Autor Wątek: nasz mały Aniołeczek już rośnie :)  (Przeczytany 28509 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
Odp: nasz mały Aniołeczek już rośnie :)
« Odpowiedź #330 dnia: 4 Marca 2008, 19:18 »
to mi też szkoda maleństwa chętnie człowiek by im pomógł  :Wzruszony:

do szkoły rodzenia nie będziemy chodzic napewno niestety w naszej okolicy za daleko musielibyśmy dojeżdżać a druga strona medalu to taka że niestety mój mąż ostatnio bardzo bardzo zalatany poza służbami robi kolejny stopień nurkowy więc jak wychodzi z domu to wraca ok 21 a potem jeszcze się troszkę uczy  :brewki: trudno postaram się dac radę na porodówce bez tego  ;)

wczoraj popołudnie spędziłam na segregowaniu ciuszków do prania  :mdleje: jeny ile ich mam  :P a wszystko od siosty jedna reklamówka była tylko nowych  :tupot: a dzis bo wczoraj nie miałam już sił zrobiłam pierwsze pranie  :los: suszyłam wszystko na dworze więc tak pięknie pachną świeżością  :tak_2: że nie wiem jak to opisać słowami

jutro zaplanowane kolejne pralki i wynoszenie rzeczy z pokoju tak aby przygotować do malowania  :jupi: Grześ niestety zabiegany ale mam zdolna mamusię i mi pomaluje  :cancan: więc jutro również zaplanowane zakupy farby  :ok:

a z uczelnni dzwoniła pani doktor i powiedziałam że 10marca przyjadę do nich to sobie pogadamy, chce załatwić sobie przed porodem jeszcze seminarkę żeby po porodzie już nie musieć jej przedstawiać  ;) zobaczymy czy mi pozwolą ale jak narazie jest wszystko na dobrej drodze - tak mi się wydaje  ;) obym się nie przeliczyła....

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #331 dnia: 5 Marca 2008, 10:01 »
dzień dobry  ;D
mam mały poradnik hodowcy na dzisiejszą ponurą pogodę  :los: :los: :los:

1. dziewica pospolita - roślina krótkotrwała, wymagająca szczególnej pielęgnacji. Chętnie poddaje się flancowaniu. Po przepikowaniu przestaje być dziewicą.

2.  stara panna - roślina długotrwała i pnaca, czepiająca się wszystkiego i wszystkich. Żyje w miejscach odosobnionych niewiadomo z kim.

3.  Kochanka - roślina kwitnąca pasożytnicza, z gatunku motylkowatych. Wymaga dużo wilgoci i częstych zmian klimatycznych. Z uwagi na duże koszty, w naszych warunkach trudna w hodowli domowej. Rozkwita nocą.

4. Żona - pożyteczne zwierzę domowe, pociągowe, bardzo nerwowe ale wytrwałe. żywi się odpadkami, w hodowli domowej bardzo opłacalna, przynosi duże korzyści.

5.  Kawaler - ptak przelotny. Dzieci swoje podrzuca innym wówczas zmienia miejsce pobytu. Jest trudny do chwycenia w sidła

6.  Stary kawaler - grzyb jadowity o gorzkim smaku. Żyje przeważnie sam lub w symbiozie z purchawką pospolitą.

7. Mąż   - zwierzę domowe z gatunku leniwców. Ze względu na dużą żarłoczność w warunkach domowych przynosi duże straty. W hodowli nie opłacalny. Pochodzenie - skrzyżowanie trutnia z padalcem

8. rozwódka - należy do owadów występujących w dużych ilościach, znana w przyrodzie pod nazwą szarańcza. Samiczki pozostawia w spokoju, samców niszczy od korzenia. Czyni szkody w ubraniu - zwłaszcza w kieszeni

9. wdowa - wierzba z gatunku płaczacych. Szybko próchniejąca z braku zdrowego korzenia. Nadaje się do przerobu na fujarki.

niektóre się zgadzają co  :D
lece na zakupy póżniej będę  :brawo_2:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #332 dnia: 5 Marca 2008, 13:16 »
Fajniutki poradnik  :hahahaha:

Co nie ilość ciuszków wychodzi dopiero jak zacznie się je rozpakowywać z siatek :D Ja na razie nie wywieszam dwór: po pierwsze nieźle wieje, po drugie u nas świeci słonko i pada śnieg na przemian  :mdleje:

