Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3567022 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #23010 dnia: 30 Listopada 2011, 15:55 »
Gem u nas Pati wybrała Piotrusia... o nie nie nie 4 literowe z 4 literowym nazwiskiem ma się nijak :)

U nas imiona już wybrane :) Staś lub Adrianna :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #23011 dnia: 30 Listopada 2011, 15:56 »
To leż Gosiu i nie zamartwiaj się  :-* Trzymam kciuki i czekam na wieści po wizycie piątkowej - będzie dobrze  :-*

Dziewczyny czy któraś z Was może polecić jakiś dobry/sprawdzony krem/balsam przeciw rozstępom? Tyle tego jest, że zgłupiałam totalnie  ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #23012 dnia: 30 Listopada 2011, 16:35 »
Nie dokończyłam, że jak będzie córa, to będzie Patrycja :) chyba że nam się odmieni ale wątpię ;-)
Hmm krem... Ja stosuję oliwkę z rossmana ją można od początku stosować praktycznie. No ale o efektach wypowiem się za pare miesięcy ;)
Chciałam używac balsamu palmers ale dostałam uczulenia od niego

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #23013 dnia: 30 Listopada 2011, 16:52 »
Elcik cudnie :)

Mój Kacper do 23 tygodnia też była Adrianną :D ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #23014 dnia: 30 Listopada 2011, 16:58 »
Gem u nas Pati wybrała Piotrusia... o nie nie nie 4 literowe z 4 literowym nazwiskiem ma się nijak :)

Piotr 4-ro literowe?  ::)
Marzenieee trzymam kciuki!!! Dobrze ze juz teraz to dr wykrył i szybko zadziałacie. Bedzie wszystko dobrze, mysl pozytywnie!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #23015 dnia: 30 Listopada 2011, 17:55 »
Marzenie, myślami jestem z Tobą i bardzo mocno trzymam kciuki

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #23016 dnia: 30 Listopada 2011, 18:16 »
jak już mowa o imionach to przyznam, że mam wielki problem... ale chyba będzie Lidia

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #23017 dnia: 30 Listopada 2011, 18:28 »
marzenie trzymam bardzo, bardzo mocno kciuki!! Najważniejsze, że gin zobaczył to teraz i może działać!! Będzie dobrze- musi być :-*

Paulincia gratuluję  :) mi też po 1 usg łzy poleciały :)

Mój Kacper do 23 tygodnia też była Adrianną :D ;)

Nie strasz kobieto :P nam do tej pory usg 3 razy potwierdziło synka- Piotrusia- a ja tak sobie wmówiłam go, że jakby teraz okazało się że to jednak dziewczynka to szooook :P

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23018 dnia: 30 Listopada 2011, 19:11 »
Sezorg spokojnie podobno łatwiej o pomyłkę jeśli lekarz na początku stwierdzi, ze dziewczynka, chłopcy zazwyczaj już pozostają chłopcami :D

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #23019 dnia: 30 Listopada 2011, 19:21 »
Gemini a jakie masz podejście co do tego,że będzie syn? Chciałaś synka czy córkę? Tak pytam, bo ja mam czuja na chłopca u siebie,ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić,że mogłabym mieć syna. To takie dziwne ale nie widzę siebie w roli matki chłopca  ::)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23020 dnia: 30 Listopada 2011, 19:59 »
Mam tak samo ;)

Od poczatku czułam, ze będzie chłopiec, ale bardzo chciałam córkę. Jeszcze jak mi w 10 tc powiedział, że siusiaka nie widzi byłam cała w skowronkach :D Później okazało się, ze to jednak chłopiec, wstyd mi teraz o tym pisac, ale poczułam się ...rozczarowana. Długo miałam nadzieję, ze to jednak pomyłka, w sumie dopiero z miesiąc temu się przyzwyczaiłam do tej myśli, chociaż do tej pory nie potrafię sobie wyobrazic jak to będzie miec syna ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #23021 dnia: 30 Listopada 2011, 20:29 »
Gosia trzymam kciuki!!!

Ja to jednak mam nadzieję, że potem się uspokoi :) Może po prostu dzieciak był tak zdenerwowany po mamusi bo to przed wizytą :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23022 dnia: 30 Listopada 2011, 21:52 »
Gosiu trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie wszystko dobrze :)
Trzymaj sę kochana!!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #23023 dnia: 30 Listopada 2011, 21:59 »
Gemini, ja rozumiem o co Ci chodzi, my też czekamy na dziewczynkę i trzymam kciuki, żeby przy kolejnym badaniu to się potwierdziło. co innego kiedy od razu zna się płeć i to się "nie zmienia",a  co innego jak powiedzą "dziś na obiad pomidorowa", człowiek się nastawi, a potem mówią "jednak ogórkowa" :P to tak kolokwialnie rzecz ujmując i z żartem oczywiście ;) i tak wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie malucha.

