Autor Wątek: Wybór fasonu sukni ślubnej - parę rad ;-)  (Przeczytany 63544 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Wybór fasonu - parę rad ;-)
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Kwietnia 2006, 12:32 »
Gratuluję wyboru wymarzonej sukni, Narwanko!
Ale już więcej nie wypowiem się w żadnym temacie dotyczącym wybieranych przez ciebie dodatków czy fasonów. Skoro czujesz się w "rybkach" cudownie, to po co prosisz o radę? Lepiej było od razu napisać "uwielbiam rybki- proszę o gorące zapewnienia, że będzie mi w takiej suknie cudownie". Nie zadałabym sobie trudu odpisywania na taki post, bo moim zdaniem rybka ci nie pasuje. Ale to już twoja sprawa. Najwazniejsze, abys Ty czuła się fantastycznie w swojej sukni.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Kwietnia 2006, 13:17 »
Och Groszku! Ale jesteś surowa, dla naszej Narwanki! Sama jesteś kobietą i wiesz, że nie mozna tak wprost... a faktem jest, że model zaproponowany przez Maję (1) jest rewelacyjny :!: Chowa brzuszek i nóżki, a podkreśla krągłosći. Maja ma rację, tu nie chodzi o bycie chudą, tylko proporcjonalną. Ja np bardzo lubię patrzeć  :oops: na pełniejsze panie, bo wydaja mi się takie mięciutkie i kojarzą się z ciepłem. A ta suknia pozwoli na podkreślenie tego

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Kwietnia 2006, 13:23 »
Zle na to patrzysz groszku :) chcialam uslyszec wlasnie cyz bedize mi dobrze czy nie, a prawda jest taka ze nie do konca chodizlo mi o rybke tylko o bardziej prosta suknie rozszerzana ku dolowi. Taka wlasnie jak pokazala Maja :D I wasze wypowiedzi (Twoja tez!) pomogla mi zdecydowac i w salonie wybrac to w cyzm bedzie mi najlepiej. :)** wiec nie obrazaj sie tylko wystawiaj budujaca krytyke kiedy tego chcesz. To pomaga. Zwlaszcza nam niezdecydowanym :D
Agata

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Kwietnia 2006, 17:43 »
gratuluję wyboru!!!! sukienka przesliczna!!!!!Podwójnie sie ciesze, ze tobie sie ona podoba i że juz ja bedziesz miala!!!! Bo nie ma nic gorszego w zakupach, jak wiesz czego chcesz a nigdzie nie można tego znaleźc. Juz nie moge sie doczekać twoich zdjec z przymiarek, no i oczywiscie ze slubu!!!
A tak w ogole to masz baaaardzo miłą twarz... A na tym czarno-białaym zdjeciu to juz całkowicie emanujesz taka pozytywna energia!!!! Suuuper!

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Września 2006, 09:55 »
hm wiem, że mam jeszcze dużo czasu ale poradźcie mi. mam 154 waże 44kg mój narzeczony ma 182 i waży niestety ;) 88kg. ja chciałbym mieć dopasowaną i bardzo delikatną, błękiną suknię - jaki fason najlepiej by do mnie pasował?

pozdrawiam

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Września 2006, 11:50 »
little lady, zdjęcie swoje zamieść..będzie łatwiej..a mierzyłaś juz jakieś sukienki :?:

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Września 2006, 12:01 »
niee jeszcze nie mierzylam..a fotke wkleje wieczorem:)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Września 2006, 12:19 »
A ja chcialam sie zapytac a co z sukienkami ktore są przekładane przez szyje na jednym ramiączku --mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.Bo nie znalazlam takich modeli jak narazie. I jak sie je nosi?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Września 2006, 12:39 »
ewelinkaaa7, moja koleżanka taką miała..bardzo bardzo wygodna..

