Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 114146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DianaK.

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009r.
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #150 dnia: 11 Września 2008, 11:50 »
Ale przecież pozytywne myślenie nie przeszkadza w tym żeby być konsekwentnym w tym co się robi zwłaszcza kiedy chodzi o własne wesele.  Wspominałam wcześniej, ze to w dużej mierze kwestia dopilnowania swoich spraw.  A jeżeli ktoś unika odpowiedzi na zadawane przez Ciebie pytania to może dajesz się za szybko zbywać? Może to kwestia bezradności w negocjacjach.  No i bez przesady przecież współcześnie żyjemy na świecie, gdzie to warunki na rynku są dyktowane przez klienta w myśl misji większości firm "zadowolenie klienta"

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #151 dnia: 11 Września 2008, 12:04 »
nie, nie daję zbyt szybko zbywać, przytaczam tylko (jak wspomniałam wcześniej) doświadczenia innych i... dzielę się odczuciami ;) Prawda jest taka, że chciałabym zebrać jak najwięcej informacji o danym miejscu, zanim się na coś zdecyduję, co jest dość trudne kiedy są one tak sprzeczne ;) ale pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz na tym forum.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #152 dnia: 11 Września 2008, 12:15 »
Najlepiej pojechac i samemu rozmawiać, inaczej i tak i tak się nic nie załatwi.
A na forum opinie są tak różne, że nie mozna do końca się nimi sugerować.
Ja np mam większość pozytywnych opinie, pewnie że zdarzyły sie małe wpadki ale to tak jak wszędzie ale to jest normalne.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #153 dnia: 11 Września 2008, 12:33 »
I chyba tak będę musiała zrobić- czyli wybrać się tam sama. Tylko jakoś tak jak to tej pory... mam nie po drodze ;) Niby ślub dopiero w 2010, ale z tymi terminami nigdy nic nie wiadomo ;) No i mojego M. nie mogę tam zaciągnąć, bo jak przeczytał o tych 2 kelnerach na tyle osób to koniec  ::) ;)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #154 dnia: 11 Września 2008, 12:47 »
Wiesz ja byłam zachwycona na zdjęciach pewną restauracją - a jak weszłam tam, sory gregory ale nigdy z własnej woli nie zrobiłabym tam swojego wesela - a Dworek mnie zachwycił, bez problemu dogadywałam się z właścicielką na wszystkie pytania odpowiedziała mi i nie mam najmniejszych problemów, bywam tam ,wiem jakie jest jedzenie, kilka pozytywnych opinii od znajomych i równiez od zupełnie obcych ludzi.
Oczywiście jak słysze o kelnerach to mnie trafia. Ale wiecie co jak byłam ostatnio na weselu były chyba 3 dziewczyny i uwijały się szybko.
Pozytywnie jestem nastawiona i uważam że negocjacje co do menu obsługi i samej umowy to żaden problem trzeba tylko trochę się zastanowić co się chce i rozmawiać z właścicielem. ;)

RELACJA

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #155 dnia: 11 Września 2008, 12:55 »
Ja tak miałam z Różaną- w zdjęciach się wręcz zakochałam, ale jak zobaczyłam ją "na żywo" to... pomyślałam, że mają bardzo dobrego fotografa ;)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #156 dnia: 13 Września 2008, 19:24 »
Krótko mówiąc umowa została podpisana, jestem bardzo zadowolona. :)
Wszystkie najważniejsze kwestie na ten moment zostały ustalone, reszta szczegółów ewentualne zmiany dla kilku gości menu miesiąc przed weselem.
Bardzo ciesze się, że nie zmieniłam zdania na temat Dworku po kilku wypowiedziach które napisane zostały na forum. :)
Co tu więcej mówić - życzę wszystkim tak uprzejmych i rzeczowych właścicieli restauracji, i tak pomocnych w tak ważnych kwestiach jak menu, wystrój sali i innych małych szczegółach, które maja dla nas młodych tak duże znaczenie.

