego 2009, 00:16 »
Witam wszystkich serdecznie!!!
Planuję ślub w Dworku na sierpień, ale mam troszkę wątpliwości co do ilości jedzenia.  Obawiam się czy jedzenia nie będzie za mało.  Wiadomo, że jedzenie i muzyka to dwie najważniejsze rzeczy na weselu.  Czy ktoś wie czy jedzenia jest dużo? Nie chciałabym, żeby stoły były puste, a goście głodni.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #181 dnia: 23 Lutego 2009, 08:26 »
Jedzenia jest dużo, goście zadowoleni, w dodatku smaczne jedzenie.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Naru
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: 23 Lutego 2009, 22:22 »
Dziękuję mk. mika za szybką odpowiedź.  Właśnie na taką czekałam.   :) Rozumiem, że są to sprawdzone informacje?  Słyszałam od znajomej, że jedzenie jest tam rewelacyjne.  Ale niestety nie była na weselu tylko na konferencji. 

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #183 dnia: 23 Lutego 2009, 22:55 »
Tak są to sprawdzone informacje.

RELACJA

Offline pestka82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25-08-2007
« Odpowiedź #184 dnia: 24 Lutego 2009, 09:44 »
Witam wszystkich
Maiałam wesele w Dworku tak wiec chetnie odpowiem na wszystkie pytanie jesli ktos takowe ma  ;)
Wesele odbywało sie na dużej sali na 100 osób i nie mogę powiedzieć złego słowa z tego co wiem wszyscy goście również zadowoleni, oprócz kilku starszych ciotek dla których było za mało dań tradycyjnych (bigos, flaki itp ;) ), ale jedzenie to już jest indywidualny wybór.
Wszystkie potrawy były bardzo smaczne, gorące i w dużej ilości.  Obsługa świetna, kelnerki dbały o to aby wszystko było na stołach oraz aby nie stały zadne puste naczynia.
Zajeli się również organizacją ciasta i tortu a nawet mialam popakowane ciasto dla gości na wynos.
Na poprawinach także świetnie się spisali, jedzenie świeże, żadne resztki z dnia poprzedniego, obsługa ciągle donosiła zmęczonym gościom to na co mieli ochote (kawa, herbata, napoje, piwo) Pożyczli nawet mini wieży jak nam się zebrało na tańce :D

Offline olka0306
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28 sierpnia 2010
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Kwietnia 2009, 23:03 »
Witam,
szczerze powiem, że się troszkę przestraszyłam bo mamy zarezerwowany termin ślubu na 28 sierpnia 2010 a czytam tu o dniach Giszowca i o imprezie, która odbędzie się w tym dniu w pobliskim parku jeśli ktoś wie coś więcej na ten temat bardzo proszę o informację.  Pozdrawiam.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #186 dnia: 15 Kwietnia 2009, 08:26 »
olka0306 - z tego co ja się orientuję, to dni Giszowca są 28 lub 29 sierpnia ale 2009 r. a co do 2010 roku, to zupełnie się nie orientuję.
Zadzwoń do restauracji, oni wiedzą najlepiej kiedy są imprezy w parku, bo w sumie dni Giszowca nie są w pobliskim parku, tylko w tym samym parku co Dworek.

RELACJA

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #187 dnia: 15 Kwietnia 2009, 14:27 »
pestka82 w zupełności się z Tobą zgadzam. Też miałem takie odzczucia.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #188 dnia: 15 Kwietnia 2009, 22:36 »
Witam wszystkie Lipowe Panny :D

my również będziemy miec weselicho w Dworku, jak mój R. zobaczył to miejsce to ja już nic nie miałam do gadania ;)ale na szczęście zawsze miał dobry gust :D

pozdrawiam serdecznie :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 28 Kwietnia 2009, 21:56 »
Hej dziewczyny :)
coś wątek zamilkł a ja mam pytanie? kiedy podpisywałyście umowę? bo z tego co przecztałam to nie przy zapłaceniu zaliczki tylko później,  jakieś parę miesięcy??rozumiem, że to ich normalna praktyka i nie mam sięco martwić? czy przy umowie ustalaliście już menu??i czy wprowadza lyście swoje jakieś zapisy???
dziękuję z góry za odpowiedź:)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #190 dnia: 29 Kwietnia 2009, 08:22 »
Witam,
ja zaliczkę 200 zł wpłaciłam za rezerwacje terminu a to było jakoś w październiku 2007 r. natomiast umowę i wpłatę 800 zł zaliczki czyli w sumie tysiąc finalizowaliśmy chyba rok później, nie pamiętam dokładnie musiałabym sprawdzić umowę z jaką data jest wystawiona.
Taka jest ich praktyka, i wpłata zaliczki jest dla nich równoznaczna z zarezerwowaniem terminu a nastepnie podpisaniem umowy.
W trakcie podpisywania umowy załącznikiem do niej jest menu, więc w trakcie rozmowy ustaliliśmy co i jak i właścicielka od razu przedrukowała menu na takie jakie zrobiliśmy zmiany, fakt u nas zmiany są minimalne, ale nie ma z tym problemu, w tym czasie ustalane były również godziny posiłków, oraz kiedy ma być tort.
Pozdrawiam  :)

