Autor Wątek: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej  (Przeczytany 56982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej
« Odpowiedź #120 dnia: 5 Czerwca 2008, 17:10 »
No i proszę  ;D Justys851  ja własnie dla tego postanowiłam zamówic wcześniej!! A jak mi się cos spodoba innego przy braniu miary to wtedy zmieniam bez najmniejszego kłopotu!! Ja się jeszcze umówiłam z włascicielka w Bedzinie (ma jeszcze jeden salon i inne suknie) i tam bede zamawiać! Do tego ta możliwość oddania do komisu!
Justys851  a która ci się spodobała jeśli można wiedzieć?

hehe , nie wiem , nie spisałam modelu  ;D ;D ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #121 dnia: 5 Czerwca 2008, 22:00 »
Ja dziś widziałam boską sukienkę na wystawie w Rybniku!!!

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #122 dnia: 5 Czerwca 2008, 22:19 »
Ala a gdzie Cię tam wywiało aż do Rybnika :?:

Dziewczyny mam nadzieję, że będziecie zadowolone z salonu na okrzei i materiałów z jakich szyją suknię, bo ja znowu słyszałam negatywne opinie.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #123 dnia: 5 Czerwca 2008, 22:31 »
Wiecie co do tych opini to jednak trzeba podchodzic z jakims dystanem, zawsze tak jest ze jednemu si epodoba drugiemu nie, jednemu cos przeszkadza drugiemu wrecz odwrotnie  ;)
cięzko by wybrac było sale, zespół , fotografa kierujac sie tylko tym czy ma same pozytywne opinie :P
rozumiem jeśli są same negatywne no to oki , bałabym sie zamówić z takiego salonu  ;)

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #124 dnia: 6 Czerwca 2008, 11:32 »
Mysle dokładnie tak samo. Dla jednych coś jest kiczem dla innych to samo jest idealne. To wszystko rzecz gustu, a jak wiadomo o gustach.... Ale perzeciesz nic i nikt nie jest idealny, nawet najlepszemu zdarzy się wpadka.. a jak bedzie to zobaczymy "w praniu" ;D

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Czerwca 2008, 13:23 »
Ja zamówiłam sukienkę z salonu na Okrzei już w lipcu tamtego roku i jestem bardzo zadowolona.jeździłam tam kilkanaście razy i oglądałam nowe sukienki jakie pani przywoziła i przymierzałam a i tak zostałam przy tej swojej bo sie w niej zakochałam.  ;D Jestem po zdjęciu miary już.Obłoga jest świetna. A co do materiałów to nie zgodzę się są dobre nawet nie kiedy lepsze od tych salonów co niby szyja "firmowe sukienki" a tak naprawdę oszukują ludzi. A co do salonów w Katowicach to uważam ze tam jest drogo sukienka która ja zamówiłam w DG kosztuje 1800 zł a w Katowicach musiałabym dać 2100.

Offline Magda1984
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 23 Czerwca 2008, 08:17 »
Hej, dziewczyny nie wierzcie w te opowiadanki o boskich sukienkach w salonie na Okrzei itp od razu tu smierdzi reklamą!!! zjechalam z kuzynka caly sosnowiec i dabrowe jestesmy z dabrowy i znamy te salony tu juz ze slyszenia od paru lat a teraz poznalysmy je osobiscie, bylam i widzialam ten salon na okrzei przypomina ciuchlandie a nie salon, salon to ja widzialam ale w katowicach, jak mozna taka budke na kebab nazwac salonem ha ha ha  ;D te sukienki wygladaja jak pozal sie Boze na jedno kopyto, bylysmy z kuzynka juz chyba na 6tym slubie kolezanek ze sredniaka w ostatnich 4 latach i zadna nie zamowilam w tym salonie bo nie ma z czego wybrac, panie tam nakrecaja na dodatki gratis a w sumie maja to w zawyzonej w cenie sukience bo jak taka sama sukienka moze kosztowac kolo antykwariantu az 200zl mniej, cos tu nie gra moim skromnym zdaniem ten salon na Okrzei rozni sie tylko tym ze nie wciskaja jak u wiadomo jakiej innej wlascicielki.  Ja zamowilam sukienke nie powiem Wam gdzie bo jeszcze kupicie sobie taka sama  ;D suknie sa sliczne a salon przepiekny, po slubie napisze wam ktory to salon podpowiem ze w dabrowie :)