ja mam takie pytanie, od wielu tygodni odczuwam już skurcze, ale tak od ok. 20 tc są częstsze i jakby to ująć... bardziej wyraźne. nie bolą mnie, nie towarzyszą im inne objawy, zawsze mówię o nich lekarzowi. ostatnio spędziłam 2 dni w szpitalu z powodu bólu brzucha, który okazał się niepowiązany bezpośrednio z ciążą (prawdopodobnie jakiś nieżyt jelita), przeszło po podaniu leków. zbadali mnie, stwierdzili, że wszystko jest dobrze, brak jakichkolwiek złych objawów. kolejna wizyta dopiero za tydzień, teoretycznie powinnam być przecież spokojna, ale skurcze, tak mi się wydaje, pojawiają się dość często. w ciągu dnia mam ich tylko kilka, w nocy jak jestem przebudzona to czuję, że pojawiają się co pare, parenaście minut w kilku seriach. ale wieczory są najgorsze, teraz zaczęłam je liczyć i występują seriami od co 3 min do co godziny... trwają max 40 sekund, potem dłuższa przerwa (jak zmieniam pozycję to przechodzą).  mam wrażenie, że są częstsze kiedy mała jest aktywna (czyli wtedy kiedy ja nie jestem). czy któraś z Was ma lub miała coś takiego?  ???

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #23024 dnia: 30 Listopada 2011, 22:23 »
marzenieee trzymam kciuki aby wszystko było dobrze  :-* :-*

pamela a jakie byś wolała imie dla dziecka polskie czy nie, bo w sumie niektóre imiona są takie uniwersalne, można je wymówić w większości języków lub mają swoje odpowiedniki.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23025 dnia: 30 Listopada 2011, 23:39 »
a co ja mam powiedzieć?
dwie laseczki w domu i powiem szczerze że ja się baaaaaaardzo cieszyłam że mam córki
a teraz już 3 raz słyszę że chłopak będzie
nie widzę siebie jako matkę chłopaka
fajnie bo jakaś odmiana ale boje sie jak cholera

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #23026 dnia: 1 Grudnia 2011, 00:08 »
Jejku a myślałam, że tylko ja nie wyobrażam sobie siebie jako matki chłopca..
Ale wiecie.. mężczyźni są podobno jak dzieci.. więc może nie będzie tak źle  ;)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23027 dnia: 1 Grudnia 2011, 09:31 »
Po pierwsze to zrobiłam błąd, bo oczywiście w 20 tc mi lekarz powiedział o dziewczynce, a nie w 10 ;)

A po drugie, cieszę się, ze nie jestem sama ze swoimi odczuciami, bo przyznam, ze miałam straszną huśtawkę nastrojów, wyrzucałam sobie, ze co ze mnie za matka, zamiast się cieszyc, ze bez problemu będę miała drugie dziecko, to ja wybrzydzam, z drugiej strony gdzieś w głębi serca jeszcze miałąm nadzieję, ze lekarz się pomylił, ze to jednak będzie dziewczynka, zazdrościłam wszystkim ciężarnym, które miały  lub mają urodzic córkę i znów wpędzałam się w poczucie winy, ze nie cieszę się z chłopca

Ech psychicznie to ciężko mi było ;)

Przy Darii było mi wszystko jedno co będzie, teraz oszalałam normalnie tak bardzo chciałam córkę

Teraz jest już dobrze, chyba mi się hormony uspokoiły ;) :D Ale tak w pełni to chyba się ucieszę dopiero jak urodzę.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #23028 dnia: 1 Grudnia 2011, 09:33 »
ja mam dokładnie to samo - z mojej córci to taki mega mamusiowy całuśnik i przytulak i nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej ;) no ale co by nie było - będzie dobrze  ;)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #23029 dnia: 1 Grudnia 2011, 09:43 »
stokrotka86  mam podobnie z tymi "skurczami"  zgłaszam za każdym razem lekarzowi .Ale w moim przypadku zauważyłam sama po sobie że jak zjem coś słodkiego(tak troszke więcej  ;)  ) to mały jest strasznie ruchliwy i daje czadu  a wtedy pojawiają się te skurcze .
Mam brać wtedy no-spę ,chociaż ostatnio zapytał czy chcę ten fenoterol  brać,ale się nie zdecydowałam bo nie jest tak źle.
Ale u Ciebie widzę że są bardziej dokuczliwe ,może skontaktuj się z lekarzem .Bo wiem ile Cie to kosztuje nerwów a to jeszcze bardziej może przyczynić się do tych skurczy.
Leż dużo  i daj znać co u Was  :-*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #23030 dnia: 1 Grudnia 2011, 09:57 »
A ja już się jakoś przyzwyczaiłam do myśli, że może być chłopak :) Choć na początku sobie tego nie wyobrażałam bo mam strachy przed tym siusiakiem ale jak bęzie  to ok - w sumie juz teraz jestem nastawiona mega pozytywnie  ;D ;D ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #23031 dnia: 1 Grudnia 2011, 10:02 »
martusia takie jakie nam sie spodoba, Collin nie ma zadnego odpowiednika polskiego, strasznie nam sie podobalo i juz, no i to typowo szkockie imie, wiec nie bedzie problemu w szkole, wystarczy, ze z nazwiskiem bedzie. teraz mamy juz pare,parenascie typow dla kazdej plci, rozne, i takie z polskim odpowiednikiem, i takie bez, i jak tylko poznamy plec bedziemy dyskutowac. tutaj jest tradycja ze pierworodny dostaje imie po tatusiu, no ale mi sie to nie podoba, a wszyscy sie przez to pytaja, czy tatus jest polakiem, i czy to po nim.  

