Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 53258 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #60 dnia: 12 Września 2007, 11:10 »
M. mi nawet dzisiaj zapowiedział, że wybierzemy się na najbliższe targi ślubne do spodka :)
O a kiedy są najbliższe targi w Katowicach?? To ja swojego tez wyciągnę ;D

Nie wiem dokładnie - pewnie jakoś zaraz na początku 2008. Poszukam czegoś na ten temat - jak znajdę to dam znać :)

Dobra znalazłam. 10 lutego 2008 :) Na stronie spodka na razie są dopiero informacje o imprezach do konca bieżącego roku, wiec zadnych bliższych informacji podać nie potrafię. Ale przynajmniej znamy datę :)
O dzieki za informację, już ja sobie zakoduję tą datę w głowie ;D No to pewnie sie spotkamy, chyba że wcześniej będą targi w Krakowie....
I ja, i ja też będę mieć ślub prawdopodobnie w 2009r.  Jak na razie nie wiadomo jak i kiedy, bo miał być rok wcześniej, ale nie starczyłoby kasy :(

Gratuluje wyboru, 2009 będzie pięknym rokiem :) :)
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Września 2007, 11:51 »
Linttia a daleko masz do Chrzanowa? u nas będą takie malutkie Targi ślubne jeszcze chyba w listopadzie- tylko, ze z tego co widziałam w zeszłym roku to jest bardzo mały wybór...a na Targi do Krakowa, lub Katowic to sie chyba wybiore, żeby kiecki pooglądać :P

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Września 2007, 15:46 »
Linttia a daleko masz do Chrzanowa? u nas będą takie malutkie Targi ślubne jeszcze chyba w listopadzie- tylko, ze z tego co widziałam w zeszłym roku to jest bardzo mały wybór...a na Targi do Krakowa, lub Katowic to sie chyba wybiore, żeby kiecki pooglądać :P
Nie mam daleko, ale skoro mówisz że mały wybór jest to poczekam na targi w Katowicach lub Krakowie. Oj suknie chcę pooglądać ;D ;D Ale tak właściwie to mnie wszystko tam interesuje, a mojego PM pewnie tylko samochody zainteresują...  ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Września 2007, 16:10 »
No dziewczyny my się wybieramy na 100% wiec możemy sie gdzieś tam spotkać :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Września 2007, 17:22 »
Hmmm, to może jednak sie wybiorę na te Katowickie targi:) heh, może uda nam sie spotkać tak jak piszesz Yukari-chan  :)

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Września 2007, 19:46 »
To jest bardzo dobry pomysł :) Może gdzieś się spotkamy w tym tłumie :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Września 2007, 21:47 »
Zawsze można się gdzieś umówić o wyznaczonej godzinie czy miejscu na targach. Chętnie bym się wybrała, ale my już dwa razy na targach byliśmy  ::) ale kto wie..

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #67 dnia: 12 Września 2007, 23:39 »
Właśnie o to mi chodziło - gdzieś się umówić i moze ewentualnie później na jakąś kawkę skoczyć czy coś ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Września 2007, 09:06 »
Jeśli nic niespodziewanego mi nie wyskoczy to ja się pisze na spotkanie :)

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 13 Września 2007, 11:48 »
Oczywiście jeżeli mój PM nie będzie się bronił rękami i nogami ;) i dojedziemy na targi to ja również sie piszę na spotkanie ;D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Września 2007, 13:00 »
Wiecie co? Muszę to napisać, bo się strasznie hmmm... zdenerwowałam, zeby tego gorzej nie poweidzieć.

Moja mama wróciła dzisiaj z zakupów i mi oznajmiła, że słyszała od pewnej wścibskiej sąsiadki, że ona to niby słyszała, że ja niedługo za mąż wychodzę, bo podobno w ciaży jestem! Możecie to sobie wyobrazić ? Jakieś babsko, które widziałam na oczy może ze dwa albo trzy razy WIE lepiej ode mnie kiedy JA wychodzę za mąż i że JESTEM w ciąży o czym mi samej nic nie wiadomo! No paranoja! Niech no ja tylko spotkam babę to mnie popamieta...  :nerwus:

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Września 2007, 13:09 »
Hehe, znam to niestety- moja mama też kiedyś przyszła od jakiejś sąsiadki i mi powiedziała, że chodzą plotki, że wychodze za maż bo w ciąży jestem...
a innym razem szłam z kwiaciarni z wieńcem pogrzebowym - na szarfie było napisane cos w rodzaju: 'Dla Kochanego brata" (mamie zmarł brat) i od razu poszły plotki po osiedlu, że mój brat zmarł... Jakie mieli ludzie zdziwko jak któregoś dnia przyjechał do nas... wścibskim sąsiadkom oczy na wierzch wyłaziły-  :hahaha
Nie przejmuj sie- ludzie potrafią być strasznie wscibscy niestety...NIe ma co szargać nerwów przez jakieś babsztyle, które nie mają nic lepszego do roboty niż plotkować...  :przytul:

Offline sssmakija

• forumowicz
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Września 2007, 12:22 »
Witam, ja również pragnę przyłączyć się do grona ślubujących w 2009 roku.  Nasza data to 20. 06. 2009.  Mam nadzieję, że dowiem się tu kilku ciekawych rzeczy i że razem będzie łatwiej :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Września 2007, 14:22 »
sssmakija Witamy :) Razem zawsze jest raźniej- przyjemnego buszowania po forum :)

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Września 2007, 21:31 »
Witam, ja również pragnę przyłączyć się do grona ślubujących w 2009 roku.  Nasza data to 20. 06. 2009.  Mam nadzieję, że dowiem się tu kilku ciekawych rzeczy i że razem będzie łatwiej :)
Witaj wśród szczęściarzy z 2009r ;D I uważaj bo to forum wciąga ;) :hopsa:
Wiecie co? Muszę to napisać, bo się strasznie hmmm... zdenerwowałam, zeby tego gorzej nie poweidzieć.

Moja mama wróciła dzisiaj z zakupów i mi oznajmiła, że słyszała od pewnej wścibskiej sąsiadki, że ona to niby słyszała, że ja niedługo za mąż wychodzę, bo podobno w ciaży jestem! Możecie to sobie wyobrazić ? Jakieś babsko, które widziałam na oczy może ze dwa albo trzy razy WIE lepiej ode mnie kiedy JA wychodzę za mąż i że JESTEM w ciąży o czym mi samej nic nie wiadomo! No paranoja! Niech no ja tylko spotkam babę to mnie popamieta...  :nerwus:
Słuchaj teraz jest tyle ślubów "wpadek" że niektórym babskom się wydaje że tylko takie istnieją. W każdym razie trzeba przywyknąć bo takich plotek będzie dużo. Może ona takiego szczęścia jak ty nie miała, lub jej córka i teraz tak objawia sie jej zazdrość... A ja uważam,że gdybym nawet i w ciązy była to byłabym jedną z najszczęśliwszych kobiet na świecie, bo to dziecko powstałoby wskutek najpiekniejszej i szczerej miłości ;D Aczkolwiek nie planuje potomstwa przez najbliższe 3 lata :P

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Września 2007, 00:27 »
No w sumie dziewczyny macie rację - niech sobie kobita gada co chce, jak nie ma własnego życia to tylko jej problem ...
Chodziło mi tylko o to, że poza naszymi rodzicami nikt nic nie wie, że planujemy ślub. To mnie zastanawia.
Ale Linttia dobrze prawi :P Jakbym ja sama jeszcze w ciąży miała byc to bym chyba do ślubu na skrzydłach leciała :P
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2007, 00:29 wysłana przez Yukari-chan »

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #76 dnia: 15 Września 2007, 10:28 »
Chodziło mi tylko o to, że poza naszymi rodzicami nikt nic nie wie, że planujemy ślub. To mnie zastanawia.
Pierścionek zaręczynowy chyba byłby taką informacją dla reszty otoczenia. A takim głupim gadaniem szkoda się przejmować, najważnieszje, że Wy wiecie jak jest. Niektórzy ludzie mają takie przekonanie niestety, że jeśli ktoś bierze ślub to tylko z jednego powodu - mylnego. Gdyby wiedzieli ile nas jest na forum... zdziwiliby się napewno.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Września 2007, 11:44 »
Moj slub byl w tym roku ale teraz beda nastepne prygotowania do slubu ehh mojej siosry i wlasnie wpadlam do waszego watku bo planuja slub na 2009 rok!! ale jeszcze nie wiedza kiedy maja jechac gladac sale
ale wstepnie to ma byc 1.08.2009 albo kwiecien 2009 noo zobaczymy! na pewno bedzie to data nieparzysta;)

