Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3565621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #56100 dnia: 15 Października 2016, 15:01 »
U nas sprawa była podzialona - ja wybierałam dla córy, M dla syna.

Na początku uparł się na Franciszka, ale całe szczęście mu przeszło (z resztą na usg 3D synu nie wygląda na Franka  :P ). A potem wpadł na imię, które sie nam obojgu bardzo spodobało  ;D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #56101 dnia: 15 Października 2016, 15:17 »
Jak Wiktor sie urodził to jakoś tak wyszło, że mówiliśmy na niego Franiu ;) Zarejestrowany był Wiktor Jakub, ale po 4 miesiącach zmieniliśmy mu w urzędzie na Wiktor Franciszek ;)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #56102 dnia: 15 Października 2016, 18:16 »
Lara Croft i jakie to imię?  zdradzisz ?

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #56103 dnia: 15 Października 2016, 20:03 »
Marcel  ;D

drugie ja mam wybrać  i nie bardzo wiem jakie
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #56104 dnia: 15 Października 2016, 21:55 »
u nas tak się jakoś zrobiło, że na drugie imię wybieramy imiona które są dla nas bliskie.
tzn, u nas w rodzinie, zeby nie było ;)
i tak, ja mam na drugie Anna po mamie, moja siostra Barbara(bo tata jest górnikiem).
mój syn ma Adrian po tacie, gdybym miała córkę, to byłaby Magdalena ;)

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #56105 dnia: 15 Października 2016, 22:09 »
Mysikroliczek - Szwed i nazwisko bedzie szwedzkie, wiec niby Isabella pasuje, ale chcialabym, zeby chociaz imie bylo polskie. Niestety jemu polska wersja zle sie kojarzy :/ Chcial, zeby nazwisko mala miala po mnie, ale ja sobie tego nie wyobrazam. To by chyba byla najgorsza opcja.
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2016, 22:12 wysłana przez Radosna »

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #56106 dnia: 16 Października 2016, 07:29 »
Emma ogarniesz też moja wyprawkę? :P
Ja zacznę za dwa tygodnie i musi wystarczyć.

Dzisiaj w nocy miałam znowu kilka skurczy regularnie co 20 mim, brzuszek pracuje.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #56107 dnia: 16 Października 2016, 08:50 »
Gosiu uważaj na siebie tzn. Nie przemeczaj ;) coś mi się wydaje ze tym razem pójdzie Ci szybciej  :-*
Emma ja też jak Łucja miała ze 4 miesiAce to tez wymyśliłam imię dla 2 córki i tak zostało chociaż jeszcze szukaliśmy ale jakoś nic mi nie pasowalo :D u nas Zosia ma po naszych ukochanych babciach Zofia Anna :-p
Isabela ładnie  ;)
Marcel tez fajne, jak byliśmy z zoltaczka to mieliśmy Marcela na sali

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56108 dnia: 16 Października 2016, 13:33 »
Gosia chyba raczysz żartować z tą wyprawką.... Ja po prostu nie mogę mieć wyboru za duzego, tymczasem wpisuję w necie koszula do karmienia i milion propozycji wyskakuje...o nie :-/
z wyprawką Jagusi łatwiej, bo potrzebuję kilku pajacykow i śpioszkow, reszta po Klarce, a doświadczenie też mnie nauczylo że poza wlasnie pajacami czy śpioszkami nie ubieram takiemu maluszkowi niczego innego...jakieś spodenki to Klarka miala na sobie moze 2 razy jak byla noworodkiem, dopiero ok. 3-4 mies. coś tam więcej ubieralyśmy... Zatem inwestuję w pajacykowe cudeńka z next i od Zoi;
jeszcze ręczniczki, moze ze 2 pieluszki flanelowe nowe i rożek....po Klarce mam kilka nowych, zapakowanych tetrowych....No i chyba tyle, zobaczymy...
Wczoraj mialam dzień zachciewajek, wyslalam Starego po chińszczyznę - moj nr 1 to kurczak z makaronem sojowym i ananasem, a wieczorem upieklam murzynka z czekoladą...i przelewam te czekoladowa masę do formy do pieczenia, Lalka się temu przygląda i pokazując na masę woła: kupa! kupa! ;-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
« Odpowiedź #56109 dnia: 16 Października 2016, 13:39 »
Jupiiii nie mogę się doczekać :) Aniu jak samopoczucie?
Ja się zgadzam z Ilonka a oprócz usg brzuszka dolozylabym jeszcze obligatoryjnie echo serca :)

