Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 113920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009/20010
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #120 dnia: 27 Czerwca 2008, 16:04 »
Hej

wracam z dobrymi nowinami :)

2 dni temu spotkalismy sie z wlascicielka Dworku w sprawie menu.  Rozmawilialismy chyba godzine i bylo naprawde przyjemnie.  
Zasugerowala nam o ktorej godzinie podac lody i gdzie wcisnac cieple danie.  Spokojnie wytlumaczyla czego jest za duzo ale na kilka naszych propozycji tez sie zgodzila.  
To co ustalilismy, jest na razie i tak wersja roboczą.  Mamy sobie to wszytsko jeszcze przemyslec i w razie nowych pomysłow sie kontaktować.  Cenowo jeszcze tego konkretnie nie okreslila (bo my tez mozemy cos jeszcze zmienic) ale max to ok 190 zl.  Na razie cale menu jest pokreslone, w weekend poprawie je na komuterze i wkleje na forum.  

Zapowiada sie takze, ze w  2 kolejne soboty odwiedzimy Dworek.  Jutro wybieramy sie obejrzec dekoracje, bo ma byc jakas urozmajcona.  Zrobimy zdjecia i tez wkleimy.  Za to w nastepna sobotę podjedziemy ok 21 obejrzec w jaki sposob jest przygotowywana zimna plyta.  W szczegolnosci interesuje nas deska wędlin i serów.  O tym tez damy znaka.  

Co jeszcze pozytywnego. . . .  jakos ostatnio zgadalam sie z moim lektorem j.  niemieckiego (z pochodzenia Niemiec) o Dworku.  Powiedzial, ze byl tam na weselu w lipcu 2007 i bylo rewelacyjne.  Zachwycil sie otoczeniem dworku.  Co do obslugi i jedzenia nie mial zupelnie zadnych zastrzezeń.  Powiedzial, ze lepszego miejsca chyba wybrac nie moglismy.  A gosc troche po knajpach chodzi :)  

No a teraz pytanko z 'innej beczki':

czy mozecie napisac jakie zespoly muzyczne macie zarezewowane bo u nas nadciagnely czarne chumry na ten który wybralismy. . . . .  jestemy wlasnie w malej panice.  

Prosimy o pomoc.  

Dzieki

Basia

Offline DianaK.

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009r.
« Odpowiedź #121 dnia: 1 Lipca 2008, 11:59 »
Bardzo dawno mnie tu nie było i widzę, że przygotowania i plany idą pełną parą.  Ja to nawet nie mam na to czasu a mimo, że jestem już po obronie to nie mogę się za nic zabrać.  Nawet jak zebrałam rodzinkę żeby iść zjeść coś w Dworku to nic z tego nie wyszło bo w niedziele świętowano tam 15-lecie Katowickiego Holdingu Węglowego i Dworek był okupowany przez VIP-ów :/ Ale to nic ja i tak wierze że jedzenie jest dobre bo non stop coś się dzieje w tym Dworku.  Ale i tak mam nadzieję że w przeciągu dwóch tygodni dotrę tam na obiad :)

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2009
« Odpowiedź #122 dnia: 2 Lipca 2008, 08:19 »
Dziewczyny super że zdobyłyście jakieś nowe wieści i fotki.  ;D ;D ;D Ja byłam niedawno oglądać dodatkowe przystrojenie w Dworku, ale szczerze mówiąc za 1000 zł spodziewałam się czegoś więcej... :-\ Jak mi powiecie jak to zrobić  ;) to wkleję zdjęcia. Ja raczej zdecyduję się na jakąś firmę, bo za 1000 można już bogato salę przystroić. Chyba że umówimy się jakoś i  kupimy wspólnie dekoracje, które nam posłużą na weselach w przyszłym roku. Myślę, że gdybyśmy zrzuciły się np po 500 zł to już by się uzbierała okrągła sumka i możnaby było coś fajnego i oryginalnego wymyślić  8)

Jeśli chodzi o dekorację ze słoneczników to szczerze mówiąc średnio mi się podoba - moim  zdaniem słoneczniki to bardziej polne kwiaty, a konwencja przystrojenia stołów jest bardzo elegancka - moim zdaniem nie pasuje to do siebie (ale to oczywiście tylko moja opinia).