Co do szkoły rodzenia, spróbuję co bardziej interesujące wątki podrzucić Ci na gg ;)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #333 dnia: 5 Marca 2008, 18:57 »
nareszcie chwilka wolnego  ;) pomagałam przygotować pokój bo moja niezastąpiona mamusia maluje mi dziś pokój  :skacza: ale będzie fajnie wkońcu będzie odświeżony  :hahahaha:

a tak poza tym to naprawdę mam kochana mamusię  :i_love_you: i tatusia też bo to pewnie sponsorował ale do tego wszystkiego ze obią remont kupili mi nową firankę i pościelke z baldachimem  :jupi: o tym baldachimie zawsze marzyłam ale troszkę szkoda mi było kasy  :wink:

a ja no cóż za bardzo mamci nie pomogę więc przyszłam popisać moją pracę mgr bo 10 marca w poniedziałek mam przywieść promotorowi  :shock: musze nanieść małe poprawki i przetłumaczyć parę tekstów  :Maruda:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #334 dnia: 6 Marca 2008, 08:05 »
nie ma to, jak rodzinka sobie pomaga :)
powodzenia z praca  magisterska , trzymam kciuki  ;D

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #335 dnia: 6 Marca 2008, 11:39 »
aneta_81 dziękuję

faktycznie na rodzince mogę polegać  ;D
mamusia drugi dzień walczy dziennie w naszym pokoju więc ja wpadłam na moment i lece robić obiadek dla nich  ;) choć tyle pomogę  :)

wczoraj poprawiłam część pracy a dziś mam zamiar dokończyć rodział jak się uda

tłumaczenie zostawie jeszcze może w sobotę.... zobaczymy jakoś mi się nie chce tego czytać  :||

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #336 dnia: 6 Marca 2008, 11:56 »
No to czekamy na efekty :) (fotki) :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #337 dnia: 9 Marca 2008, 09:59 »
fotek jak narazue dziewczynki nie będzie  :'( pokój zrobiony i wygląda bosko  :D

wpadłam na moment zapytać czy macie jakieś sposoby na opuchliznę  ??? strasznie puchną mo nogi od kolan w dół i ręce od łokci do dłoni  >:( masakra w nocy nie czułam rąk tylko ból  :-\ ryczałam jak bóbr a mąż no cóż masował :'( jeny nie chce tak a to już 3 taka nocka  >:( zmykam się położyć

do później.....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #338 dnia: 9 Marca 2008, 11:10 »
Madii skoro tak bardzo dokuczają Ci obrżeki, to proponuję dzień w domciu i nóżki połozyć nieco wyzej od tułowia.
Z bezpiecznych produktów moczopędnych proponuję natkę z pieruszki. Jeśli nie lubisz jej intensywnego smaku, to kup suszoną - jest w sklepach - a jest mniej intensywna.
Ja dodaję prawie do wszystkiego, twarozku, zup, sałatek, warzyw, a nawet kanapek....też mam obrzeki podudzi. NIe takie żeby od razu wyć z bólu, ale zobaczy sie co będzie jak będę w tym samym tygodniu ciąży co Ty

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #339 dnia: 9 Marca 2008, 11:50 »
ja wcześniej nie miałam z tym problemów, dopiero od tygodnia :P w każdym razie nasila się :'(

łóżeczko przygotowane a pietruszk e też dziś zjem ;) jak ma pomóc a czy może być gotowana??

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 9 Marca 2008, 12:24 »
Jesli tak szybko i nagle narosły - zrób na wszelki wypadek badanie ogólne moczu....myśle, że ginekologowi się przyda do oceny Twojego stanu przy najbliższej wizycie....
sprawdź sobie jeszcze ciśnienie....jeśli masz takową możliwość w domu....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #341 dnia: 9 Marca 2008, 13:08 »
ciśnienie 112/68 puls 85 to chyba dobrze

a o moczu też pomyślałam że zrobię czy przypadkiem nie ma białka - bo to podobno objaw zatrucia ciążowego tak słyszałam...

staram się dziś pisać prace mgr - jutro muszę jechać na poznań oddać - ale drętwieje mi bardzo prawa ręka z reszta zauważyłam że prawa strona jest bardziej spuchnięta więc to może jakiś ucisk maluszka  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 9 Marca 2008, 21:57 »
ciśnienie 112/68 puls 85 to chyba dobrze

a o moczu też pomyślałam że zrobię czy przypadkiem nie ma białka - bo to podobno objaw zatrucia ciążowego tak słyszałam...