Jakos sie kulam ;) Cale szczescie ta ciaza jest w miare laskawa dla mnie nie mam co narzekac jak czytam czasem wpisy dziewczyn.
A Ty jak sie czujesz ? :-)
« Ostatnia zmiana: 16 Października 2016, 13:45 wysłana przez Ani@ »

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #56110 dnia: 16 Października 2016, 13:44 »
Jupiiii nie mogę się doczekać :) Aniu jak samopoczucie?
Ja się zgadzam z Ilonka a oprócz usg brzuszka dolozylabym jeszcze obligatoryjnie echo serca :)

My echo mamy w listopadzie, musze pomyslec nad tym USG jeszcze rzeczywiscie...

Z wyprawka tez jestem daleko w tyle, torba do szpitala i inne nic nie ogarnelam jeszcze  ::) No ale urzadzamy dla starszego pokoj, zeby go przeniesc juz "na swoje" przed narodzinamo dzidzi i jak skonczymy bede miala wolna glowe to sie ogarne chyba w koncu :P
Z imieniem tez nie ogarnelam pojade na porodowke i chyba dopiero wybiore  :D

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56111 dnia: 16 Października 2016, 14:20 »
Monia ja właśnie weny do wyprawki nie mam w ogóle...Żartuje sobie oczywiście ;) po cichu mam stresa że co będzie jak wcześniej urodze ale tak naprawdę wiem że mam twardy organizm.A jak pomyślę o koszuli które trzeba nosić w szpitalu to brrr. Kupiłam parę nowych pajacy, polspiochow i body kopertowych - masz rację teraz już wiadomo co najlepiej się sprawdza u naszych maluchów. No i płeć ta sama więc dużo odpada. Ale jeszcze chciałam kupić nową pościel, wyprać trzeba nosidełko i te wszystkie pampersy i inne dziwa. Na szczęście od 2 miesięcy stoi pudełko do komórek, chociaż tyle.

Aniu mnie też ta ciąża o wiele lepiej leci. Może faktycznie przez to że przy drugim maluchu czas inaczej płynie ale nie mogę i nie chce narzekać. Czuć że jednak organizm słabszy,cięższy ale i tak myślę że spoko. Ciekawa jestem tych świat z takim maluchem :) aaa chociaż pokoik dla chłopców skończyliśmy :) pocieszasz mnie z tą wyprawka :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56112 dnia: 16 Października 2016, 14:25 »
A mieliście jakieś rabaty na rodzeństwo przy komórkach? Jeszcze ten temat do ogarnięcia. ..... U nas pościel dla malucha praktycznie nieuzywana a Klarka,mimo że ma swój pokój ciągle śpi z nami w wyrze... Ale mam plan odzwyczaic ja od tego przed narodzeniem siostry....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56113 dnia: 16 Października 2016, 14:26 »
U nas pierwsze Święta z trzytygodniowa Klarką całkiem spoko:-) 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56114 dnia: 16 Października 2016, 14:34 »
Tak był jakiś rabat i zalapalismy się na jakąś fajną promocje wakacyjna. Całkiem korzystnie wyszło.