I teraz najważniejsza informacja - tak jak już wcześniej wspominałam, za tydzień na weselu w Dworku bawi się moja bliska kuzynka. Poprosiłam ją, żeby na wszystko bacznie zwracała uwagę i się przyglądała, jak tylko zda mi relację jak było to dam Wam znać. Będą też oczywiście fotki. ;D ;D ;D

Pozdrowionka

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #123 dnia: 2 Lipca 2008, 08:46 »
Witam, żeby wkleić fotki poczytaj sobie technikalia, na samym dole na pierwszej stronie forum.
Jeżeli chodzi o przystrojenie sali mnie bardzo podobały się słoneczniki może dlatego że je bardzo lubie.
Aha i dowiadywałam się o ceny przystrojenie sali i naprawdę trzeba dać około 1000zł żeby mieć ładnie przystrojona salę, mnie podoba się przystrojenie za 500zł więc zostane przy tym. Tym bardziej że ja chciałam miec żywe kwiaty, a tam tak będzie.
Pozdrawiam i czekamy na fotki i relację z imprezy.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #124 dnia: 2 Lipca 2008, 11:41 »
Jeśli się uda to wklejcie też proszę zdjęcia tej zimnej płyty :) !!

a słoneczniki wydają mi się w sam raz do klimatu tej sali bo nie jest ona aż tak elegancja (porównując np z jakimiś pałacowymi wnętrzami) jest taki "swojski" klimat i mi to pasuje bo moi goście by się chyba zle czuli w takich wnętrzach.

a czy koleżanka która zmieniała menu ma już jakieś wieści i mogła by przedstawić tu bardziej szczegółowo swoje udoskonalone menu weselne :)?? do września coraz mniej czasu a ja ciągle nie mam wizji posiłków, nie wiem czy warto coś zmieniać ...

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 5 Lipca 2008, 19:30 »
Zimna plyte jedziemy obejrzec za tydzien.  Poki co wklejamy menu, ktore byc moze ulegnie jeszcze malej korekcie. . .  Napiszcie swoje komentarze co do naszej propoyzcji. 

Jesli chodzi o dekoracje, to bylibysmy sklonni zakupic cos dodatkowego razem z inna badz innymi parami, niestety nie wiem czy bedzie to mozliwe. . . .  Wlascicielka powiedziala nam ze dworek jest obiektem zabytkowym i raczej nie wpuszczaj tam firm zewnetrznych.  Przydaloby sie to jeszcze raz potwierdzic. 

A teraz menu:

MENU WESELNE

Przywitanie chlebem, solą + lampka wina musującego

OBIAD   (ok.  16. 30-17. 45)

Rosół z makaronem z pietruszką

4 rodzaje mięsa:    rolada wołowa
               pieczeń ze schabu po sztygarsku (w sosie)    1/2
            kotlet schabowy
            pierś indycza nadziewana śliwką         1/2
Ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie
Surówki: surówka z marchewki z jabłkiem, buraki
        Kapusta czerwona na ciepło, surówka z białej kapusty

Kompot

DESER     (18. 00)

Kawa + śmietanka
Herbata z cytryną
Owoce sezonowe (Jabłka, banany, winogrona,. . . . . . ) 2 tacki na stół okrągly - nie 1 jak planowano
Ciasta   (Seromak, sernik z brzoskwinią, murzynek - piernik, szarlotka na biszkopcie)

Lody

ZIMNA PŁYTA    (ok.  18. 45)

Deska wędlin    (w 5 rodzajach)- szynka okrągła, szynka konserwowa, , kabanosy, baleron, Pasztet staropolski 
Mięsa pieczone (w 2 rodzajach) - schab pieczony, karczek pieczony
Pałka kurczęcia w orzechach włoskich
Pomidor z mozarellą i świeża bazylią
Deski serów z winogronami i orzechami włoskimi
Pieczarki faszerowane
Sałatki (jarzynowa + ?)
Śledzie (w 2 rodzajach) - z cebulką, w śmietanie
Marynaty - ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki marynowane. 
Pieczywa mieszane + masło

