Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3528540 razy)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #5820 dnia: 5 Stycznia 2009, 22:55 »
Witaj soneczko :)
Wracaj , wracaj i chwal sie córcią :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #5821 dnia: 5 Stycznia 2009, 23:01 »
jako mamusia czuję się super :) w końcu bo dwa tygodnie po porodzie przeryczałam - straszne to były czasy pod względem psychicznym i fizycznym. Z porodu najgorzej wspominam bóle krzyżowe i szycie. Same skurcze nie były złe. A no i poród w kuckach przy tak opuchniętych nogach jak moje to był koszmar ale o porodzie będzie gdzie indziej.

Teraz jest w miarę ok. W miarę, bo Majeczka mało nam zjada, niezbyt dużo przybiera na wadze i zdarzają się takie dni jak dziś, że nam zjadła jakieś 250 ml ( a z tego część zwróciła)  :'( Może jakaś doświadczona mamusia podpowie co może być nie tak, jak mała szuka, szuka, chwyta smoka, zrobi 2-3 łyki zaczyna płakać, krztusi się, ja wyciągam butle i wszystko zaczyna się od nowa  :-[

Poza tym rośnie i co chwile odkładam jakieś ciuszki do siateczki dla następnego dziecia  ::) a! no i jakieś stópki ma chyba niewymiarowe, bo skarpeteczki w najmniejszym rozmiarze były dla niej za małe, kilka pajacyków poszło w odstawkę, bo się jej stópka nie mieściła  ::) no i chichra się już i uśmiecha i jak to każdy bobasek jest tak słodka, że czasem mam ochotę ją normalnie ugryźć  :bredzisz:

Ja nosiłam pas od Pani Teresy jakieś 4 dni, ale zaczęłam mocniej krwawić i pas poszedł w odstawkę. Nie przeszkadzał mi w ogóle, ale przyznam, że jak go ściągałam wieczorem do kąpieli to bolał mnie brzuch. Po prostu czułam jakby mi nagle żołądek na kolana spadł. No i bebeolek jest nadal, podobnie jak osiem nadprogramowych kilogramów  :(

Offline peacelove
  • bywalec
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #5822 dnia: 5 Stycznia 2009, 23:29 »
Siva - koniecznie skontaktuj się ze swoim lekarzem, taki ból może być najzupełniej fizjologiczny (rozciąga się macica i otaczające ją tkanki, tzw. przymacicze), ale najlepiej, jak zbada Cię ginekolog i potwierdzi, że nic się nie dzieje.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5823 dnia: 5 Stycznia 2009, 23:44 »
Siva Moze łykaj sobie z 2 razy dziennie no-spe , działa ona rozkurczowo .
A i tak idz koniecznie do lekarza , niech lepiej cię zbada i zobaczy czy się nie robi rozwarcie.
Bóle kręgosłupa nie są akurta w tym przypadku dobre .

Pisze to po swoich doswiadczeniach . Mnie tez bolał masakrycznie kręgosłup i bolało podbrzusze , było to ok 16 tygodnia. okazał się że za duzo pracuje , za szybki mam tryb zycia no i zaczeło sie robic małe rozwieranko .
Lykałam 3 razy no-spe i magnez chyba z 9 razy i było ok :)
Tak mnie wzmocniło że jak przyszło co do czego to nie mogłam urodzic ;)

