Autor Wątek: Wybór fasonu sukni ślubnej - parę rad ;-)  (Przeczytany 63200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malgos34
  • nowicjusz
  • *
Wybór fasonu - parę rad ;-)
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Września 2005, 16:52 »
Dziewczyny, wybierajcie suknię według własnego upodobania. Ja mam tylko 161 cm wzrostu
i może powinnam wybrać prostą sukienkę, aby wydać się wyższą. Ale w sukienkach tego typu wyglądałam marnie i wtedy przymierzyłam taką "księżniczkową". Dziś właśnie odebrałam ją z salonu AGNES ze Świdwina i wierzcie mi trudno mi było po przymiarce już ją ściągać. Nie mogę doczekać się dnia ślubu, żeby ubrać ją ponownie. Tak przy okazji salon w Świdwinie jest dokładnie taki jak pisze się o nim na forum.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #31 dnia: 1 Września 2005, 16:59 »
Malgos34 masz rację: każdy powienien kierować sie własnym upodobaniem :D Chociaż wiem, że kilka dziewczyn mierząc suknię, która im się szalenie podobała stwierdziły, że nie wyglądają najlepiej...więc kupiły taką, w której wyglądały bajkowo :D a na którą początkowo nie zwracały uwagi...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Września 2005, 22:04 »
Cytat: "demka"
Chociaż wiem, że kilka dziewczyn mierząc suknię, która im się szalenie podobała stwierdziły, że nie wyglądają najlepiej...więc kupiły taką, w której wyglądały bajkowo  a na którą początkowo nie zwracały uwagi...

Całkowicie się z Tobą zgadzam! Moja kumpela zawsze chiała mieć sukienkę ecri, lecz po przymiarce tego koloru sukienek stwierdziła, że wygląda w nich jakoś staro i niezbyt ciekawie. Kupiła więc sukienkę białą. Choć wcześniej spierała się, ze nidgy do ślubu nie kupi białej sukni. Jedny słowem mówiąc nigdy nie mów nigdy. :)
A swoją drogą to jestem bardzo ciekawa jak ja będę wyglądać w sukience, którą sobie upatrzyłam?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Września 2005, 14:17 »
Co racja to racja.Zawsze warto najpierw przymierzyć a potem wybrać.Moja Mamcia uparła się żebym koniecznie szła do ślubu w bieli,ale zmieniła zdanie kiedy zobaczyła mnie w salonie.Powiedziała że wyglądałam jak śmierć.A ja od początku byłam za ecrue,i wyszło na moje.

Offline kamilkan

• bywalec
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Marca 2006, 15:47 »
wg tego opisu pasuje do mnie "łódka" i bardzo dobrze :D  bo właśnie suknia która na dzień dzisiejszy jest moja faworytką ma właśnie taki dekolt :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Marca 2006, 11:53 »
Czy któraś z Was miała na swoim ślubie suknię bez ramiączek :?:  Mam taką upatrzoną, ale zupełnie nie wiem, jakbym wytrzymała całą noc w takiej. Jak się w takim fasonie tańczy :?:  Czy jest to wygodne :?:  Czy suknia nie bedzie się podnosiła do góry podczas róznych zabaw :?:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Marca 2006, 15:16 »
Większość dziewczyn ma suknie gorsetowe bez ramiączek! Ja nie moge mieć takiej- za duży biust. Nie czułabym się pewnie.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Marca 2006, 15:23 »
Właśnie dlatego, że teraz większość dziewczyn ma takie suknie lepiej mieć inny dekolt, z jakimiś ramiączkami, albo rękawkami ;) Bo to już gwarantuje tym sukniom niepowtarzalność i wyjątkowość. Ale z tym jest problem, bo jednak 80% sukien ma prosty dekolt bez ramiączek, opcjonalnie z takimi cieniutkimi, co niby są, ale jakby ich nie było... I potem do tych dekoltów dochodzą koki i diademy i wszystkie panny młode wyglądają jak z jednej fabryki... A gdzie indywidualność?
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Marca 2006, 09:17 »
Masz racje z ta indywidualnością. Ale z drugiej strony przeciez nie ważne, co się nosi, tylko jak się nosi :) Cokolwiek nie ubierze panna młoda na siebie, jak ma osobowość to będzie pięknie wyglądać. Poza tym większość kobieta nabiera w ten wyjątkowy dzień jakiegoś szczególnego blasku. A to w połączeniu z dobrym smakiem wystarczy. Tak myślę.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Marca 2006, 09:50 »
ja miałąm suknię bez ramiączek (przynajmniej oryginalnie).. poprosiłąm o doszycie och..

