Autor Wątek: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza  (Przeczytany 34006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Odp: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza
« Odpowiedź #120 dnia: 13 Czerwca 2007, 11:56 »
Już niedługo poczujesz swojego kropka :) a potem nie bedzie Ci dawał spać i bedzie kopał gdzie popadnie :D hihihi zobaczysz ajkie to fajne a czasem nawet bolesne :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #121 dnia: 13 Czerwca 2007, 12:19 »
Oj tak...da znać o sobie...Moja Kruszynka kopie albo z samego rana, albo po 21...i może nawet do 2 w nocy- i jak tu spać?? :hmmm: Teraz jak się budzę to ściskam brzusio na chwilkę by mała się obudziła, bo nie chciałabym by po urodzeniu nie spała w tych godzinach, w których teraz kopie...Więc do brzusia śpiewam...: ,,Już pora wstać, wyruszyć w drogę..." Hihihiii...może to będzie jej ulubiona piosenka??? :serce:

A motylki już czujesz w brzusiu????
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #122 dnia: 13 Czerwca 2007, 12:31 »
poczuc malego czlowieczka w brzusiu... to musi byc cudne uczucie............... :Wzruszony: pewnie jeszcze chwilka i juz bedziesz wiedziec jak to jest.........

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #123 dnia: 13 Czerwca 2007, 13:53 »
Ja też tak nasłuchiwałam, nawet pożyczyłam stetoskop od babci hehe i myślałam, że chociaż usłyszę jak nie czuję:)
Ale nic w końcu przyszedł taki moment niespodziewany, że aż się napatrzeć nie mogłam. Potem tak buszowała, że czasem mówiłam do niej żeby poszła już spać bo mamusia chce się wyspać, zwłaszcza pobudki nocne od 4 do 6 potrafiła mnie ładować. A teraz to już ma mało miejsca i tak nie kopie mocno ale się wypina i znowu ją muszę prosić ,żeby dała znać mamusi kopniakiem że wszystko w porządku u niej:)
Także do samego końca będziesz się już wsłuchiwać :) i sprawdzać czy jest wszystko dobrze.
Życzę ci żeby to już było niedługo i myślę ,że tak będzie bo u szczupłych osób można wcześniej wyczuć.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #124 dnia: 13 Czerwca 2007, 14:09 »
:Wzruszony: ech... tak na to czekam :)
Lea no właśnie na te motylki już czekam, bo wiem, że na kopniaczki, to jeszcze za wcześnie. Któraś z dziewczyn chyba gdzieś pisała, że jak dzidzia jest na przedniej ścianie macicy, to później ją czuć... Jeśli to prawda, to ja troszkę jeszcze poczekam. A może nie?... Zobaczymy... Na razie czekam z utęsknieniem :)
A piosenka z Kubusia Puchatka jest super :) chyba też zacznę ją podśpiewywać, bo na razie nie znalazłam dla Kropka repertuaru (śpiewam mu wszystko co popadnie, ale to raczej mamusiowa muzyka, nie dzieciowa ;) )
megi28 słyszałam, że dzieci najczęściej kopią w nocy, bo w dzień jak mama się rusza, to to bujanie podobno usypia dzidziusia. Ale to tylko zasłyszane, więc nie wiem, czy prawda :)
Hehehe, to musi być niesamowite wrażenie, jak czujesz takie ruchy we własnym brzuchu i wiesz, że to Twój dzidziuś  ;D
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwca 2007, 14:15 wysłana przez PumoRi »

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 13 Czerwca 2007, 14:12 »
a no niesamowite....jak Ci tak brzuszkiem szarpnie.... :P:P

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #126 dnia: 13 Czerwca 2007, 17:10 »
PumoRi to razem czekamy na znaki od naszych malenstw  ;D

Ciekawe ktorej dzidziusz pierwszy da znac o sobie  ??? ;D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #127 dnia: 13 Czerwca 2007, 21:34 »
A ja się wcale nie dziwię, ze się doczekać nie możesz:)
Ja mam tak samo:)
NO ciekawe kiedy maleństwa dadzą o sobie znać:)

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #128 dnia: 13 Czerwca 2007, 23:45 »
hej PumoRi :-)
Ależ ten czas szybko leci - wydawało mi się, że tak niedawno nas informowałaś o kropeczku, a tutaj proszę proszę już taki ładny brzuszek!
Ale takie oczekiwanie na pierwsze ruchy dzidzi musi być ekscytujące!
Trzymaj się cieplutko! Dużo zdrówka życzę!