słoneczko moze masz zły smoczek ? Może za duze są otworki ? A moze kształt smoka nie taki ?
Ciekzo mi powiedziec  ::)
No i wazne pytanie czy to teraz tak zaczeła reagowac na smoka czy juz wczesniej tak robiła ?
Może mleczko zmieniłas ?
 A moze ma uszk achore i przy ssaniu ja bolą ? Dominik tak miał  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #5824 dnia: 6 Stycznia 2009, 00:00 »
ela Właściwie ten problem pojawiał się już przy karmieniu piersią. Wtedy myślałam, że chodzi o to, że mam mało mleka i Maja denerwuje się jak opróżni cycusia :( przeszliśmy wyłącznie na karmienie butlą - na chwilę był spokój. Potem przerobiliśmy zmianę mleka z Nan Ha na Bebilon Pepti, smoczki Nuka poszły w odstawkę, bo Maja "wybrała" te z centralną dziurką i "najlepiej" zjada z butelek Tommee Tippee. znów było ok na jakiś czas. Wyniki moczu w normie. Zrobiliśmy USG brzuszka, może mieć refluks, ale tę diagnozę mamy jeszcze potwierdzić za 2 tygodnie. O uszkach nie pomyślałam.... Szperam po necie i widzę, że nie tylko ja mam taki problem :( Tyle dobrze, że te cyrki z karmieniem pojawiają się raz na parę dni. Nie mniej jednak wkurzam się, że nie wiemy o co chodzi.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5825 dnia: 6 Stycznia 2009, 00:13 »
sloneczko cieżko mi powiedziec o co jej kaman , bo nie znam Majeczki ...moge tylko przypuszczac  :-\
Zerknij sobie do tego watku o karmieniu moze cos sie dowiesz .

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=11579.0

Ale mówie ci , ze chyba kazda mama ma  , lub miała taki problem .

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #5826 dnia: 6 Stycznia 2009, 00:13 »
kurcze to teraz mam zagwozdkę kupować ten pas czy nie... mam brzuchal po ciąży i to całkiem spory myślałam ze ten pas go trochę ściągnie bo i tak jak Maja skończy 7 tygodni wybieramy się a aerobik i mam nadzieje ze nam sie uda cwiczyc 2 razy w tygodniu. Ninka dlaczego pas jest niebezpieczny??

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #5827 dnia: 6 Stycznia 2009, 08:16 »
słoneckzo - Majecke podziwial juz na n-k - sliczna :)
a co do problemów   z karmieniem - chyba niestety kazda je ma...
Ale faktycznie Maja je malutko.... napenwo poradzicie sobie z tym porblemem...
Głowa do góry! i byle do 1 urodzin  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5828 dnia: 6 Stycznia 2009, 09:00 »
Czesc dziewczyny :hello:

1. Bardzo wszystkim dziękujemy za gratulacje :-*

2. Marcia tobie dzieki za wszelkie raporty...w czasie porodu uwierz...chcieliśmy z Grzesiem odpisac chyba z 7 razy ale jakies skurczybyki ;) ciągle nam przeszkadzaly ::)

3. Porod opisze jak tylko dziec mi pozwoli w odpowiednik watku...ale musze powiedziec, ze do najpzyjemniejszych "zajec" to On nie bedzie nalezal ;) , a nacięte krocze jest *cenzura* ;)

4. Zwycieżczynie obstawianka dostan nagrode troszkę pozniej..jak znajde czas co by ja zrobic ::) Mm nadzieje, ze wybaczycie :D

5. Ja musze poobstawiac ale wczesniej wczytac sie w zalglosci, zeby wiedziec jakie maja objawy Ania, Gem i Katrinka :)

6. I na koniec ale nawazniejsze - Zuzia - pierwszy dzien po porodzie byla super, zepsula sie troszke w nocy ( pierwsza noc byla zabrana przez polozne bo jeszcze byla w inkubatorze), potem w niedziele juz zaczynala miec problemy z kupka i byla marudna ale apogeum przypadlo na noc i poniedzialek kiedy darla sie w nieboglosy ::) jak jej nie nosilam..wczoraj w domu sie poryczalam, balam sie, ze cos jej jest...ale o polnocy sie "naprawila" 8), zaczela pieknie jesc (z butli, w ladnych odstepach..dzis rano juz z cyca bo cos poplynelo) i spi...oby juz jej tak zostalo ;D

Narazie to na tyle..ide zjesc sniadanko i zajac sie domkiem, a potem wpadne do Was na dluzej jak mi pozwoli moja kruszynka...moze zakochany tata wklei wam fote - poprosze go( bo ta pierwsza jest "nieszczesliwa" ;) )
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #5829 dnia: 6 Stycznia 2009, 09:32 »
Anusia witaj!!!mimo zmęczenia się optymizm u Ciebie wyczuwa!!!bardzo się ciesze!!Zu jest jeszcze malutka ,musisz dac sobie,Wam troche zasu....ale uwierz to chyba przezywała kazda mama..