na zdjęcia i do kościoła byłam bez zaś do tańców ubrałąm je żeby się suknia nie obsuwała...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Marca 2006, 10:20 »
monia, ten pomysł z doczepianymi ramiączkami bardzo mi się podoba, chociaż pewnie zależy od fasonu sukni, bo niektore suknie mają wycięcia po bokach i w takich modelach cieżko doszyć ramiączka. monia, a w jaki sposób doczepiłas te ramiączka? Przyszyłas przed sama impreza weselną?

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Marca 2006, 11:39 »
Sukienka w której ja będę ślubować też jest bez ramiączek bo to gorset ale w komplecie mam dopinane ramiączka więc podczas wesela można podpiąć i już można skakać  :skacza:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Marca 2006, 13:10 »
girlanda, do Twojej sukni ramiączka pasują. Ale chyba nie do każdej. Mnie podoba sie taka sukienka, ale ma wycięcia w gorsecie i ramiączka nie za dobrze wyglądałyby. Może się mylę, nie wiem. Tylko w którym miesjcu można je przyszyć?

Offline girlanda

• forumowicz
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Marca 2006, 13:18 »
śliczna sukienka  :!: nie dopinaj ramiączek bo straci szyk.
 Ja też nie wiem czy będę dopinać bo wszystko się tak mocno trzyma że chyba mi nic nie wyskoczy :mrgreen:
Moja sukienka wygląda na dwuczęściową ale tak naprawdę jest jednoczęściowa i myślę że nic się nie wydarzy i ramiączka nie będą potrzebne :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Marca 2006, 13:31 »
girlanda, tę Twoja sukienkę też już gdzieś widziałam i robi wrażenie. Jedna z niewielu, które mnie zachwyciły. Rzeczywiście wygląda na dwuczęściową. Bedziesz na pewno rewelacyjnie wyglądać, bo nie wyobrażam sobie, żeby w takiej sukni było inaczej.

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Kwietnia 2006, 11:31 »
Mam dla was "zagwozdke"  :twisted:  :twisted:  Nie wiem jaka suknie wybrac zupelnie. Chce teraz isc do krawcowej (CMŻ) i nie wiem co jej powiedziec/pokazac. Mam dosc spore wymiary bo mam rozmiar 42/44. Schudlam juz jakies 11kg i nie wiem czy dam rade wiecej przed sierpniem. Wymiary: biust 98, biodra 103, talia 78, pas 88.

Zdjatko z jesieni :

Najbardziej podobaja mi sie prost suknie rozszerzane (z trenem malym) do dolu. Wiem ze pewnie to nei dla mnie ale najprawdopodoniej skonczys ie na czyms tkaim. Nie lubie rozkloszowanych sukien.

