Autor Wątek: nasz mały Aniołeczek już rośnie :)  (Przeczytany 30283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: nasz mały Aniołeczek już rośnie :)
« Odpowiedź #180 dnia: 3 Stycznia 2008, 09:20 »
Dziewczyny spokojnie...więzadło obłe macicy sie naciąga i boli....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #181 dnia: 3 Stycznia 2008, 09:43 »
Dziewczyny spokojnie...więzadło obłe macicy sie naciąga i boli....
:los: no to guuuut :) Jak dobrze mieć taką Liliann wśród nas ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #182 dnia: 3 Stycznia 2008, 10:03 »
Dziewuchy mnie jajnik nachrzania ...ten z  którego była owu...jak kichnę, kaszlnę i sie przy tym nie skulę i za brzuch nie złapię....to oddlooooot mam.
Podobnie jak nagle wstanę....albo inny dziwny ruch wykonam. Na więzadła obłe przyjdzie jeszcze czas....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #183 dnia: 3 Stycznia 2008, 10:57 »
Elcik koniecznie jutro powiedz o tych bólach

może coś jest tym więzadłem ale u mnie były to już skurcze przedwczesne :'(dlatego mam leżeć

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #184 dnia: 3 Stycznia 2008, 11:22 »
Oj, Madi_001, musisz na Was koniecznie uważać! Leżanko, odpoczynek, książeczka, herbatka i lajcik :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #185 dnia: 3 Stycznia 2008, 11:25 »
do niedzieli tak napewno będę siedziała ale popołudniu musze jechac na Poznań  :-\ boję się tego wszystkiego ale niestety nawet będąc na uczelni będę starała się odpoczywać :P mam nadzieję że wszystko się uda

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #186 dnia: 3 Stycznia 2008, 11:30 »
Madi jesli będziesz sie oszczędzac-będzie dobrze!!!!innej opcjii niema~!!!!!!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #187 dnia: 3 Stycznia 2008, 12:45 »
a wogóle to nie napisałam najważniejszego lekarz powiedział że maleństwo ma głowkę na 24tyg i 1 dzień a nóżki na 24tyg i 6 dni więc o tydzień mi się przesów wszystko do przodu  ;D

po cichutku mogę też wam donieść że lekarz nam powiedział że będzie syn  :taktak: ale na potwierdzenie mamy jeszcze troszkę poczekać żeby być na 100% pewnym  :brewki: narazie jeszcze zakazł kupowania wyprawki pod syna  :Uu:

to chyba w brzuszku u mnie mieszka mały JAŚ

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #188 dnia: 3 Stycznia 2008, 13:16 »
Jaś, Jasiek, Jasio... fajnie! :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #189 dnia: 4 Stycznia 2008, 15:26 »
no ale zobaczymy lekarze też się mogą mylić  ;D

zrobiłam dziś sobie nowy szuwaczek i wiecie co inaczej mi policzył o tydzień do przodu  :o ale właściwie zgadza się z Terminem USG co mieliśmy ostatnio  :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #190 dnia: 6 Stycznia 2008, 00:33 »
Jasio :) Fajnie :) Ja jak zobaczyłam pierwszy raz małego to stwiewrdziłam ze pasuje mu imie Jas...ale jest Dominiczek :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #191 dnia: 8 Stycznia 2008, 17:44 »
:) no ładnie Twoje małe młodsze od mojego o 5 dni ;) wg obecnego suwaczka hihih :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #192 dnia: 8 Stycznia 2008, 17:56 »
Elcik a faktycznie  ;D
jakoś tak spodobał mi się na teraz ten szuwaczek bo ładnie widać w który miesiądz wchodzę  ;D i jak rośnie maluszek  ;)

ach dziś jakiś taki znów dziwny dzień było dobrze ale skurcze mnie złapały jak szłam na uczelnie a tak było dobrze :( no nic wróciłam (nawet odpuściłam sobie wykładzik :P) i odpoczywam a jutro wracam do domku  :hahahaha:

ela jaś tak wymyśliłam ale niektórzy twierdzą ze chyba wybrałam takie imię na cześć mojego promotora :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: no tak całe życie marzyłam żeby tak nazwać dziecko

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #193 dnia: 11 Stycznia 2008, 12:56 »
dzień dobry
i wróciłam z Poznania do domku ;D będąc  w Poznaniu niestety złapało mnie znów to drętwienie brzuszka >:( więc wczoraj leżałam i również na dziś zaplanowałam leżenie do góry brzuszkiem  :taktak: dobrze się składa bo musze zacząć uczyć się do egzaminu :|| i niestety już tak teraz będzie co tydzień

tak się zastanawiam bo mam twardy brzuszeka ale po środku czy to możliwe że dzidzia tak sie ułożyła  :drapanie: czy powinnam wziąć nos-pe  :-\ wczoraj jescze brałam bo niestety po Poznaniu troszkę mnie złapało  :-[ no ale dziś.... nie wiem sama czy na takiej wysokości brzuszka twardnienie to coś poważnego

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #194 dnia: 14 Stycznia 2008, 08:23 »
dzień dobry w poniedziałek

ja dziś miałam ciężką noc - brzuszek bardzp twardy i kuło mnie czasami w dole brzuszka  wziełam nospe ale za wiele nie pomogła... jak naciskam podbrzusze to troszkę mnie boli.... chyba muszę się wybrać znów do lekarza, zobacze jak będzie później w ciągu dnia   :drapanie:

dziś obchodzimy studniówkę  :skacza:  i 500dni od naszego ślubu   :skacza: zobaczymy moze coś się wymyśli na wieczór ale raczej to ja muszę jechać na Poznań a nie świetować  :Olaboga: w środę egzamin i kolejne koło  :urwanie_glowy:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 14 Stycznia 2008, 08:54 »
Skoro się tak często napina i boli myślę, że możesz dostać nakaz leżenia...i na razie NoSpa w wiekszej dawce + Mg...
Wybierz się do lekarza, niech sprawdzi czy od tych skurczów (jeśli to faktycznie skurcze) nie rozwiera się szyjka. Jak się rozwiera to leżakowanie masz na bank....
— Richard M. Devos

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #196 dnia: 14 Stycznia 2008, 09:20 »
Uuu Madi, to nieciekawie... Trzymam kciuki, żeby szyjka była nietknięta i za Twoje kolokwia!

