Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 113787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline metka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2011
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #330 dnia: 13 Czerwca 2010, 21:13 »
Wiesz, my rozmawialiśmy z nimi w zeszłym roku.  Wtedy cena była 180zł za osobę.
Z tego co wiem, już teraz jest 190zł. 

Jednak przy podpisywaniu umowy chcemy zastrzec sobie prawo do nie zmieniania ceny.  Czyli w momencie podpisania niech będzie 190zł i taka powinna zostać dotrzymana do przyszłego roku. 
Może jest tu ktoś, kto wie, jak to u nich wygląda, przy podpisywaniu umowy z rocznym wyprzedzeniem?

elemelko, jestem pewna, że będzie wszystko super  :) słyszałam wiele pochlebnych opinii na ich temat, więc chyba nie ma czym się za bardzo martwić.  Aczkolwiek Tobie piszę takie słowa, a w przyszłym roku sama będę się gorączkować, czy wszystko będzie jak należy  :D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #331 dnia: 13 Czerwca 2010, 22:37 »
metka teraz jest 190 zł, myślałam, że Ci powiedzieli, że może wzrosnąć na przyszły rok, my w październiku podpisywaliśmy już z tą wyższą ceną.
też myślę że  będzie dobrze ;)
jak będziesz chciała namiary na zespół albo inne rzeczy to pisz na prv, może będę mogła pomóc ;)
pozdrawiam :D

Offline metka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #332 dnia: 13 Czerwca 2010, 22:48 »
mam nadzieję, że nie zaśpiewają mi 200zł.
gdyby iść tym tropem, za 5 lat cena za jedną osobę sięgnie niebotycznych rozmiarów ;)

dziękuję Ci ślicznie elemelko za chęci, ale zespół już mamy :)
nasze przygotowania trwają już od zeszłego roku i szczerze mówiąc, mój folder z tym i owym jest już przepełniony pomysłami, naszymi wyborami. . .  aż ja sama nie wiem, co we mnie wstąpiło :D

jeśli jednak Ty potrzebujesz jeszcze jakiś pomysłów, porady etc. , to pisz śmiało.  Chętnie pomogę :)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #333 dnia: 15 Czerwca 2010, 21:11 »
Metka jezeli chodzi o cene to musze Cie zmartwic bo ja tez miałam taka sytuacje z ceną jak ele. i powiem Ci, że niesety ale ceny rosną cały czas ale babeczka powinna Ci wszytsko powiedzieć przy podpisywaniu umowy
Ele no to byłam duzo by opowiadac siedziałam godzinę wziełam ciasta od nich okragłe stołu bufet z alko i gorącymi napojami ale wiesz co jest najlepsze powiedzieli mi, że cała dekoracja 1500 zł. i ja nie chciałam wiec sie zapytałam i co dziwne za całą dekorację tylko bez kwiatów na oknach bo dam swoje które dostanę wyszło mi 400zł

Offline metka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #334 dnia: 15 Czerwca 2010, 22:08 »
no nic, to trzymajcie kciuki w sierpniu, żebym nie spadła z krzesła przy podpisywaniu umowy ;)

idea, a powiedz mi, z jakich kwiatów będziesz mieć dekorację i jak, mniej więcej, będą wyglądać Twoje stoły? :)
bo zakładam, że będziesz mieć te wysokie świeczniki?

ja się cały czas zastanawiam, jak przyozdobić stoły wokół tych świeczników, żeby łyso nie wyglądało  :)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #335 dnia: 16 Czerwca 2010, 15:04 »
więc kwiatów ja nie będę miła tylko własnie takie bukieciki oni robią po 40 zł na każdy swiecznik  i one sa dane na środek swiecznika

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 16 Czerwca 2010, 18:52 »
idea no nieźle z tą dekoracją, różnica w cenie ogromna, fajnie to wymyśliłaś z tymi kwiatami od gości, tylko my niestety prosiliśmy gości, żeby nie przynosili kwiatów ::)ale 40 zł za bukiecik w świeczniku to i tak mi się wydaje dużo, a z jakich kwiatów jeszcze napisz. ja w sumie to bym chciała róże. Ale przyznam szczerze że nie rozumiem ich polityki jeśli chodzi o te kwiaty na parapetach, bo cóż im mogę zniszczyć jak sama postawię kosze na oknach ::)
a przystroją scenę i balkon tym białym?
idea o co chodzi z tymi gorącymi napojami? a braliście wiejski stół? i powiedz mi jeszcze domawialiści coś do menu, np. barszczyk na sam koniec? jeszcze chciałam zapytać o gazowane napoje bo ostatnio przeglądałam menu i w tym który stanowi załącznik do umowy nie ma napoi gazowanych a w tym wcześniejszym był ???
bosze muszę tamj jechać!!!!