Podoba mi sie cos tkaiego (chociaz nie wiem co z goora):

Co poradzicie ? :)
Agata

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Kwietnia 2006, 12:45 »
Do sukien "rybek" niestety wymagana jest nienaganna fogura (moim zdaniem). W innym przypadku kobieta będzie wyglądać, jak spętany baleronik... Wszystki faldki będą się odznaczać. Wystający brzuszek i tak dalej. I wieksze ryzyko, że pupa będzie wygladała na za dużą. MOże pozostań przy wąskiej sukni, jesli tak je kochasz, ale niekoniecznie takiej, która opina od kolan z zwyż.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Kwietnia 2006, 12:46 »
Ale przede wszystkim wybierz się do salonów i MIERZ. Twój rozmiar jest całkiem OK i spokojnie znajdziesz suknie do przymierzenia. Wielu dziewczynom- nie raz o tym pisały- całkowicie odmiania się zdanie przy tych próbach.
Wymarzona suknia idzie w kąt, a dostrzezona zostaje taka, na którą wcześniej się nie zwracało uwagi.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Kwietnia 2006, 16:43 »
Narwanko! A czy oprócz mierzenia gotowych, pomyślałaś o szyciu?Może nudna z tym jestem, ale ja mierzyłam wiele sukienek. We wszystkich wyglądałam dobrze, mimo to zdecydowałam sie na uszycie. :) Dlaczego? Bo w jednej podobał mi sie dół, w innej góra, mierzyłam wymarzoną w kremnie, a chciałam biel i tak dalej. A tak zmontowałam jedną suknię, z kilku mierzonych modeli, zlepiłam to w correlu i mam swoje wymarzone cudo (póki co na papierze :lol: )

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 9 Kwietnia 2006, 16:47 »
a dlaczego to piszę? Bo możesz na własny rozmiar uszyć upragnioną suknię, a krawcowa doradzi Ci co ewentualnie w niej zmienić, by było BOSSSKO   :cancan:    ja szyję w Justynie na długosza i powiem Tobie, że ta Pani wie co robi. Jest naprawdę profesjonalistką. Ty się maartwisz, co z górą bo masz duuuze piersi, a ja się martwię bo mam maleńkie (groszki :) ) a Pani powiedziała, że tak mi wyprofiluje gorsecik,że będę miała cycuszki jak ta lala, ba i to bez stanika, bo będę miała gołe plecki :)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #50 dnia: 9 Kwietnia 2006, 16:55 »
Narwanka, wejdź na pierwsza strone tego watku. Co powiesz  modelu A? Myslę, ze byłby dla ciebie najlepszy! A wklejona przez ciebie sukienka jest sliczna (rybki to moje faworytki)!
Tak jak powiedziała Groszek  taki krój sukienki niestety pokaze kazda fałdke  :?

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #51 dnia: 9 Kwietnia 2006, 19:01 »
Narwanko, Dziewczyny mają rację; rybka zdemaskuje każdy mankament figury- to model sukni dla nienagnnie "wymodelowanej" kobiety....ja bym się nie zdecydowała.

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #52 dnia: 9 Kwietnia 2006, 19:32 »
Widze ze opinie tradycionalistek jednak jest obecna wszedzie :( Wlasnie taki kroj mnie wyszczopla. A suknia o ktoorej mysle to nie typowa "rybka" z bardzo napietym stanem na brzuchu i biodrach tylko raczej luzniejsza w tych miejscach, a jedynie rozszerzana ku dołowi. Taki kroj wydłuża nogi. A niestety jestem niska. Zreszta jutro ide do CMŚ i zobacze co mi tam powiedza, pewnie ten sam sztampowy osąd :( Prawde mówiąc jestem przerażona i mam wszystkiego dość. Nie podobaja mi sie typowe sukienki w kształcie A i tu jest problem :(  :cry:  :cry:  :cry:
Agata

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Kwietnia 2006, 19:34 »
Narwanko!
Nie martw się - przecież dziewczyny nie chciały sprawić Tobie przykrości tylko jedynie pomóc. A tak naprawdę wybierasz TY i po przymiarkach różnych sukienek sama zobaczysz w jakiej jest Tobie najładniej i w jakiej najlepiej się czujesz!  :D
Uszy do góry i nie rycz nam tutaj  :wink:

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Kwietnia 2006, 19:48 »
Wiem ze chcecie pomoc :* Ja tylko jestem przerażona!  :shock:  :shock:  :shock:
Agata