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #129 dnia: 14 Czerwca 2007, 08:51 »
Pumori dobrze słyszałaś, dzidzia śpi jak ty się ruszasz a jak odpoczywasz to wtedy dopiero zaczyna szaleć. U mnie tak było, cały dzień w pracy i nic nie czułam, a wieczorem jak się kładłam to dopiero dawała czadu ale najczęściej koło 22.00 a potem 4 w nocy.
Także wsłuchuj się jak odpoczywasz i zobaczysz, że już w niedługo:)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #130 dnia: 14 Czerwca 2007, 08:54 »
no to teraz wypoczywaj sobie :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #131 dnia: 14 Czerwca 2007, 09:23 »
oj tak, obrileci ten czas jak szalony :) Sama pamiętam jak wczoraj, gdy zobaczyłam dwie kreski, a teraz już prawie półmetek...
każda z nas nie może się doczekać znaków od swojego maleństwa  ;D Jak już Kropka poczuję, chyba poryczę się z radości  ;D mam nadzieję, że mężuś wtedy przy mnie będzie, chociaż trochę mu przykro, że faceci muszą dłużej czekać na ruchy dziecka i nie mają na tym etapie takiej więzi z małym jak mama ;) Bardzo się stara i przejmuje i jestem pewna, że będzie cudownym tatusiem i rozbraja mnie jak na widok np. książki "Matka i dziecko" mówi z wyrzutem: "pewnie, a tatusiów to nie ma". Dlatego na Dzień Ojca Kropek (zaocznie ;), a mamusia udzieli swojej ręki ) napisze list do tatusia ;D Już widzę to wzruszenie  ;D
A dziś znowu upał, przynajmniej do 16 nie wychodzę z domu :( Jest też dobra wiadomość: przywiozą nam wreszcie pralkę :) Poprzednia nie żyje, a teraz kupiliśmy pralkę z systemem dla alergików. Ciekawe, czy tak skutecznym jak opisują...  ;)
Pozdrawiam i miłego dzionka życzę

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 15 Czerwca 2007, 09:17 »
PumoRi figury to tylko zazdroscić :) :) :)

a ruchy to faktycznie lada chwilka poczujesz.. nalepiej połuz sie na płasko wieczorkiem przed spaniem i trzymaj rączki na brzuskzu :)
czatuj na niego az przepłynie :)

a z alergią to Ci współczujje Kochana...
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #133 dnia: 15 Czerwca 2007, 11:45 »
PumoRi figury to tylko zazdroscić :) :) :)

hej, hej, jest parę uchybień  :P ale dziękuję za komplement  :oops:
wieczorami robię tak, jak mi radzisz, ale widać jeszcze Kropek nie chce się ujawnić :( Troochę mi smutno, bo tęsknię za nim okrutnie. Do najbliższego USG jeszcze miesiąc, więc chociaż na te ruchy liczę :)
Ostatnio źle sypiam, jest mi gorąco, choć już nie wiem co zdjąć, żeby było mi chłodniej ;) Jakoś niespokojnie sypiam, coś mnie trapi i nie wiem co to... A przecież żadnych realnych powodów do zmartwień nie mam...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 15 Czerwca 2007, 11:57 »
a może poprostu przez gorąco źle sypiasz...skoro nie znasz powodu do zmartwień, to pewnie nic nie ma!!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #135 dnia: 15 Czerwca 2007, 12:27 »
ech z tym złym spaniem to nie pocieszę Cię za bardzo bo im dalej tym gorzej...

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 15 Czerwca 2007, 13:05 »
Tia...mój R. się śmieje, że już mi nie wystarcza, bo mam poduszkę między nogami... :taktak: :taktak: :taktak:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #137 dnia: 15 Czerwca 2007, 13:20 »
Tia...mój R. się śmieje, że już mi nie wystarcza, bo mam poduszkę między nogami... :taktak: :taktak: :taktak:
:hahahaha: no niestety, jak zarzucę nogą na mężusia, to on też jęczy, że mu gorąco ;) jakoś trzeba sobie radzić ;)
fakt, to może być ten upał, bo strasznie źle je znoszę... ale już nie wiem jak sobie z tym radzić, śpię bez przykrycia przy otwartym oknie  :-\... może macie jakieś metody? Ech... jak rzeczywiście będzie tylko gorzej, to może się wytrenuję w niespaniu i jak dzidzia przyjdzie na świat, nocne wstawanie nie będzie dla mnie takie straszne  :P

