Autor Wątek: Wybór fasonu sukni ślubnej - parę rad ;-)  (Przeczytany 63097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: Wybór fasonu - parę rad ;-)
« Odpowiedź #150 dnia: 23 Lutego 2010, 14:29 »
Przepiękna suknia!!
Pozdrawiam :)

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #151 dnia: 24 Lutego 2010, 21:14 »
Kiecka sliczna i raczej z tych pasujacych kazdemu. Jesli nie masz super szerokich i pulchnych ramion to spokojnie szyj. Bedziesz wygladac swietnie. Jedyne co ustal to rodzaj koronki ktory zostanie uzyty. Koronki potrfia kosztowac 500 zl za m wiec niech ci najpierw przesla probki koronki i wtedy decyduj. Bo jak to bedzie jakas gipiura albo inna syntetyczna rozciagajaca sie produkcja to bedzie to wygladac na kiecce jak szmata i automatycznie cala sukienka straci styl i szyk. Aha a material to raczej tafta wiec nie szyj z satyny bo bedzie sie za bardzo lala.

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
  • Każdy dzień jest ten jedyny...
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #152 dnia: 25 Lutego 2010, 08:21 »
Ja bym dodała jeszcze,że oprócz pulchnych ramionek niewskazane są chyba szerokie biodra i duża pupa!
Wzrost nie ma juz takiego znaczenia!
PS.Ale suknia super!
PS2.Ja bym nie dodawała już welonu-a napewno nie długiego!Postawiłabym na kwiatka we włosach czy coś takiego!

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #153 dnia: 25 Lutego 2010, 08:57 »
Hej no super dzięki za rady! Widziałam suknię na zdjęciu "na żywo", czyli na jakiejś Pani i było zbliżenie na koronce, no i zaskoczyło mnie świetne wykonanie sukni, także, nie wiem jak wy, ale chyba zdecyduję się na szycie z allegro, no  będę miała co najmniej tysiaka w kieszeni :)

No ale chyba i tak pochodzę przynajmniej przymierzyć coś podobnego. Ramiona ma wąskie, a biodra wymiarowe, także zobaczymy :)

A co do welonu - myślałam o takim do połowy pleców maleńkim takim symbolicznym, bo będę się decydować na diadem. Dzięki za rady! :)

Offline ennnes
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #154 dnia: 12 Marca 2010, 20:16 »
suknia to maggie sottero beth, stąd to doskonałe wykonanie. radzę uważac z szyciem z allegro, w tym samym dziale jest temat i dziewczyny raczej nie polecają. a materiał to Milana Taffeta.
jwisniewska , sory, nie zauwazyłam, ze pisałas w tym podanym przezemnie temacie. mam nadzieje, ze dadzą rade uszyc by jakosc była podobna do maggie:)

Offline adela1520
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 13 Stycznia 2011, 22:01 »
Witam, to mój pierwszy post na forum  :)

Mam pytanie odnośnie fasony rybka - czy ktoraś z Was ma jakieś opinie na temat wygody tego modelu? Wybrałam taką właśnie sukienkę, niestety w salonie była w rozmiarze 38 a ja będę potrzebowała 32. . .  Ciężko ocenić jak dokładnie o tyle mniejsza sukienka będzie się "opinała" i czy tego materiału będzie dużo mnie, w przymierzanym rozmiarze była bardzo wygodna ;)

Offline Gabriela
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #156 dnia: 23 Lutego 2011, 11:09 »
Super są te rysunki z opisami, co dla jakiej sylwetki.  Dzieki!!!pozdrawiam

Offline czarna-dama02
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.02.2013
« Odpowiedź #157 dnia: 9 Marca 2011, 19:23 »
Ja szyję  swoją suknię w salonie który mi poleciła koleżanka, a ona z kolei trafiła tam bo jej siostra też tam szyła swoją suknię.  Nie miałam kompletnie czasu na chodzenie po salonach i wybrałam polecone miejsce.  Już na pierwszym spotkaniu zamówiłam swoją suknię.  Bardzo miłe Panie wybrały odpowiednią suknię do mojej figury, ja naniosłam tylko pewne modyfikacje do fasonu gdyż noszę rozmiar 44 i dla mnie najważniejsze jest to żebym, się czuła komfortowo.  Suknia jest szyta na miarę.  Mają tam też wiele innych pięknych sukien kilku marek, ale akurat ja zdecydowałam się na szycie indywidualne a to właśnie z uwagi na to że zależało mi na kilku elementach w sukni których żadna inna nie miała naraz.
Dlatego też, z uwagi na pozytywne opinie o tym salonie, bardzo miłą i fachową obsługę jak również dużo komfortu przy przymierzaniu sukien oraz spotkaniach z krawcową bardzo polecam - atelier Juliette, ul.  Mokotowska 7.