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #127 dnia: 23 Czerwca 2008, 08:45 »
Ja zamowilam sukienke nie powiem Wam gdzie bo jeszcze kupicie sobie taka sama

no to chyba jakiś biedny salon, skoro mają tylko jeden model i się boisz, że ktoś będzie miał identyczną sukienkę  :D

sory, ale cała ta wypowiedź, która zresztą jest pierwszym postem, trąci mi jakąś antyreklamą...

Offline Aga_85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #128 dnia: 23 Czerwca 2008, 09:07 »
do Magda1984

Masz racje moim zdaniem tez ten salon na Okrzeji  SMIERDZI REKLAMA, sami o sobie pisza!!!,  o super sukienkach a wcale takich tam nie maja, zreszta wypowiedz kolezanki po twojej wypowiedzi juz swiadczy o reklamie!!!  ;D  bo kto by sie z nas tak wstawial za jakim tam salonikiem, faktycznie wygladem nie przypomina salonu!! zreszta ten co maja na Mireckiego rowniez.  Jak wszyscy chca sie na nas dorobic tanim kosztem.  P. s Madzia domyslam sie w ktorym to Dabrowskim salonie zamowilas sukienke  ;)  Odziwo pani dobrze sie wypowiadala o konkurencji ktora maja na Okrzei moze to znajome????  czego nie moge powiedziec o wlascicielce z antykwariatu, ta to odrazu mi powiedziala ze na okrzei to maja szmaty choc tu i tu maja msmode i prawda to ze taka sama sukienka kosztuje w antykwariacie o 200zl mniej  P. s Madzia mysle zeeee. . .  ja tez tam gdzie Ty zamowilam   ;D   Wybralam taka ecru ze zlotem :) piekna! nazywa sie Edithe mam nadzieje ze nie miniemy sie w takich samych w kosciele!!!!!!!!!   ;D  ;D

Offline Aga_85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 23 Czerwca 2008, 09:18 »
do zobaczonka :)  jade na 10 z mama pokazac co wybralam :) pani w salonie  powiedziala ze w kazdej chwili bez problemu moge zamienic na inna, ale mam nadzieje ze mamie tez spodoba sie ta ktora zamowilam - rozumiecie mama płaci  :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #130 dnia: 23 Czerwca 2008, 17:40 »
Kasia aj wywiało mnie do Rybnika bo teraz pracuje po akcjach promocyjnych i jedzie po całym śląsku :)

