Autor Wątek: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej  (Przeczytany 56514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
Odp: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej
« Odpowiedź #150 dnia: 8 Lipca 2008, 21:33 »
te wyszczuplające lustra wiele tłumaczą...  ;)

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #151 dnia: 9 Lipca 2008, 11:51 »
Ja tez mogłam robić zdjęcia i zrobiłam chyba z 6 jak mierzyłam sukienki.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 9 Lipca 2008, 11:54 »
dorka_9  a jaka była kobietka?? taka młoda laska czy troszeczke starsza?? z krótszymi czy długimi włosami ??  ;D

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #153 dnia: 9 Lipca 2008, 14:11 »
Ale ja zdjęcia robiłam na Okrzei w salonie i była tak i pani blondynka a kiedys jak byłam to była i blondynka i brunetka.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 9 Lipca 2008, 14:42 »
Teraz ta młodsza pani ma chyba te ciemne włosy troche rozjasniane i ona stanowczo nei pozwoliła mi robic zdjęć

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #155 dnia: 9 Lipca 2008, 15:00 »
moja koleżanka jak była w salonie na Okrzei ,to mogła robić fotki..... nie mam jednak pojęcia ,jaka wtedy była pani...

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 9 Lipca 2008, 18:14 »
tak sobie rozmawiacie o tych paniach z Okrzei, o ich włosach  ;) - jak ja byłam to były dwie, ale szczerze mówiąc to ja już nie pamiętam jak wyglądały  :D jedna chyba czarna ale druga ?  ???
no ale do tematu  :) zwiedziłam już wszystkie salony w Dąbrowie (tzn nie wiem czy wszystkie - 5 salonów o których wiem ), w zeszłym tygodniu byłam właśnie na Okrzei i w tym koło antykwariatu - z mamą, a dziś w pozostałych z koleżanką. I tak wyglądały moje wizyty tam:
1. salon na Okrzei - bardzo sympatyczna atmosfera, pani miła, przymierzyłam 3 sukienki i w każdej z nich zrobiłam sobie zdjęcie, można robić różne przeróbki, łączyć 2 suknie w 1, mają też w salonie butki do kupienia  :) poza tym pani mnie nie ponaglała, powiedziała żebym przyszła jeszcze raz i zapytała o jakieś tam suknie co ich akurat nie było, a je mają, naprawdę godny polecenia salon  :)
2. salon koło antykwariatu - pani niby miła, ale chyba tak na siłę, atmosfera sztuczna, taka dziwna, bałam się nawet zapytać czy mogę zrobić zdjęcie, przymierzyłam 2 kiecki i starsza pani sama wybrała, w której mi lepiej i pytała czy biorę. Nie wiem czy któraś z dziewczyn się tak od razu decyduję. Powiedziałam, że muszę to przemyśleć, a ona że aby nie za długo, bo to już czas zamawiać, jeszcze w drzwiach pytała kiedy przyjdę jakby co zarezerwować - ale ja już tam raczej nie pójdę  :-\
3. salon "Marta" (chyba na Kościuszki ) - tu przymierzyłam 3 sukienki, pani pozwoliła zrobić fotki w każdej z nich, w trakcie przymierzania pierwszej zadzwonił telefon od kierowniczki czyli tej babki z salonu k/antykwariatu  :lol: z tego co wywnioskowałam z rozmowy, to pytała kto jest w salonie, kiedy ślub, jaką suknie mierzę, czy byłam już u niej w salonie i czy będę dzisiaj zamawiała - normalnie nienormalna ta kobieta  ::) no i potem jak już wszystkie przymierzyłam, to pani z salonu też chciała żebym od razu zamawiała, że szefowa da mi upust, bo dziś dzień promocji  :D powiedziałam, że ja to muszę się z tym przespać i wtedy znowu zadzwonił telefon - pewnie znowu ta kierowniczka ale ja już sobie poszłam ...
4. salon na 3maja -  miła pani, fajnie się z nią rozmawiało, radziła, słuchała, niestety nie pozwoliła zrobić zdjęć   :sad: a przymierzałam 2 sukienki, z których fajnie byłoby zrobić jedną  :D co jest podobno możliwe  :) tylko też radziła jak najszybciej przyjść się decydować, najlepiej jutro lub pojutrze...  muszę tu wrócić z mamą, tylko że ja tak szybko i tak się nie zdecyduję :)
5. salon naprzeciwko starego kina (chyba ul. Kościuszki) - pani naprawdę miła, nie widziała żadnego problemu, żebym zrobiła zdjęcie, ale tu przymierzyłam tylko 1 suknie, bo więcej mi sie nie podobało i nie było sensu. I w ogóle nie mówiła że muszę już przyjść i zamawiać, co mi się u niej spodobało  :)
I to byłoby na tyle moich przeżyć z salonami w Dąbrowie  :)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #157 dnia: 9 Lipca 2008, 19:21 »
Kurde dziewczynki troche mnie przeraziłyście tym stwierdzeniem pań z salonu , źe niby już trzeba zamawiać!!!
Troche mi się to dziwne wydaje. Moja koleżanka co prawda 2 lata temu brała ślub w maju a w lutym dopiero jej szyli sukienke w marcu poprawki i była gotowa. Jak była wcześniej to powiedzieli jej źe za wcześnie. Szyła w Konopiskach pod Cżęstochową tańszą wersje jakiejś oryginalnej drogij sukni.
Ja myslałam, żeby wybrać się dopiero po wakacjach na "wycieczkę po salonach "  :Rowerzysta:

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 9 Lipca 2008, 19:52 »
aga8207 jasne,że nie trzeba jeszcze zamawiać - jest na to naprawdę  dużo czasu jeszcze jak śluby mamy za rok, po prostu w niektórych salonach tak jest, że jak już sie przyjdzie to panie chcą od razu złapać klientkę...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 9 Lipca 2008, 20:06 »
Ja ślub miałam we wrześniu, suknie szyłam w czerwcu i jeszcze prawie 3 tyg wisiała w salonie i czekała na mnie.

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #160 dnia: 9 Lipca 2008, 21:42 »
Wiem, że teraz jest szał z weselami . Salę też zamawialiśmy ponad 1,5 roku wcześniej ale sukienka to co innego :)
No to troche mnie uspokoiłyście.  :skacza:
Będę sie mogła spokojnie porozglądać i powybrzydzać  :skacza: chciałam poczekać z ostateczna decyzją do końca roku bo wtedy są przeceny starych kolekcji :)
Narazie przeglądam internet.
Buziaczki

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #161 dnia: 9 Lipca 2008, 21:51 »
Jak ja rozmawiałam z paniami z salonów, to mówiły że 4 miesiące przed ślubem to jest najlepszy termin. Jednak żadna nie traktowała mnie mniej poważnie (oprócz tej koło antykwariatu) przez to, ze do decyzji mam jeszcze pół roku. A warto poprzymierzać więcej sukienek, bo one często inaczej wyglądają na wieszaku i inaczej na ciele :)

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
« Odpowiedź #162 dnia: 10 Lipca 2008, 13:29 »
Odebrałam już moj suknie z salonu Marta i wszystko był jk należy bez probemu a sukienke mm przesliczna niesamowita Pan sprzedawczyn tam pracuje (nowa) Ten saln moge z czystym sumeniem plecić innym przyszłym Pnną Młodym:)
Ilcia