RELACJA

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #157 dnia: 15 Września 2008, 07:36 »
mk.mika

czy kwota Twojego menu podstawowego (wyjściowego) zmieniła sie przy podpisywaniu umowy, nie uwzgledniajac modyfikacji? ja otrzymalam menu wzorcowe w cenie 180 zł., ale ciagle slysze o mniejszych kwotach i stad moje pytanie

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #158 dnia: 15 Września 2008, 08:33 »
Tak kwota wzrosła do 180 zł menu podstawowego, ale ja o tym byłam uprzedzona przez właścicielkę już w zeszłym roku, że kwota będzie wyższa.

RELACJA

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #159 dnia: 15 Września 2008, 15:26 »
mk.mika

a czy mozesz napisac, co zmodyfikowalas w menu i ile Cie to wynioslo. jak porownuje ceny z innymi lokalami to wydaje mi sie stosunkowo drogo, biorac pod uwage, ze w podstawowym menu brak ciasta, tortu, lodow i tylko 2 gorace kolacje.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #160 dnia: 15 Września 2008, 23:26 »
W podstawowym menu są 2 pełne posiłki tzn obiad i kolacja a później jest również 3 gorący posiłek tak jak jest w menu np strogonoff.
Ostatecznie zmodyfikowaliśmy surówki które są podane podczas obiadu, wybraliśmy sałatki które będą podane jako zimna płyta.
Suma sumarum u nas nie ma zbyt wielu modyfikacji, więc kwota u nas nie uległa zmianie.
Z tego co się orientuję kwota ta nie jest wygórowana przy zapewnionych wszystkich napojach oprócz alkoholu.
Poza tym wiem jak wyglądają posiłki na weselach i schabowy z ziemniakami albo barszczyk z pasztecikiem lub krokietem nie jest jakimś pełnym daniem a w większości restauracji właśnie takie potrawy są podawane wieczorem i nocą na weselach.
Jeżeli chodzi o ciasta i torty w cenie to owszem są restauracje które oferują to w menu ale jest ono droższe.
Jeżeli chodzi o Dworek, to jest to miejsce z pewnym klimatem tak jak np restauracja Shuma w Dąbrowie Górniczej - tam płacisz przede wszystkim za miejsce i klimat do tego menu.
Jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć to najlepiej rozmawiaj z właścicielką umów się na rozmowę i dowiesz się wszystkiego, narazie moje odczucie jest takie, że jesteś bardzo pesymistycznie nastawiona do tego miejsca, a ja za to jestem bardzo pozytywnie nastawiona. I spokojna o profesjonalizm całej ekipy, która tam pracuje.
Pozdrawiam :)

RELACJA

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #161 dnia: 16 Września 2008, 08:04 »
mk.mika dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. masz racje, jestem pesymistycznie nastawiona, ale to tylko dlatego, ze to duzy wydatek. dzisiaj bede probowala usilnie zmniejszyc liste gosci tak, aby zalozyc, ze przyjdzie 100 osob. przyznaje, ze nie tylko sie boje, ale wrecz przeraza mnie to cale przedsiewziecie.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #162 dnia: 16 Września 2008, 08:38 »
Spokojnie głowa do góry i będzie ok, każda z nas miała ten sam problem na początku, ważne żebyście oboje wiedzieli czego chcecie i sprężyli się a pójdzie gładko.
Przedsięwzięcie jest spore ale ile radości przyniesie na koniec i jaki efekt - to daje wiele do myślenia i dlatego dziewczyny tak się nakręcają. Troche czasu trzeba poświęcić a potem już jest z górki.
I więcej optymizmu, jeżeli decydujecie się na wesele to musicie liczyć się z tym że jest to duży wydatek, tym bardziej że mówisz o liczbie 100 osób.
My np mamy małe rodziny więc organizujemy wesele gdzie zaprosimy i rodziny i przyjaciół, miały być poprawiny ale teraz nam się odwidziało, alkohol powoli kupujemy aby tego kosztu nie poczuć w kieszeni i tak z każdym tematem powoli i przemyśleć trzeba.
Pozdrawiam ;)