Offline Magda1984
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 23 Czerwca 2008, 19:13 »
Do Aga_85  no ja tez mysle ze sie nie miniemy w kosciele w takich samych sukienkach ha ha ha w zeszlym roku moja kolezanka miala taki przypadek ze wychodzaca Panna Mloda byla w takiej samej sukni jak ona wchodzaca do kosciola :) to musialo bolec  :'(  ale widze Aga ze Ty to zaszalalas i wybralas w tym salonie taka za 2 i pol :) ladna, ladna :) jesli to ten salon "Only You" na 3go Maja12 ???  to tak, zamowilam w nim :) ja z tymi dziewczynami w salonie umowilam sie na sprawdzenie czy zamowila sie ta sukienka co ja wybralam na moj dzien bo nie chcialam miec tak jak moja kolezanka, umarlabym jakbym zobaczyla jeszcze jedna dziewczyne i to na chwile przed moim slubem w takiej samej sukience  ;D  dziewczyny mi sprawdzily, zamowily sie juz takie 3 ale nawet nie na moj miesiac :) takze ja sie nie boje :) ta Edithe to co zamowilas to ona ma chyba te ze zlotej koronki ramiaczka i dekold zakryty prawda ?? bardzo ladna napewno moge Ci pogratulowac wyboru!! tez ja miezrzylam :) A co do pan pracujacych w tym nowym salonie Only You to faktycznie jakos wspolpracuja chyba z tym na Okrzei albo trzymaja sie razem bo moze sa w podobnym wieku albo znajome nie wiem ale widac bylo jak ja tez mowilam ze tam pojde jeszcze zobaczyc to dobrze sie wypowiadaly zadnych obelg pod ich adresem natomiast ta wlascicielka z antykwariatu i Marty prawie dalaby mi suknie zadarmo abym tylko nie poszla do ktoregos z tych salonow no i oczywiscie maja tam szmaty a ona ma Sposbelle ha ha tylko ze moja ciotka kiedys byla krawcowa i powiedziala mi jak je ze mna ogladala ze to nie orginaly tylko tz. podszywanie sie pod tą marke.  Moja suknia jest jedyna w swoim rodzaju i nie kopiowana przynajmniej ani nie przerabiana z wypozyczenia komus wczesniej :) Aga napisz mi czy to ta z tym zlotym przodem :) pa

Offline Aga_85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 23 Czerwca 2008, 19:36 »
do Magda1984  moja mam dumna byla jaka sukienke wybrlam w tym nowym na 3go Maja Only You :) jest to ta - tak z tym zlotym przodem i ramiaczkami, musialas  tez ta mierzyc :) bylam tam dzisiaj doplacic pieniadze i APEL DO RODZICOW nie wybierajcie za nas i dla nas sukni ktora jeden raz w zyciu MY ubierzemy :) byla juz tam taka dziewczyna zamowila ale jakas tez z drozszych tylko ze w bieli bo tak zyczyla sobie tesciowa i babcia :)  ta dziewczyna byla chyba z cala rodzina na czele!!  :o   az jej wspolczulam i widac bylo po tej dziewczynie ktora tam pracuje ze chyba niesamowite przykrosci ta panne mloda spotkaly od strony przyszlej tesciowej ktora na koniec wplacala kase.  Pani sprzedawczyni kompetentnie doradzala ze slub raz w zyciu zeby teraz mlodej dac szanse ubrac sie w taka suknie w jakiej ona chce byc, odziwo odstapily od narzucania bidulce i przynajmniej fason wybrala jakich chciala bo biala musiala byc i kroka ::)  o rany!! dobrze ze ja tak nie mialam :) Madzia a twoj młody juz ma garnitur?? moj sie odstawil no i oczywiscie nie wiem w co taka tajemnice z tego zrobili ze az sie boje go zobaczyc w dniu slubu ha ha ha  ;D

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #133 dnia: 23 Czerwca 2008, 20:35 »
niestety, muszę Was rozczarować dziewczyny - nie robię reklamy bo jeszcze żadnego salonu W DG nie odwiedziłam :) na razie tylko czepnęłam się wypowiedzi, ale wiadomo, ze każdy ma prawo do swojego zdania :)

pozdrawiam!

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 4 Lipca 2008, 13:01 »
Hej dziewczynki  :) Zaczynam się rozglądać za suknią  ;D jak na razie byłam w 3 salonach w Będzinie - bo chyba tyle tylko w Będzinie jest i w 2 salonach w Dąbrowie - w tym koło antykwariatu i na Okrzei. Chciałam sie Was spytać o pozostałe salony w D. G. Z tego co wyczytałam w tym wątku ( przeczytałam cały ) to jest jeszcze na 3maja - czyli na głównej gdzie są sklepy, tak ? I na Kościuszki od tej samej właścicielki co koło antykwariatu - czyli chyba "Marta" tak ? I na Kościuszki wiem, że jest jeszcze jeden, po tej stronie co Biblioteka. Czyli wychodzi mi 5 salonów w Dąbrowie, czy są jeszcze jakieś, wiecie ??

