Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 53263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #90 dnia: 24 Września 2007, 14:20 »
WOW!! Ależ to będzie fantastyczny slub!! Po 1 gratuluje pomysłu, po 2 zyczę wytrwania i po 3 życzę wam szczęścia!! To fantastyczna historia :) :)
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Września 2007, 11:56 »
Wow takiego pomysłu na ślub jeszcze nie słyszałam...

A co do terminu w kościele, to mi sie wydaje ze jeszcze za wcześnie. Ja jeszcze nie byłam i wybieram sie za jakis miesiąc, no ale może wasze kościoły są bardziej oblegane...  ???

O rany ale ze mnie gapa nawet sie nie przywitałam a od razu sie wtrącam  ;D :hello:
Dziewczyny zapewniam was ze czas oczekiwania zleci bardzo szybko!

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Września 2007, 16:13 »
Mamusia obiecała pomóc finasowo :o Teściówka nawet nie wie o planach... i dobrze. Niech tak zostanie na razie.
Więc w przyszyłm tygodniu zabieram się za przetrzepywanie stronek sal w naszej okolicy :)

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Września 2007, 18:47 »
Najpierw się przywitam  :hello:
Witam zniecierpliwione 2009  ;D

Więc w przyszyłm tygodniu zabieram się za przetrzepywanie stronek sal w naszej okolicy :)

Jakby co, to służę pomocą. Byłam w ramach poszukiwań w Apogeum, Galerii, Pod Lasem, Pałacu Wiśniewskich i Zajeździe u Mazura  ;) O każdym lokalu mam swoje zdanie, nie zawsze dobre. Jakby Cię któryś lokal interesował to daj znać  ;D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #94 dnia: 25 Września 2007, 22:44 »
No właśnie zastanawiam się nad Wiśniewskim, bo zaraz w sumie za kościołem, to i można na piechotkę przespacerować... co mozesz o nich powiedzieć ?

Offline agatonek

• zapaleniec
« Odpowiedź #95 dnia: 26 Września 2007, 08:10 »
Wiśniewski jest bardzo elegancki, stylowy. Moja siostra urządzała tam 3 tygodnie temu Chrzciny dziecka. Obsługa, wystrój bez zarzutu. Jedzenie podane bardzo wykwintnie i porcje raczej mniejsze niż większe - co może nie wszystkim pasować. No ale cena za osobę jak dla mnie była zbyt wysoka.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #96 dnia: 26 Września 2007, 11:44 »
Chodzi nam właśnie o taki wystrój jak jest u Wiśniewskiego, a przynajmniej bylibyśmy bardzo zadowoleni. Na razie zbieram opinie, więc każda będzie cenna. :) A do wyboru sali ejszcze trochę czasu

Offline agatonek

• zapaleniec
« Odpowiedź #97 dnia: 26 Września 2007, 13:05 »
U Wiśniewskich dużym plusem jest odległość od katedry. Można przejść spacerkiem.
Polecam też restaurację Apogeum (to jest zdaje się tych samych właścicieli). Moja sis miała tam wesele. Jest może ciutkę mniej ekskluzywna niż Pałac Wiśniewskich, ale również bardzo blisko kościoła. 
Odradzam Galerię. Wystrój zrobił na mnie duże wrażenie, ale właścicielka już nie  >:(

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 26 Września 2007, 16:58 »
Tak, tak, Apogeum i Wiśniewski to ten sam właściciel :) I słyszałam nawet głosy, ze koleś jest bardzo nieprzyjemny. To ze strony pracowników - koleżanka siedzi na recepcji w Wiśniewskim.

Jak byś mogła to podeslij mi na priva jakieś szersze info o salach w naszych okolicach :> Ceny itd.

Dziewczyny a co jeśli się zdarzy tak, że ksiadz w naszej parafii nie będzie chciał nam dać licencji? Chcemy mieć ślub w naszej starej Parafii czyli Bazylice Najświętszej Marii Panny w Piekarach. Wybudowali nam tu nowy kosciół i automatycznie zmienili parafie okolicznych bloków. I ostatnio zmienił się też u nas probosz. Wredne stworzenie i mało ugodowe. Koleżanka nie dostała licencji, mąż musiał się u siebie starać. Co zrobić w takiej sutyacji jeśli oboje nie dostaniemy od niego pozwolenia ? Bo niestety oboje jesteśmy w tej samej parafii. Mam nadzieję, że nie zamieszałam zbytnio...