Offline Aga_85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #163 dnia: 15 Lipca 2008, 15:44 »
Jak bylam z kuzynka w tym nowym Salonie Mody Slubnej to faktycznie bardzo mila obsluga, Pani nie wciska nie namawia do rezerwowania, jedynie zaprasza, naprawde bardzo mila, moge z czystym sumieniem polecic ten salon, kuzynka tez chciala zrobic zdjecia w sukienkach bo az w 4 sie sobie podobala pani mowila ze mozna ale jak juz by pani podpisala umowe to fotografowac sie moze do woli, nie mialaysmy do niej żlu bo faktycznie nam to wyjasnił bardzo uprzejmie ze poprostu najpierw robia fotki a potem krawcowa dzwoni ze jakas dziewczyna wlasnie wraca z salonu ze zdjeciem w tel z pytaniem czy uszyje jej taka sukienke i za ile ha ha ale maja niektore temperament hi hi :) Prawdo podobnie w sosnowcu otwiera sie drugi salon Olny You.  Kuzynka zamowila w Only You ale jakby sie jej sukienka jakas spodobala w Only You to bez problemu zmienią zamowienie to tez mi sie bardzo spodobalo i co wazne maja bardzo ladne buty :)
« Ostatnia zmiana: 15 Lipca 2008, 22:32 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 15 Lipca 2008, 16:44 »
no tak  :) zapomniałam napisać o butach jak pisałam o tym salonie na 3 Maja  ;) Tylko z tego co zauważyłam to właśnie w tym salonie i na Okrzei były te same butki ( przynajmniej tak mi się wydaje, że w obu tych salonach oglądałam te same katalogi z butami )  ;)

Offline len
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16092008
« Odpowiedź #165 dnia: 9 Września 2008, 14:39 »
Co do salonow w abrowie to jest tak- w każdym patrzą żeby jak najszybciej zamowic bo wtedy klient jest już złapany i zamówienie pewne.  Najgozej jest w salonie koło antykwariatu i w salonie Marta.  Tam bardzo często dziewczyna sprzedaje sie sukienki uz używane , tzn komisowe, a dziewczyny nawet o tym nie wiedza, a oczywiście płacą jak za nową, na okrzeii chyba takich praktyk nie prowadzi sie.  Tak mi się wydaje.  A co do nowego salonu Only you to moze i nowy i ładny ale sukienki z tandetnych materiałow i wykonanie też pozostawia dużo do życzenia. Buty na okrzeii i only you faktycznie te same ale na okrzeii tansze i  panie z okrzeii to tez sa z dużym doświadczeniem w tej branży.  Bo najgożej jest zamawiać w nowych salonach gdzie pani pracuje od paru dni lub tygodni i tak naprawde nie zna sie na sukienkach, pobraniu miary, doradzeniu.  Moim zdaniem w abrowie to nie ma czego szukać!!!!1

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #166 dnia: 14 Września 2008, 13:02 »
Nie zgadzam się z Twoją opinią- byłam we wszystkich salonach w DG (razem z koleżanką, która też ma ślub w sierpniu). Zgodnie stwierdziłyśmy, że jest kilka interesujących modeli, ale jak zawsze trzeba trochę wysiłku, aby je wypatrzeć ;)
Byłyśmy też w Marcie, Pani była bardzo miła- nie pospieszała nas hasłami, że "im wcześniej tym lepiej". Tak samo było w pozostałych miejscach.
Pozdrawiam!
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline Veronika i Marek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 15 Września 2008, 13:39 »
Witamy :)

