Autor Wątek: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej  (Przeczytany 56616 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ginger24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04082007
Salony slubne w Dąbrowie Górniczej
« dnia: 11 Lipca 2007, 18:16 »
Chciałabym podzielić sie z dziewczynami moimi odczuciami odnośnie salonów ślubnych w DG.  Moje poszukiwania tej jednej wymarzonej sukni zaczęłam w grudniu (wiem ze to trochę wcześnie ale chciałam mieć to już za soba).  Swoja podróż zaczęłam od salonu domu centrum Classa.  Zastałam tam niebyt miłą obsługe .  Dziewczyna niezbyt zoorientowana .  Nie umiała mi doradzic ani nic zaproponowac .  Sukienki w miare ale nic szczegolnego .  Kolejny salon do ktorego sie udałam to salon koło antykwariatu.  Obsluga fatalna, babka na sile probowala mi wcisnac sukienke z firmy Sposabella twierzdac ze chodzila w niej niby Miss Polonia na wyborach a sukienka brzydka i poszarzala .  A poza tym kazala mi juz zamawiac bo stwierdzila ze  na sierpien to juz zapozno .  Po tej wizycie myslalam  ze we wszystkich salonach tak jest.  Kolejny salon ktory odwiedzilam to byl salon na ul Okrzei tez w Dg .  Tam dopiero zobaczylam jak powinna wygladac obsługa w salonie slubnym . Pani ktora  wtedy tam byla to poprostu przemila  osoba.  Od razu zaczela ze mna rozmawiac wypytywac o wszystkie szczegoly dotyczace mojej osoby poprostu zajela sie mna w bardzo profesjonalny sposob .  Dopiero chyba po 20 min naszej rozmowy zapytala kiedy mam slub i doradzila mi zebym jeszcze poczekala  z zamowieniem bo jeszcze bedzie nowa kolekcja .  Wiec poczekalam i niezawiodlam sie bo moja suknia jest z kolekcji 2007 nazywa sie weronika (najpiekniejsza jaka w zyciu widzialam). Juz moja suknie jest gotowa i jest taka jak byc powinna i tak jak myslalam obsługa dalej jest rewelacyjna Panie sa naprawde czaderskie i  strasznie mi sie tam podoba i z wielka przyjemnoscia tam ide chocby pogadac sobie z tymi paniami ktore ze wszytskim ida na reke.  Koncze moja powiesc i chcialam dac rade wszystkim dziewczyna ktore sa przed wyborem sukni .  Przede wszystkim nie dajcie sobie zadnych kitow wcisnac .
pozdrawiam ginger

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lipca 2007, 19:30 »
Witaj Ginger!! Znamy już salony z Centrum niestety z tej złej strony (właścicielką jest jedna kobieta), ale na Okrzei nie byłam jeszcze zwłaszcza, że to stosunkowo nowy salon. Cieszę się, ze udało Ci się znaleźć wymarzoną suknię  :ok:. Może wkleisz zdjęcie?? Jestem strasznie ciekawa  :tak_2:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2007, 20:29 »
Ja mam inne zdanie na temat salonów w DG. Ile osób tyle opinii.

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2007, 21:00 »
Ależ zgadzam się, ale póki co czytałam tu same złe opinie i taką mam osobiście, ale jesli w Twoim przypadku było inaczej to tylko się cieszyć, że przynajmniej Ciebie ominęły nieprzyjemności  ;)

Offline ginger24
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipca 2007, 21:37 »
droga Joasiu z checia przesłala  bym zdjecie ale nie mam ale jak nastepnym razem bede w salonie to napewno zrobie a na stronie internetowej firmy z ktorej ona jest niestety nie ma zdjecia pozdrawiam

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipca 2007, 21:44 »
a widzę, że masz slub wtedy kiedy ja!! a w której parafii??