Słoneczko-moja Maja ma zdiagnozowany refluks przełykowy.Nieciekawa sprawa.ale da sie zaleczyc.Powiedz w pierwszej kolejnosci:przeszliscie na pepti bo????skaza?kolki?pytam z ciekawosci-Maja tez była na pepti 2mce,potem przestała go tolerowac-nie chciała WACALE jesc,wymiotowała ,ulewała,przy niemal kazdym karmieniu był ryk.Bo wiesz pepti nie jest czystym hydrolizantem mleka....unas ten myk nie przeszedl-przeszlismy na Nutramigen i jest gitara.Smoczki-jak pisze Ela-wazna sparwa-mysmy w czasie jej"faz" używali dr brownsa(niewiem jak się pisze) najmniejszego-sprawdził się na 6.Jesli moge cos poradzic zróbcie dla własnej spokojnosci posiew kału takze.Unas własnie to pomogło na  maxa-wiedzielismy co jest 5.
Czy ona źle reaguje na kazde karmienie?czy np na rannne lub wieczorne tylko?niema śluzu w kupce?Nie wyczuwasz/słyszysz bulgotania,przelewania podczas karmienia?Qrcze staram się kombinowac coby jakos pomóc...a co pediatra na to?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #5830 dnia: 6 Stycznia 2009, 10:14 »
Anusiaaa witaj z Zuzią !! Cieszę sie, że juz jesteście w domku :) Dobrze, że Zuzia już sie "naprawiła" ;)
Pomalutku i zrozumiecie się zobaczysz!!  :) :) i czekam na fotki waszej malutkiej kruszynki !!

Co do objawów to u mnie dalej cisza...wszystko ustąpilo... nie mam ani skurzy ani brzuszek nie twardnieje..
Jutro wizyta w szpitalu i dogadanie sie w sprawie cc.. troche sie boje ze mnie jutro beda chcieli tam zostawic... ale nie dam sie!! ;) ;)
---------------------------
dziubasek - 9.01
zuza142000 - 10.01
kuchasia - 11.01
Adiana - 12.01
Gemini - 13.01
ela - 14.01
Wercia, anulka331 - 15.01
marta082008 - 25.0
« Ostatnia zmiana: 6 Stycznia 2009, 10:22 wysłana przez Katrinka »

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #5831 dnia: 6 Stycznia 2009, 10:49 »
Aniu witajcie w domku!! Jeszcze troszkę i zaczniesz rozumiec jezyk nowej kosmitki :D :D
Czekam z niecierpliwością na foteczki!!
Słoneczko... chciałabym dać jakieś sprawdzone rady... ale jeszcze nie mogę... wierzę, ze w końcu problemy jedzeniowo-brzuszkowe Twojej Majeczki przeminą  :-*

o 13 mam wizytę u mojej gin... ciekawe jak się sprawy mają. Objawów okołoporodowych nadal brak :) i oby tak dalej :P :P :P
--------------------------------------
klaudia (Kasia), ANNUUSSIIA- 17 stycznia
madziq- 18 stycznia
asia- 19 stycznia
kuchasia, Adiana- 20 stycznia
zuza142000, Gemini- 21 stycznia
lady_yes- 22 stycznia
Katrinka- 23 stycznia
elisabeth81, ela- 24 stycznia
marta082008- 25 stycznia
anulka331- 26 stycznia
Wercia- 27 stycznia

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #5832 dnia: 6 Stycznia 2009, 10:51 »
Anusiaa, gratulacje!!!!!! Odpoczywaj spokojnie no i poznawaj się z córeczką! Jejku, jakie to wzruszające!

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #5833 dnia: 6 Stycznia 2009, 13:13 »
Anusiaa!!! Witaj z powrotem! Serdecznie gratuluję świeżo upieczonej mamusi!!! :dzidzia:
Już się nie mogę doczekać relacyjki z porodu! Jak fajnie, że masz już Zuzię przy sobie - życzę dużo zdrówka!