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: 16 Czerwca 2010, 19:50 »
Ele. wiec tak kwiatki to nie mam pojęcia takie ładne bukieciki z białych kwiatków, jeżeli chodzi  o dekoracje to owszem bedzie dekoracja sceny, balkonu i wejscia. Więc tak  do ciasta oni podają kawę i herbate a pozniej bedzie ona na stoliku tale dostepna i tak samo z winami itp., stołu wiejskiego nie brałam bo ostatnio byłam na takim weselu i nikt juz tego nie mógl zjeśc, a barszcz bede miała nastepnego dnia wiec nic juz nie domawiałam zreszta facet bo oni zatrudnili chyba jakiegos nowego faceta nie wiem menager czy ktos taki powiedział, że jedzenia zostanie. A z napojami gazowanymi czyli z pepsi to jest tak, że one są ale ponieważ są gazowane i będą przelewane do dzbanków to będą rozdawane na zyczenie gości wiec trzeba powiedzieć na początku gościom, że są napoje tylko trzeba poprosić kelnerów o nie.

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 16 Czerwca 2010, 20:27 »
idea dzięki za informację :)jutro robimy podejście nr 3, może się uda dojechać w końcu :P
a na którą będziecie na sali?

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 16 Czerwca 2010, 20:52 »
ok 16:30-17

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 16 Czerwca 2010, 21:34 »
my byśmy może podjechali koło 14.30 bo zawsze jesteśmy wcześniej to sala nie jest jeszcze gotowa :P
pamiętam jak w zeszłym roku Ci zazdrościłam, że Wam się udało z tym terminem na czerwiec, a teraz to już tuż, tuż... ;D
rany ale zleciało ;)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #341 dnia: 16 Czerwca 2010, 21:42 »
no tak szybko zleciało:) ale wiesz co bo ja tez byłam sale oglądać to babka powiedziałam mi ze musze przed 14 byc wiec nie wiem czy Cie wpuszczą? ale Twoj slub tez już niebawem

Offline metka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #342 dnia: 19 Czerwca 2010, 17:05 »
i jak Dziewczyny, byłyście? widziałyście salę? podowiadywałyście się o wszystko, co chciałyście wiedzieć? :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 26 Czerwca 2010, 21:14 »
idea wesele pewnie trwa w najlepsze ;D
Wszystkiego Najlepszego i aby ta noc na zawsze została w Waszej pamięci :Dtrzymam kciuki za dalszą zabawę:)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #344 dnia: 29 Czerwca 2010, 22:16 »
Ele!!! Dziękuje bardzo wesele sie udało!!! a jedzenia zostało multum!!

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 26 Lipca 2010, 21:29 »
dziewczyny i ja już po weselichu ;D
było c u d o w n i e  ;D
jedzenie bardzo dobre, ładnie podane i w ilościach super wystraczających ;)
kelnerzy też bez zarzutu :D
drugiej pary młodej nie widziałam
ciasta i tort z cukierni dworkowej bardzo dobre, tort też mieliśmy bardzo dobry, choć wybierałam na czuja;)
materiał do przystrojenia sali kosztował 200 zł, ale bez niego uważam jest kicha. Za bukiety do świeczników płaciłam 45 zł, ale dlatego, że wybrałam frezje, standardowo jest 40 zł.
Jak ktoś będzie miał pytania to jestem do dyspozycji ;)
pozdrawiam

Offline moskaaa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #346 dnia: 16 Września 2010, 20:22 »
Cześć, Ja 2 tygodnie temu podpisałam umowę na rok 2011.  Cena za os wynosi 200 zł (przy menu bez alkoholi i ciast) dzieci do 6 lat 100 zł, obsługa (zespół muzyczny itp. ) do 6 osób 100 zł.  Jedno co mnie zdziwiło to, to że wesele trwa 12h a za kolejną następną płaci się 250 zł.  Moim zdaniem 12 h to troszku mało.  W mojej rodzinie wesela kończą się zazwyczaj 5-6 rano.  Chciałabym usłyszeć Waszą opinię.  Czy wy sądzicie że 12h styknie na wesele ? Może ktoś podzieli się własnym doświadczeniem.  Pozdrawiam.   