RELACJA

Offline joanna410
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #163 dnia: 8 Października 2008, 20:31 »
Witam serdecznie,

4 października w tym miejscu odbyło sie moje wesele.  Bez wahania wybrałabym to miejsce ponownie.  Organizowaliśmy przyjęcie na 80 osób.  Państwo prowadzący ten obiekt to prawdziwi profesjonaliści, służyli nam radą i pomocą.  Bardzo dobre jedzenie, w duuużych ilościach, ładnie podane i w rozsądnej cenie.  Nie wiem, skąd informacja o 2 kelnerach, bo moje przyjęcie obsługiwało 5 kelnerów,  bardzo dyskretnych zawodowców ;).  Sala absolutnie nie jest ponura!!! Fantastyczne świeczniki dają przyjemną, ciepłą atmosferę.  W dodatku zgodzili się, żebyśmy mogli zrobić sobie dodatkowe dekoracje.  Całokształt powalił naszych gości na kolana ;).  Nawet deszczowa pogoda nie popsuła nastrojów.  Goście nie chcieli iść rano do domu ;).  Chciałabym jeszcze raz serdecznie podziękować właścicielom i gorąco polecam to miejsce.  

Joanna

PS.
Jeśli macie dodatkowe pytania zapraszam na maila rojtka@interia. pl.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #164 dnia: 9 Października 2008, 09:02 »
Ciesze się , ze pojawił się ktoś na forum, kto miał tam swoje wesele.
I bardzo mnie ciesze, że moje zdanie na temat Dworku potwierdzasz.
Pozdrawiam. :D

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Października 2008, 13:07 »
ja tez otrzymałam kolejna pozytywną opinię, co prawda nie od osoby, która brała tam ślub ale od kogoś kto często tam jeździ na jakieś konferencje i tym podobne sprawy, dowiedziałam się nawet że swoje urodziny wyprawiał tam Kazimierz Kutz a to chyba już o czymś musi świadczyć:)) mam nadzieje że martwiłyśmy się niepotrzebnie i wszytko okaże się w porządku:) ja podpisałam umowę jakiś czas temu i myślę, że dobrze wybrałam :)

Aha jeszcze jedno dziewczyny (moja mama mi na to zwróciła uwagę, bo sama pracowała w podobnym biznesie) wyobraźcie sobie że to wy jesteście kierownikiem restauracji i przychodzą do was klienci negatywnie nastawieni i z góry zakładający jakieś oszustwo i przekręty, z jakiej racji ta pani ma pozwolić sobie wchodzić na głowę? przecież nikomu dobrze się nie pracuje w takich warunkach...

Pozdrawiam :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #166 dnia: 14 Października 2008, 14:53 »
Cześć Aniu ciesze się że się odezwałaś.
Pozdrawiam :D

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #167 dnia: 20 Października 2008, 12:32 »
Rozmawiałam w sobotę z Pania która będzie zajmować się wystrojem sali i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona, trafiła w mój gust a poza tym myśli o tym , żeby koszty nie były strasznie wysokie, skoro ja chce zywe kwiaty. No i doszłyśmy bardzo szybko do tego, że pieknie sala będzie wygladać udekorowana surfiniami. A co do dekoracji na świecznikach zobaczymy w przyszłym roku, w każdym razie jestem bardzo zadowolona.

