Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 53868 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Października 2007, 17:47 »
Powiedzialam sobie, ze juz na forum nie zajrze, ale nie moge sie powstrzymac

I bardzo dobrze :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Października 2007, 18:13 »
Pewnie że bardzo dobrze :bukiet:

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #122 dnia: 13 Października 2007, 13:56 »
Najpierw się przywitam  :hello:
Witam zniecierpliwione 2009  ;D

Więc w przyszyłm tygodniu zabieram się za przetrzepywanie stronek sal w naszej okolicy :)

Jakby co, to służę pomocą. Byłam w ramach poszukiwań w Apogeum, Galerii, Pod Lasem, Pałacu Wiśniewskich i Zajeździe u Mazura  ;) O każdym lokalu mam swoje zdanie, nie zawsze dobre. Jakby Cię któryś lokal interesował to daj znać  ;D

I ja sie chetnie z Wami przywitam chociaz jestem zniecierpliwiona 2008 :hello:

Dziewczyny nie smucie sie,ze rok 2009 jeszcze tak daleko...
Sama pamietam jak W. mi sie oswiadczyl (styczen 2007) i szlismy zarezerwowac sale to byl wtedy rok i 8 m-cy do slubu i tez rozpaczalam,ze to jescze tyyyyyyyyyyyyyle czasu a w dniu dzisiajszym do naszego wesela pozostalo rowno 11 m-cy ;D
Zobaczcie wiec same jak ten czas szybko zleci i ani sie nie zdarzycie obrocic a bedzie juz Wasz wymorzony rok 2009 :skacza:
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #123 dnia: 17 Października 2007, 11:29 »
Jakaś cisza nastała tutaj w tym wątku. ;)
Dziewczyny jak wam idzie? Bo u mnie w sumie termin jest, sala jest, muzyczka będzie grać i fotograf jest...jeszcze hotel musze poszukać. Reszta to już chyba w przyszłym roku będzie załatwiana.
Pozdrawiam :Daje_kwiatka:

RELACJA

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #124 dnia: 17 Października 2007, 17:49 »
Hmmm no cisza bo jeszcze duuużo czasu :) My np. nie mamy nic :P Jedynie wielkie plany i marzenia do spełnienia ...no ale przecież od czegoś trzeba zacząć :)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #125 dnia: 18 Października 2007, 16:14 »
ja juz termin mam :27 czerwca 2009 ,chcielismy 28 ale niestety to wypada niedziela,no ale jakby nie patrzac to wtedy beda poprawiny :o) a dlatego 28 chcielismy ponieważ od tego dnia jesteśmy ze sobą i to też taki specjalny dzień dla nas się stał.
Sala juz zaklepana,zaliczka wpłacona bo potem na czerwiec i te letnie miesiace bedzie ciezko cos zdobyc ,no i zespol muzyczny tez juz jest,zaliczka wplacona,zespół jednak jest z Mysłowic

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #126 dnia: 18 Października 2007, 16:36 »
no to widzę ze przygotowania pełną parą jak u nas ;)
ja teraz w weekend chyba podjadę oglądać hotel gdzie ewentualnie umieszczę gości przyjezdnych
Pozdrawiam :)

RELACJA

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #127 dnia: 18 Października 2007, 17:51 »
Jak tak was czytam to zaczynam sie stresować że możemy potem nie zdąrzyć ... Chociaż dla mnie to jeszcze trochę za wcześnie  :drapanie:

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #128 dnia: 18 Października 2007, 19:36 »
hmm...nie ma co się stresować, my po prostu dowiedzieliśmy się ze te fajniejsze sale zaczynają mieć rezerwacje na 2009r, i w szoku byłam totalnym jak pan powiedział ze termin 20.06.2009r jest zajęty, zapytałam czy on nie żartuje a on na to że absolutnie nie i wtedy podjęliśmy szybko decyzję że chyba trzeba się zastanowić czy już coś robimy czy czekamy, no i zostało na tym ze czas xoś zacząć jeżeli chcemy mięć to na co mamy ochotę czy to co będzie do wyboru później czyli tak naprawdę to co zostanie...czyli jakiś trafiony wolny termin a ja koniecznie chciałam w czerwcu ślub, zespół konkretny i dobrego fotografa bo nie chce kamery... i powiem że warto, bo w ciągu jednego dnia znaleźliśmy sale tego samego dnia dograliśmy (w sumie jednocześnie) zespół a tydzień później wybraliśmy fotografa.
Wiem że może to przesada, ale to też dla nas wygodniejsze, i mamy spokój i nie musimy biegać na ostatnią chwilę. Znając siebie i swoje pedantyczne podejście do dopracowywania sytuacji.... umarłabym płacząc że nie ma tego co chce i że coś będzie źle.
A tak moja głowa ma trochę :Olaboga: :cegly: spokoju

RELACJA

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #129 dnia: 18 Października 2007, 20:19 »
Mika wcale Ci się nie dziwie, ja też miałam upatrzoną salę i o żadnej innej nie chciałam słyszeć. A teraz jak wyż zaczyna brać śluby to z wolnymi terminami jest coraz gorzej. w moim małym mieście jest 15 sal weselnych i na 2008 już dawno nie ma wolnych terminów

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #130 dnia: 18 Października 2007, 23:12 »
wiecie co...ale tak nie powinno byc aby trzeba bylo rezerwowac sale nawet 2 lata wczesniej,jednak jak sie tego nie rozbi to juz na letnie miesiace jest gorzej znajsc termin a o wymarzonej sali nie ma nawet co mówic.
Mysmu chodzili za salą i weszlismy tu gdzie bedziemy miec i odrazu wiedzielismy ze bierzemy ta i zadna inna,pozatym mam doslownie 5 minut z kosciola do sali  :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #131 dnia: 18 Października 2007, 23:20 »
Tak - macie rację, ale jazrobię tak jak zawsze robiłam z wszystkim - spokój i opanowanie ;) Mamy czas - będzie dobrze jakkolwiek by nie było ;) Bo przecież wyjdę za mąż za tego naprawdę wymarzonego :P
Ale to już historia na inny wieczór :P Dzisiaj może nie będę przynudzać :D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #132 dnia: 19 Października 2007, 08:41 »
Dziewczyny jeżeli chodzi o sale to bardzo podobała mi sie mina i ogólna reakcja mojego Bohdana, weszliśmy do restauracji  zanim sale dużą zobaczyliśmy mój bohdan miał wyrobione zdanie i w sumie wiedzielismy że chcemy tam wesele, reszte sal pojechalismy zobaczyć tylko po to żeby mieć rozeznanie co do cennika. Mówie wam, błysk miał w oku jak dziecko malutkie któremu coś sie spodobało i koniecznie to musi byc to a nie cos innego...bardzo mnie to ucieszyło, bo na mnie sala i restauracja zroiły ogromne wrażenie.
Ehh do naszego czerwca duzo czasu, a dzisiaj taka smutna jesteń płacząca za oknem...chociaż jeszcze ma piękne kolory.
Pozdrawiam ;)

RELACJA

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #133 dnia: 19 Października 2007, 09:37 »
o kurcze u nas bylo to samo,ogladalismy tez inne sale aby wiedziec jakie ceny i ile gosci sie tam zmiesci,ale poslzismy do tej co bedziemy miec i oboje nam sie tak oczka swiecily ze szok :)

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #134 dnia: 25 Października 2007, 13:12 »
Boże , dziewczyny , właśnie się załamałam !!!!!! :mdleje:
To ja myslałam , że jeszcze mam kupę czasu , a tu czytam , że już brakuje terminów na 2009!!!!!
To jak tak dalej pójdzie , to przypadnie mi jakiś 2012 :)
Ustaliliśmy ( bardzo ) wstępnie datę 19-09-2009 , a to ze względu na finanse , bo na dzień dzisiejszy nas po prostu nie stać na wymarzoną uroczystość , tymbardziej , że planujemy zakupić jakieś mieszkanko. Wszystko się jeszcze może zmienić , jak pisała wcześniej Yukari-chan.
W sumie moglibyśmy coś zarezerwować , ale boimy się , że możemy się nie wyrobić z kasą i przepadną nam zaliczki :(
   Już teraz nie wiem , co robić.....a mój miś twierdzi , że panikuję..........