Czasie trwnia zimnej płyty: Zurek w chlebie

TORT       (ok.  21. 00)

KOLACJA      (ok.  22. 30)

Kotel de Voille
Ziemniaki odsmażane
Surówka z kapusty pekińskiej

24. 00 oczepiny

DANIE GORĄCE    (ok.  0. 45)
Boueff Strogonow

DANIE GORĄCE    (ok.  2. 30)

Barszcz z krokietem

NAPOJE:  kawa + śmietanka
             Herbata z cytryną
             Woda mineralna (0,5 l Nałęczowianka gazowana)
             Sprite + Coca cola - butelkowane
             Soki owocowe w dzbankach: pomarańczowy, jabłkowy, porzeczkowy
             Pieczywo
             Masło
Pozdrowienia

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 5 Lipca 2008, 20:13 »
No i jeszcze fotki z 28. 06. 

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 5 Lipca 2008, 20:15 »
I dalsza czesc..

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 5 Lipca 2008, 20:16 »
i  koncowka

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #129 dnia: 5 Lipca 2008, 20:30 »
No menu bardzo fajne.
I bardzo ładny wystrój, chociaż ja będę wolała kolorowe kwiaty, bo są bardziej widoczne, nie wiem jakoś bardziej podobają mi się, tym bardziej że planuje kolorowy bukiet, wiec wybiorę kwiaty, które będą nawiązywać do mojego bukietu.

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #130 dnia: 7 Lipca 2008, 08:35 »
No to czekamy na relację z wesela od clubrotation.

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 14 Lipca 2008, 09:22 »
Witam Was Dziewczyny,

moja kuzynka jest już po weselu w Dworku i niestety mam złe wieści :(  :-[ :-[ Wiem, że uzyskane informacje są szczere, rozmawiałam z nią telefonicznie, w tym tygodniu planuję się z nią spotkać i o wszystko dokładnie wypytać, wynotować i Wam opowiem. Teraz niestety to co już udało mi się ustalić:

1. wesele na którym była było zorganizowane na 85 osób. Na sali było POTWORNIE gorąco, nawiewy działały tylko na początku, a potem była straszna duchota. Nie wiem czy wynika to z faktu, że właściciele je wyłączyli czy z oszczędności, czy nie nadążały z chłodzeniem - o to muszę jeszcze dopytać.

2. wesele obsługiwało zaledwie 2 kelnerów!!! Na początku kręciło się ich kilku, po ok. 3h zostało tylko 2 na 85 osób!!! oczywiście przełożył.o sie to na jakość obsługi tj. np część gości dostała jedzenie pół godz później niż pozostali! n ie muszę chyba tego komentować....

3. i teraz najgorsze - jedzenie. kluski były tak gumowe, że jak to określiła moja kuzynka "można było się n mi rzucać". Młodzi mieli menu za 150 zł rozszerzone o lody. Jedzenia było mało, stoły wyglądały na puste :( Podano wędline, a za pół godziny chleb!!! Nie było w ogóle przysłowiowej "zagrychy" - żadnych śledzików, marynat itp. Kuzynka w perwnym momencie musiała chodzić po stołach i szukać wody bo na stoliku zabrakło!!! Rosół był podany w malutkich miseczkach.

To są fakty, które udało mi się ustalić do tej pory. Wiem, że opinia jest szczera bo kuznka by mnie nie okłamała. Szczerze mówiąc nie wiem co teraz robić. Jestem załamana tak fatalną opinią. Co radzicie dziewczyny? Zróbmy coś, bo jak tak ma wyglądać najważniejszy dzień w naszym żydiu to ja sobie tego nie wyobrażam....  :-[ :-[ :'( :'(

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #132 dnia: 14 Lipca 2008, 12:37 »
Kurcze, nie wiem co powiedzieć  >:( złość, niue wiem nie mam pojecia.
Jedne opinie są super, że obsługa była całą noc , z drugiej tak negatywne.
Straszny mam mętlik w głowie.

