Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 53912 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #870 dnia: 21 Grudnia 2008, 01:29 »
Jak dla mnie to one są tanie, bo inne jakie oglądałam i nam obojgu się w miarę podobały to po 4,50 do 6 zł były :shock: A do tego Pana już napisałam maila, wymyśliłam od razu tekst na zaproszenia i mam nadzieję, że tuż po świętach przyjdą do mnie próbki ;D Już nie mogę się doczekać i tuptam z niecierpliwością :tupot:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #871 dnia: 21 Grudnia 2008, 11:04 »
Ja bardzo bardzo szybko dostalam zaproszenia, ale teraz okres switeczny to poczta duzej wszytko robi !!

A co do ceny to kazdy ma jaka tam swoj granice, jak dla mnie ta cena jest akurat, ale na szczescie jest ogromny wybor zaproszen i w roznych cenach.
Dla kazdego cos dobrego :)

Daj znac jak wrazenie gdy dostaniesz zaproszenia Fasolek :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #872 dnia: 21 Grudnia 2008, 11:43 »
nataliaxp: no poczta niestety szwankuje u nas >:( Ostatnio patrzę do skrzynki, którą sprawdzamy codziennie, a tu rachunek przyszedł za komórkę... Płatny do 11 listopada, a był 1 grudnia... Nie wiem, jak ja mam dokonywać płatości w terminach, jak na poziomie poczty te listy łapią miesięczne opóźnienie ??? >:(
A dzisiaj rano te zaproszenia są jeszcze piękniejsze ;D Na pewno jak je dostanę to będę się rozpływać nad nimi na forum, więc spoko, jakaś relacja będzie ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #873 dnia: 21 Grudnia 2008, 13:03 »
Hehe no to super :) czekamy na relacje  :)

A jesli chodzi o poczte .... to brak slow !!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #874 dnia: 21 Grudnia 2008, 23:22 »
My tez zamawialiśmy przez internet, sa najzwyklejsze i najtańsze  ;D ale i takie inne  ;)
co do ich dawania to akurat dzisiaj daliśmy pierwsze  ;)
Chcieliśmy rozdawać w lutym jednak tak się ułożyło że wtedy nie damy rady , za dużo obowiązków za mało czasu, stwierdziliśmy ze ten okres świateczny będzie leszy i mam nadzieję ze po Nowym roku zakończymy ich rozdawanie, a potwierdzenie mamy do 10 kwietnia  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #875 dnia: 22 Grudnia 2008, 12:34 »
Justys851, i też super :) W końcu ważne, że kogoś zapraszamy i tego, co w tym zaproszeniu napisaliśmy :)
Mi pan od zaproszeń, które chcemy zamówić napisał maila, że dziś wysyła próbki przygotowane  sposób, jaki chciałabym i nic na dodatek nie muszę za to zapłacić ;D Pewnie i tak nie dojdzie przed świętami, ale i tak bardzo się cieszę :) My niestety nie możemy tak szybko zamawiać zaproszeń, ponieważ bierzemy ślub w USC a termin rezerwuje się na pół roku przed datą, więc nawet nie wiem jeszcze o której godzinie będę ślubować ;) Więc dopiero w lutym będę zamawiać wszystko jak trzeba :)
A winietki na stół robicie? ::)

P.S.wczoraj ubraliśmy z narzeczonym naszą pierwszą wspólną choinkę :los: :cancan: Cudna jest tylko że........dziś rano patrzę, a ona jak krzywa wieża w Pizie :-[ Nie wiemy jak ją teraz naprostować i się gibie i grozi zawaleniem :-[ Okazało się, że stojak nam się powyginał i teraz będziemy hcyba musieli naszą choinkę rozebrać, od nowa oprawić i znowu ubrać :-\ Mam nadzieję, że nie ma żadnych przesądów dotyczących pierwszej wspólnej choinki w pierwszym wspólnym mieszkaniu :P ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #876 dnia: 22 Grudnia 2008, 12:37 »
Ja po dlugich namyslach bede miala winiteki, tez od tego Pana co zaproszenia, zreszta on tam ma wszytsko :)

A co do przesadow z choinka to chyba nic nie ma ...  :P

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #877 dnia: 22 Grudnia 2008, 12:45 »
Z choinkami to tak różnie bywa, ale tym się nie martw nie ma żadnych przesądów co do choinki, lepiej się cieszyć że się nie przewróciła i bombki nie potrzaskały ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #878 dnia: 22 Grudnia 2008, 12:47 »
Nawet jakby jakies przesady były to i tak bym sie niemi nie przejmowała  ;D ;D

Tak mamy winietki, zamówilismy juz papier na nie i sami bdziemy je robic ale to dopiero na poczatku maja żeby miec pewnosć co do gości ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #879 dnia: 22 Grudnia 2008, 12:56 »
No bombek bardzo byłoby mi szkoda, bo większość to bombki z mojego i mojego narzeczonego dzieciństwa....