Offline anka*
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lipca 2007, 12:39 »
Co do salonów w Dąbrowie Górniczej mam podobne zdanie jak większość- a szczególnie tego obok antykwariatu.  Nie wiem kto u niej suknie kupuje, może akurat trafi wtedy kiedy włascicielka ma dobry dzień czy humor czy ochotę rozmawiać z klientkami.  U mnie wyglądało to tak, że weszłam i nawet nie zdążyłam dokładnie obejżeć wszystkich sukien a Pani - czy będę dziś zamawiać, bo jak nie to ona by chciała zamknąć sklep i zapłacić coś w ZUSie.  A później przyjechała do drugiego swojego salonu, którego też jest chyba właścicielką ( tj.  na tej ulicy i po tej stronie gdzie jest poczta ) i którego ja też niestety odwiedziłam.   Więcej do dąbrowskich salonów ślubnych nie weszłam, chociaż byłam w tym na Okrzei już przed samym slubem kupić podwiązkę i zapytać o butki - i Pani sprzedająca była przesympatyczna. 
A swoją suknię ślubną kupiłam w salonie sukien ślubnych Bianco w Częstochowie na al.  NMP, jeśli komuś nie przeszkadza odległość to uważam że naprawdę warto odwiedzić ten salon.  Właścicielka - Pani Monika - potrafi doradzić każdej nawet niezdecydowanej klience, otworzy sklep nawet po godzinach czy w niedzielę ( jeśli ktoś nie ma możliwości dojechać tam w inny dzień), a przede wszystkim salon jest przestronny, wielki, z wygodnymi kanapami dla osób doradzających, wybiegiem jak dla modelek itp.  itd.     I ma swoją stronkę, gdzie można wszystko dokładnie obejżeć. 

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lipca 2007, 18:19 »
Z tymi salonami to jest bardzo różnie a zwłaszcza z obsługą. Popieram jednak dziewczyny, że na Okrzei obsługa jest rewelacyjna i panie bardzo miłe i pomocne. Sama też zamawiałam tam suknie i w poniedziałek jadę na ostatnią przymiarkę z dopasowaniem bo moja suknia jest już gotowa ;) Już nie mogę się doczekać  ;D :skacza: A później już tylko czekać na ten piękny dzień ;) ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Lipca 2007, 23:39 »
ginger24 mogabys napisac z jakiej firmy jest Twoja suknia? Czy to nie ta?

Napisane: Lipiec 12, 2007, 23:33:19

Shot at 2007-07-12

Offline ginger24
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Lipca 2007, 12:57 »
Witam Cie Agusiuxxx .  to nie jest moja suknia ta suknia to chyba jest z firmy jolamoda i ta firma jest classie w centrum .  Ja moja suknie zamowilam w salonie na okrzei a tam jest firma msmoda z ktorej mam suknie i issabel tez bardzo ladne sukienki sa z tej firmy .  Bede miala zdjecie to od razu Wam moje drogie przesle .  A ja droga Joasiu mam slub w parafi pod Wezwaniem ducha Swietego
pozdrawiam

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lipca 2007, 13:02 »
A jeszcze jak mi powiesz, że o 16.00 to znaczy, że zabrałam Ci organistę  :drapanie:

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Lipca 2007, 16:11 »
Acha  ;D

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lipca 2007, 16:56 »
Byłam dziś z moją przyjaciółką oglądać suknie ślubne w Dąbrowie Górniczej i poszłyśmy do salonu koło antykwariatu i potwierdzam obsługa beznadziejna pani obrazu zapytała nas jaka suknia sie podoba i czy jesteśmy chętne już kupić a jak powiedziałyśmy że ślub dopiero za rok i na razie chciałyśmy się porozglądać to pani dała nam  do zrozumienia żebyśmy sobie jak najszybciej poszły.
Najlepsze wrażenie zrobiła na nie pani z salonu na Okrzei w DG-pani pozwoliła mierzyć sukienki bez żadnego problemu.Siedziałam tam z moją przyjaciółką prawie godzinę czasu i we dwie mierzyłyśmy sukienki (bo mamy wesele za rok ona w lipcu a ja w sierpniu).Bardzo miła panie polecam ten salon dziewczyny jak chcecie sobie po przymierzać sukienki bo wiadomo że trzeba zobaczyć w jakiej sie najlepiej wygląda.Panie nawet wzięła od nas numer telefonu bo sukienka która nam się podobała była w kolorze ecri ale za miesiąc ma być biała bo dużo klientek pytało o nią i ma zadzwonić żeby przyjść przymierzyć.W przyszłym tygodniu jadę do sosnowca pooglądać suknie i mam nadzieję że znajdę salon taki jak na Okrzei. ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lipca 2007, 16:58 »
Dorka, to tam jest ta Twoja wymarzona?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lipca 2007, 18:37 »
ja na Okrzei zamawiałam butki i wypozyczam bolerko - natomiast sukienke koło Antykwariatu ja sie tam nimi nie przejmowałam a zamawiałam we wrześniu i nikt nie robił problemów  przymierzyłam zapłaciłsam zaliczke zamówiłam a tym co one tam nawijaja w ogóle sie nie przejmowałam tylko ta kiecka mi sie podobała i tyle
dorka_9 te panie z Okrzei maja tez salon w Sosnowcu wiesz
O kazdym salonie sa i pozytywne i negatywne opinie- zawsze tak było