RELACJA

Offline AlicjaW

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: w toku ustalania :)
« Odpowiedź #168 dnia: 4 Listopada 2008, 21:46 »
Witam Dziewczyny :)
mam pytanka co do tego dworku:
1.  Czy to jest sala klimatyzowana
2.  Jak wygląda sprawa tortu trzeba mieć ich specjał czy można sobie zamówić samemu? a jeśli trzeba mieć ich to czy mają jakiś wybór?
3.  Czy jest tam dosyć dużo miejsca do tańczenia?
My planujemy wesele na 100 osób z poślizgiem na 110 i zależy mi na dość dużym parkiecie :)
z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #169 dnia: 4 Listopada 2008, 21:56 »
Jeżeli chodzi o klimatyzację, to jest jak najbardziej.
Tort- możesz zamówić gdzie sobie zapragniesz, oni współpracują z bardzo dobra piekarnia-cukiernią, ale to od Ciebie zależy skąd chcesz ciasta i torty.
Ja widziałam tam wesela na chyba 120 osób i jest przestrzeń, ale trzeba pojechać i zobaczyć jak sala wygląda, wiesz my nie będziemy mieć tak dużego wesela, bo tylko około 80 osób. Wiem że jak jest około 60 osób na sali, to goście giną, sala wtedy jest za duża.
Chyba jak każda forumka powiem, że jak chcesz przekonać się czy sala jest ok, to najlepiej pojechać i porównać kilka sal, a będziesz wiedziała czego szukasz.

RELACJA

Offline AlicjaW

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: w toku ustalania :)
« Odpowiedź #170 dnia: 4 Listopada 2008, 22:04 »
i jeszcze 1 w sumie to 2:
1.  jak wygląda ozdobienie sali (w swoim zakresie) czy też oni mają kogoś z kim współpracują
2.  stoły można sobie przesuwać jak się chce czy stół ileś krzeseł i wszystko jest osobno? (tak jak na zdjęciech) [...]

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #171 dnia: 4 Listopada 2008, 22:16 »
Ostatnio jedna z dziewczyn pisała że mieli swoja dekorację, oni jeżeli zechcesz też udekorują salę - chyba wszystkie dekoracje które są na zdjęciach robiła restauracja. A stoły możesz ustawić jak chcesz, mogą być okrągłe lub tradycyjnie w podkowę, to wszystko zależy od waszej koncepcji i tego czego oczekujecie. My wiemy ilu gosci ma yć ale jeszcze nie zdecydowaliśmy jakie stoły wybieramy. Co do wystroju też mamy czas.

RELACJA

Offline kasia100
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 29 Stycznia 2009, 13:15 »
w dworku byłam na weselu byłam we wrześniu 2008 -rewelacja 150 osób bawiło się na  dużej sali tej konferencyjnej.  Sala była piękna, jedzenie super i dużo, obsługa bez zarzutu .  polecam warto niestety nie znam ceny.  Ciasta  i tort były zamawiane gdzieś w innym miejscu i były takie sobie. 

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #173 dnia: 18 Lutego 2009, 14:11 »
Cześć, właśnie dołączyłam do Was i mam takie małe pytanie plujemy ślub na rok 2010 i chciałabym się dowiedzieć czy nie wiecie jakie są aktualne ceny w dworku?? czy obowiązują wyżej wymienione ceny czyli 150 ,200 zł? prosiłabym Was o szybka odpowiedź dziękuje bardzo:)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #174 dnia: 18 Lutego 2009, 14:13 »
Na 2010 r ceny 180 i 230 w zależności od wybranego menu. Pozdrawiam.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #175 dnia: 18 Lutego 2009, 14:33 »
lovelusia - a gdzie będzie Wasze wesele?

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: 18 Lutego 2009, 14:37 »
Dziękuję:)a nie wiecie może jak wygląda menu za 180 i 230 ??

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #177 dnia: 18 Lutego 2009, 14:42 »
Na drugiej stronie wątku jest jest przykładowe menu, menu można zmieniać wg własnego uznania, szefowa bardzo pomaga przy menu, nam wiele rzeczy wytłumaczyła i jestem z jej podpowiedzi bardzo zadowolona. Ale i tak proponuje pojechać do Dworku o porozmawiać bezpośrednio z właścicielami.

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #178 dnia: 18 Lutego 2009, 14:45 »
Właśnie tak zamierzam zrobić :):) czyli rozumiem, że cena nie jest z góry narzucona i można ja modyfikować w zależności od menu?? :) :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #179 dnia: 18 Lutego 2009, 14:53 »
Nie wiem czy w dół z ceną mozna zejść, pewnie w górę mozna iść. O takie rzeczy musisz pytać, bo na tego pytania nie znam odpowiedzi.

RELACJA