Offline Sylwia 83

• nowicjusz
  • *
  • a uśmiech rozdawaj ;)
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #99 dnia: 26 Września 2007, 22:39 »
hmm. . co za proboszcz!! Ja mam tak w zwiazku z tym ślubem na pielgrzymce,ze tez bedzie w innnej parafii. I musimu uzgodnic z moim proboszczem. z proboszczem Łukasza i z proboszczem tam gdzie chcemy miec ślub:) ech i tak z naszymi nie ma problemu a z tym z innej parafii to z nami pojedzie ksiądz z Łukasza parafii i pogadamy we 4 nie powinno byc problemu:)ale jeden ksiadz powiedział,ze jak robić cos bedzie to trzeba sie udac do dekanatu do ks. dziekana,tudzież od razu do Biskupa;) a ten na pewno sie zgadza:) wystarczy proboszczowi to powiedziec;D mam nadzieje,że nie bedziecie mieli problemu!!3mam kciuki:)
". . .  a ja nie chciałabym tak po prostu,po prostu przeminąć. . "

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #100 dnia: 27 Września 2007, 09:20 »
O. Z tym Biskupem to nie wiedziałam. Oby to była ostateczność ... ;)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #101 dnia: 27 Września 2007, 10:28 »
Dziewczyny a co jeśli się zdarzy tak, że ksiadz w naszej parafii nie będzie chciał nam dać licencji? Chcemy mieć ślub w naszej starej Parafii czyli Bazylice Najświętszej Marii Panny w Piekarach. Wybudowali nam tu nowy kosciół i automatycznie zmienili parafie okolicznych bloków. I ostatnio zmienił się też u nas probosz. Wredne stworzenie i mało ugodowe. Koleżanka nie dostała licencji, mąż musiał się u siebie starać. Co zrobić w takiej sutyacji jeśli oboje nie dostaniemy od niego pozwolenia ? Bo niestety oboje jesteśmy w tej samej parafii. Mam nadzieję, że nie zamieszałam zbytnio...

Wydaje mi się, że nie powinien robić problemów. W końcu to Wasza decyzja. Obydwoje jesteście teraz z tej samej parafii? Bo jeśli nie to wtedy można iść do drugiego z narzeczonych, któryś proboszcz człowiekiem okazać sie musi.
U nas też nie był zbyt przychylnie nastawiony do wydania pozwolenia, ale pomruczał chwilę pomruczał i w końcu się zgodził. Niestety, coś tam trzeba mu do benzynki dołożyc, ale takie życie

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #102 dnia: 27 Września 2007, 16:14 »
Tak, obydwoje jesteśmy z tej samej parafii. Ja wiem, ze nie powinien robić problemów, ale przeraziłam się jak mi koleżanka opowiadała, ze poszła do naszego proboszcza i powiedziała, ze chce ślub w innym kościele to jej powiedział, ze kościół to kosciół i bez różnicy gdzie przyjmuje sakrament i że absolutnie jej nie da pozwolenia.

Chociaż z drugiej strony tak sobie myslę, ze przecież to nie jemu decydować gdzie i w którym kościele chcemy mieć ślub. Jak juz tam pójdę, a do tego jezcze spory szmat czasu, to sobie nie dam :P Pójdę z postanowieniem, ze albo wychodze z licencja albo bede tam nocować :P

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #103 dnia: 27 Września 2007, 22:10 »
W temacie licencji na ślub... Moja mama parę dniu temu poszła do proboszcza naszej parafii z prośbą, żeby siostra przyjeła bierzmowanie w innej parafii razem z całą klasą... i się absolutnie nie zgodził  :-\ Mamę zatkało, powiedział, że dostali taki nakaz, że wszytskie sakramenty w swoich parafiach, bo robi się zamieszanie... a ślub to w końcu też sakrament, nie wiem czy to tylko u nas w wojewódzctwie takie cuda wymyślają.. szkoda słów.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #104 dnia: 27 Września 2007, 22:57 »
Kiedyś gdzieś czytałam, chyba nawet tutaj na forum, że księża traktują udzielanie ślubu jak usługę. No to z punktu widzenia konsumenta tej usługi: Płacę = wymagam...!
To oczywiście teraz takie ironizowanie z mojej strony, ale żeby nawet bierzmowań się czepiać ? No to ja wysiadam w takim razie...

Denerwuje mnie to strasznie...

Jedyne pozytywne wiadomosci jak na razie, to ze dzisiaj zaklepaliśmy sobie apartament w krakowie na jeden z listopadowych weekendów. Po długich poszukiwaniach :) I cieszę się jak głupol :P

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #105 dnia: 28 Września 2007, 15:24 »
Yukari-chan - myślę, że macie jeszcze jednego asa w rękawie. Tam, gdzie chcecie mieć ślub jest Wasza stara parafia. Tam dojrzewaliście, być może tam byliście chrzczeni, bierzmowiani i mieliście komunię. Być może tam są Wasze serca i o tym powiedzcie księdzu. A może perfidnie iść dalej i powiedzieć, że tam po mszy się zaręczyliście i ma to dla Was bardzo symboliczny wydźwięk?
Mam jednak nadzieję, że Twoje obawy okażą się niepotrzebne! Trzymam kciuki!

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #106 dnia: 28 Września 2007, 17:21 »
Tam dojrzewaliście, być może tam byliście chrzczeni, bierzmowiani i mieliście komunię.