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Lipca 2007, 20:41 »
Aniutek83 wiem każdy salon ma dobre i złe opinie zresztą jak wszystko  :D
A w którym miejscu jest ten salon w Sosnowcu?

adusiaxxx powiem ci że do dziś nigdy bym nie przypuszczała że w takiej sukience mogę super wyglądać-jak ją przymierzyłam to czułam się tak jak by była specjalnie dla mnie zaprojektowana ;D ale gdyby nie dziewczyna przede mną która miała ostatni przymiarkę bo jutro ma ślub to chyba na nie zwróciłabym na nią uwagi.

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Lipca 2007, 21:36 »
Dorka, to super, nie musiałaś szukać daleko  ;)
Jaki to typ sukni? z gorsetem i z tych rozszerzanych na dole, lekko bezowatych, czy raczej prosta i skromna?
Ja zaś słyszałam wiele pochlebnych opinii na temat tego salonu na okrzei, koleżanka tam zamawiała suknię i powiem Ci, że dostała welon gratis i chyba rękawiczki i jeszcze fryzjera z próbnym uczesaniem  ;D Suknię zostawiła w salonie i odebrała dopiero w sobotę rano, kiedy przyszła się czesać, więc i to jest dużym udogodnieniem, bo w domu to za bardzo nie ma gdzie trzymać  :) I muszę powiedzieć, że bardzo ładnie była uczesana  :) Też się tam muszę wybrać, ale dopiero we wrześniu, jak wrócę z wczasów, wtedy zacznę już powoli się rozglądać za suknią  ;D

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Lutego 2008, 07:56 »
Ja osobiście salonu na Okrzei nie polecam!!! 3 lata temu maja siostra kupowała sobie tam suknie ślubna i wszystko było oki - obsługa miła, ale jak byłam w zeszłym tygodniu była tam córka właścicielki - czyli coś okropnego- nie miła i z niechęcią podawała suknie do przymiarki. Nie wspominając, że suknie wszystkie były na jedno kopyto tylko jakimiś drobiazgami się różniły. A jak już wychodziłam przyszła inna kljętka na miarę była umówiona z mama tej dziewczyny, która oczywiście zapomniała, że się w ogóle umówiła- SKANDAL
Tak na marginesie sukienkę zamówiłam w DG w salonie Marta i polecam tym Panią, które swej sukni jeszcze nie mająJ
Za to w salonie Marta był super - Pani doradziła, była miła, czułam się jak księżniczka. Polecam ten salon
Widać po kilku latach wszystko się zmienia
Ilcia

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Lutego 2008, 14:39 »
Salon Marta może i spoko obsługa, ale fakt, że właścicielką jest pani , która prowadzi również salon koło antykwariatu jest przerażający  ::)

Z opinii jakie słyszałam i czytałam na temat tej pani i jej podejścia do klientek świadczy tylko o chęci zysku, nie jedna taka sytuacja tu była opisywana  ::)

Fakt, faktem swojej sukni bym tam nie zamówiła  :-\

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Lutego 2008, 14:47 »
no nie stresujcie mnie!!! jak ja byłam to nie była właścicielka tylko pracownica była miła. Suknia mnie zachwyciła jest śliczna- włoski model i pasuje do mojej figurki, więc wpłaciłam zaliczkę 500zl. Mają ją szyć więc jak może być ona np. używana?
Ilcia