Madziulka83 , mamy ta samą datę :) ( chociaż u nas to wstępnie )

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 25 Października 2007, 14:19 »
A ja mysle, ze mojemu Skarbowi juz minal zly humorek, bo znowu wspomina o slubie  ;D Takze mam nadzieje, ze dane mi w koncu bedzie z wami odliczac  ;)

Jak bedziemy w Pl na Boze Narodzenie to mozemy ustalimy jakas date i moze nawet zamowimy jakas sale, a jak nie teraz to pewnie podczas nastepnego pobytu czyli w sierpniu 2008. Mam nadzieje, ze jeszcze beda wolne terminy :)

Pozdrawiam  :-*

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #136 dnia: 25 Października 2007, 14:56 »
madziajna - widzisz ci nasi mężczyźni to tacy już są, i tak naprawde powiem w sekrecie Wam - ale większość kobiet o tym wie, że z nimi trzeba powoli, spokojnie, czasami trzeba sie nachodzic wydreptać sciezke, w koncu zgadzają sie choc na początku mieli inne zdanie. Najlepiej jest jak jeszcze na koniec stwierdzą że dobrze to wymyslili, a my same wiemy jak naprawde jest, i niech tak zostanie. Gdyby nie kobiety ten świat pewnie dawno przestałby funkcjonować zupełnie.
Ciesze się, że jednak powoli dojrzewa do tego tematu, pozwól mu i nie naciskaj, choć czasami inny gatunek mężczyzn reaguje dopiero na tzw. walniecie w łeb, i dopiero zaczynają funkcjonować i myśleć. Ja czasami musze jedną metode stosowac , a czasami drugą. To kobieta musi być ta mądrą połówką.
Pozdrawiam. ;)

RELACJA

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #137 dnia: 25 Października 2007, 16:33 »
veronka17 ty się nic nie martw - zobaczysz, ze z wszystkim zdąrzymy na czas ;] a że go jeszcze strasznie dużo zostało to odetchnij głęboko i nie stresuj się, bo po co ci to :P
Ja się np zacznę martwić jak za rok o tej porze nie będziemy mieć sali, jeśli termin zostanie taki jak planujemy...  ;)
Myśle, że u nas wszystko ruszy powoli po targach ślubnych w lutym. Do tego czasu nie mam zamiaru ruszać niczego co jest związane ze ślubem i weselem :P

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #138 dnia: 26 Października 2007, 00:19 »
veronka17 trzymam kciuki,żeby jednak było tak jak sobie wymarzyłaś i mam nadzieje, że razem będziemy w tym dniu ślubować  ;D
aprop targów - u nas maą być regionalne targi ślubne 25 listopada-wybierzemy sie,rozglądniemy i może w koncu ustalimy resztę spraw...

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #139 dnia: 26 Października 2007, 08:22 »
Madziulka83 gdzie będą te targi?

RELACJA

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #140 dnia: 26 Października 2007, 08:23 »
ja juz bym chciala mój slub....juz tak sie wczulam ze codziennie cos sobie ogladam a tu ejszcze tyle czasu

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #141 dnia: 26 Października 2007, 13:21 »
Targi mają być w Chrzanowie są , malutkie niestety. obejmują tylko region chrzanowski, olkuski i te okoliczne(chyba jeszcze jaworznicki), ale gdybyś potrzebowała potem jakieś ulotki to daj znać, bo mam zamiar sie wybrać na te targi i coś pozbierać..