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Kwietnia 2006, 19:52 »
Narwanko, jesli wiesz, ze coś w tym rodzaju Cie wyszczupla, to sie nie zastanawiaj....poza tym te babki w CMS z pewnościa beda sie staraly zrobić jak najlepiej, pomijajac to, ze są życzliwe, to jeszcze jest to  ich biznes, a jak wiadomo wszystko idzie w świat....spoko, głowa do góry, bedzie dobrze:)))))))))))

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Kwietnia 2006, 19:53 »
Cytat: "narwanka"
Wlasnie taki kroj mnie wyszczopla. A suknia o ktoorej mysle to nie typowa "rybka" z bardzo napietym stanem na brzuchu i biodrach tylko raczej luzniejsza w tych miejscach, a jedynie rozszerzana ku dołowi. Taki kroj wydłuża nogi. A niestety jestem niska

hm...z twojego opisu sukienki wynika, ze to nie jest jednak taka, jaka wkleiłaś... Wiesz, wydaje mi się, ze najlepiej właśnie bedzie, jak taką przymierzysz.Wtedy zobaczysz jak w niej się będziesz czuła. Daj znać o efektach!
Cytat: "narwanka"
Widze ze opinie tradycionalistek jednak jest obecna wszedzie

Nie wiem czy to wynika z tradycjonalizmu... Raczej z poczucia estetyki. Sama na pewno tez często czujesz się zniesmaczona, gdy ktos dobierze cos nieodpowiedniego do swojej figury (i tu tak samo ktos szczupły, jak i grubszy)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Kwietnia 2006, 23:54 »
Halo, Halo! A ja wcale nie mówiłam,że masz zrezygnować z rybki :!: Przeciwnie  :!: Polecam Tobie byś szła w zaparte jeśli dobrze sie czujesz w tym kroju. A o szyciu wspomniałam, ponieważ można wtedy pokombinować i ukryć, to co jest nie takie jakbyś chciała. Pozatym Dziewczyny, rybki naprawdę świetnie leżą. Na początku wogóle nie brałam pod uwagę takiego modelu, a tu proszę :). Jeśli czujesz się w niej dobrze, szczupło i sexi, to mówię Tobie nie zniechęcaj się. Od czego są fiszbiny i inne "rusztowania"  :lol:  :?:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #58 dnia: 10 Kwietnia 2006, 11:11 »
Ja nie zgadzam się z tym, że typowa rybka nie będzie Ci pasowała. Moja mama nosi 42/44 a ma ładną figurę (spory biust, nie za duże biodra) i na mój ślub miała kreację typu rybka, wyglądała uroczo, wydawała się szczuplejsza i wyższa. Widzę, że Ty masz proporcjonalną budowę i sądzę, że mogłabyś śmiało mierzyć rybki - kwestia dopasowania.
Rozumiem, że nie będzie to typowo, opięta w pasie i na biodrach a poza tym odcięta na linii kolan "osłonka do parówek" :mrgreen: .
Pewnie będzie uszyta na ten styl, sukienka z "fartuszkiem" zatuszuje brzuszek, wyeksponuje biust

a te są luźniejsze :jupi:

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Kwietnia 2006, 11:58 »
Maja  :serce:  :serce:  :serce:

Dokaldnie taka suknie jak pierwsza wybralam tylko z zakrytymi ramionkami :D
Bylam dzis juz w CMŚ i suknia zamowiona :)
Bedzie miala kopertowke na biuscie wykonczona koronka, koronkowe rekawki, taki fartuszek z koronki i prosty dol roszrzezany z trenem 0.5 m :D Bedzie w takim kolorze ciemniejszego ecry blyszczacy i do tego jasna ecry prawie baila koronka :D 14 czerwca pierwsza przymiarka :D
Ciesze sie ze udalo sie tak bezbolesnie to zalatwic :D

Duze buzi dziewczyny :)***** Za wszystko
Agata