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Lutego 2008, 16:40 »
Ja się tez tyle nasłuchałam o tym salonie, że w Marcie bym nie zamówiła, poza tym gdy odwiedziałam ten salon nie określiłabym obsługi jako miłej, najpierw Panie wmawiały mi jaką powinnam mieć suknię - no sory :!: a potem to stwierdziły, żeby tak 4 mce wcześniej przyjść przed ślubem, bo jeszcze dużo czasu.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Lutego 2008, 17:12 »
A nie zamierzam się martwić różnie to bywa z Salonami. Nie wszystkim da się dogodzić to raz, a dwa wystarczy, że jakaś chimeryczna panna przyszła do salonu- nie dogadała się, lub wystąpił drobne nie porozumienie i puściła plotę na salon i teraz tak się wieści nie trafne rozchodzą. Oczywiście nie mam nikogo konkretnego na myśli i też nie chcę nikogo urazić...Na Okrzei miało być cudownie a ten salon po 4 latach się popsuł - SKANDAL z tym salonem na Okrzei
Ilcia

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Lutego 2008, 17:22 »
Ja raczej nie należę do histerycznych osób  ::) Plotą to to raczej nie jest, sama tego doświadczyłam, zresztą nie tylko ja.

Salonu na Okrzei też bym nie polecała, w ogóle uważam, że w każdym salonie należy się ze wszystkim 'pilnować' i myśleć samemu o każdym szczególe, bo to biznes jak każdy inny i odpowiednie prawa się tym rządzą.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Lutego 2008, 17:28 »
Zgadza się, że trzeba się pilnować.. jak na razie jestem zadowolona z salonu ... I tak zamierzam jechać do niego raz jeszcze by sobie na nią popatrzeć;) Mam nadzieje, że Cię nie uraziłam, bo nie małam takiego zamiaru
Ilcia

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Lutego 2008, 17:41 »
Nie no spoko  ;) ja po prostu nie należę do osób które dają sobie narzucić czyjeś zdanie i takie kobietki w salonach mnie irytowały.
Jeśli tylko jesteś zadowolona z sukni to fajnie, a pilnować i dbać o własne sprawy trzeba wszędzie.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Lutego 2008, 17:47 »
Zgadzam się. Z sukienki jestem b. zadowolona:) Zakochałam się w niej;) A jeśli chodzi o nachalność- to właśnie nie lubię czegoś takiego, a kobieta wcale nie była nachalna. Była taka jak być powinna. Dlatego dziwią mnie negatywne opinie. Sądzę, że na każdy salon znalazłby się ktoś, kto by go skrytykował...
Ilcia

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lutego 2008, 18:05 »
W salonie Marta jest inna kobitka, szefowa jest tylko w tym salonie koło antykwariatu, jak byłam mierzyć w Marcie to babka była miła, pozwalała mierzyć różne suknie mimo iż było jeszcze prawie rok do ślubu, ale przez to, że wiem, kto jest właścicielem nie kupiłabym tam nic  :-\

Sama byłam 2 razy w salonie koło antykwariatu i ta baba była tak nachalna, że uciekałam biegiem, nawet zmierzyć nie zdążyłam, ocenia ludzi po wyglądzie i w zależności od tego wciska drogie suknie lub zwykłe szmaty   ::) Kombinuje, spisuje umowę i przy odbiorze wciska kit, że niby miało być inaczej, bierze suknie w komis i wypożycza na prawo i lewo, lub też zamiast szyć nową suknię przerabia te z manekinów, które wiszą już pół roku, bo po co ktoś ma mieć nową  ::)

Bez urazy, ale to nie tylko moje zdanie  :-\ Radzę dobrze przeczytać umowę i jeśli jest coś nie jasnego od razu idź to wyjaśnić, bo później może być  nie wesoło :)

Miejmy nadzieję, że już takich sytuacji nie będzie i Twoja suknia będzie piękna  :)

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Lutego 2008, 18:14 »
Umowy nie mam - tylko karteczkę z informacjami o ściąganiu miary, odbiorze itp.
Wątpię by sukienkę ściągnęła z manekina, bo to był rozmiar 38 a ja mam 36:/
Nie mogę uwierzyć, że aż takie wałki by robiły z tymi kieckami, bo w końcu ktoś by się za nie wziął i by przestały istnieć
Ilcia

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Lutego 2008, 18:34 »
To szkoda, że nie masz umowy, a jakieś dodatki gratis Ci proponowały  ???

Zapraszam do lektury forum i z tego co wiem jedna sprawa miała swój finał w sadzie  :)

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Lutego 2008, 18:37 »
Tak mam welon, rękawiczki i kwiat we włosy
Ilcia