No to lepiej ja odzwyczajcie przed niż po żeby nie odczula jakoś mocniej pojawienia się malutkiej. U nas Kuba już oddał swoje łóżeczko dla Filipa i niby rozumie.ze będzie mały brat,zobaczymy. Pytam się go ostatnio czy Kubuś też siedział w brzuchu mamy to mówi " nieee tylko Filip " :D

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #56115 dnia: 16 Października 2016, 15:00 »
Gosia ciesze sie, ze Cie pocieszylam, ale mi ciazy to jak kula u nogi :P Tez bedziemy przenosic starszego jeszcze przed narodzinami i maz przejmie kapiel i usypianie zeby sie przyzwyczaili obaj ;) Bo jak sie maluch urodzi to nie ogarne dwoch, a po porodzie to juz za pozno bedzie wiec ciesze sie, ze juz konczymy urzadzanir i chociaz to z glowy bedzie, a dzidziol bedzie z nami w pokoju poki co bo do karmienia to latwiej jak ma sie lozeczko obok :)

Szybko leci mi ta ciaza, masz racje Gosia nie ma czasu sie nad soba rozczulac ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #56116 dnia: 16 Października 2016, 16:08 »
A mnie dzis maz pogonil bo 5 toreb stało w sypialni takich wieeelkich toreb..
Powyjmowalam wszystko i .... masakra....
Dziewczyny mam.ubrane dziecko do rozm 80...
Po 80 bede musiala dokupic kilka bodziakow  ::)
Zostalo mi tylko dokupuc reczniki, materac do lozeczka, przewijak, kosmetyki dla nas, butelke.
Wozek i fotelik juz jest.
Pieluchy mi wiezie kuzynka z norwegii  ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #56117 dnia: 16 Października 2016, 19:19 »
Nam też szwagier kartonami pampersy z Nirwegii woził :) Jeszcze długo przed porodem mieliśmy cały arsenał bo kiedy tylko jechał do PL to karton pampkow wiózł :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56118 dnia: 16 Października 2016, 19:27 »
kurczę, aj po Klarce jednak sporo sprzedalam, bo nie bylam pewna czy uda nam sie zrobic drugie...:-/ no ale mimo wszystko chcę żeby Jagusia jednak miala coś nowego, nie wszysko po siostrze ;-)
no i wozek trzeba sprawdzic, bo coś się chyba z hamulcem dzialo.... ale to już na spokojnie;
mi też ciąża mija mega szybko, nawet nie ma porownania do pierwszej, ktorą się wręcz delektowalam i tak przeżywalam....teraz po prostu dużo gorzej ją znoszę, nie wiem czy to kwestia wieku czy po prostu każda ciąża inna, bo wiekowo to w sumei tylko 2 lata roznicy...
Gosia Kubuś rok starzy od Klarki to też więcej rozumie, Lalka wie że u mnie w brzuchu dzidzia, ale ogolnie myślę że jest nieświadoma co ją czeka ;-) trochę mnie to przeraża ;-)
podoba mi sie pomysl z wyprawą z dzieckiem do sklepu z łózkami dla dzieci - dziecko wybiera sobie lożko i może wtedy chętniej na nim śpi, no ale Klara jeszcze na to za mala....Zaproponowalam dziś żebyśmy w cigu dnia polożyly sie u niej w pokoju - zdecydowane NIE i wędrowka do sypialni ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #56119 dnia: 16 Października 2016, 19:50 »
Emma u mnie tez druga ciąża zdecydowanie gorsza od pierwszej... :-\ a co to przy trzeciej bedzie  ??? ;D ;D ;D

U nas ciezkie były pierwsze 2 tygodnie. Krzywdy siostrze nie robiła ale wrzasków, wymuszania i innych cyrków było coniemiara... Teraz powoli wraca moja dawna grzeczna Gabi   ;D
Gabriela
Zofia

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56120 dnia: 16 Października 2016, 19:58 »
Monia a może jak wy lubicie spać z Klarką to Jagusie do łóżeczka albo jakiejś kołyski/dostawki połóż dopóki nie będzie w miarę bezpieczna, żebyście spali w czwórkę ;)? Albo jak nie przewidujecie dalszego spania z dziećmi to od razu Jagusie nauczcie.