I tak wogóle widzę, że tutaj się gorąco robi - kolejne ciężaróweczki w kolejce do rozpakowania!!! Trzymam za Was kciukaski!!!!

A mi się jakoś czas dłuży - czekam na pierwsze ruchy i poznanie płci... oj cierpliwości cierpliwości się trzeba uczyć ;-)

Pozdrowionka dla wszystkich!!! :-*

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5834 dnia: 6 Stycznia 2009, 13:19 »
anusia, witaj :)
sloneczko, mój synek też tak ma czasem podczas karmienia. Zauważyłam, że to się dzieje wtedy gdy go boli brzuszek. Ja wtedy przerywam karmienie bo to i tak nie ma sensu i chwilę później jak tylko puści bączka albo walnie kupkę to już jest ok.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #5835 dnia: 6 Stycznia 2009, 14:00 »
Anusia :przytul: super, że już jesteście :przytul: Mam nadzieję, że szybciutko się z Zuzią "dogadacie" ;D I nie mogę się doczekac opisu porodu :) i fotek ;D

Słoneczko, też bym chętnie coś poradziła, ale jeszcze nie bardzo wiem co, w każdym razie trzymam mocno za Was kciuki, zeby się szybciutko te wszystkie problemy skończyły

Dziubasku czekam na wieści od Ciebie, może jednak jakieś objawy ;) :D nie chcę sama rodzic :hahaha:

No chociaż u mnie dziś jakoś wszystko cicho, nadal w nocy bóle jak na okres, ale teraz wszystko ok, mała się przewraca z boku na bok, a ja ogólnie czuję się dobrze

No włąśnie i co z tym pasem? Dlaczego jest szkodliwy? Ja też chciałam go kupic, bo przecież w życiu mi się ta skóra sama nie wciągnie

Byliśmy po wózek w końcu :skacza: , żaden wypas, ale i tak bardzo mi się podoba jest taki jak na tej stronie http://www.nestor-wozki.com/ ten pierwszy Damian plus plus , tylko nie ma tu naszego koloru. Kolor jest taki wiśniowy i ma dodatki ecri w wiśniowe kwiatki

Czyli wszystko już chyba mamy dla małej :)

----------------------------------------------------------------------------------------

Ela - 08.01
Dziubasek - 09.01
Kuchasia - 10.01
Klaudia(Kasia) - 12.01
anulka331- 13.01
Adiana - 14.01
Wercia,Anelle82 - 15.01
zuza14200 - 17.01
Katrinka - 18.01
marta082008 - 25.01

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5836 dnia: 6 Stycznia 2009, 14:10 »
dziewczyny, co wy z tymi pasami? Mi tam żadna skóra nie wisi, wszystko się wciągnęło jakoś. .Jedynie to jakoś taki mało jędrny jest brzuch ale trudno żeby był inny.
Gemini, jak nie chcesz rodzić sama to obstawiam u ciebie jak u dziubaska 24.01 :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #5837 dnia: 6 Stycznia 2009, 14:17 »
Ja miałam kupic ten pas ale szkoda mi było kasy,mysle ze on i tak duzo nie daje tylko trzeba cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc.Tak jak Ela pisze to wszystko sie wciaga tylko trzeba czasu.
Gemini bardzo mi sie podoba wozeczek juz niedlugo bedziesz smigala na spacerki:)
Słoneczko ja niestety nie pomoge nie miałam takich problemow wiec nic nie doradze ale  mam nadzieje ze problemy szybko znikna:)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5838 dnia: 6 Stycznia 2009, 14:25 »
Ale mnie to brzuch tak wywaliło ostatnio, że naprawdę nie wiem jak to się wciągnie :D

A co do wiczeń, oj jak ja bym się chciała kiedyś zmobilizowac, ale ... no może jednak teraz na wielka opona mnie zmobilizuje