Jesli chodzi o Salony w Dabrowie to reputacje faktycznie dwa maja najgorsza o tych samych tak sadze o ktorych dziewczyny pisza czyli kolo antykwariatu i "Marta" to ta sama wlascicielka prowadzi.  Bylam tam i prawie wybieglam przerazona cenami, zachowaniem sie tamtych Pan i prawda to ze cos tam kombinuja bo jak suknia niby ze sposabelli o wartosci 2. 500 a sprzedac chca nawet na 1 tys to cos tu nie tak, tez tak mysle ze pewnie byla komisowa jakiejs dziewczyny itp itd wogloe slyszalam ze w tym salonie i w tym Marta dziewczyna dostala zupelnie cos innego niz zamawiala.  To musialo byc straszne.  Na Okrzei niestety nic ciekawego tam nie maja.  A jesli chodzi o ten nowy  Only You to prawda ze jest exkluzywny, obsluga tez na wysokim poziomi i dumna jestem ze w tak pieknym salonie zamowilam swoja suknie wkoncu raz sie idzie do sluby i jak dla mnie wazne jest tez to jak wyglada salon w ktorym mam mierzyc warunki dla mierzacych klientek sa wspaniale a suknie przepiekne choc nie ktore drogie ale cena mowi sama za siebie, ja zamowilam taka z wyzszej polki za 2. 550zl z pieknych zwiewnych tkanin mama moja jest krawcowa i potwierdzam ze materialy i wykonanie w tym salonie sukien jest tez exkluzywne a jesli ktos uwaza ze jest inaczej. .  no coz. .  konkurencja lubi obsmarowac zwlaszcza tych co chca dobrze i sa najlepsi w regionie.  Bylismy tez w ich salonie na modrzejowskiej w Sosnowcu i to samo, pani przemila, salon piekny a suknie jak z bajki.  Trudno mi bylo sie zdecydowac co jedna to na swoj sposob fajniejsza.  Nie spodziewalabym sie ze wybor sukni moze byc taki jednak trudny.  W salonie w ktorym zamowilam suknie maja doslownie wszystko i duzy wybor butow.  Ja i moja rodzina polecamy ten salon.  Dajemy my 5 gwiazdek!! *****
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2008, 21:46 wysłana przez ela »

Offline katy8

• użytkownik
  • **
  • Miłość cierpliwa jest....miłość łaskawa jest...
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #168 dnia: 15 Września 2008, 15:34 »
Witam

Przepraszam jesli uraże moich przedmówców(może się mylę), ale pierwszy post i taka pochwała...cos mi tu reklamą pachnie...;) ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 15 Września 2008, 18:02 »
katy8 nie wiem czy to reklama czy nie reklama ale wypowiedzi tego typu mnie śmieszą  ;)
Np takie stwierdzenie
suknie przepiekne
- no przecież każdy ma inny gust  ::)
Albo to
Bylismy tez w ich salonie na modrzejowskiej w Sosnowcu i to samo, pani przemila, salon piekny a suknie jak z bajki.  Trudno mi bylo sie zdecydowac co jedna to na swoj sposob fajniejsza. 
Ja też byłam w tych salonach,i w Dąbrowie owszem podobały mi się chyba 2 sukienki, ale w Sosnowcu to zupełnie nie miałam na czym oka zawiesić  :P No nie mówię, że brzydkie były, ale mnie osobiście nie zauroczyły. No ale jak już napisałam, każdemu podoba się co innego  :)

Offline katy8

• użytkownik
  • **
  • Miłość cierpliwa jest....miłość łaskawa jest...
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #170 dnia: 16 Września 2008, 10:46 »
Zgadzam się z Tobą Margolka.Po przeczytaniu tej wypowiedzi o bajkowych sukniach to miałam wrażenie, że to opowiadania na dobranoc ;)
Nie ma co ,nasze forum staję się sławne i salony próbują robić co tylko mogą ,aby się dobrze zareklamować...ale to nie działa...każdy ma swój gust i upodobania i żadne "bajki" tu nie pomogą.;)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #171 dnia: 18 Września 2008, 12:03 »
No właśnie-  po przeczytaniu takiej wiadomości zerkam, jaki dana osoba ma dorobek w wysłanych pozycjach. Skoro 1 na to juz wszystko wiadomo...
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline len
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16092008
« Odpowiedź #172 dnia: 18 Września 2008, 12:50 »
Zgadzam sie ,ze wypowiedz od Veronika i Marek to reklama przez wielkie R.  Bardzo czesto zdarza sie ze to włascicielki same sobie pisza o swoich salonach, no i oczywiscie w samych plusach, no bo jak by moglo byc inaczej.  A co do tego super opisu co do salonu Only You, to ktos pisze ze jest bajeczny- ciekawe czy o otoczeniu, a mam na mysli ten obleśny bar obok też tak mysli.  Przeciez tam az strach wejść, a co bedzie zima jak o 16 bedzie juz ciemno, az strach pomyslec !!!