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #135 dnia: 4 Lipca 2008, 13:16 »
Po tej stronie co biblioteka to ja nie kojarze zadnego salonu ;)
Jest jeszcze na Merkurym, tam gdzie garnitury, chyba tam są jakieś kiecki  ;D
I jeszcze na Redenie "Lala" ale tam jakies pojedyncze sztuki sukien i ja w oknie widze od 2 lat to samo  ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 4 Lipca 2008, 14:10 »
W tym " Lala" byłam, tylko to właściwie nie jest salon tylko reklama salonu w Myszkowie. Dlatego pewnie wisi tylko kilka tych samych modeli. A ten co napisałam, ze jest po tej stronie co biblioteka to chyba jednak tam jest  ;) - choć nie byłam  :) tylko tak mi  się kojarzy, że jak jeździłam autobusami z centrum dąbrowy w stronę zagórza to widziałam z ulicy suknie na wystawie, zaraz jak jest zakręt to po lewej stronie. To chyba też Kościuszki, choć ja na ulicach w D.G się nie znam.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #137 dnia: 4 Lipca 2008, 14:12 »
Justys851 a na Merkurym tzn gdzie ?? to jakieś osiedle ?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 4 Lipca 2008, 14:15 »
Justys851 a na Merkurym tzn gdzie ?? to jakieś osiedle ?

to jest przystanek przed centrum patzrąc od strony Głonoga  ;) tam są garnitury Rafael, Oriflame tam jest , jakas rehabilitacja , taki kompleks budynków , ale mowie ze nie jestem pewna na 100% czy tam sa kiecki, ale jak bede dzisiaj wracac z pracy to dokładnie oblukam czy sa czy nie ma  ;D ;D ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 4 Lipca 2008, 17:17 »
No i się myliłam na merkurym są tylko garnitury  ;D ;D ;D

Ale rzeczywiście po stronie biblioteki jest salon, zapomnialam o nim  :P tak z boku tego duzego sklepu w centrum , obok tego plastycznego sklepu  ;D , obok : Mandaryna  :P

Offline szatina

• forumowicz
« Odpowiedź #140 dnia: 4 Lipca 2008, 19:03 »
www.jola-moda.pl To jest adres strony salonu w Dąbrowie Górnczej w centrum obok "Mandarynu"

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 4 Lipca 2008, 19:53 »
Justys851 , szatina dzięki :)
czyli jest 5 - tak jak sobie wyliczyłam . W 2 byłam, zostały mi 3 - wybiorę sie do nich w przyszłym tygodniu  ;D może jeszcze jakiś znajdę  ;)

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #142 dnia: 5 Lipca 2008, 19:14 »
Magda1984 chyba nigdy nie widziałaś butki z kebabem. Ja zamawiałam tam sukienkę i nikt nie obiecywał mi żadnych dodatków gratis, wiec nie wiem skąd ty takie wiadomości masz  ??? W salonie koło antykwariatu obiecują dodatki gratis a jak przychodzi odbiór i zaplata za sukienkę to za gratisy przychodzi płacić.
Zgadzam się z novalijka musi być biedy ten salon skoro boisz się że inni kupią sobie taką samą sukienkę jak ty-jedną mają czy 2 do wyboru  :D.Szczerze mówiąc to praktycznie wszystkie salony w DG i w Będzinie maja suknie z firmy MsModa!!!

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #143 dnia: 8 Lipca 2008, 15:54 »
Wczoraj zrobiłam sobie z mamą mały maraton po salonach ślubnych po Czeladzi, Będzinie i Dąbrowie, m.in. zahaczyłyśmy o ten na Okrzei. Obie z mamą byłyśmy zachwycone. Pani przemiła i bardzo kompetentna. Przymierzyłam 4 suknie i miałam wrażenie, że naprawdę nie usiłuje mi niczego wcisnąć. Otwarcie mówiła, jeśli coś było nie tak. Po prostu wzbudzała zaufanie. Moja mama skomentowała to: "właściwa osoba na właściwym miejscu"  :D Jeśli chodzi o wypożyczenie sukienki, to koszt jest równy połowie wartości - w tym są przeróbki związane z dopasowaniem sukni do panny młodej i dwa czyszczenia - przed wypożyczeniem i po oddaniu.