ja za to widze sie absolutnie w 100% jako mamusia 2 chlopcow urwisow, o dziewczynce marze calym sercem, i bedzie fajnie czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka.

hihih siusiaki nie sa takie straszne, czego tu sie bac.  ;)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23032 dnia: 1 Grudnia 2011, 10:42 »
w pierwszej ciąży chciałam córkę... teraz jest mi obojętnie. Bo mam tak cudnego synka że mogę mieć kolejnego ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #23033 dnia: 1 Grudnia 2011, 10:54 »
dzięki amika  :-* staram się podchodzić do tej racjonalnie, skoro lekarz mówi, że jest w porządku to znaczy, że jest, ale taka już ze mnie panikara ;) ze słodyczami faktycznie chyba przystopuję trochę, bo też zauważyłam, że mała jest bardziej ruchliwa po nich, pewnie jej smakują :P

a co do płci to my poznaliśmy w 21 tc. lekarz powiedział, że na 100% dziewczynka, ale ja tam wiem, że różnie może być. kupiłam już tyle różowych ciuszków, a obiecałam sobie, że nie popadnę w różowy szał, ale nie wyszło ;) mąż twierdzi, że on tam wyraźnie widzi na tym usg, że to laska, ja nie widzę nic :P

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #23034 dnia: 1 Grudnia 2011, 11:19 »
stokrota86 jeśli gin nie widzi w tym nic niepokojącego,szyjka ok to nie ma czym się martwić, więcej może odpoczywaj po prostu,zapytaj czy no-spe możesz wziąść jakby bardzo Ci dokuczały.

marzenie i ja 3mam kciuki .

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #23035 dnia: 1 Grudnia 2011, 11:46 »
To dobrze,że nie jestem sama. To nie jest jakiś tam strach przed posiadaniem chłopca, bo w rodzinie ich pełno. Ale ja po prostu sobie tego nie wyobrażam. No i pomijam fakt,że wszystkie rzeczy mam dla dziewczynki i nagle bym musiała się ich pozbyć,a dla chłopców to nigdy nic mi się nie podobało. Nie wiem może to minie.Liczę na Twoje sprawozdanie Gemini po porodzie czy zakochałaś się w synku i jak to jest.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23036 dnia: 1 Grudnia 2011, 12:03 »
Chlebosiu co do ciuszków to ja z wielkim bólem wystawiłam moje perełki po Darii :D

Zakupy dla chłopca nie sprawiają mi przyjemności, nic mi się nie podoba, wszystko szare, bure, brązowe, smutne takie. Kupiłam kilka rzeczy, ale po prawdzie z niczego nie jestem zadowolona, ale moze to i dobrze dla mojego portfela ;) :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #23037 dnia: 1 Grudnia 2011, 12:10 »
No ja też się nastawiam na chłopca... jakoś mi to idzie :) objawy ciążowe inne to może płeć inna, zobaczymy. Jak będzie dziewczynka to też dobrze, byle zdrowe było.

Co do ciuszek to racja, choć ja jakoś starałam się poprzednio kupować bardziej uniwersalne i cześć gdzieś się zapodziała, nie wiem, będę patrzeć później.

Chlebosiu - chłopaczki to synusie mamusi, także zakochacie się w sobie na pewno, nie ma wyjścia :)

An - wiem wiem że 5, potem się skumałam :) co i tak pozostaje małą liczbą ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #23038 dnia: 1 Grudnia 2011, 12:49 »
Ja też po cichu liczyłam na drugą córcię i nie byłam prze szczęśliwa, jak lekarz powiedział, że będzie chłopak. Co prawda cieszyłam się, ale myślałam, chłopaki to łobuzy :) hehe. I dziewczynki to jakoś tab bardziej do mamy ciągną i  ogóle. Ale teraz  życiu nie zamieniłabym Tomka na dziewczynkę :) Cieszę się, że mam i córeczkę i synka, chociaż jakby były die dziołchy, czy dwóch chłopców - to też nie byłoby źle.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #23039 dnia: 1 Grudnia 2011, 13:29 »
Ej babska, czy  nie wiecie, że synkowie od zawsze są "mamusiowi"?? :) Oszalejecie na punkcie swoich urwisów! Zobaczycie!