O właśnie to będzie jeden z naszych argumentów :)

Dziękuje za miłe słowa  :przytul:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #107 dnia: 28 Września 2007, 17:45 »
Nie ma za co, przecież po to jest forum, żeby sobie pomagać!

Kiedy wybierasz się do proboszcza? Jestem bardzo ciekawa efektu i oczywiście, trzymam kciuki!

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #108 dnia: 28 Września 2007, 23:39 »
Mamy jeszcze czas, bo wesele dopiero za 2 lata, więc myślę, ze w okolicach września - października się pójdę popytać, oczywiście jeśli się nie okaże, ze w Bazylice, gdzie chcemy mieć ślub trzeba wcześniej zaklepać termin, bo to nigdy nie wiadomo :P
Na razie zbieramy informacje na tematy ślubne :) Ale jak już ruszymy pełną parą to zrelacjonuję wszystko :) Nawet powiem ze się już swojego odliczanka doczekać nie mogę  ::)

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #109 dnia: 29 Września 2007, 14:04 »
Nawet powiem ze się już swojego odliczanka doczekać nie mogę  ::)

Ja też, a tu jeszcze tyle czasu :(

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #110 dnia: 7 Października 2007, 22:17 »
Witam.
Ja z moim Bohdanem wczoraj ustaliliśmy ostateczną datę ślubu, udało nam się bardzo sprawnie i łatwo znaleźć salę i zespół jeszcze tylko hotel, fotograf i kościół. . . sukienka w sumie wiadome przez kogo będzie szyta.  Tak więc najtrudniejsze zadanie poszło jak po maśle.
Pozdrawiam.  ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 7 Października 2007, 22:53 »
Nawet powiem ze się już swojego odliczanka doczekać nie mogę  ::)

Ja też, a tu jeszcze tyle czasu :(

A zleci nam szybciutko :) 2007 się już kończy ;)

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 11 Października 2007, 10:29 »
W sumie to nawet nie mialam okazji na dobre sie na forum rozgoscic, a juz musze je opuszczac... :(  :(  :(

Sprawa naszego wesela zostala poki co zamknieta  :'( i chyba lepiej dla mnie bedzie juz na forum nie zagladac.

Zycze wam wszystkim duuuuzo przyjemnosci w przygotowaniach slubnych.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 11 Października 2007, 11:18 »
Ale kochana czemu to ? Przecież wcale nie musisz być niedalece przyszła panną młodą, żeby gościć na forum ::)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #114 dnia: 11 Października 2007, 11:45 »
madziajna - Yukari-chan ma racje, gościć zawsze możesz. Trzymam kciuki za Ciebie. :bukiet: :bukiet:

RELACJA

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 11 Października 2007, 12:08 »
dzieki dziewczynki, ale w tej chwili jest mi strasznie przykro, bo juz powoli zaczynalam sie przygotowywac do tej mysli, ze juz niedlugo bedziemy mogli zaczac jakies przygotowania....a teraz po tym jak narzeczony stwierdzil, ze nie jest pewien czy to najlepszy pomysl, ze lepiej poczekac jak wrocimy do Polski za pare lat, to normalnie serce mi sie kraje  :'(  :'(  :'( w koncu jak kazda kobieta juz sie troszke napalilam..zaczelam sie tez oswajac z forum a tu nagle taki booom :pogrzeb:

Troszke przynudzilam, ale przynajmniej mi odrobine ulzylo.. :beczy:

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 11 Października 2007, 12:22 »
Kochana po to tutaj jesteśmy żeby Ci właśnie ulżyło. A temu swojemu to może wtłucz wałkiem do ciasta i sie opamięta? :boks:

RELACJA

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Października 2007, 13:23 »
Nie martw się  :) Faceci czasem mają dziwne pomysły i stwierdzenia :) Może porozmawiaj z nim, powiedz co czujesz - powinien zrozumieć i może uda wam się pójść na jakiś kompromis :)

Tak czy siak - nie przynudzasz na pewno - pisz ile chcesz, tymbardziej jeśli poprawia ci to samopoczucie  :przytul:

Offline agatonek

• zapaleniec
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Października 2007, 15:34 »
Gdyby nie inicjatywa pań to większość małżeństw jakie znam zawartych zostałoby dużo później albo wcale  ;)
Pogadaj szczerze ze swoim narzeczonym, może trzeba go oswoić z tą myślą i rozwiać jego wątpliwości.

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 11 Października 2007, 15:59 »
dzieki, jestescie kochane :Zakochany:

Moze i to jakis przejsciowy kryzys, w koncu to on w ogole zaczal ten temat niedawno i sam byl niesamowicie podeskcytowany i opowiadal wszystkim do okolo jak sie cieszy.. Moze po prostu poczekam i porusze ten temat za jakis czas  :-\

Powiedzialam sobie, ze juz na forum nie zajrze, ale nie moge sie powstrzymac  ;D