RELACJA

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #191 dnia: 29 Kwietnia 2009, 14:23 »
Czy któraś z Was ma może zdjęcia tego dworku?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #192 dnia: 29 Kwietnia 2009, 14:54 »
Zdjęcia są na 1 i 2 stronie tego wątku, wystarczy przewertować kilka stron wątku i zobaczysz.

RELACJA

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #193 dnia: 29 Kwietnia 2009, 16:12 »
dzieki wielkie:) nie patrzylam na poczatek wątku:)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #194 dnia: 29 Kwietnia 2009, 17:57 »
my od razu wpłacilismy 200 zł i 800 zł, to było 1 kwietnia a umowę mamy podpisać październik-listopad, no i teraz się zastanawiam czy nalegać na podpisanie umowy bo mnie dziewczyny na innym wątku nastraszyły, że najlepiej to podpisać umowę, bo mogą nas wyrolować >:(ale jakoś nie mam takich obaw, bo właściciele wydawali się w porządku i tu na wątku też są dobre opinie więc chyba poczekam jeszcze z tą umową :)
a co do zapisów umowy to macie tam określoną np. ilość kelnerów?

pozdrawiam :D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #195 dnia: 29 Kwietnia 2009, 23:02 »
Nie macie się co martwić p[odpisaniem umowy, w tej restauracji tak jest praktykowane, że dostajecie fakturę za wpłaconą zaliczkę i nie ma co się martwić, że odwołają wam salę w terminie który zarezerwowaliście. Co do do kelnerów nie ma wpisanej ilości, jest informacja, że zleceniobiorca zobowiązuje się do profesjonalnego wykonania usługi. I ten zapis jest ok, zgodnie z kodeksem Cywilnym.

RELACJA

Offline Klementynka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.10.2010
« Odpowiedź #196 dnia: 2 Maja 2009, 20:03 »
Witajcie dziewczyny;)

Jestem kolejną przyszłą panną młodą zainteresowaną tym dworkiem, baaaardzo podoba mi się jego otoczenie, byłam dzisiaj oglądać, i muszę przyznać, że ta duża sala kiedy jest udekorowana to wygląda całkiem całkiem, do tego bardzo podobają mi się te okrągłe stoliki.
Muszę jeszcze poszukać, pooglądać kilka innych miejsc, ale na razie Dworek jest moim nr 1.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #197 dnia: 4 Maja 2009, 10:18 »
A my właśnie dokonaliśmy wpłaty 1500 zł zgodnie z umową, ustaliliśmy ostatnie poprawki w menu, ze względu na osoby które mają jakieś diety specjalne.  :)

Nie ma z tym żadnego problemu, żeby było inne jedzenie dla kilku osób.

Poza tym ustaliliśmy co z wystrojem, kiedy przywieźć winietki na stół i plan gości, no i kiedy alkohol można przywieźć do lokalu.
Właścicielka zaproponowała również, żebyśmy już nie mieli zamawiania ci9asta na głowie, to że ona zamówi cisto które chcemy i tort.
Podaliśmy wszystkie informacje i będzie to co chcemy, a i tak mieliśmy zamawiać wszystko u Pana z którym Dworek współpracuje, bo ma bardzo dobre wypieki.

Tak więc wszystko ustalone :)

RELACJA

Offline Klementynka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #198 dnia: 4 Maja 2009, 13:05 »
Ja się trochę waham jeszcze, ale możliwe że dzisiaj zarezerwuje sobie termin w dworku.  W sumie to bym jeszcze pojeździła i pooglądała inne miejsca, ale jakoś nic mnie nie zachwyca jak szukam w internecie, a nie chce stracić ostatniego terminu w dworku, który by nam jeszcze odpowiadał.