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Września 2006, 14:04 »
nie wiem czy to cos da ale moja fotka jest w moim albumie;)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Września 2006, 14:26 »
juz wiem skąd little :) drobinka jesteś :?:

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 30 Września 2006, 13:39 »
hmm wiec dlatego zastanawiam sie w jakim fasonie bede najlepiej bede wygladac - zeby nie wygladac jak beza

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Października 2006, 08:41 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
przez szyje na jednym ramiączku

znajoma mojej kolezanki miała taką i miała siniaki na szyji po całej nocy noszenia tej sukienki....

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #73 dnia: 23 Października 2006, 15:44 »
8) :id_juz:

cześć dziewczyny!czy mogłaby mi któraś podpowiedzieć gdzie przeniesiono salon lisy ferrery z ul.pocztowej???tam jest moja wymarzona suknia..dzięki z góry

i zapomniałam dodac że bardzo tu uwas miło!!!

i jeszcze jedno!!!NOTORYCZNIE CHCE ZMIENIĆ MÓJ PROFIL..mam urodziny 31.30 a nie 1.01  a to samo przeskakuje cały czas!ale cóż dopiero ucze się poruszać po waszym forum
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 5 Listopada 2006, 12:41 »
:shock:  :shock:  :shock:  :shock:
dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!!może któraś wie(lub ma namiar) gdzie przeniesiono Lise Fererre z ul.Pocztowej ?????niemam pojęcia gdzie szukać :roll:
a tam była"moja" kieca
dzięki z góry za każde info!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• Chuck Norris
mierzyłam ją!!
« Odpowiedź #75 dnia: 7 Listopada 2006, 09:55 »
cześć kobiety!!!!wczoraj byłam u naszego madziulka :wink:  aby zmierzyć suknie...zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia...jak to moja świadkowa określiła:tyłek biodra ramiona luxaklasa a obwód biustu porażka :waga:  :twisted:  myślałam że się popłacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1już miałąm nadzieje...więc od dziś dieta(specjalnie dlamnie opracowana) +zestaw ćwiczeń na siłce(świetny salon na pocztowej :wink:  polecam..nie jest najtaniej ale obsługa fenomenalna.więc jesli nikt mnie nie ubiegnie madziulkowa kieca będzie moja!a jesli tak cóż...już wiem jaki fason wybiore,a czego nie widze na sobie w tym dniu.
pozdrawiam Was

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 12 Listopada 2006, 00:10 »
Cytat: "monia"
ja miałąm suknię bez ramiączek (przynajmniej oryginalnie).. poprosiłąm o doszycie och..

na zdjęcia i do kościoła byłam bez zaś do tańców ubrałąm je żeby się suknia nie obsuwała...

a czy zdażyło się komuś by się obsunęła ? zawsze chcialam mieć sukienkę bez ramiączek, ale tez mnie to pytanie nieco gnębi.
Do wypozyczanych sukien mozna cos przyszywać?
a-nia

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 12 Listopada 2006, 10:03 »
No chyba można, przecież sobie to potem odprują...generalnie przecież dopasowują suknię...no ale nie wiem na 100%

I ja wolałabym miec ramiączka, tak dla pewnosci...

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #78 dnia: 12 Listopada 2006, 14:34 »
ja mam dość duże wcięcie w talii i dzięki dopasowaniu moja sukienka trzyma się na swoim miejscu, więc nie potrzebuję ramiączek...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Listopada 2006, 12:27 »
Ja miałam gorset bez ramiączej, był tak dopasowany, że nie musiałm go poprawiać ani martwić się, że coś się obsunie.  :wink:

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Odp: Wybór fasonu - parę rad ;-)
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Maja 2007, 00:04 »
najważniejsze jest, jak sie kobieta w danej sukni czuje i jak do niej to pasuje, wydaje mi sie, ze sama sylwetka to za malo, by sugerowac wyglad sukni, no , ale zawsze jakies rozeznanie jest.

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #81 dnia: 6 Czerwca 2007, 12:24 »
Dokładnie !

Zgadzam się z przedmówczynią.

Najważniejesze jak się czujemy w sukni ślubnej.

Na pewno są pewne zasady do których dobrze się jest stosować ale nie są one najważniejsze.

