Kochane, w ogóle nei rozumiem, po co wy na mnei naskakujecie z tym USG??? Pytam nie dla siebie ,a dla znajomej, bo mnie o to poprosiła. To jej wybór nie mój. Ja mam swojego synka i w ciąży 5 razy usg, ale to ze wskazań lekarskich (skracająca się szyjka). Więc w ogóle nie rozumiem dlaczego taka w Was od razu agresja... Jak ktoś chce inaczej, bo nawet "chce popatrzeć na swoje dziecko" to chyba jego wybór, prawda?? Podejmuje taka kobieta świadomą decyzję wybierając lekarza, który co 4 tygodnie sprawdza jak się dzidzia miewa przez usg. A taka dygresja mała- i tak tak naprawdę ani lekarze ani my nie wiemy, co czuje dziecko w łonie, ani jak reaguje na "świat", nawet lekarze tego nie wiedzą i tylko snują domysły, a my się potem przejmujemy czymś, co może nie być prawdą

ada1988- pamiętaj, że usg może przekłąmywać wagę o nawet 500 gram! Może się okazać, że twój szkrab waży blisko 3 kg. A co do wieku ciąży to zawsze trzyma się pierwszych ustaleń, bo wtedy, gdy dziecko się nie rusza tak żwawo pomiary są najdokładniejsze i tego się zawsze wszyscy trzymają (słowa mojej lekarki). Ja tam wierzę, że będzie dobrze, 3maj się dzielnie i nie stresuj! Bo co jak co, ale stres na pewno nie pomaga w przybieraniu na wadze