Dziewczyny, wy na wesele macie zespoły czy DJ`ów? Ja się dopiero zaczynam nad tym zastanawiać, ale ta scena w dworku na dużej sali wydaje się być idealna dla zespołu właśnie. . .  tylko znowu nie wiem który wybrać, polecicie mi coś, co akurat tam się sprawdza?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #199 dnia: 4 Maja 2009, 13:21 »
Jak najbardziej zespół, chociaż i widziałam wesela tam gdzie był dj lub wodzireje.

RELACJA

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 4 Maja 2009, 22:09 »
Klementynka ja też się na początku trochę wahałam,bo myślałam sobie, że 180 zł bez ciasta i tortu to dużo, ale jak sobie pogladałam inne sale (co prawda tylko na necie) to nie wydaje się to dużo jak za takie ładne i reprezentacyjne otoczenie i świetne jedzenie:)a powiedz, macie już konkretną datę?jeśli chodzi o zespoły to mogę Ci podesłać parę namiarów, tylko napisz co Cię interesuje mniej więcej:)
pozdrawiam:)

Offline Klementynka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #201 dnia: 5 Maja 2009, 20:33 »
No to stało się, mamy termin  :D Kurcze, a teraz załatwianie się dopiero zacznie.
Ja nawet byłam w kilku innych miejscach, no i bardzo różnie było z cenami, a oprócz tego czasem napoje nie były w cenie a to też wcale nie taki mały wydatek chyba, jak na tyle spragnionych tańczących osob ;p

No i właśnie, zespół,
Ja na pewno nie chce takiego typowego biesiadnego, co to same takie kawałki "weselne" śpiewa, już nawet oglądałam kilka bardziej rockowych zespołów.  Młodych ludzi będzie u nas sporo, no to muszą się przy czymś bawić, a nie tylko piosenki dla ciotek  ;D

Elemelka jeśli masz coś sprawdzonego, co możesz polecić to ja będę wdzięczna i chętnie rzucę okiem.

W każdym razie, ten pan z którym dworek oglądaliśmy powiedział nam, żebyśmy zastanowili się nad DJ`em i nawet dał nam namiary na jakiegoś niby sprawdzonego, który dużo razy już tam grał no i podobno dobra zabawa z nim była.  Sama nie wiem, do tej pory myślałam o zespole.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #202 dnia: 5 Maja 2009, 22:27 »
No to gratulacje  ;)
Za miesiąc zdam Wam relację jak było na naszym weselu.
Zespołów jest masa, więc na 100% znajdziecie coś co Wam będzie odpowiadać.  :)

RELACJA

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 6 Maja 2009, 21:28 »
mika ja Twojej relacji czekam jak kania dżdżu :) przyznam się, że planujemy wczesniej podjechać i zobaczyć jak sala wygląda ustrojona bo jeszcze jej nie widzielismy w całej okazałości:)i w ogóle to Ci zazdroszczę, że to już tuż, tuż...:)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #204 dnia: 6 Maja 2009, 21:38 »
Kochana sala wygląda bajecznie jak jest wystrojona, nie pasuje tam nic oprócz wystroju z kwiatów.
My zdecydowaliśmy się na przybranie świeczników z lilii ale tych co nie pachną a do tego w oknach będą piękne petunie lub surfinie i na scenie również, chcemy aby scena i balkon były przystrojone materiałem, chyba ecru bardzo ładnie to wtedy wygląda.
A relacja będzie na 100%, mam nadzieję, że wszystko będzie ok wiem, że nie zdołam zadowolić wszystkich, ale mam nadzieję, że chociaż paru osobom spodoba się to co udało nam się zorganizować.  ;)

RELACJA

Offline Klementynka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 9 Maja 2009, 10:29 »
Ja tak samo nie mogę się doczekać relacji i rad bardziej doświadczonych lipowych panien ;)