No wiadomo że winietki to jedna z ostatnich rzeczy ;) Ja w ogóle nie wyobrażam sobie, jak można nie robić winietek...byłam na jednym takim weselu, gdzie każdy siadał jak chciał i rodzice młodych wylądowali gdzieś na szarym końcu, bo się zagapili- nie wyglądali na szczęśliwych....a obok młodych jakieś dzieci siedziały i....szef młodego z pracy :o W dodatku bitwy o krzesła nie wyglądają ładnie... ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #880 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:00 »
Oj tak to właśnie jest jak nie ma winietek na stołach, one ułatwiają życie bardzo nie tylko nam, bo wiemy co i kt,  jak i gdzie ale i ułatwiają życie weselnikom w trakcie wchodzenia na salę i siadania.

RELACJA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #881 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:05 »
no na pewno ułatwią wszystkim...tylko mnie i narzeczonemu pewnie przez parę dni będzie się robiło niedobrze na samą myśl o takim usadzeniu gości, żeby każdemu pasowało...jak słyszę kto obok kogo chce siedzieć to myślę, że człowiek, posiadający 2 boki, jest felerny i każdy powinien mieć przynajmniej 4 boki, żeby siedzieć obok wszystkich, obok których chce ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #882 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:18 »
heheh 4 boki by sie przydaly, ja sie tylko martwie czy ktos nie bedzie urazony ze siedzi dalej od Panstwa Mlodych niz jaka stam ciotka.
Ale na szczescie moja jak i narzeczonego rodzinka jest malokonfliktowa wiec problemow nie powinno byc :)

Kurcze ja ja lubie te przygotowania ...  ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #883 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:18 »
Fasolek - nie ma szans zadowolenia wszystkich, ja wiem, że jeżeli pojawią się na ślubie rodzice mojego B. (o ile się pojawią) to na bank jego mama będzie i tak kręcić nosem. Ale nie przejmuję się tym, bo nie ma to najmniejszego sensu.

RELACJA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #884 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:27 »
Nie no, wiadomo, że wszystkich się nie zadowoli ;) Na to nawet nie liczę.... Ważne dla mnie jest tylko to, żeby nam, rodzicom i rodzeństwu się podobało, a reszta to już, że tak powiem, mniej istotna sprawa ;)

nataliaxp, ja to się zastanawiam, co będzie, jak skończy się temat ślubny po ślubie...

mk.mika to tak średnio, że rodzice Twojego B. nie chcą się pojawić...A może po prostu nie mogą? ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #885 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:36 »
Długa historia z rodzicami mojego B. w każdym razie 2 m-ce temu mama jego stwierdziła, że tak jak teraz jest, tzn. czytaj "nie rozmawiamy", to oni w takim układzie nie przyjadą.
Więc to nie oznacza, że nie mogą tylko nie chcą, bo się jest upartym i nie potrafi przyznać racji takiej smarkuli jak ja.

RELACJA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #886 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:43 »
No wlasnie co po slubie, moze przezucimy sie na bebikowo  ;D ;D ;D

Ja nie wyobrazam sobie az takiego konfliktu z rodzicami ze nie chca przyjsc na Ślub wlasnego dziecka ... nie do pomyslenia  :(

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #887 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:49 »
ehhhh...przykro mi mk.mika. Można jedynie stwierdzić, że kiedyś zmądrzeją i może przeproszą... ;) W każdym razie masz rację, że starasz się tym nie przejmować... ;)

nataliaxp, ja już tam siedzę ;D Mam PCO i wolę nie odwlekać macierzyństwa,bo przy mojej chorobie to im później tym gorzej, tylko już pracujemy nad potomkiem, na razie bez musu, ale jak się trafi niechcący to będziemy baaaaaaardzo szczęśliwi ;) Tylko że przy moich bezowulacyjnych jak na razie cyklach to nie mam co marzyć o dzidzi-pewniejszej metody "antykoncepcji" nie ma...