My chyba najbardziej hardcorowo na forum chłopców od pierwszego dnia kładziemy razem w jednym pokoju. Kompletnie nie mam jeszcze pomysłu jak to ogarniemy, ale wyjdzie w praniu. Natomiast ja nie mam gdzie karmić młodego bo się fotel do pokoju nie zmieścił i też myślę jak to rozwiązać, zwłaszcza nocą.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #56121 dnia: 16 Października 2016, 20:24 »
Ciriness, naprawdę? Na Bezpiecznym maluchu pan ratownik mowil, ze dla bezpieczenstwa dziecko do pol roku powinno spac w tym samym pomieszczeniu, co rodzice.

Ja za to z Adim nie spalam, a z Maksem spie, bo ulewa jak szalony  ::)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #56122 dnia: 16 Października 2016, 21:00 »
Selena niby czemu? Większej bzdury nie słyszałam. Moja córka też od początku spała w swoim pokoju, mamy monitor oddechu i córka ma się świetnie.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56123 dnia: 16 Października 2016, 21:14 »
Gosia, widzę że poczucie humoru Ci dopisuje :-) hhmmm...weźmy jeszcze do łóżka naszego kota Fiodora :-)

my wcale nie chcieliśmy spać z Klarką, ona dość dlugo spala sama, w swoim lożeczku obok naszego lożka; po prostu w grudniu w zeszlym roku byl czas chorobowy - w sumie chyba 2 tyg. antybiotykow, gorączki i ciagle plakala, budzila się i wzięliśmy ja do siebie, no i tak z miesiąc z nami pospala...wracać do siebie juz nie chciala....a my odpuściliśmy;
ogolnie fajnie z nią spać, choć teraz, jak przytaszczylam do wyrka tę dużą poduchę ciążową, zczyna sie robić nieco cosanawo, na dodatek ona się rozwala i nas na boki spycha - jak na takich śmiesznych obrazkach - my po bokach, ona na srodku....
łóżeczko Jagusi będzie stalo obok naszego, ale Klarka juz by mogla spać u siebie... fuck...juz widze, jak Stary stwierdza,że on się musi wyspać żeby rano wstać do pracy i idzie sobie do drugiego pokoju spać, a ja zostaję z nimi dwiema....aaaaaa....no way!!!!!!

Natysa mam nadzieję, że Lalka grzecznie i przyjaźnie przyjmie siostrunię ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56124 dnia: 16 Października 2016, 21:32 »
Moj dzis biegal z tymi ciuchami malenkimi i tak bardzo sie cieszyl.
I ciagle powtarzal mi ze to dzidziulka. Ze on bedzie mi  przy nim pomagal bo jest starszym bratem.
Powiem wam ze dzis do mnie zaczelo docierax ze jeszcze z 10 tygodni i bedzie nas czworka..
Bede pewnie zmeczona jak jasna cholera ale... szczesliwa jestem juz.
Byle porod przebiegl sprawnie i bez komplikacji i bedzie pieknie.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56125 dnia: 16 Października 2016, 22:01 »
Sylwia dlaczego tylko 10 tyg.?przed terminem będziesz rodziła czy miała cc czy jak?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56126 dnia: 16 Października 2016, 22:07 »
Obstawiam że w 37tc to ja już urodze  ;D
Ja się wcale nie zdziwienie jak urodze jeszcze w grudniu   ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56127 dnia: 16 Października 2016, 22:12 »
;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #56128 dnia: 16 Października 2016, 22:49 »
Vivka, z monitorem oddechu to ok, ale nie każdy kupuje. Zazwyczaj zastępują go właśnie rodzice, w przypadku ulania, zakrztuszenia itp.

Dziewczyny, zaczynam wyprzedaż ciuszkową po moim młodszym, zapraszam: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55461.0

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #56129 dnia: 17 Października 2016, 07:41 »
E tam Sylwia :) Ja Olke urodziłam w 34tc a Iga 5 dni przed terminem takze nie nastawiaj sie aż tak :p