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 14 Lipca 2008, 12:52 »
Ja się podłamałam, zastanawiam się jak z nimi zagrać żeby było dobrze. Nie wiem co robić, zastanawiam się nawet nad przeniesieniem wesela w inne miejsce. Nie wiem, może szef był na urlopie i olali sprawę? nie wiem co robić  ??? ??? ???

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 14 Lipca 2008, 13:05 »
No to znow male zalamanie...

Mam taka propozycje: moze spotkalibysmy sie w jakims dogodnym dla wszytskich terminie gdzies w Katowicach i omowili co chcielibysmy poprawic, co powinno znalezc sie w tresci umowy np: ilosc kelnerow itp. Przed tym trzeba tylko zaopatrzyc sie w egzemplarz umowy.

A pozniej .... moze porozmawiac wspolnie z kierowniczka Dworku co i jak chcielibysmy miec zapewnione.
Nie chodzi o to zeby robic problemy juz na poczatku ale o to zeby ich uniknac na koncu....

Suma sumarow wszytskim zalezy nam zeby te nasze imprezy byly naprawde udane....Zalozenie jest przeciez takie ze organizujemy je pierwszy i ostatni raz w zyciu..:)

Pozdrawiam

Basia

Jesli o mnie chodzi o mozemy sie spotkac nawet w nastepny weekend 19/20czerwca

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 14 Lipca 2008, 13:41 »
jestem na śląsku 19/ 20 więc mnie termin też pasuje, rozmawiałam z moja mamą i ona jest za tym że wszystko ma być wpisane w umowę, tzn łącznie z  ilością kelnerów, boje sie również w takim układzie o ilość jedzenia
ja chyba oszaleję >:(
dziwi mnie najbardziej że opinie są tak różne, jeżeli chodzi o klimatyzacje to wiem dlaczego było gorąco, ta ogromna sala w momencie jak otwierać zaczyna się drzwi, tzn goście wychodzą wchodzą, zaczyna robić się duszna.
Nie dziwi was że ostatnio dzwoniłam i pytałam zupełnie obecej osoby, która bywa w różnych miejscach, i same pozytywy przekazała mi, tym bardziej że wodzireje raczej znają się na imprezach, a tutaj taki numer, że nie wszystko tak jak powinno być.
Oj ja na baczność postawie u siebie jedna osobę która będzie szturac kelnerów i myślę że Ania która na małej sali będzie miec tego dnia wesele również.

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 14 Lipca 2008, 13:52 »
mnie pasuje sobota rano albo nd popołudniu bo wyjeżdżam do Żywca, no chyba że piątek - nie wiem jak Wam pasuje. Dziś zadzwonię do kuzynki i wypytam dokładnie o wszystko. Z 2 strony wodzireje siedzą tylko np z fotografem i mają dana ilość jedzenia na 4,5 osób, a co do wolnej pracy kelnerów to na pewno nie zwracają na takie rzeczy uwagi, Naprawde nie wiem co myśleć i robić. Kuzynka była na weselu z facetem, który był na wielu weselach i z nim też rozmawiałam i powiedział że jedzenie tragedia :(:(:(

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 14 Lipca 2008, 18:06 »
Witajcie, co za fatalne wieści :(( mi bardziej pasuje spotać się w niedzielę. Ja już od początku pisałam  że trzeba wszytko
(m.in. ilośc kelnerów, porcji i jakośc obsługi) umieścić w umowie!! Wlaścicileka na moje pytania o liczbę kelerów odpowiedziła że "liczba jest wystarczająca i tajna" !! najlepiej spotkajmy się i porozmawiajmy co w tej sprawie zrobić. Nie wiem jak właściciele dworku regują na możliwość przyniesienia swojej umowy bo zapomniałam o to spytać. Wiem natomiast, że właścicele czytaja to forum więc wiedzą co się dzieje i ze sprawą pewnie będą zaznajomieni - może wspólna wizyta tam i rozmowa o tej sprawie ??