Muszę pojechać na zakupy, ale tak wieje za oknem, że boję się wychylić choćby nos za drzwi...Śmietnik nam przewróciło nawet, taki silny wiatr (a to nie lada wyczyn, bo jest pełniutki po same brzegi) :o Mam nadzieję, że w sklepie nie będzie zbyt wiele ludzi i szybko do was powrócę ;) No i mam nadzieję, że choinka wytrzyma i się nie przewróci jak mnie nie będzie ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #888 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:52 »
Większość ludzi nie wyobraża sobie takiego czegoś, a jednak są tacy ludzie.
Najdziwniejsze jest to, że na początku naszego związku namawiałam mojego B. żeby spróbował się pogodzić z ojcem i jakoś tak normalnie żyć z rodzicami. No i po kilku latach jak już jakoś takoś zaczynał się robić w miarę, raz postawiłam się i odezwałam w obronie mojego B. i co - okazało się że traktujemy jego mamę jak barachło itd. itp.
W moje urodziny przyszła i taką awanturę synowi zrobiła, o błahostkę w której nie miała racji że szok, a ja nie pozwolę na krzywdzenie ludzi, więc się wtrąciłam. I co mamy teraz, my jako my mamy święty spokój, ale ja widzę jak mój kochany czasami się denerwuje, jak jest mu przykro. To jest coś niesamowitego ale moja mama od początku traktuje go jak syna a własna matka nie może się pogodzić, że on ma własne życie i może mieć swoje zdanie. Nie piszę więcej, bo całą gorycz musiałabym wypisać tutaj...

Fasolek - staram się ale ciężko, a czy zmądrzeją, wiem jedno jak się nie pojawią stracą syna, i wiem że to są mocne słowa, ale znam B. i wiem, że jak raz coś powiedział takiego to nie cofnie zdania, bo tak to czuje.

RELACJA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #889 dnia: 22 Grudnia 2008, 14:28 »
Ahaaa... nie wiedzialam ze juz tam jestem a juz tym bardziej o twoim problemie - przykro mi.

Ale skoro na spokojnie sie staracie to napewno predzej czy pozniej przyjdzie na dzidzie czas :)
Ja juz sie nie moge doczekac az bede mogla tam zawitac :) Juz coraz blizej jak dalej.

Mk.mika cale szczescie ze twoj B. ma Ciebie, kochajaca i troskliwa zone :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #890 dnia: 22 Grudnia 2008, 14:41 »
Mk.mika, normalnie szok :o Nie wiem co powiedzieć, a raczej napisać... W takich sytuacjach najgorsze dla mnie jest to, że nie mam jak pomóc, bo cokolwiek bym nie zrobiła to będzie źle... Jedyne co można to być i wspierać, ale to niestety czasem nie wystarcza :( A jak musisz się wygadać, to pisz ile wlezie, w końcu od tego jest forum, żeby pożalić się i wspierać nawzajem :) A nie ma co trzymać tych emocji w sobie, bo to tylko pogarsza Twoje samopoczucie...

nataliaxp, nie masz za co przepraszać, dla mnie to żaden problem :) Wiele dziewczyn ma PCOS i zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieciaczki, więc mi też na pewno się uda ;D Kwestia czasu ;)

Z zakupów nici, jak szłam do garderoby żeby zmienić spodnie z dresowych na bardziej ludzki, w których można się światu pokazać, to choinka zaczęła się gwałtownie kołysać, w ostatniej chwili do niej podbiegłam i złapałam, żeby bombki się nie potłukły ;) Na szczęście przyszła teściowa mieszka 500 m dalej, więc szybko przyszła i pomogła mi zdjąć bombki, teraz choinka leży bezpiecznie na podłodze a ozdoby w pudełkach- czeka mnie drugie ubieranie, ale super- to moja ulubiona przedświąteczna czynność ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #891 dnia: 22 Grudnia 2008, 14:48 »
heheh przyjemnosc sie powtarza, sie powtarza  ;D ;D ;D

Ja za bardzo nie znam sie jeszcze na tych wszytskich przygotowaniach do maciezynstwa a tym bardziej o jakichkolwiem problemach.
Jak narazie mnie to nie dotyczy i mam cicha nadzieje ze moze i nie bedzie dotyczylo.

Mk.mika - tak jak mowi Fasolek,pisz smialo jesli tylko lezy Ci cos na serdeuszku  :Daje_kwiatka:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #892 dnia: 22 Grudnia 2008, 15:02 »
nataliaxp, wszystko się powtarza a u mnei najczęściej ostatnio najczęściej powtarzaną przyjemnością jest przesiadywanie na forum...naprawdę nie wiem jak się wyrobię z przygotowaniami świątecznymi, ale co tam...Co masz zrobić dziś- zrób jutro, będziesz mieć zień wolnego ;D
Natomiast co do staranek, to podejrzewałam, że coś może być nie tak...1,5 roku temu przestaliśmy się zabezpieczać, bo się okazało, że nie mogę brać tabletek anty, na latex mam uczulenie, więc gumki też odpadały (prezerwatywy zrobione nie z latexu kosztowały wtedy ok 20 zł/szt) no i przestaliśmy się zabezpieczać... No a przez pół roku "nie wpaść" to raczej dziwne się wydawało,w lutym zaczęłam diagnostykę i miesiąc temu postawiono diagnozę :) Teraz wiem, z czym walczę i na pewno wygram ;D
Natomiast jeśli u Ciebie jak dotąd wszystko ok, to nie ma co się martwić na zapas ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #893 dnia: 22 Grudnia 2008, 15:07 »
My staranka o dzidzie zaczynamy za jakieś 3 miesiące  ;) nie mogę się już doczekać, chociaż stracha mam bo mam endometriozę miałam operowane jajniki, podobno teraz jest wszystko ok nic tylko zachodzić, ale i tak się boję że możemy nie mieć dzidziusia  :-\ zostaje wierzyć że będzie dobrze i robić  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #894 dnia: 22 Grudnia 2008, 15:45 »
Napewno bedzie ok :)

No ja jak narazie sie nie martwie, chcociaz nieraz mam jakies glupie mysli.