Dobrze mieć przyjażną osobę, która szczerze doradzi w wyborze.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #82 dnia: 7 Czerwca 2007, 08:13 »
Też się zgadzam, na manekinach to wszystkie pięknie wyglądają, a jak się przymierzy to efekt jest często zupełnie odwrotny.... Ja jeszcze nie miałam okazji żadnej mierzyć, bo mam jeszcze trochę czasu, ale już drżę na myśl, że jak się pojawi ta moja wymarzona, to będę się musiała zadowolić inną...

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #83 dnia: 5 Października 2007, 12:57 »
Potrzebuję pomocy- mierzenie sukni w salonach nie wchodzi w grę bo jestem filigranowa i nie ma na mnie rozmiarow ::)

wzrost- 150
biust - 80
pas- 60
biodra- 76

Mam ładny biust, ktory chcialabym podkreślić i ładną "góre" i plecy ale muszę powiekszyc biodra, bo sa węższe od ramion.

Myślałam o sukience bez ramiaczek albo takiej z odkrytymi plecami.
Princeska nie wchodzi w grę- nie podoba mi się
czy mogę miec dlugi welon i tren?czy to do siebie pasuje czy jak teren to krotki welon i czy  bedzie mi dobrze

Rozpoczynam poszukiwania suknie, wiec prosze o rade

podob mi sie taka suknia i taki welon, ale mysle ze moze to byc za duzo

co wy na to?

moze jakies zdjecia wkleicie

dziekuje

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Października 2007, 17:21 »
dziewczyny, sukienka MUSI być dobrze dopasowana! Nie ważne czy ma ramiączka czy nie. Gdy będziecie mierzyły suknie KONIECZNIE: trzeba podnieść ręce do góry, podskoczyć kilka razy,pokręcić sie w niej, schylić, kucnąć i wtedy zorientujecie się czy biust jest na swoim miejscu, czy coś nie odstaje i czy suknia cały czas pozostaje sztywna czy w pasie przekręca się .. Jak będzie dobrze skrojona i dopasowana do figury nic nie powinno się przemieszczać ani wystawać. A ramiączka to tylko kwestia gustu, jak suknia będzie za mała albo za głęboko wycięta w dekoldzie to piersi będą z niej i tak "wychodziły", a gdy będzie za duża to będzie odstawała, kręciła się wokół talii i ramiączka nie pomogą. Powodzenia w wyborze, moja jest bez ramiączek, ale myślę o takich dopinanych...

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #85 dnia: 20 Października 2007, 22:59 »
ja tez nie jestem wysoka,mam 164 cm i wiem ze tez suknie beda na mnie za dlugie pewnie ale przeciez po to sie idzie na przymiarke aby zobaczyc jak sie w jakiej sukni wyglada i potem cos wybrac z tego :)

Offline srebrny
  • bywalec
« Odpowiedź #86 dnia: 23 Października 2007, 08:57 »
a ja mam 163 cm wzrostu i jak ostatnio byłam w kilku salonach i mierzyłam w bucikach, to wcale nie były za dlugie te suknie na mnie. Ale i tak w salonie zawsze dopasują już dokładnie gdy się wybierze tą jedyną.

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #87 dnia: 23 Października 2007, 11:55 »
ja tez bede pewnie do mierzenia sukien z butami łazic juz  ;D bo inaczej bedzie trudniej

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Stycznia 2008, 19:13 »
Dziewczyny mam pytanie do specjalistek...
Suknia która mi się podoba, jest w dwóch wersjach: jako całość lub jako gorset "z dołem"...
Gorset jest na szerokich ramiączkach...cosik takiego...

Co lepsze tzn. który fason jest praktyczniejszy????

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Stycznia 2008, 19:38 »
Kora , kochana, piękna, ale zeby odpowiedziec na Twoje pytanie dobrzeby było by było zdjecie pokazujace ją cała..
Moze tu znajdziesz podpowiedź

suknia z gorsetem czy jednoczęściowa??

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1300

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1719