ZUS a strata dziecka
Polskie przepisy prawne w zakresie poronienie są niestety dalekie od ideału. Traktują to tragiczne zdarzenie jak chorobę, chwilową niedyspozycję i dlatego nie przewidują dla kobiet po poronieniu żadnych świadczeń prócz zwykłego zwolnienia L 4 wystawionego przez lekarza. W związku z tym, że jest to zwykłe zwolnienie musimy spodziewać się od pracodawcy wypłaty 80% naszej pensji.
ZUS nie różnicuje czasu w którym nastąpiło poronienie (wg dokumentacji medycznej poronienie ma miejsce do 22 tygodnia ciąży), dla tej instytucji podstawą do przyznania świadczeń jest akt urodzenia dziecka martwego lub akt zgonu. Wiadomo z praktyki, że żaden szpital nie wystawi aktu zgonu dziecku poronionemu w pierwszym trymestrze,
jeszcze poszukam...
Lilu, ja szukałam i znalazłam. Byłam pewna tego, że kobiecie po poronieniu - bez względu na czas trwania ciąży należy się urlop macierzyński , w zasadzie połowa urlopu - czyli 8 tygodni, teraz chyba cos dłużej, bo jakieś zmiany wyszły.
Na tej podstawie wszystkie mamy aniołków mogą domagać się urlopu macierzyńskiego:
List Rządowego Centrum Legislacji (Departament Legislacyjny) potwierdzający prawo do rejestracji dziecka bez względu na czas zakończenia ciąży, prawo do urlopu macierzyńskiego bez względu na czas zakończenia ciąży, obowiązek zgłoszenia zgonu, a tym samym rejestracji dziecka, w USC, przy wystawianiu Karty Zgonu.
Data napisania listu: 2006.11.17
Sygnatura listu: RCL.142-1139,1140,1141/06Dokumenty potrzebne w pracy czyli do uzyskania urlopu macierzyńskiego:
zaświadczenie lekarskie ze szpitala o martwym urodzeniu dziecka (na innym druku niż do USC) z datą porodu ,
akt urodzenia (Na zarejestrowanie dziecka w przypadku gdy urodziło się martwe jest tylko 3 dni),
Można napisać podanie o urlop z powołaniem się na Kodeks Pracy (Zgodnie z kodeksem pracy, art. 180. w przypadku urodzenia martwego dziecka (rozróżnienie na poronienie i urodzenie martwe stosowane jest tylko w dokumentacji medycznej, w tym przypadku mowa o martwym urodzeniu niezależnie od wieku ciąży) należy się urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni.).
Zasiłek macierzyński wypłaca ZUS, w wielu przypadkach wszystkimi formalnościami zajmuje się już zakład pracy (to jest uzależnione od ilości osób zatrudnianych przez firmę).
W ZUSie wymagają:
aktu urodzenia (jw, jeśli dziecko żyło to także akt zgonu),
faktury z zakładu pogrzebowego.
Sory, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale temat wydaje mi sie istotny.