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 14 Lipca 2008, 19:14 »
Nam też pasował by piątek popołudniu. Co Wy na taką propozycję: Spotkać sie gdzies najpierw i obgadać wszystko a potem iść do dworku wszyscy razem na obiad (obiado-kolacje) i spróbować tych dań na własnej skórze. Wtedy będziemy mogli skonfrontować nasze poglądy na temat ich kuchni. Dajcie znać.
Pozdrawiam - nie poddamy sie tak łatwo!! :)

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #139 dnia: 14 Lipca 2008, 21:03 »
nam pasuje piątek po 16, albo niedziela, pozdrawiam :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #140 dnia: 4 Sierpnia 2008, 16:10 »
I co dziewczyny spotkałyście sie  w końcu?

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 4 Sierpnia 2008, 19:08 »
Chyba się dziewczyny nie spotkały, przynajmniej mi nic nikt nie dawał znac, u mnie się przygotowania ślubne trochę zatrzymały bo remont mam na głowie... i widzę że nasz wątek o Dworku też stanął w miejscu ://

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #142 dnia: 3 Września 2008, 16:41 »
Dziewczyny podpisała któraś z Was umowę już?

RELACJA

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #143 dnia: 4 Września 2008, 23:35 »
Kurcze, śledziłam ten wątek, bo spodobał mi się ten Dworek. Ale co teraz?  ???
Szkoda, że takie wieści po tym weselu... Chyba boję się sprawdzać te informacje na własnej skórze.  :-\
Może ktoś jeszcze tam był? i mógłby nie-/polecić?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #144 dnia: 5 Września 2008, 06:55 »
Cóż ja mam kolejne pozytywne opinie na temat i przyjęć i samego wesela, młodzi bardzo zadowoleni a mama młodej która pomagała organizować wesele była zachwycona. Wszystko grało żadnych wpadek nie było.
Widać jak bardzo łatwo można zniszczyć jednym czy dwoma postami pozytywną opinię o restauracji.
Wypowiem się na forum co o tym myślę - po tych wypowiedziach mocno zastanawiałam się czy to nie była konkurencja??
W Dworku nadal wesela i inne imprezy odbywają się co weekend, terminy są pozajmowane na naprawdę długi okres czasu. I mam takie pytanie - Czy gdyby były takie wpadki na imprezach tak wiele imprez odbywałoby się tam?
Mam nadzieję, że moje i mojego B. wesele będzie ok, i będziemy się dogadywać we wszystkich tematach z właścicielką jak do tej pory.
Pozdrawiam  :)

RELACJA

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #145 dnia: 5 Września 2008, 11:15 »
chciałam tylko sprostować, że nie jestem wysłanniczką konkurencji ;)
sama biorę ślub w przyszłym roku, a wesele będzie w mysłowickiej Amforze. Nad Dworkiem również się zastanawialiśmy, ale ostatecznie Amfora bardziej nas urzekła.

a co do mojej wypowiedzi - przestawiłam osobiste odczucia po imprezie. jasne, że mogłam je zachować dla siebie, ale stwierdziłam, że lepiej podzielić się z Wami, żebyście wiedziały na co zwrócić uwagę.
sama chętnie bym dowiedziała się co w mojej restauracji wymaga dopilnowania.

pozdrawiam i życzę udanych wesel :)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #146 dnia: 8 Września 2008, 11:49 »
lukbas

czy masz juz wycenione swoje menu ?

Offline DianaK.

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009r.
« Odpowiedź #147 dnia: 11 Września 2008, 11:20 »
Dawno tutaj nie zaglądałam i widzę, że forum dopadła przedweselna panika.  Co moim zdaniem jest zupełnie niepotrzebne.  Przecież wiadomo, że nie wszystko będzie super idealnie, wiadomo, że nie wszystkim można dogodzić odnośnie jedzenia itp.  Każdy jest indywidualnością o wyrobionych smakach i upodobaniach.  Stąd to zróżnicowanie w opiniach i to jest całkiem normalne.  Znajomi w sierpniu byli na weselu w Dworku, nie rozmawiałam z nimi jeszcze, ale z tego co wstępnie wiem byli zadowoleni.  Pod koniec września powinnam wiedzieć więcej.