Offline Giszowianka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: -
« Odpowiedź #206 dnia: 9 Maja 2009, 19:02 »
czesc dziewczyny,
nie dalam rady przeczytac wszytskich waszych watpliwosci, wiec powiem jakie ja mam doświadczenia zwiazane z uroczystoscią weselna w tym wlasnie lokalu. 
Impreza miala miejsce w październiku 2007 roku.  wspominamy ja bardzo milo.  Nie mozemy zarzucic zupelnie nic ani obsludze, ani stołom jak byly zastawione.  Trudno jest mi w tej chiwli powiedziec ile placilismy ale chyba nie wiecej niz te 150 zl.  Jedzenia bylo pod dostatkiem, wiele z tego pozostalo.  Ja takze mialam obawy co do tego zeby stoly nie byly puste ale okazaly sie one bezzasadne:) Jedzenie bylo bardzo smaczne. 
My impreze mielismy na malej sali.  obok takze bylo wesele, jednak nie przeszkadzalismy sobie. 
Stoly ustawione byly w podkowe (mialam 44 gosci).  Dekoracji dodatkowej nie mialam, gdyz uznalam ze jest zbyteczna.  Wszystko wygladalo bardzo schuldnie i z klasą.  Goście do dzis wspominaja impreze i twierdza ze bylo bardzo dobrze wszystko zorganizowane i wygladalo baaaardzo ladnie (mysle ze mowia taknie tylko z grzecznosci;))
Ja nie mialam zespaolu a DJ.  Dla niego i fotografa zostal wyodrebniony osobny stolik. 
Mysle ze kolejne imprezy takze bede tam organizowala, bo z odbytej juz jestesmy bardzo zadowoleni. 
Nie zawracajcie sobie wiec glowy ze cos moze zle wypasc, tylko cieszcie sie tym dniem:) reszta zajmie sie obsluga:)

pozdrawiam serdecznie i zycze wszytskiego dobrego

Offline filaretka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.08.09
« Odpowiedź #207 dnia: 10 Maja 2009, 23:42 »
ja mogę dołączyć do wątku - ale jako osoba która zrezygnowała z wesela w tym miejscu.

Niestety - nasz termin zbiegł się z dniami giszowca, które odbywają się w ostatni weekend sierpnia lub pierwszy weedend września, zależy jak te dni wypadają.  To byl w zasadzie gwóźdź do trumny, bo niestety w tamtym roku było tam właśnie wesele - a za oknami wydzierał się bodajże Krawczyk - a muzyka imprezy zagłuszała całe wesele.  Na dniach jest ponadto mnóstwo podpitych ludzi, którzy chodzili po całym parku i panna młoda płakała kilka razy z tego powodu bo wesele było schrzanione.  Wybuchła dość duża afera - dlatego odradzam ten termin.

Duża sala jest faktycznie fajna, małej na prawdę nie polecam.  Byłam tam na stypie na 40 osób - i miejsce do zabawy miało tam kilkoro dzieci biegających między stołami - ale na pewno nie mieliby go goście. . .  Jest niby taka maleńka wnęka obok i choć urokliwa moim zdaniem kompletnie się nie nadaje na wesele. 

Poza tym: piękne miejsce, ładny park - zamykany na noc, dobre jedzenie i fachowa, profesjonalna obsługa. 

Zazwyczaj są dwa wesela na raz - jedno w dużej jedno w małej - moja koleżanka jest tam kelnerka - i mówiła ze mało kiedy nie było dwóch wesel na raz - ale nie ma co się tym przejmować, bo sa osobne wejścia i korytarz - wiec ani muzyka ani nie daj Boże Panny Mlode nie wejdą sobie w parade ;) do wesel zatrudniana jest dodatkowa obsługa także na pewno nikt nie będzie poszkodowany.

Udanych wesel :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 11 Maja 2009, 23:14 »
Nas od razu poinformowano, że jeden wolny termin w przyszłym roku (bodajże początek września)zbiega się z dniami Giszowca, także nic nie było zatajone, no ale może było to już doświadczenie roku poprzedniego

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #209 dnia: 12 Maja 2009, 08:16 »
Z tego co pamiętam, nas informowano od razu o dniach Giszowca, jak rezerwowaliśmy termin w 2007 r. to na 2008 r. właśnie ten termin był wolny, i na 2009 r też mówiła nam pani o dniach Giszowca, więc może tamta para nie dosłyszała, że coś takiego jest organizowane. W każdym razie nas informowano od razu o takiej imprezie, tak samo o tym, że będzie w małej sali wesele zostałam poinformowana, ale, że nie ma co się denerwować, bo goście się nie mieszają. Poza tym miała możliwość poznać młodych z małej sali, bardzo sympatyczna parka.

Za 3,5 tyg. będziecie miały informacje z pierwszej ręki jak było, choć przyznam się, że jestem spokojna już całkiem o profesjonalizm restauracji i zaangażowanie szefostwa  w to jak imprezy wyglądają.
Fajne jest to, że zawsze przed imprezą szefowa jest na miejscu, wie co się dzieje i czuwa nad tym. Ostatnio na jakimś weselu przywieziony został tort, i od razu zauważyli, że jest go za mało, więc do cukierni od razu interweniowali, że jest go za mało i nie będą w stanie wykroić dla wszystkich gości kawałków, na szczęście dowieźli więcej i problemu nie było.

RELACJA