Pojecie zatrucia ciążowego to przeżytek...coś takiego nie istnieje w obecnej nomenklaturze medycznej.
Zrób mocz dla świętego spokoju...ja zrobiłam jak mi łydy napuchły...
Skoro ciśnienie masz niskie nie ma większych obaw.
— Richard M. Devos

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #343 dnia: 10 Marca 2008, 16:52 »
liliann bardzo dziękuję za słowa

jutro z rana polecę zrobić mocz napewno dziś niestety nie mogłam bo musiałam pokazać się w Poznaniu u promotora.

jutro dzień wizyty więc rano polece zrobić wynik a po południu do lekarza  ;) jestem ciekawa co nam powie bo powiedział ostatnio że będzie z nami rozmawiał już o porodzie bo czas najwyższy się przygotować  ;)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #344 dnia: 11 Marca 2008, 17:21 »
wróćiłam od lekarza a więc:

maluszek ma się dobrze i rozwija się bardzo dobrze  :skacza:

mam łożysko troszkę zwapnione - ale kazał się tym nie przejmować że to nie groźne. zdziwił się bo skoro nigdy nie paliłam to znaczy od stresu to jest  :drapanie:

co do mnie kazał odtawić nospe a przez 2 tyg brać magnez i odstwić, terdyferon fol brać nadal bo żelazo potrzebne

a szyjka znów spalatała figla i skurczyła się mam teraz 0.5cm więc musze bradzo uważać na siebie jeszcze choć 2 tygodnie, bo dzidzia jest tak ładnie rozwinieta więc nóżki i główka są na 34-36już więc spokojnie jeszcze 2 kazał wytrymać ::)

to tyle......... a moża aż

nic wracam do prasowania ciuszków bo to juz nie żarty, trzeba się szykować

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #345 dnia: 12 Marca 2008, 10:32 »
Lada chwila zostaniesz mamuśką  :skacza: :skacza: Super,że z dzidzią wszystko ok  :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #346 dnia: 12 Marca 2008, 10:38 »
jeny, to juz tak bliziutko :)

uwazaj na siebie, zeby maluszek mogl byc jak najduzej u Ciebie w brzuszku  ;)

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 12 Marca 2008, 10:57 »
Hi hi super wieści  :skacza: ale niech nasze młode posiedzą jeszcze troche :D

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #348 dnia: 12 Marca 2008, 12:03 »
 :hello: dziewczynki faktycznie  nie wiadomo co teraz będzie 2 tygodnie muszę wytrzymać a potem  ;) kto wie niech się dzieje wola nieba  ;D

dziś pierwszy dzień bez nospy i już czuję różnicę  :o troszkę ciągnie no ale lekarz powiedział jak będzie bolało trzeba wytrzymać - magnez jeszcze pewnie skurcze na te dwa tygodnie zatrzyma  :P mam nadzieje....

wracam do prasowania bo jakos wczoraj nie miałam mocy skończyć tego  ;) dziś też bym przeleżała i spała  :-[ ale nie ma co trzeba się wziąć w garść bo czas się kurczy  ;)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #349 dnia: 12 Marca 2008, 17:51 »
my cię przypilnujemy przez te 2 tygodnie co bys się nam nie rozdwoiła... :bicz: ;D

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #350 dnia: 13 Marca 2008, 17:15 »
dziś zakończone prasowanie więc teraz tylko sama przjemność układanie na półeczkach  :tupot: jak narazie chciałam się zrelaksować  :tak_2: i chwilkę nic nie robić  :p

znacie się może na pisankach z jaja strusiego chciałam zrobić jakiś ładny stroik - bo dostałam 2 sztuki i nie bardzo wiem co z nimi zrobić  :drapanie:

ach jeszcze jedno czy do łóżeczka kładziecie od razu podusię  ??? czy na początek bez  ??? ja myślałam położyć bez ale nie wiem  :???:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 13 Marca 2008, 17:51 »

ach jeszcze jedno czy do łóżeczka kładziecie od razu podusię  ??? czy na początek bez  ??? ja myślałam położyć bez ale nie wiem  :???:

Witaj Madi. Moja Gabrysia nie spi na poduszce w nocy. W dzien czasami ją poloze, ale nie zawsze.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #352 dnia: 13 Marca 2008, 18:27 »
Z tego co wiem na początek nie powinno się kłaść podusi.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 14 Marca 2008, 12:30 »
Ja nie mam nawet kupionej pościeli. Nasza malutka będzie na początku spała zawinięta w kocek/rożek. Łóżko od strony główki podniesiemy troszkę do góry.