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 18 Września 2008, 13:54 »
Wiecie co, jeśli chodzi o salon to na mnie takie reklamy czy antyreklamy nie działają  :) Jeśli upatrzyłabym suknię dla siebie w Only you - to tam bym zamówiła - i nie sądzę by przeszkadzał mi wtedy bar który jest obok  ::)
Myślę, że nawet w salonie koło antykwariatu bym zamówiła , jeśli właśnie tam byłaby wymarzona przeze mnie sukienka (choć babeczka nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia  ;) )
No ale ja już problem gdzie zamówić mam z głowy  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 20 Września 2008, 11:46 »
Myślę dokładnie tak samo jak margolka , na mnei taka reklama nie działa, bo tu chodzi o to jaka mnie się suknie podoba a nie czy salon jest w jakimś zaułku czy na głównej ulicy  ;)
Pierwsza suknia jaka mi sie spodobała była w salonie Marta , ale jakoś tak niespodziewanie poszłam jeszcze zobaczyć do Only you, ale tylko tak żeby sie upewniż co do tamtej, a tu nowa kolekcja i właśnie tam zamówiłam suknie , ale nie dlatego ze tam parę postów wyżej ktoś zachwycał ten salon , tylko dlatego ze była tam moja wymarzona suknia  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 22 Września 2008, 20:52 »
Justyś widzę że jestem w tyle  :D Nie wiedziałam że zamówiłaś suknię - zaraz zajrzę do Twojego wątku  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 22 Września 2008, 21:04 »
ano Agatko zamówiłam  ;D trochę Cię u Nas nie było to dlatego  :przytul:

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #177 dnia: 29 Września 2008, 22:55 »
zrobiłam sobie dziś malutki spacer po dąbrowskich salonach i :
- salon na okrzei dalej w remoncie, niestety nie ma zadnej informacji do kiedy
- salon Marta na kościuszki - na szybach widnieją informacje o -50% upuscie na niektóre suknie z salonu, a niektóre maja upust  500zł. jesli dobrze zrozumiałam, ale tylko te z salonu. Niestety żadna mnie nie zachwyciła, ale ja chyba wybredna jestem.
- salon na 3maja (w bramie) obsługa bardzo mila, niestety malutko sukienek (na moje oko jakies 10) i to wszystko co pani miała do zaoferowania, ale jak najbardziej duzy plus za miła obsługę. Spodobała mi sie tylko jedna sukienka, chyba nawet Justys Twoja, ale jesli nie to przynajmniej bardzo podobna. Mały wybór niestety.
- salon po drugiej stronie kina ars - pani również bardzo miła, polecila dwie strony internetowe, na których mozna znaleźć więcej ich sukienek, maja zarówno sukienki nowe jak i uzywane. Namiary tych stronek mogę podać zaineresowanym na priv.

no i to by było na tyle, w najbliższym czasie wybieram się na podbój sosnowieckich, będzińskich i katowickich salonów, a potem mam nadzieje jeszcze do Konopisk. oczywiście jak wróce podziele sie swoim doświadczeniem :)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #178 dnia: 30 Września 2008, 09:48 »
domisia82 
prześlij mi na priv te namiary,bo do tego salonu jeszcze nie dotarłam.
Sosnowiec mam już zaliczony.Dąbrowe bez tego własnie a jutro Będzin.
Zastanawiam sie nad wyjazdem gdzieś pod Częstochowe.CZY WARTO?
BYŁA KTÓRAŚ Z WAS?

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #179 dnia: 30 Września 2008, 10:12 »
Ja bardzo dobrze słyszałam o tym salonie w Tąpkowicach :)
Dziewczyna opowiadała, ze wszystkiego ją Panie w salonie uczą i super obsługa!!!