My po slubie nie nedzie konkretnie sie starac o dzidzusia, ale jesli przyjdzie do \nas niespodziewanie to bedziemy bardzo bardzo szczesliwi.
Bronic sie przed dzidzia nie mamy zamiaru, bo jesli cos sie dzieje "w Nas" co bedzie wymagalo leczenia to wolimy wiedziec o tym juz teraz nic powiedzmy za 5 lat bedziemy chceli dziecko a tu prolbem.

Dobra dobra, ja narazie mysle o slubie, a nie juz planuje zajscie w ciaze  :luzak: ...  ale i tak juz sie nie moge doczekac, i slubu i dziecka i   zycia z mezusiem  ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #895 dnia: 22 Grudnia 2008, 22:59 »
Witam dziewuszki. AAAle się nagadałyście, jak mnie moment nie było ;) Fajnie fajnie ;D Wiec winietki u mnie będą na pewno, tylko trzeba się będzie porządnie nagłowić jak tu gości pousadzać, bo jak już do tego doszłyście, dogodzić wszystkim jest nierealne...
Dzidziusia jeszcze nie planujemy, choć jakiś czas po ślubie oczywiście jak najbardziej ;D Cholera - względy finansowe też potrafią człowiekowi zatruć życie :-\
fasolek dobrze że choinka, koniec końców, skończyła tak a nie inaczej - dla Ciebie to w końcu dodatkowa frajda ;)
A ja właśnie skończyłam robić pierwsze w swoim życiu kapuśniaczki :P  :Kucharz: Tzn na razie tylko farsz (oczywiście już najchętniej bym go wciągnęła - PYSZNY :D ) bo piec będę w wigilię, żeby świeżutkie były ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #896 dnia: 22 Grudnia 2008, 23:15 »
Hania, ja to myślałam, że kapuśniak to zupa, potem, jak napisałaś o farszu pomyślałam o pierogach, tylko żę pierogi się gotuje...To co to te kapuśniaczki?????? ;)
No do choinki nabyliśmy stalowy stojak, bo jak widać na choinkę 2m trzeba coś bardziej solidnego niż plastikowy stojak, który się cały zdeformował :o
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #897 dnia: 23 Grudnia 2008, 14:10 »
Witajcie :) Tak jak obiecałam tak relacjonuję, że dziś otrzymałam zaproszenia próbne!! ;D ;D ;D ;D Są cudne :skacza: :los: O0   Zamówiłam róże, storczyka i piwonie i z tych 3 najbardziej podoba mi się piwonia, papier prążkowany- booooski :o  Jeszcze nikt ich poza mną nie oglądał, więc nie wiem jakie reakcje są na te zaproszenia, ale myślę, że się będą podobać :)

A ja właśnie gotuję buraki, wywar z warzyw na barszcz, pakuję prezenty (yyyy, tzn Mikołaj pakuje ;D ) i w planach mam sprzątanie łazienki- najmniej lubiana czynność  :-\  W ogóle w tym całym przedświątecznym ferworze walki zapomniałam odebrać prezent dla teściowej :mdleje: Odłożyłam do poniedziałku dla niej kijki do nordic walking a dziś środa.... Wysłałam narzeczonego po nie i mam nadzieję, że jeszcze będą, a jak nie będzie to nie mamy dla niej prezentu i chyba się zapłaczę :urwanie_glowy: Gapa ze mnie...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #898 dnia: 23 Grudnia 2008, 14:20 »
No kochana zapomnieć o prezencie dla teściowej... ;D ;D ;D

RELACJA

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #899 dnia: 23 Grudnia 2008, 14:41 »
Fasolku to coś podobnego do pasztecików, tylko ze w pasztecikach farsz środku jest zazwyczaj jakiś mięsny, a tutaj farsz jest z kapusty i grzybków (w przepisie z pieczarek ;) ) Ciasto drożdżowe się robi, rozwałkowuje, kładzie farsz i zawija w ruloniki. No i potem sie piecze :D Wyjdą z tego takie wiesz - kapuśniaczki ;) ;D Przepis mogę podesłać bo naprawdę coś przepysznego, a pracy jakoś nie kosmicznie dużo :D