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 16 Września 2010, 20:36 »
moskaaa ja też się trochę obawiałam bo my z sali wyszliśmy po 7 rano, ale na szczęście nikt nam nie kazał dopłacać, część stolików była po prostu sukcesywnie sprzątana przez kelnerów. my na sali byliśmy ok. 17.30, ale jak jesteś ze Śląska i masz dużo wcześniej wesele no to faktycznie trzeba by się dogadać jakoś ;)

Offline moskaaa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #348 dnia: 16 Września 2010, 20:47 »
No obawiam się że w moim przypadku będzie wcześniej bo cała ceremonia (ślub cywilny)  odbędzie się w ich ogrodzie.  Mam nadzieje, że wszystko pójdzie po mojej myśli  :)
Mam jeszcze jedno pytanie, nie mam jeszcze fotografa + kamerzysty (2 w jednym).  Czy może możecie mi Dziewczyny polecić kogoś :)?

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #349 dnia: 17 Września 2010, 13:47 »
Cześć, Ja 2 tygodnie temu podpisałam umowę na rok 2011.  Cena za os wynosi 200 zł (przy menu bez alkoholi i ciast) dzieci do 6 lat 100 zł, obsługa (zespół muzyczny itp. ) do 6 osób 100 zł.  Jedno co mnie zdziwiło to, to że wesele trwa 12h a za kolejną następną płaci się 250 zł.  Moim zdaniem 12 h to troszku mało.  W mojej rodzinie wesela kończą się zazwyczaj 5-6 rano.  Chciałabym usłyszeć Waszą opinię.  Czy wy sądzicie że 12h styknie na wesele ? Może ktoś podzieli się własnym doświadczeniem.  Pozdrawiam.   

Możesz być spokojna. 12 godzin w zupełności wystarcza. Goście weselni już po 10 godzinach zabawy mają dosyć i część z nich wychodzi wcześniej do domu. Poza tym zespoły weselne zaczynają spisywać umowy na 10 godzin grania. Nie jest to jeszcze regułą, ale co raz częściej się z tym spotykam.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #350 dnia: 17 Września 2010, 14:10 »
No obawiam się że w moim przypadku będzie wcześniej bo cała ceremonia (ślub cywilny)  odbędzie się w ich ogrodzie.  Mam nadzieje, że wszystko pójdzie po mojej myśli  :)
Mam jeszcze jedno pytanie, nie mam jeszcze fotografa + kamerzysty (2 w jednym).  Czy może możecie mi Dziewczyny polecić kogoś :)?

Wysyłam na priv.

Offline moskaaa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #351 dnia: 23 Września 2010, 21:33 »
Dzięki za namiary :)

Offline MySkin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011-06-04
« Odpowiedź #352 dnia: 28 Września 2010, 12:11 »
ten dworek jest moim wymarzonym miejscem na wesele. . .  niesamowitym z dusza. . .  dla mnie bariera jest troche stawka 200 to sporo. . .  ale moze jeszcze mi sie uda doorganizowac. . . 
piekne miejsce ::)
pozdrawiam
Agata

Offline MartaBW
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #353 dnia: 5 Listopada 2010, 20:29 »
Witam wszystkich zainteresowanych organizacja wesela w Dworku pod Lipami ,
Nasze wesele odbylo sie 11. 09. 2010 JESTESMY BARDZO ZADOWOLENI Z WYBORU TEGO MIEJSCA (z wlascicielami umowilismy sie tez na chrzciny za jakies 5 lat lub srebrne wesele za 25 ;)
Obsluga , organizacja , jedzenie , wystroj = wszystko = bez zarzutow!! nie mielismy sie do czego doczepic.  
Jako pierwsza Mloda Para(na nasze zyczenie) siedzielismy sami przy specjalnie w tym celu przygotowanym (na podwyzszeniu) krolewskim - stole ;) Polecam !!