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #138 dnia: 15 Czerwca 2007, 13:35 »
PumoRi - mój Mąż bardzo nie lubi gorąca i w nocy ciężko mu zasnąć mimo, że okno otwarte na ościez, a on śpi nago. Jeśli już całkowicie nie może wytrzymać to bierze niewielki ręcznik, moczy go w chłodnej (nie takiej mocno zimnej) wodzie, wyrzyma dość mocno i się tym nakrywa :) Ręcznik musi być takiej wielkości, żeby nie leżał na prześcieradle, bo pomoczy. Ja mu potem ten ręcznik ściagam jak zaśnie :) Powinno pomóc :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 15 Czerwca 2007, 13:55 »
Oj kochana, powiem Ci szczerze, ze w upały to ciężko chyba komukolwiek się porządnie wyspać. My mamy otwarte okno i drzwi balkonowe, leżymy praktycznie przy oknie a i tak duchota straszna. ja sie przykrywam w te dni tylko prześcieradłem albo niczym, noszę piżamkę jak najcieńszą i składającą sie z jak najmniejszej ilości materiału.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #140 dnia: 15 Czerwca 2007, 15:48 »
ach, te upały, jak jest zimno, źle, jak za ciepło, też źle ;)
Beth Twój mąż ma niezły patent  ;D Jak dzisiaj będzie tak źle jak ostatnio, to chyba go wykorzystam, dzięki :)

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #141 dnia: 15 Czerwca 2007, 16:57 »
Pumori wiem co to znaczą nieprzespane nocki, ja nie spię dziś od 3 w nocy ale innego powodu, poprostu tak mnie plecy bolą i żebra, że ciężko oko zmrużyć, zresztą zobaczysz sama jak to będzie potem masakra:)
A na upały to patent z ręcznikiem jest najlepszy wystarczy nawet, że na same nogi sobie położysz i już chłodzi całe ciało:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #142 dnia: 16 Czerwca 2007, 09:43 »
wczoraj wieczorem leżałam sobie na łóżeczku i starałam się wsłuchać tak porządnie w siebie, głaskałam brzucha i w pewnym momencie, ale tylko raz poczułam jakby cosik - ktosik obrócił się w środku. Bardzo to było delikatne, więc jeszcze nie świętuję pierwszych ruchów, może to tylko była moja autosugestia, ale mam nadzieję, że jak to był dzidziuś, to może dziś, albo jutro poczuję go na tyle wyraźnie, że będę pewna, że to On  ;D
Hihihi, jeśli to Kropek, to odpowiedział na moje głaskanie  ;D nasze ukochane dzieciątko   :Serduszka:

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #143 dnia: 16 Czerwca 2007, 10:47 »
Może maluszek w końcu się przedstawił:) Możesz głaskać i palcami go zaczepiać to napewno odpowie. Ja tak robiłam pukałam do brzuszka w róne miejsca i zawsze mi odpowiedziała.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #144 dnia: 18 Czerwca 2007, 14:22 »
Trzymam kciukaski żeby to jednak był Kropek (albo Kropka :D ) i żebyś zaczęła czuć swoje maleństwo bo widzę jak bardzo Ci zależy - ale nie martw sie ja na swojego leniuszka musiałam troszkę poczekać :D

A wyglądasz prześlicznie Ty chudzinko moja :skacza:

I właściwie to u mnie jest dokładnie tak jak piszesz - dzidziuś mocno mnie skopie zawsze wczesnym rankiem (jednak najczęściej wtedy śpię :D ) a potem zaczyna harce od 22.00 :D a w dzień przysypia bo go ziuziam w brzuszku jak chodzę :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 19 Czerwca 2007, 09:30 »
NA PEWNO TO MALENSTWO :)  :skacza:

a na ochłode to polecam moczenie stóp w zimnej wodzie... albo okłady z zimnego mokrego recznika jak lezysz na stópki...

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 19 Czerwca 2007, 10:03 »
I co? Były jeszcze jakieś znaki od kropka/i?????

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #147 dnia: 19 Czerwca 2007, 10:23 »
PumoRi i jak tam babelek juz daje znac o sobie  :drapanie:

Czekamy na wiesci  :tupot:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #148 dnia: 19 Czerwca 2007, 14:29 »
Witam Was gorąco!
Może to być Kropek :) bo w prawdzie bardzo sporadycznie i delikatnie, ale ten bąbelek pojawił się kilka razy :) Ciągle czekam na coś mocniejszego, ale wierzę, że to już Kropek :) Nasze małe Słoneczko  :Serduszka:
Ostatnio skarżyłam się mężulkowi, że jeszcze nic nie kupiliśmy Kropkowi, że nikt z rodzinki jeszcze nie dał mu żadnego prezenciku i tak mi się smutno troszkę zrobiło. Mężuś mnie pocieszył, że wszyscy, łącznie z nim tylko czekają na hasło "chłopak" albo "dziewczynka" i wtedy się zacznie  ;D Ale właśnie tego dnia Kropek dostał pierwszy ciuszek od babci (mojej mamy)... W prawdzie tak na pół roczku, ale babcia uległa napisowi na koszulce...  8)
Tak zawsze mówiłam, że jeszcze tyle czasu, a my już prawie jesteśmy na półmetku!!! Dziś zaczynamy 19 tydzień  :hahahaha:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #149 dnia: 20 Czerwca 2007, 09:26 »
to już nieedługo połowa
i z górki