Offline andziek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #158 dnia: 16 Kwietnia 2011, 16:12 »
Cytat: czarna-dama02 link=topic=700. msg1482237#msg1482237 date=1299695035
atelier Juliette, ul.   Mokotowska 7. 

powiedz w jakim mieście znajduje się to atelier??

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #159 dnia: 12 Czerwca 2011, 23:05 »
Witajcie

Ja jestem wysoką dziewczyną bo mierzę, aż 184cm i jestem szczupłej budowy.  Szyć będę oczywiście na miarę suknię bo w salonach nie mają takich długich sukienek.  Sama sobie ją zaprojektowałam.  Przy okazji wrzucę ją na forum.  Ciekawe jak będę w niej wyglądała.  Mam nadzieje, że będzie mi pasowała.  Z opisu bardziej wygląda jak taka z bajki Barbie, na pewno wiecie o jaką mi chodzi na kole.  Ale tego się nie da opisać to trzeba zobaczyć. 

Offline mada89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 19 Lutego 2012, 18:57 »
Chciałabym mieć taką figurę , ja do slubu musze zrzucić jakieś 10 -12 kilo, bo moja wymarzona suknia jest dosyć obcisła

Offline laponka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: juz po:)
« Odpowiedź #161 dnia: 3 Kwietnia 2012, 21:13 »
pokażesz tą sukienkę?

Offline marcepalina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #162 dnia: 2 Maja 2012, 10:36 »
Ja proponuję artykuł na którym wyżej wymienione suknie ślubne są zobrazowane:) Myślę, że to też dość pomocne:)

proszę ponownie zapoznać się z Regulaminem
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2012, 14:25 wysłana przez Maja »

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #163 dnia: 11 Stycznia 2013, 21:12 »
Chciałabym mieć taką figurę , ja do slubu musze zrzucić jakieś 10 -12 kilo, bo moja wymarzona suknia jest dosyć obcisła

Witam w klubie :) Ja też muszę tyle zrzucić, bo jak patrzę na fotki, to większość sukien jest projektowana na super laski :) A mój luby tylko się ze mnie śmieje. Twierdzi, że jak dla niego, to we wszystkim dobrze wyglądam :)

Offline moniucha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 14 Stycznia 2013, 10:56 »
ponoć panna młoda zawsze chudnie parę kilo z przejęcia :)

Offline kamusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Stycznia 2013, 16:07 »
ale ładne te wszystkie sukienki :)
śliczne :)

-----------------------------------------
pranie tapicerki Poznań
pranie tapicerki Poznań

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #166 dnia: 16 Stycznia 2013, 14:13 »
Jasne, o ile z przejęcia nie sięga się po łakocie. Ja niestety z przejęcia wcinam czekoladę, dlatego sesja to zawsze był pod tym względem horror. Boję się, że tu też tak  będzie. Ciekawa jestem czy jest jakiś specjalny zestaw ćwiczeń odchudzających dla przyszłych panien młodych  ;)

Offline Wizawa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: BRAK
« Odpowiedź #167 dnia: 15 Lutego 2013, 15:42 »
Przy wyborze sukni ślubnej najważniejszy jest model sylwetki panny młodej i typ jej urody. Warto jednak dodatkowo zwrócić uwagę na inne czynniki, takie jak pora roku oraz rodzaj ślubu i wesela, a nawet pierwszego tańca. Duże znaczenie ma też kolor sukni.

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #168 dnia: 1 Marca 2013, 08:18 »
A jak jest najlepsza suknia dla kobiety rozmiar 38 Waszym zdaniem?

