Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3567548 razy)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #50190 dnia: 3 Lipca 2015, 10:47 »
mgiełka, gratulacje!  :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50191 dnia: 3 Lipca 2015, 11:21 »
Mi w szpitalu kazali pod prysznicem rozmasowac piersi lejac cieply strumien i upuscic troche tego mleka, bo takie mi sie kamienie zrobily, ze Mlody nie byl w stanie nic pociagnac...po tym prysznicu jeszcze odciagalalam i dopiero przystawialam...babeczka od laktacji kazala mi 2-3 dziennie sciagac w takim wypadku...schematem 5min-3min-2min na zmiane kazda piers...do uczucia ulgi nie do pustych piersi...no i oczywiscie ciagle przystawiac...od jakis 5dni dopiero nie odciagam...laktator to moj najlepszy wyprawkowy zakup :P

Mgielka gratulacje!

My dzisiaj u lekarza bylismy...robimy mase ;D 3145g...rosnie mi Mlody jak na drozdzach :) Ogolnie wszystko gra , korzystamy z pogody i nie nosimy czapy  :P

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #50192 dnia: 3 Lipca 2015, 13:39 »
mgiełka gratuluje :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #50193 dnia: 3 Lipca 2015, 15:33 »
no wlasnie, jak sie nie chce rozkrecic laktacji to sie nie sciaga calego mleka a tylko troszke.. ja chyba za pierwszym razem sobie sama problemow narobilam bo co godz mialam pelno mleka i poczatek to byl koszmar zeby sie tego pozbyc :P za to zapasow narobilam ze ho ho ;)
teraz tylko dwa razy uzylam laktatora i sciagalam tylko odrobinke do uczucia ulgi

nie znalam systemu 5-3-2min ..ale od razu widac ze jest na zmniejszenie produkcji ;) bo na rozkrecenie sie poleca 3-5-7min

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #50194 dnia: 3 Lipca 2015, 15:34 »
Hanie to fajne dziewczyny :D ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #50195 dnia: 3 Lipca 2015, 15:37 »

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #50196 dnia: 3 Lipca 2015, 15:46 »
o, a bylam pewna ze 3-5-7 .. :D no to namieszalam :P

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #50197 dnia: 3 Lipca 2015, 16:37 »
Dziewczyny a po czym poznajecie, że trzeba dokarmić butelką? Bo zawsze mnie to zastanawia i nie pisze tego złośliwe, żeby nie było
KP niby takie naturalne ale wbrew pozorom początki są bardzo trudne.Jeśli jesteście zdeterminowane to polecam stronę hafija.pl to nr 1 jeśli chodzi o laktacje
W kulinariach chyba jest vfajny watek o karmieniu piersią, szkoda że umarł bo wsparcie psychiczne w KP to połowa sukcesu

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
« Odpowiedź #50198 dnia: 3 Lipca 2015, 16:51 »
Tez polecam blog hafiji :) Zgadzam sie, ze karmienie piersia pomimo ze naturalne jest trudne i czasem dosc bolesne :P
I jedne kobiety potrzebuja wiecej czasu inne mniej zeby zalapac o co w tym chodzi, a jeszcze inne tego nie czuja i rezygnuja z karmienia. Mi nauczenie sie karmienia I pozbycia sie poranionych brodawek zajelo 2 miesiace ale bylo war to ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50199 dnia: 3 Lipca 2015, 20:08 »
A mnie irytuje ten blog......takie ciśnienie na KP że szok....
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #50200 dnia: 3 Lipca 2015, 20:52 »
To ja tam lepiej nie wchodze 8)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #50201 dnia: 3 Lipca 2015, 20:58 »
Mgiełka wielkie gratulacje :skacza:

Co do karmienia ja karmie dalej ale w nocy a @ brak mimo że biorę tabsy to może się normalnie pojawić @ i juz miałam kilka razy ze bolał mnie brzuch jak na @ ale nie zdecydowała się przyjść.