Aaaa i jeszcze jedno, dziś dostałam pismo z ZUS-u, że nie przyznają mi świadczenia rehabilitacyjnego, gdyż od 1 stycznia lekarz może dac mi 270 dni zwolnienia i mam się zgłosic do niego po dalsze zwolnienie :)  Czyli jednak ustawa przeszła, czego jestem żywym dowodem :)

---------------------------------------------------------------------

Ela - 08.01
Dziubasek - 09.01
Kuchasia - 10.01
Klaudia(Kasia) - 12.01
anulka331- 13.01
Adiana - 14.01
Wercia,Anelle82 - 15.01
zuza14200 - 17.01
Katrinka - 18.01
elizabeth81 - 24.01
marta082008 - 25.01

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #5839 dnia: 6 Stycznia 2009, 14:38 »
No to super  ze Ci sie udało z tym zwolnieniem a jeszcze jakies zmiany sa wprowadzone?
Madziu Ty dostałas pismo w starym roku wiec rozpatrywali to na starych zasadach a Monia dstala juz w nowym pewnie dlatego tak jest przyajmniej tak sobie tlumacze

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5840 dnia: 6 Stycznia 2009, 15:03 »
sloneczko ja mysle ze musisz przedwszystkim zmienic butle najlepiej na dr browna bo z niej najwolniej leci
no i moze więcej czasu na brzuchu zeby sie odgazowac

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5841 dnia: 6 Stycznia 2009, 15:18 »
Zuza u mnie było tak, że tuż po wigilii dostałam pismo, ze przyznali mi zasiłek na miesiąc, a dziś dostałam drugie, że cofają tamtą decyzję z powodu tej nowej ustawy, więc może i do Ciebie takie pismo przyjdzie :)

------------------------------------------------------------------------------

Ela - 08.01
Dziubasek - 09.01
Kuchasia - 10.01
Klaudia(Kasia) - 12.01
anulka331- 13.01
Adiana - 14.01
Wercia,Anelle82 - 15.01
zuza14200 - 17.01
Katrinka - 18.01
elizabeth81 - 24.01
marta082008 - 25.01

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #5842 dnia: 6 Stycznia 2009, 16:07 »
Anusia witaj w domku  :-*
Za kilka dni Zuzinka się "unormuje" i będzie super ;) początki są trudne u każdej młodej Mamy ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #5843 dnia: 6 Stycznia 2009, 18:20 »
Dziubasku czekam na wieści od Ciebie, może jednak jakieś objawy ;) :D nie chcę sama rodzic :hahaha:

Gemini zawiodę Cię- wszystko zmierza ku szczęśliwemu finałowi... ale bliżej wyznaczonego terminu, choć moja gin twierdzi, ze do 27go raczej nie wytrzymam... z resztą i tak 23go jadę się umawiać na cc  ::)
Szyjka miękka, skrócona (1,5cm), ale trzyma nieźle- rozwarcie od ostatniej wizyty nieco się powiększyło z 0,5 do 1 cm na 1cm do 1,5 ;) zatem coś się tam dzieje, ale wszystko w normie. Po zmierzeniu brzuszka moja gin zadecydowała o jeszcze jednym usg (umówiłam się na 15go) bo na oko to mój mały samymi rozmiarami może kwalifikować się do cięcia...  ;) Mały grubcio się szykuję :P

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #5844 dnia: 6 Stycznia 2009, 19:22 »
dziewczyny czy mogę prosić o namiary na tą ustawę ponieważ na stroniu zus-u nie mogę znaleść a jestem na zwolnieniu i chciałabym wiedzieć jak to wygląda i funkcjonuje teraz.