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #169 dnia: 1 Maja 2013, 12:44 »
ja przymierzałam kremową suknię ale mi było w niej nie łądnie za to w białej przepięknie no i wybrałam uknię typu do bider dopasowana od bioder puszczona telikanie w A

typu księżniczka mnie powiększały wydawałam sie wyszsza i nie łądnie mi było
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2015, 15:22 wysłana przez zibi »

Offline Rinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.06.2014
« Odpowiedź #170 dnia: 17 Października 2013, 12:40 »
Dobre rady.  W ilu sklepach nie byłam- wszędzie coś się spodоbało i to z różnych fasonów.  Ale mam dwie wizję sukni: jedna do kolan z tiulu, a druga długa, z opisanego modelu prostego, z jedwabiu i koronki.  Jak już zrobię konieczny wybór to wystawię zdjęcie i podzielę się wrażeniami  :)

Offline DianaSzulim
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2014
« Odpowiedź #171 dnia: 4 Marca 2014, 17:18 »
Mi się podoba fason tzw.  rybka.  Ale z tego co mi wiele dziewczyn mówiło , to te suknie są niewygodne do tańca. 
Przygotowania trwają … Zaproszenia ślubne wybrane:Takie :)
Kamerzysta zamówiony, Fotograf zamówiony
W końcu trochę spokoju :)

Offline elmiria
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.06.2016
« Odpowiedź #172 dnia: 10 Marca 2014, 10:22 »
Moja siostra nie należy do szczupłych kobiet, ale w salonie gloria w Białymstoku Panie tak dobrały jej suknię, że wyglądała jak gwiazda :)
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2014, 11:39 wysłana przez Maja »

Offline MarionRe
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2017
« Odpowiedź #173 dnia: 15 Lutego 2015, 21:43 »
Czy fason rybki jest wygodny? - Czy da sie w tym tańczyć, czy panna młoda ma w niej tylko siedzieć na weselu bo nie da rady podnieśc nogi? Właśnie tego się boje, niezwykle elegancka tzw.  rybka ogranicza ruchy.   Może warto wziąc suknie na zmiane? Lub w jakim fasonie wygodnie się tańczy? www. redro. pl/fototapety/35820871/400/bride-with-bouquet. jpg - może taka niewinna dziewczęca i jednocześnie nie krępujaca ruchów?
www.   redro.   pl

Offline Monikla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2017
« Odpowiedź #174 dnia: 15 Maja 2015, 09:44 »
apropo rybki, ja tylko jednego nie rozumiem...czemu ten fason często wybierają niskie dziewczyny? okej, w okolicy bioder jest smukly i obcisły, ale ten dzwon na dole przeciez optycznie odejmuje wzrostu i się wydają ostatecznie jeszcze nizsze niz w rzeczywistosci ;]

Offline brenda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.03.2013
« Odpowiedź #175 dnia: 1 Lipca 2015, 14:27 »
ponieważ nie każda pani marzy o tym, by wyglądać na wyższą  :) mój mąż ma 190cm wzrostu a ja jestem niska i nigdy żadne z nas nie chce żebym nosiła buty na obcasie- wolę czuć się przy nim malutka- ot całe wyjaśnienie twojego pytania  :)

Offline olakarola

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12/12/2015
« Odpowiedź #176 dnia: 6 Lipca 2015, 14:26 »
Swietna suknia! Przydatne rady, ja wybrałam w stylu princess, zawsze mi sie taka marzyła i jestem zadowolona :)

Offline Monikaas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2016
« Odpowiedź #177 dnia: 7 Lipca 2015, 11:52 »
Mnie także marzyła się zawsze priness, ale niestety nie pasuje do mojej figury  :'(

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #178 dnia: 21 Października 2015, 15:25 »
Zachęcam także do zapoznania się z artykułem:

jak dobrać fason sukni ślubnej

Offline duda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24-06-2017
  • Ślub w: Pęzino
Odp: Wybór fasonu sukni ślubnej - parę rad ;-)
« Odpowiedź #179 dnia: 17 Grudnia 2015, 22:03 »
Ja marzyłam o sukni typu priness, natomiast zawsze krytykowałam koronkę... Wydawała mi się taka staroświecka i brzydka, ale takie zdanie miałam do pewnego momentu... Dosłownie dwa tygodnie temu wybrałam się z koleżanką, aby ona mogła wybrać suknie idealną dla siebie i to właśnie wtedy ujrzałam swój ideał... Piękna, drobna koronka, z transparentnymi plecami o prostym wykończeniu :D doznałam szoku, byłam podekscytowana, jejcia, sama nie wiem jakie uczucie mi towarzyszyło, ale jednego jestem pewna... To będzie pierwsza suknia, jaką będę przymierzać :D chociaż będę wiedziała jak w takiej wyglądam  :D