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Września 2007, 10:35 »
Pierścionek zaręczynowy chyba byłby taką informacją dla reszty otoczenia.
U mnie nikt się nie zorientował,że mam pierścionek zaręczynowy na palcu ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #79 dnia: 17 Września 2007, 11:42 »
My sie jeszcze nie zaręczyliśmy, więc tymbardziej nie wiem osocho ;)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Września 2007, 18:24 »
Witam wszystkie forumowiczki!!! My ślub planujemy na któryś z letnich miesięcy 2009 (najlepiej czerwiec, sierpień lub wrzesień) ale z uwagi na problemy z terminami rozważamy też maj i lipiec.
Nie mamy jeszcze zarezerwowanej sali ale chcemy to zrobić jak najszybciej bo co fajniejsze miejsca są zajęte.
Wczoraj byliśmy w kilku salach i na jednej z nich już nie bylo żadnego terminu na 3 miesiące na których nam zależało nie ma już miejsc a na maj i lipiec są jeszcze 2 terminy.
Przeraziłam się troszkę szczerze mówiąc.
Mam na oku jeszcze jedną fajną polecaną salę jedziemy tam w sobotę ale boje sie źe też będzie kiepsko z terminami :( :-\
Mam nadzieję że wszystko wyjaśni się w najbliższych tygodniach

Offline Sylwia 83

• nowicjusz
  • *
  • a uśmiech rozdawaj ;)
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #81 dnia: 21 Września 2007, 04:02 »
no i Ja chciałabym sie przywitac i dołaczyć do wszystkich z 2009 roku a i powieksze grono Tych z 08. 08. 2009 :):):) jak sie ciesze że tu trafiłam!!!!!!! dobrze,że jesteście!! poczytałam troche i przyznam ,że tez nie mialam z kim pogadac bo ze niby 2009 to daleko. . . ech ładne mi daleko. .  My juz teraz planujemy,bo nasz ślub ma sie odbyć na pielgrzymce do Czestochowy i jest mnóstwo załatwiania:) ale sie ciesze;) mam nadzieje ,że znajde tu schronienie przed wścibskimi sąsiadkami,i zrozumienie na odliczanie kazdej chwili:) Dobrze,że JESTEŚCIE :*
". . .  a ja nie chciałabym tak po prostu,po prostu przeminąć. . "

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #82 dnia: 21 Września 2007, 08:09 »
Witaj Sylwia!  :hello:
 Ja też uważam że czas szybko zleci i ani  się obejrzymy i będziemy młodymi mężatkami :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 21 Września 2007, 09:03 »
OOOO jak fajnie- jest nas coraz więcej- razem będzie nam weselej ;D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #84 dnia: 21 Września 2007, 11:38 »
Witaj Sylwiu :)

Wczoraj się dowiedziałam że koleżanka, która ma ślub również w 2009, ale w marcu, idzie z przyszłym małżem już w tą niedzielę zarezerwować termin w kościele - bo ksiądz im tak kazał przyjść  :mdleje:

I teraz ja cała w stresie, bo my chcieliśmy iść do tego samego kościoła, ale dopiero w lipcu, albo i nawet później ...

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 21 Września 2007, 12:25 »
Ja coraz czesciej sie zastanawiam, czy tak naprawde jest sens w ogole teraz przebywac na tym forum  :( czytam watki, w ktorych dziewczyny sie przygotowuja albo cudowne relacje i zal mnie sciska za gardlo, ze ja musze jeszcze tak dlugo czekac  :-\

Ale chyba w tak doborowym towarzystwie te dwa latka zleca niezauwazalnie  ;)  :bukiet:

..taka mam przynajmniej nadzieje  :Serduszka:

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #86 dnia: 21 Września 2007, 16:04 »
Sylwiu  :hello:

A z ciekawości czystej chciałam zapytać - jak wygląda ślub podczas pielgrzymki? Tzn. w Częstochowie będziecie ślubować? A jak z weselem?

Madziajna - z nami zawsze jest sens!!!!!!! Jak poczytasz - są tu osoby, które wyczekują na zaręczyny, jest cudowna Ola, która przeżyła zerwanie zaręczyn i zaczęła z kim innym układać sobie życie. Są osoby takie jak ja, które są kilka tygodni czy miesięcy 'po' i zaprzyjaźniły się z innymi forumkami, nadal piszemy sobie o naszym życiu z mężami. I są dziewczyny, które noszą w brzuszkach potomstwo, te które już mają starsze dzieci. Jest tu wspaniale i miejsce jest dla każdej z nas!