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #354 dnia: 15 Marca 2008, 17:48 »
dziękuję za podpowiedzi :brewki: zostanę narazie przy opcji bez podusi  :taktak:

a dziś miałam maraton po mieście  :mdleje: ogólnie sama spożywka, ale sobie kupiłam stanik bo przecież piersi rosną i w jednym nie ma co chodzić  :P
wróciłam padnięta już spałam z 1,5 godz ale nadal nic mi się nie chce  :mdleje: ach nie będę robić nic...

ach no i zastanawiam się w co ubrać na chrziny i kiedy je zrobić  :drapanie: chciałam w miarę szybko ale moze poczekam niedziela wypada 1 czerwca w dzień dziecka  :Szczerbaty: na alle widziałam fajne garniturki ale czy to się sprawdza hmm.... a może lepiej coś tradycyjnego  :drapanie: nie wiem..................

« Ostatnia zmiana: 15 Marca 2008, 17:51 wysłana przez madi_001 »

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #355 dnia: 17 Marca 2008, 10:11 »
dziewczyny mam pytanie czy pojawiające się i znikające bóle tak jak w okresie to pierwsze sygnały porodu?? staram się wyszukać informacji na ten temat ale kiepsko mi idzie  :P

tak dziś rano mnie troszkę łapie, a dzidzia jeszcze rączkami uderza do wyjścia :drapanie: hmm... ale to przepowiadające chyba..... mam nadzieję ze w porę się zorientuje co się dzieje  ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #356 dnia: 18 Marca 2008, 13:29 »
Co do bóli -nie pomoge-ale napewno pomogą mamusie ;D ;Dwidze ze juz w pełnej gotowosci jestes!!!!nie przemęczaj się tylko!
mi co jakis czas puchną kostki(ale tylko po większej 'aktywnosci" typu zakupy większe wyjazd itp..) ale potem wraca do normy..Lilia dobrze radzi..co do chrzcin-ja dziele wszystko na etapy-stram sie nie wybiegac w przyszłosc-ale faktem jest ze teeeee słodkie ubranka kusza jak cholera! ;D ;D ;Dbuziaki!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 18 Marca 2008, 13:53 »
dziewczyny mam pytanie czy pojawiające się i znikające bóle tak jak w okresie to pierwsze sygnały porodu?? staram się wyszukać informacji na ten temat ale kiepsko mi idzie  :P

tak dziś rano mnie troszkę łapie, a dzidzia jeszcze rączkami uderza do wyjścia :drapanie: hmm... ale to przepowiadające chyba..... mam nadzieję ze w porę się zorientuje co się dzieje  ;)
Hmm na szkole rodzenia położne mówiły, że kobieta będzie wiedziała, jak zaczną się TE bóle. Mają trwać przez min. 2 godziny, co 5-10 minut regularnie (zapisywać!), a po prysznicu, co zazwyczaj rozluźnia jeszcze się nasilą...

Co do Chrztu - jeszcze o nim nie myślę, tyle bardziej ekscytujących rzeczy przed nami, że i na Chrzest przyjdzie pora  :hahahaha:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 18 Marca 2008, 15:00 »
spoko...masz zapewne bole przepowiadające...
— Richard M. Devos

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #359 dnia: 18 Marca 2008, 17:18 »
dziękuję dziewczynki  :D
zapewne są to przepowiadające  :tak_2: :|| bo tak samo dziś się też czuje... a nawet mogłabym powiedzieć ze kłcia są troszkę mocniejsze ale krótkie  :Szczerbaty: śmieją się ze mnie że na święta zająca złapie  :mrgreen: no  ale mam nadzieję że do przyszłego wtroku wytrzymam jak mówił lekarz  :na_ucho: bo wówczas zacznie się 9 miesiąc i dzidzia bedzie gotowa :Tuptup:

jak tam sobie pomyślę to szybko to zleciało  :Wzruszony: :Wzruszony:

do teściowej w niedziele jade z torbą bo niestety jedzie się tam po dużych dziurach  :dno: więc kto wie co będzie.....