Najlepszym laktatorem jest jakby nie patrzeć dziecko. No ale każdy radzi sobie jak może, ja laktatora użyłam parę razy jak miałam zastój kiedy Igor miał prawie 6 miesięcy ale on tez ładnie wyjadal

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50202 dnia: 3 Lipca 2015, 21:43 »
A mnie irytuje ten blog......takie ciśnienie na KP że szok....
To ja tam lepiej nie wchodze 8)

A ja się trochę dziwię, Waszemu podejściu mając na uwadze to jak zdrowo odżywiacie siebie ;-) wydawałoby się, że będziecie pierwsze do KP skoro mm to sama chemia  ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #50203 dnia: 3 Lipca 2015, 21:55 »
Ja zaczęłam ściąganie w 2 dobie z zapaleniem od 15 ml i każdego dnia sukcesywnie zmniejszalam czas ściągania. Zaczęłam od 100ml  a po miesiącu było kolo 20ml. Także czas skrócony działa na zmniejszanie il mleka.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #50204 dnia: 3 Lipca 2015, 21:55 »
Elemelka, uprzedziłaś mnie, to samo miałam napisać  ;)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #50205 dnia: 3 Lipca 2015, 22:00 »
A czy napisalysmy, ze nie mamy zamiaru KP :P
Mozna to robic wiedzac o plusach, ale nie trzeba zaraz zwariowac na tym pkt ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #50206 dnia: 3 Lipca 2015, 22:16 »
ale nie trzeba zaraz zwariowac na tym pkt ;)

Ja nie czytałam zadnych blogów o karmieniu piersią itp.,  ale wpienia mnie ta nagonka na kp bo mam wrazenie, ze traktuje się tam matki karmiące dziecko mm jak wyrodne ... Jestem matką, która nie rodziła sn i prawie nie karmiła piersią i nie czuję aby moje dziecko było przez to w jakis sposób pokrzywdzone  ::) kocham córkę najmocniej jak umiem i nic tego nie zmieni a w/w wybory były świadomymi i nie czuje się przez to gorsza. Każdy robi jak uważa.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50207 dnia: 3 Lipca 2015, 22:31 »
Znowu temat bumerang ::) jeszcze tylko dwa slowa o szczepieniach i cos o rybach z lidla... :P

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #50208 dnia: 3 Lipca 2015, 22:40 »
Ponad normę szczepimy tylko na pneumokoki, a ryb nie jadam  :P

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #50209 dnia: 3 Lipca 2015, 22:41 »
Loona zgadzam się z każdym słowem które napisałaś.  Mam dokładnie takie samo zdanie..

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50210 dnia: 3 Lipca 2015, 22:56 »

Ja nie czytałam zadnych blogów o karmieniu piersią itp.,  ale wpienia mnie ta nagonka na kp bo mam wrazenie, ze traktuje się tam matki karmiące dziecko mm jak wyrodne ...
To jak nie czytałaś to skąd możesz wiedzieć o czym piszą a.wrażenia często bywają mylne ;-)
 Tu nie chodzi o to czy ktoś jest lepszą czy gorszą mamą bo karmi KP albo mm.Chodzi o świadomość że KP jest zdrowsze i bardziej odpowiednie dla dziecka niż mm, które nigdy nie będzie zawierało tyle dobroczynnych składników co mleko mamy. I o wsparcie dla tych kobiet, które chcą karmić ale napotykają przeszkody w postaci komentarzy teściowej, życzliwych przyjaciółek i lekarzy i położnych których wiedzą  na ten temat utknęła w 20 wieku . I tyle. Nie doszukujcie Cię drugiego dna ;-)