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 22 Września 2007, 11:42 »
Sylwia i Aga witam w naszej skromnej drużynie "2009" ;D Razem pokonamy wszystkie trudy,w końcu takich dwoje jak nas troje to nie ma ani jednego ;) ;)

Offline Sylwia 83

• nowicjusz
  • *
  • a uśmiech rozdawaj ;)
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Września 2007, 23:56 »
:) dziekuje,za miłe przyjecie;) juz odpowiadam na pytanie jak wyglada ślub na pielgrzymce:) Otóż,żeby to wszystko miało rece i nogi:)i żebyscie wiedziały z kim macie do czynienia tak miej wiecej:) opowiem troche swojej historii jak nie macie nic przeciwko;) otóż,to było kilka lat temu dokladnie w 2003 roku,poszlam sobie jako tzw. singiel,po raz drugi na pielgrzymke pieszą do Czestochowy no i sie poparzyłam od słońca,pani pielegniarka wypsikała mnie panthenolem(taka biala pianka) i taka biala szlam sobie i sie smialam ze tam (pokazujac palcem)pada śnieg :D no i podszedł ON i sie zapytal co sie mi stalo ze tak mlecznie wygladam. . no i od tej pory spotykalismy sie na mszach i w ogole na drodze i tak spotykamy sie do dzis;)i od tamtej pory chodzimy na pielgrzymke co rok razem w tym roku jako RAZEM bylismy 5 raz jako osobno 6;)no i w tym roku Łukasz,dnia 15 sierpnia a własciwie 15 w nocy bo o 1. 00 poprosił mnie o reke na wałach przy pieknie oświetlonej Jasnej Górze bylismy b. blisko klasztoru tuz przed murem piekny widok ,różni pielgrzymi spali,inni pojedynczy jeszcze sie gdzeis modlili ,ale ogólnie byla boska cisza i spokój i tylko w pewnym momencie bylo słychac moj wrzask TAAAAAAAAK!!!!:D a pózniej zbieglismy prosto na pociag bo o 1. 27 jechalismy po raz kolejny w Tatry,gdzie udało nam sie przejsc Orlą Perć,Zawrat i inne dosc wymaajace szczyty:)no  postanowilism ze ślub bedzie tez na pielgrzymce:)chcemy zapieczetowac nas zwiazek w wazny dla nas sposób,z waznymi dla nas ludzmi,pielgrzymami ,nacznymi swadkami naszej miłosci. . bogatszej z roku na rok. . chcemy miec tych ludzi obok:) oczywiscie plus rodzine:D zatem idealnie sie sklada ze w dzien w który wychodzimy z pielgrzymką czyli 8 sierpnia w 2009 roku wypada w sobote:) pierwszy odcinek mamy krótki ok 24 km,zatem pobierzemy sie pierwszego dnia pielgrzymki ,z tymze tegoz 8 pojdziemy tylko kilka km by pozniej sie wyrobic ,przebrac i takie tam. . :)pielgrzymka do te miejscowosci dochodzi o godz. 17 zatem wtedy odbedzie sie slub ,pielgrzymi dojda,My i nasza rodzina i znajomi ktorzy nie pojda w pielgrzymce dojedziemy,i Msze bedzie koncelebrowało ok 12 ksiezy,klerykow,diakonow jak to na pielgrzymce,nie bedzie organisty tylko zespół pielgrzymkowy i bedzie grał nasze piosenki,no klimat bedzie niepowtarzalny,pielgrzymkowy kto z Was był,lub widział msze pielgrzymkowa wie o czym mowie:) pozniej pielgrzymi udadza sie na nocleg a my z goscmi na wesele na sale ktora na szczescie jest niedaleko:) samych gosci weselnych bedzie ok 100 a pielgrzymow ok 600 :) takze ślub bedzie duzy:D no a drugiego dnia ruszamy z pielgrzymka w droge:) i tak do Czestochowy!!a w samej Czestochowie przebieram sie w sukienke ,Łukasz w garnitur i wchodzimy Alejami przed sam obraz:) my zawsze chodzimy jako pomoc medyczna,dlatego znamy smiem twierdzic kazdego pielgrzyma i  chcemy by byli na naszym ślubie,bo juz od dawna mowili ze chca byc na nim;)a wiec beda;) ot tyle:) jak jeszcze sa jakies pytania to prosze:)aha pewnie pojawic sie moze takie:jak dacie rade isc po całonocnej zabawie,otóż mowie DAMY,bo na pielgrzymce ciało ma najmniejsze znaczenie ,bo to DUCH przewodzi:) a poza tym wiem z doswiadczenia ze nie jedna noc sie nieprzespalo i nastepnego dnia sie szło dalej:) takze o to mam pewnosc;)no sie rozpisalam:) pozdrawiam cieplutko :-*
". . .  a ja nie chciałabym tak po prostu,po prostu przeminąć. . "

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #89 dnia: 24 Września 2007, 10:33 »
Sylwiu - to piękne!!!!! Niesamowita historia i rzeczywiście, bardzo osobiste przeżycie Was czeka!