Natomiast dzisiaj jak wracałam z praktyk miałam przesiadkę w centrum DG. Miałam czekać około 20 minut na autobus, więc pomyślałam, że wejdę pooglądać suknie koło antykwariatu. Z pozytywnym nastawieniem ruszyłam w drogę i chyba nie była to najlepsza decyzja  :||  Pani akurat wychodziła (było około 13:00, nie zostawiała żadnej kartki, salon jest do 18:00 - ale ok, każdy ma prawo do chwilki przerwy w pracy żeby kupić coś do jedzenia np.). W każdym razie jak ją spotkałam w drzwiach to od razu zmierzyła mnie morderczym spojrzeniem. Spytała kiedy mam ślub. Jak usłyszała odpowiedź to mnie wyśmiała, że już teraz chcę oglądać suknie. Cóż, ja się nie zrażam łatwo  ;D  Powiedziałam, że chcę tylko rzucić okiem (bo taka jest prawda, chciałam się zorientować czy mam tu ciągnąć mamę albo kumpelkę). Pani nawet nie weszła do salonu, tylko czekała na zewnątrz aż skończę oglądać. Zapytałam ją o ceny welonów. Była bardzo niezadowolona, że zmuszam ją do pracy o 13:00 :/ Pytałam też o wypożyczenie sukni. Okazało się, że "wypożyczyć można tylko te z najstarszych kolekcji i to musi idealnie suknia pasować, bo przeróbki kosztują". A samo wypożyczenie to połowa ceny sukni. Generalnie moja wizyta trwała 5 minut, i raczej więcej czasu tam nie spędzę :]

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 8 Lipca 2008, 17:45 »
novalijka a czy moglaś robić zdjęcia w salonie na Okrzei  ???

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: 8 Lipca 2008, 21:15 »
mogłam :) pani powiedziała, że mają przykre doświadczenia kiedy do ich krawcowej jakaś klientka przynosi zdjęcie z salonu i chce na tej podstawie mieć uszytą sukienkę, ale pozwoliła przy argumentacji "no przecież tata musi zobaczyć, żeby na zawał nie padł jak będziemy zamawiać" ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 8 Lipca 2008, 21:16 »
pytanie nie do mnie, ale jako że byłam już w salonie na Okrzei , to mówię że ja mogłam. Choć jak zapytałam czy mogę, to pani mi powiedziała że nie bardzo,że raczej nie, ale jak bardzo chcę to jedną fotkę mogę sobie cyknąć. No i w sumie cyknęłam 3 ( po 1 w każdej sukni które mierzyłam - mierzyłam właśnie tylko 3) i dodam jeszcze, że naprawdę dużo daje jak można sobie zrobić zdjęcia - w salonie mi się wszystko podoba,a  dopiero w domu widzę niedoskonałości

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 8 Lipca 2008, 21:19 »
no to nie  wiem, bo mi nie pozwoliła  :-\ :-\ :-\

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 8 Lipca 2008, 21:23 »
Justys napisałabym, że może trafiłaś na inną panią, ale jak ja byłam to były akurat w salonie dwie panie...
widocznie raz się zgadzają, a raz nie  ::)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 8 Lipca 2008, 21:31 »
No wiem , ze trafiłam na inna pania  ;D ;D ;D
ale moje doświadczenia z wizyty opisałam w watku dla dziewczyn z Zagłębia  ;)

ale wiem że jeszcze się tam przejde raz ale to po wakacjach, będę czaić na tą druga panią  ;D