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #197 dnia: 14 Stycznia 2008, 14:28 »
mam nadzieje że nie robie źle jadąc dziś na Poznań a do lekarza pójde w piątek też się boję ale..... w środe egz więc nie jestem w stanie wrócić do domku zeby zdąrzyć do lekarza....

narazie (nie) dziękuje za kciuki

ale jeśli coś będzie się działo to trudno wróce szybciej egz nie zając..... choć fajnie byłoby go mniec już teraz z głowy.....

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #198 dnia: 14 Stycznia 2008, 14:54 »
a jeszcze jedno zaczęło mnie zastanawiać tylko się nie śmiejcie wydaje mi się że nie ale wole zapytać czy sama mogę jakoś sprawdzić czy rozwarcie się już robi....
pewnie nie bo jak tam zajrzec no ale kto pyta nie błądzi a to moja pierwsza ciąża

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 14 Stycznia 2008, 15:10 »
Madi można to zrobić tylko badaniem palpacyjnym, ale proszę nie grzeb sobie tam....nie masz doświdczenia, nic nie wyczujesz.
A zobaczyć to na pewno nic nie zobaczysz...

Wiem jak to robić i dałabym sobie radę zbadać sama (na początku ciąży sprawdzałam czy szyjka mi się nie skraca), mimo wszystko wolę tam nie pchać paluchów ze względu na ryzyko zakażenia.
A wprowadzenie zakażenia do pochwy, potem do szyjki może mieć smutne konsekwencje np przedwczesne pęknięcie pecherza płodowego i przedwczesny porod.
— Richard M. Devos

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #200 dnia: 14 Stycznia 2008, 15:33 »
Zgadzam się z Liliann - nic na własną rękę.

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #201 dnia: 14 Stycznia 2008, 21:56 »
nie pod żadym pozorem tego bym nie zrobiła :boje_sie: :boje_sie: :boje_sie: :boje_sie: :boje_sie:

ale chciałam zapytac

kłade sie spać zmęczona jestem a do lekarza pójdę napewno

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #202 dnia: 15 Stycznia 2008, 09:45 »
nic na własną rękę
he, he, dosłownie...  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 15 Stycznia 2008, 09:49 »
Kasi dobrze powiedziane....
Ale ja Wam siep rzyznam, że jak będę miała w 3 trymku jakieś rozwarcia, to jak siebie durnowatą znam, to "pożyczę" sobie kilka par sterylnych rękawic z zabiegowego...i jak Boga - noga będę sprawdzać...
Mam nadziję, ze mnie to zidiocenie jednak nie dopadnie...bo zdaję sobie sprawę, że to totalna głupota...

Po prostu jak rozwarcie idzie, to trza polegiwać i tyle....
— Richard M. Devos

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #204 dnia: 15 Stycznia 2008, 09:55 »
 :tupot: no ja niestety nie mam takiej wiedzy na ten temat żeby stwierdzić samej

noc była ciężka.... dziś od rana wzięłam nos-pe muszę wytrwać do środy  :-X oby zaraz idę na autobus i na zajęcia ale odpuszczam wieczorne wykłady wracam się położyć no i poczytac troszkę bo jutro egzamin  ;)

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #205 dnia: 15 Stycznia 2008, 14:54 »
No to odpoczywaj sobie :uscisk:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #206 dnia: 16 Stycznia 2008, 09:10 »
Madi, bardzo Cię proszę, uważaj na siebie... Ja wiem, że są zajęcia, których odpuścić nie można, ale staraj się zawsze pamiętać o Twojej wygodzie! Jak podróż, to na siedząco - jak trzeba, to brzuch wypinaj i wielki uśmiech na twarzy :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #207 dnia: 16 Stycznia 2008, 18:09 »
wróciłam od lekarza po wczorajszej nocy myślałam ze umrę, przedwczorajsza to pikuś  :o to była masakra dostałam takich skurczy że nie mogłam leżeć a nie mówić już o tym żeby iść  :Olaboga: byłam niespokojna bo dziś czułam brzuszek to zadzwoniłam i poprosiłam o wizyte  - tak więc szyjka jest miękka a powiedział że powinna być twarda :-\ na szczęście nie ma rozwarcia a szyjka ma 2cm

mam zakaz:chodzenia, jeżdżenia pociągiem, wyjadów do Poznania (tylko egz), i wszystkiego co męczy i mnie stresuje itd.

mam wytrzymać jeszcze 9 tygodni najmniej bo dzidzia na usg wyszło ma 27tygodni więc za 9 jest wstanie dać mi leki na przyspieszenia rozwoju płuc i moge rodzić  ;) także 9 tygodni odpoczywam sumiennie :D w domku

jeszcze jedno maluszek przekręcił się główką do dołu takze powoli się przygotowuje  ;D

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #208 dnia: 16 Stycznia 2008, 18:20 »
W takim razie nie pozostaje ci nic innego jak stosować się do zaleceń.Więc do łóżeczka i odpoczywać marsz...

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #209 dnia: 16 Stycznia 2008, 18:24 »
tak tak  :taktak: :taktak: :taktak: już leżę więc chyba na forum przczytam w tym czasie wszystko  ;D