Oto co znalazłam...:
Podstawowe badanie KTG powinno trwać 30 minut, ewentualnie zostać przedłużone do 60 minut.
Na wykresie badania kardiotokograficznego naniesiona zostaje częstość akcji serca płodu oraz występujące skurcze mięśnia macicy. W opisie wyróżnia się częstość podstawową oraz zmiany okresowe.
Częstość podstawowa jest to średnia częstotliwość akcji serca płodu między akceleracjami i deceleracjami, a przy -ich braku częstość rejestrowana przez 10 minut.
prawidłowa częstość podstawowa akcji serca płodu waha się w granicach 120-160/min
-za
tachykardię uznaje się częstość podstawową akcji serca płodu > 160/min - może wskazywać na zakażenie wewnątrzmaciczne, lub chorobę infekcyjną matki
-za
bradykardię uznaje się częstość podstawową akcji serca płodu < 120/min - może być m.in. objawem niedotlenienia
Nio czyli jak sporadycznie miała ok.180 to nie mam się co martwić... uffff...
froogunia mi się też one bardzo podobają,a nie chciałam kupować kolejnych w kwiatki więc wzięłam te i uważam,że strzał jest w 10..Nie mówiąc o cenia...

Ciekawe kiedy Nelcia zechce z nami się przywitać...czyżby z soboty na niedzielę 
hihihi...może...Ja i tak po nocach nie mogę spać..więc może być w nocy...
Gosiaaa 20 sierpnia...
asia 21 sierpnia
Olkahof,agulkaaa 22 sierpnia (może i będzie to punktualne dziecko??? )
Antalis,Jagna77, AndziaK 23 sierpnia
Vall, anulka33(11.37),BETI 24 sierpnia,
klaudia (Kasia), rajdowka, madziulek,Lemmy 25 sierpnia
froogunia noc 25-26 sierpnia
elisabeth81,lady_yes 26 sierpnia
martyna1985 27 sierpnia
Anusia-szczecin 29 sierpniaDziś na pewno nic z tego nie będzie...pewnie do czego ma się ta Nela spieszyć...

Jak to do czego?? Do MAMY i TATY!!!! Dziecko bądź już z nami!!!!
Właśnie rozmawiałam z Rysiem...wrrrr...i znowu nerwy...Ostatnio teściowa mówiła,że przywieźli nam szafę...no więc super....tylko,że jej nie widziałam....bo jestem w Szcecinie...ale baardzo się cieszyłam, bo sporo czasu na nią czekaliśmy!!
Dziś R. pojechał do Mielna ją obejrzeć i co??? Szafa nie ma podwójnych drzwi (a miała mieć), nie ma przegródki (a miała być jedna część na 50cm, druga na 25cm!!!), rogi szafy jakieś brudne i poobijane....

Nie wiem czemu Teściowa przyjęła tą szafę -ja obitej bym nie przyjęła...ale może nie widziała po prostu...

Jutro dzwonie i niech ją zabierają....chcę zwrot pieniędzy!!!!
Ciekawe co mi powiedzą???