Ale chciałam wrócić do wesela opisanego przez „clubrotation”:

Trzeba sobie też zdać sprawę z takich rzeczy jak działa wentylacja.  W pełni można odczuć jej działanie kiedy wszystkie okna i drzwi są pozamykane, a to jest niemożliwe, bo jak zakazać wychodzić gościom do WC, na papierosa, czy też w ogóle posiedzieć na tarasie, zakazać kelnerom wnosić jedzenia itp.  Nie każdy też zamyka za sobą drzwi panuje przecież ciągły ruch, zwłaszcza jak jest prawie 100 osób, zabawa, tańce a do tego jak jest upalna letnia pogoda.  Zresztą szefowa zwracała mi uwagę na ten fakt, żeby potem nie było pretensji.  Z tym trzeba się liczyć po prostu.

Co do kelnerów to wydaje mi się,ż tego trzeba po prostu dopilnować, i właściwie to jest świetny pomysł żeby ta kwestia była uwzględniana w umowie.  Przecież każdemu zależy na tym żeby to odbywało się sprawnie i aby każdy miał ciepłe dania prawda.  Ale co do tego jak to wygląda naprawdę (czy rzeczywiście jest ich tak mało) wypytam się mojego kolegi, który tam pracuje i jest właśnie kelnerem.  Odkryłam to niedawno i jak tylko będę coś wiedziała to dam znać.

No i to całe menu. . .  Dla mnie osobiście jak zobaczyłam podstawowe menu za 150 zł to wydało mi się wszystkiego mało.  Gdzieś w przyszłym tygodniu chce się umówić z szefową i konkretnie dopracować moje menu weselne.  Liczę się z tym, że może mnie to wynieść ok.  200 zł/os.  Aby uniknąć „efektu pustych stołów” warto się dopytywać o objętość każdego dania,ile czego będzie itd. 

Zawsze można się dogadać, a jak wiadomo w życiu jest tak, że trzeba wszystkiego dopilnować i naciskać.  Tak jak dopilnować swojego schematu, czyli tego żeby czegoś nie zabierali żeby donosili wszystkiego na czas jak brakuje, żeby podawali w odpowiedniej kolejności.  Przecież to my płacimy i my wymagamy, ale mimo wszystko trzeba mieć nad tym kontrolę.  Ja wiem, że w tej kwestii to moja mama jest niezastąpiona, zresztą pochodzę z Podlasia i tam wesela zupełnie inaczej wyglądają niż te na Śląsku (tu słyszałam, że podobno często są puste stoły i nawet dochodzi do tego, że nie ma tzw.  „zagrychy” do wódki).  Zresztą rodzice byli na śląskim weselu i wiem to z pierwszej ręki - to kwestia schematu podawania.  Ale mam nadzieje, że to już są wyjątki, wszystko teraz się zmienia.

Ja jestem dobrej myśli co do mojego wesela :) i życzę Wam dziewczyny bardziej pozytywniejszych myśli :)

Pozdrawiam :)

Di

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #148 dnia: 11 Września 2008, 11:36 »
Chciałabym myśleć pozytywnie, ale w kwestii organizacji wesela nie wiem czy bycie optymistą ("jakoś to będzie") jest tak do końca opłacalne. Wszyscy chcielibyśmy, żeby nasze wesela by dopięte na ostatni guzik, ale jeśli ktoś unika odpowiedzi na pytanie o ilość kelnerów to jest tu coś chyba nie tak i nie widzę powodu, dlaczego ta informacja miałaby być "tajna".  :drapanie: :bredzisz:

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #149 dnia: 11 Września 2008, 11:46 »
Ja w sobotę jade na spotaknie z właścicielką i zmieniem menu, bo plany nam się zmieniły co do wesela, tzn rezygnujemy z poprawin. I daletgo też chcemy zmienic trochę menu, dodać jakieś jedno danie i do zimnej płyty tez coś chce dodać.
O kelnerów już się nie martwię, informacja o kelnerach nie jest tajna.
Wesele staram się dopracować w szczegółach i nie wyobrażam sobie podejścia "jakoś to bedzie" - na umowę trzeba spojrzeć przeczytać i w razie potrzeby dopisać pewne kwestie.
Pozdrawiam  :)

RELACJA