dorada, dorsz, łosoś, barwena, anchovies, atherina z ośćmi razem

(to takie maluteńkie rybki, które je sie w całości i marieta też daje radę, a wapnia sporo dostarczają więc jej nie bronię

)... i jeszcze a 5 innych, których nazw nie chce mi się szukać po polsku... poza tym kalmary tez jadła... ale u nas trochę inne morze i inne ryby

Ja robię zazwyczaj z grilla, w pl robiłam gotowane też, jako zupka, bo wtedy był krótki okres kiedy jadła z łyżki wodniste zupy, ale się skończył i znowu tylko kawałki

Sporadycznie tez smażone, ale to od niedawna.
Filet tez można na grillu upiec. Zimą w PL kupowałam lepsze filety mrożone czasem.
Jak je papki to z łososiem możesz wszystko zrobić. np. ugotowany łosoś z pomidorami, zieleniną, dobrze pasuje koperek, możesz dać dowolne warzywa - cukinię czy marchewkę, to zmielić, a dodać drobny makaron w całości, np. ten ryżowy, albo pokroić zwykły, albo ryż.. Jeśli jeszcze nie dajesz zupek z kawałkami, to zmielić wszystko razem.