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #50211 dnia: 3 Lipca 2015, 23:13 »
Elemelka to ja właśnie miałam odwrotna sytuacje...teściowa i życzliwe koleżanki uświadamialy mnie o tym jak bardzo jestem wygodna karmiac mm. Nikomu nie tłumaczyłam i nie zamierzałam tłumaczyć powodów dla których dziecko jest karmione mm. Ale sama na sobie doświadczyłam nagonki za to ze nie karmie piersią.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #50212 dnia: 3 Lipca 2015, 23:22 »
Ja jestem na jednym z forum kp na fb i powiem Wam ze owszem dostaje się wsparcie ale też po tyłku. Miałam kryzys laktacujny i głośno zapytałam czy nie przejść na mm to od razu oburzone bo jak chce karmić to mam przestawiać bo inaczej zaniknie (wiadomo tylko jie zawsze człowiek ma siłę i ochotę)  i któraś zapytała kiedy wprowadzilam jedzenie stałe jak napisałam ze w 4 miesiącu to już była diagnoza ze to przez to.
Fakt kp nas uratowało przy adenowirusie ale też dlatego ze ja go miałam i od razu przeciwciała były a tak związku nie widzę bo dzieci na mm czasami nie chorują a na kp chorują. Nie powiem kp było dla mnie wygoda. Ale szczerze juz gdyby Igor nie wolał w nocy przez sen to z chęcią bym skończyła. Przecież to duży chłop juz jest a za cycami się ogląda.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #50213 dnia: 4 Lipca 2015, 07:32 »
Kurczaczku, teraz już budzi się z przyzwyczajenia, nie z głodu  ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #50214 dnia: 4 Lipca 2015, 08:09 »
Selena może i tak ale on jeszcze je cycusia i słychać a jak chce mu się pić to woła wodę i nie chce cycusia.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50215 dnia: 4 Lipca 2015, 11:48 »
A czy napisalysmy, ze nie mamy zamiaru KP :P
Mozna to robic wiedzac o plusach, ale nie trzeba zaraz zwariowac na tym pkt ;)

Dokładnie jak pisze Edzia.
Ją chce karmić piersią, ale nie znaczy to że potepiam matki karmiące mm i wkurzaja mnie akcje typu "cyce na ulice".
Nie chce być swirem cycowym bo już raz spędziło mnie to do depresji. Tym razem podziekuje.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #50216 dnia: 4 Lipca 2015, 12:31 »
Dziewczyny karmiące piersią- fajnie, że to robicie ale zastanówcie się dwa razy zanim z pogardą spojrzycie na mamy karmiące mm ;) Bo mnie nie raz i nie dwa takie spojrzenia spotkały.

Wsparcie w KP jest ważne, ale WSPARCIE! a nie PRESJA!

MM to nie jest sama chemia w złym tego słowa znaczeniu. W mm nie ma substancji szkodliwych, są same dobre. Niestety nie tak dobre jak mleko matki - to jest oczywiste.
Mleko modyfikowane sprzed 30 lat to nie jest to samo mleko które produkuje się teraz.
A moja mama karmiła mnie mm sprzed 30 lat i nie kocham jej mniej niż by karmiła mnie piersią. Jestem zdrowa i nigdy nie byłam specjalnie chorowitym dzieckiem ;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50217 dnia: 4 Lipca 2015, 13:00 »

Nie chce być swirem cycowym bo już raz spędziło mnie to do depresji. Tym razem podziekuje.
myślałam że tylko ja tak miałam  :-\ z perspektywy czasu stwierdzam że macierzyństwo byłoby znacznie fajniejsze gdyby nie presja na karmienie piersią...

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
« Odpowiedź #50218 dnia: 4 Lipca 2015, 13:33 »
Z karmienia dzieci zrobila się obecnie istna szopka, przepychanki między matkami które karmią piersią a mm bez sensu. Nidgy nie spojrzałam krzywo na kobietę która karmi mm, ale na forum już nawet nie można powiedzieć, że karmi się piersią i że kogos to cieszy bo zaraz jest odzew, że matki karmiące mm są szykanowane. Właściwie to karmisz piersią to siedź w domu, a już o zgrozo karmisz i idziesz z dzieckiem do kawiarni, restauracji i chcesz nakarmić nie mówię, że na widoku i tak bezczelnie, ale można to zrobić dyskretnie to źle ludzie patrzą krzywo, wychodzisz gdzieś z dzieckiem przygotowujesz butelkę czy to z własnego ściągniętego mleka żeby już nie wyciągać piersi albo szykujesz mm to też krzywe spojrzenia bo butelka. Niech każda robi tak jak jest najlepiej dla jej dziecka, dziecko ma być kochane i szczęśliwe i chyba to jest najważniejsze, a mm to przecież nie trucizna ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #50219 dnia: 4 Lipca 2015, 14:25 »
Ania i najedzone bo to chyba najważniejsze.