Jezeli ktos ma pytania , piszcie pod marwtor@interia. pl jestem  po weselu ,stronka e-wesele (sila rzeczy) nie jest juz dla mnie tak interesujaca

Offline Janette26
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.05.2011r
« Odpowiedź #354 dnia: 6 Kwietnia 2011, 14:23 »
Witam dziewczyny:-)

Moje wesele w Dworku już za miesiąc:-) Przygotowania pełną parą.  Mam pytanie gdzie załatwiałyście noclegi dla gości? Ja mam wstępnie zarezerwowany Euro Hotel na Nikiszowcu, chciałam w nim drugiego dnia w niedzielę zamówić obiad dla moich gości , lecz niestety nie ma takiej możliwości ponieważ mają komunię.  Dworek również mi odmówił ponieważ też w niedzielę mają salę zarezerwowaną dla komunii :(

Mam problem , bo nie chcę gości wysyłać głodnych do domu i teraz myślę czy może by nie zmienić hotelu.
Dajcie znać jak wy to miałyście rozwiązane.

Z góry dziękuję
Pozdrawiam, Aneta:-)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 10 Kwietnia 2011, 13:40 »
janette ja miałam apartamenty eurodr na jesionowej w katowicach i tam zamawiałam katering

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #356 dnia: 14 Kwietnia 2011, 15:45 »
Obok hotelu Euro Hotel... drugi dalszy wjazd jest hotel Jantor, tam jest czysto i ładnie moi goście mieli nocleg razem ze śniadaniem, wiem że obiad też nie będzie problemem.
Goście zadowoleni byli z noclegu i śniadania.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline metka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #357 dnia: 3 Lipca 2011, 14:36 »
Dziewczyny,

z przyczyn osobistych rezygnujemy z organizacji wesela w Dworku.
bardzo chcieliśmy, by tam właśnie się odbyło ale musieliśmy podjąć taką a nie inną decyzję i odwołać to, co do tej pory tam zaplanowaliśmy.

zatem termin 06. 08. 2011 jest terminem wolnym i jeśli ktoś jest chętny zorganizować sobie tam wesele, chętnie odstąpimy.
wszelkie informacje czy zapytania przesyłajcie proszę na priv.

Pozdrawiam serdecznie.

Offline WKG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już po
« Odpowiedź #358 dnia: 11 Października 2011, 09:30 »
Witam wszystkie przyszłe i obecne mężatki:)
Jeśli chodzi o dworek pod lipami. . . miałam tam wesele jakiś czas temu i powiem szczerze, że nie jestem zadowolona z tego lokalu.  Fakt piękny park w koło i sala robią wrażenie, ale reszta pozostawia wiele do życzenia.  Podczas spotkań przedślubnych wszystko jest pięknie ładnie, że niby ma być wszystko tak jak chcemy, bo to nasze wesele, a potem wchodzisz na salę w dniu wesela i okazuje się, że tak naprawdę wszystko jest tak jak oni chcieli.  Zupełnie inne ozdoby na stole lub ich brak w miejscach gdzie miały być.  Nie domyta podłoga po dzień wcześniejszej imprezie, dzięki czemu na środku sali tanecznej wielkie placki po wymiocinach.  Brak organizacji i profesjonalizmu.  Goście musieli czekać na obiad(dość długo przyznaję), a następnie wnoszono na raty kolejne części składowe obiadu, więc spokojnie zdążyłabym zjeść kluski, a dopiero przyszłyby mięsa.  Zimna płyta podana właściwie w środku wesela, mimo iż ustalane było inaczej.  No i jeśli jestem już przy jedzeniu. . . w porównaniu z ceną jedzenie było przeciętne, nic zadzwyczajnego.  Jeśli chodzi o personel to był nie miły, zmęczony i znudzony obsługą wesela, a na dodatek jeśli potrzebny był na sali musiałam go szukać po korytarzach.  Już nie wspominając o głównodowodzącym panu S. , któremu ta praca najwidoczniej nie podoba się i powinien ją zmienić na taką, gdzie nie ma kontaktu z ludźmi. 
Nie mam zastrzeżeń do ciasta i tortu, bo były naprawdę smaczne.
Podsumowując.  Jeśli miałabym jeszcze raz urządzać swoje wesele to na pewno wybrałabym inne miejsce, nawet jeśli byłoby to w innym terminie niż chciałam. 
Pozdrawiam:)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #359 dnia: 11 Października 2011, 10:22 »

....Nie domyta podłoga po dzień wcześniejszej imprezie, dzięki czemu na środku sali tanecznej wielkie placki po wymiocinach.  Brak organizacji i profesjonalizmu.

Nie przesadzasz? Coś mi się wydaje, że ktoś Ci podpadł.  ;D