Będzie Synek:)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5845 dnia: 6 Stycznia 2009, 19:29 »
No Dziubasku,super, że wszystko w porządku, postaram Ci się dotrzymac kroku :D może moja szyjka jeszcze trochę wyttrzyma, powiem Wam, ze leżęnie faktycznie działa cuda ;D Gin prorokował, że nie dochodzę tygodnia, a tu proszę, jutro już będzie tydzień, a ja nadal w dwupaku ;D

Mówisz, że u Ciebie grubcio, a mnie znów kruszynka, 2600 miała w zeszłym tygodniu, dlatego też chcę ją jeszcze potrzymac w brzuchu, niech się dziewczyna podtłuczy :D

Olciu nie mam pojęcia na jakiej stronie jest ta ustawa, ja dostałam dziś pismo poleconym

------------------------------------------------------------------------------------------

Ela - 08.01
Dziubasek - 09.01
Kuchasia - 10.01
Klaudia(Kasia) - 12.01
anulka331- 13.01
Adiana - 14.01
Wercia,Anelle82 - 15.01
zuza14200 - 17.01
Katrinka - 18.01
elizabeth81 - 24.01
marta082008 - 25.01

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #5846 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:03 »
dziewczyny dzięki wielkie za odzew  :-* dla Was. Nie zaśmiecałabym wątku naszych Ciężarówek, ale nie znalazłam wątku w stylu pogaduch mamusiek czy cosik takiego, więc...

ela za linka dziękuję - zagłębiam się właśnie w lekturze

tete na pepti przeszliśmy, bo tak zalecił pediatra (z resztą babcia Majki). Mała miewała kolki, ale głównym problemem były właśnie te cyrki z jedzeniem i nieprzybieranie na wadze. Bulgotki i przelewanie słychać niemal przy każdym karmieniu, ale te ataki histerii zdarzają się raz na kilka dni o różnych porach - i w dzień i w nocy. i tak jak pisze elisabeth81 ostatnio nie karmimy "na siłę" - lepiej działa melek i ululanie. Wcześniej karmiliśmy dopóki szukała i tym sposobem potrafiła w środku nocy prawie dwie godziny dzimdać 30 ml, zasypiała na godzinkę i potem wsio od nowa. Co na to pediatra? Zbadała, osłuchała i na poprawę apetytu od dziś mamy podawać Citropepsin. Może się poprawi  :(

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #5847 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:17 »
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, jednak ja jestem w UK , nie mam możliwości zbadania sie u gina. Ciążę tutaj prowadzi położna i ona bada, ale nie ginekologicznie. Niedługo ide na pobranie krwi to porozmawiam z nią o tych bólach. Najgorzej jest jak za duzo pracuję, a pracować muszę, bo na zwolnienie nie ma szans... Jenyyy, jakie to jest chore, bo przychodze do domu i już nic nie robię, bo albo kręgosłup nawala albo brzuch. Jeszcze szefowa mi obcieła godziny w tym tyg bo chciała mnie zmusić żebym robiła 6 dni w tyg. (sprytna, bo myślała że będę chciała nadrobić) Ja stanowczo powiedziałam że nie, z resztą już z nią o tym rozmawiałam. Napiszcie mi prosze na co mam zwracać uwagę, jakie bóle sa groźne? Czy mozna je w jakis sposób odróżnić?

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5848 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:56 »
Siva, praca nie zając. Ja na Twoim miejscu bardziej martwiłabym się o dziecko.
W sumie każdy ból brzucha może być groźny. Ciągnięcia, bóle jak na @... przez internet ciężko wyjaśnić.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #5849 dnia: 6 Stycznia 2009, 21:39 »
Siva, praca nie zając. Ja na Twoim miejscu bardziej martwiłabym się o dziecko.
W sumie każdy ból brzucha może być groźny. Ciągnięcia, bóle jak na @... przez internet ciężko wyjaśnić.
dziękuję, wiem że praca nie zając. Osobom w Polsce jest to cięzko zrozumiec taką sytuację. Gdybym była w Pl chodziłabym do gina co miesiąc, jednak mieszkam w UK i tutaj jest inaczej. Obecnie pracuję na 3/4 etatu, zdarza się że na 1/2 także nie jest źle. Gdybym miała możliwośc "L4" to bym wzieła. Czasami ból trwa kilka sekund, ale jest przeszywający, czasami kłuje cały dzień... Może przesadzam, jednak fakt, że nie jestem badana co miesiąc , boję się że cos może się dziac i nikt tego nie zauważy.