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #142 dnia: 26 Października 2007, 14:34 »
Yukari-chan , dzięki za słowa otuchy :) U nas to bardziej skomlikowane , niż się wydaje....
W lipcu zmarł tata mojego P. i przerwaliśmy planowanie ślubu , bo wszystko miało być we wrześniu 2008. Przełożyliśmy to o rok , ale na razie z niczym nie ruszamy , bo 1. żałoba, 2. nie ma kasy. Nikt nie ma głowy teraz o tym myśleć.
Jeśli wszystko się ułoży tak , jak chcemy , to zaczniemy pewnie gdzieś na przełomie kwietnia- maja o tym myśleć. Mam tylko nadzieję , że nie będzie za późno i jeszcze coś wtedy uda nam się załatwić :).......a jak nie.....................to weźmiemy cywilny i już :)
Dlaczego życie jest takie skomplikowane??? :Placz_1:

Madziajna , z facetami , to już tak jest i mk.mika ma świętą rację :) Ja też z moim mam czasami "jazdy" i tyle trzeba się nakombinować , żeby jednak postawić na swoim :) ale bywa to czasami zabawne :) Nie poddawaj się i tresuj go delikatnie ;) :hopsa:

Trzymam kciuki za was wszystkich !!!!!!!!!!!!! Gorąco pozdrawiam.

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #143 dnia: 26 Października 2007, 14:47 »
Gdyby nie kobiety ten świat pewnie dawno przestałby funkcjonować zupełnie.

Dokładnie tak  ;D

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #144 dnia: 3 Listopada 2007, 22:24 »
Witam!! To i ja sie do Was dołączę  :) Ja również planuje ślub na 2009 rok a dokładnie to na sierpień 2009 :) I sama jestem w szoku, że tak wczas trzeba wszystko rezerwować i w ogóle :| Mam na oku kilka sal ale jeszcze nie jestem zdecydowana, którą mam wybrać. .  a szukam sali, która pomieści co najmniej 100 osób.  Może macie jakieś ciekawe sale do zaproponowania?? Byłam bym bardzo wdzięczna za pomoc :)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #145 dnia: 3 Listopada 2007, 22:34 »
Witaj :hello:

Na nas zawsze mozesz liczyc a my chetnie Ci pomozemy  ;D
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #146 dnia: 3 Listopada 2007, 23:51 »
:hello:  ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline karolkach

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 4 Listopada 2007, 19:20 »
Witam Was wszystkie bardzo gorąco. My z moim kochanym Miśkiem zaplanowaliśmy ślubek na 22 sierpnia 2009 r. Jestem tak bardzo szęśliwa... Zapewne jak każda z Was  :) 28 grudnia idziemy do Księdza zarezerwować termin a w styczniu zaczynamy przygotowania. Będę zdawać relacje jak mi idzie w miarę na bierząco bo czasami czasu mi brak ze względu na pracę...  :(  Pozdrawiam Was gorąco  :-*

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #148 dnia: 5 Listopada 2007, 08:17 »
Witamy witamy, jednak jest nas coraz więcej ;)

RELACJA

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #149 dnia: 5 Listopada 2007, 09:30 »
HEJ
My również chcielibyśmy pobrać się w 2009 r.  Marzy mi się czerwiec, ale po ostatnim tourne po salach okazuje się, że większość terminów czerwcowych jest zajętych.  Prowizorycznie zarezerwowaliśmy 06. 06. 2009 w sali która nie do końca nam odpowiada, ale jeśli nie znajdziemy nic innego, to będzie nam ona musiała wystarczyć (i cena na niej jest bardzo przystępna bo 130,00 zł/os bez ciast i alkoholu z poprawinami).  Teraz się zastanawiam ( bo pieniążki zbieramy sami) czy nie zrezygnować z poprawin wogóle. . .  oh tyle decyzji do podjęcia. . .
Trzymam kciuki za Was dziewczynki, żeby wszystko było tak jak sobie wymarzyłyście.
karolkach idziecie do księdza już teraz? ja boje się że mnie przepędzi i powie że to za wcześnie. . .  chyba księgi na 2009 otwierają dopiero w kwietniu 2008? nie wiem jak to jest dokładnie, a sama nie chciałabym przez moją zwłokę mieć później ślubu o dziwnej godzinie, albo nie w mojej parafi. . .  Jak to jest??