Autor Wątek: Potomstwo sandruni i Łukasza  (Przeczytany 124922 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Potomstwo sandruni i Łukasza
« Odpowiedź #60 dnia: 12 Kwietnia 2007, 09:39 »
Cytat: "sandrunia"
ale powiedział że nie zrzeknie się jej

Ale to świnia i prostak !!!!!
Nawet nie utrzymuje kontaktu z małą , nie wie co sie dzieje w jej życiu i ona rónież go nie zna...ale tak dla zasady i po złości utrudni ci wszelkie kroki o pozbawienie go ojcostwa.
To jest chore i bardzo czesto rodzice tak robią .

Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy :ok:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Kwietnia 2007, 10:38 »
Mieszkałam z rodzicami w Nysie województwo opolskie,a dokładnie jest świnią i prostakiem. Mnie jeszcze nurtuje jedno pytanie dotyczące Wanessy na które narazie nie umiem sobie odpowiedzieć. Czy kiedyś jak podrośnie i będzie więcej rozumieć czy powiedzieć jej o tym człowieku,czy zataić to i ciągnąć jej świadomość że Łukasz jest jej ojcem. le czy kiedyś nie dowie się od takich życzliwych ludzi co uprzejmie donoszą o tym i czy nie będzie miała nam za złe kłamstwo.

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:06 »
Wydaje mi sie ze powinnas jej powiedziec tak szybko jak tylko zacznie cos rozumiec ona i tak będzie wiedziec kto tak naprawde jest jej ojcem i kogo kocha (wiem ze ludzie potrafią byc starsznie okrótni) i lepiej było by gdyby dowiedziała sie od ciebie (mozesz jej wytłumaczyc ze jest wyjatkowa bo ma dwóch tatusiów tylko ze jeden ją wychowuje bo drugi nie moze) na poczatek taka informacja dziecku wystarczy a jak podrosnie i sama będzie chciała Cie spytać to to zrobi.
ale to tylko moje zdanie oczywiście zrobisz jak będziesz uwazać
ps. jestes super mama i masz przepiekną córeczkę  :skacza:  :brawo_2:  :przytul:
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Milena_S

• forumowicz
  • data ślubu: 22-09-2007
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:34 »
SandruniaAnogete ma racje. Nie brak ludzi "życzliwych". Ludzie są niestety (oczywiście nie wszyscy) okrutni. Lubią jak innym się źle dzieje, chyba jakoś ich to podbudowuje :dno:  Opowiedz Wanessie o jej biol. ojcu, żeby wiedziała, ale może dobrze byłoby gdyby Łukasz też brał udział w tej rozmowie. W końcu to On jest dla Niej ukochanym TATKĄ, to On Ją wychowuje... On z Nią jest :uscisk:

No i najważniejsze Wanesska jest przesłodka... ANIOŁEK NIE DZIECKO!!!!!! :skacza:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Kwietnia 2007, 12:34 »
Sandrusia ja również uważam że powinnaś Jej powiedziec. Ona i tak naprwadę bedzie kochac Łukasza, Twojego meza, i jej prawdziwego tate bo tamten KTOS nie jest jej ojcem, Twoja mama ma całkowitą rację. Moja siostra ma innego ojca ale kompletnie Jej to nie interesuje. jej prawdziwym tatą jest mój tata, który Ją wychował i który się nią intersesuje. A temten Pan to po prostu obcy człowiek. Wanessa na pewno to zrozumie a lepiej żeby wiedziała niz potem się od kogoś dowiedziała i miała do Was żal że zataliście przed Nią prawdę...

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Kwietnia 2007, 12:48 »
a poza tym wydaje mi sie ze najlepiej takie rozmowy zacząc kiedy dziecko jest małe pomału uswiadomić mu co i jak jest zeby potem jak będzie wieksza niebyło jej z tym zacieszko Zgadzam sie w 100% z Milena_S ze dobrze było by gdyby Łukasz towarzyszył przy tej rozmowie wytłumaczysz jej ze kiedys byl w towim zyciu inny Pan i to dzieki niemu ma Ciebie ale ze łukasz jest twoim tata i ze kocha ciebie najmocniej na swicie Dziecko małe niezbyt to zrozumie i nie naciskajcie zbytnio by ja uswiadamiac najwazniejsze tylko by wiedziała i bys ty niebała sie z nia o tym rozmawiac- kiedys w przyszłości gdy będzie sama o to pytac,  bo wyczuje kiedys ze cos jest nie tak. a tak i ty będziesz spokojniejsza. dasz rade  :przytul:  Jestesmy z Toba :przytul:
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Kwietnia 2007, 13:48 »
historia faktycznie wzrusająca i godne podiwu jest Twoje życie i gratuluję ogromnie,że ze wszystkim tak dzielnie sobie dałaś radę, z rodziną i mężem wspólnie!!!
A córunia urocza!!!
No i ja też bym powiedziała jej,że ma 2 tatusiów...
Ale myślę,że fachowo pomoże Ci Rybka

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 12 Kwietnia 2007, 15:06 »
I faktycznie tak zrobimy. Napewno jeszcze nie teraz bo jeszcze jest za malutka ale tak za 2-3 latka można jej wspomnieć coś o tym. To będą już przygotowania do rozmowy na przyszłość,a nie nagle jak grom z jasnego nieba powiedzieć jej jak będzie miała np.14-15lat.

A może tak dla urozmaicenia parę fotek ??? :)

A później może zaczne pisać jak to było po jej pierwszym roczku aż do teraz.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #68 dnia: 12 Kwietnia 2007, 15:28 »
I faktycznie tak zrobimy. Napewno jeszcze nie teraz bo jeszcze jest za malutka ale tak za 2-3 latka można jej wspomnieć coś o tym. To będą już przygotowania do rozmowy na przyszłość,a nie nagle jak grom z jasnego nieba powiedzieć jej jak będzie miała np.14-15lat.

Dokładnie - i wtedy nie poczuje sie jakbyście ją oszukiwali przez całe zycie :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 12 Kwietnia 2007, 17:33 »
Napewno jeszcze nie teraz bo jeszcze jest za malutka
Nie jest! Im szybciej zaczniecie jej to tłumaczyc tym lepiej. Dziecko zrozumie więcej niż wam siewydaje. Ja z Kasi ojcem nie jestem od chwili gdy skończyła troszke ponad roczek, gdybym ją odseparowała też by o nim nic nie wiedziała. ale od początku wie że ma biologicznego tate i tate który wychowuje. Każdy dzień zwłoki w tłumaczeniu powoduje żę zburzysz jej świat. Im szybciej jej to wytłumaczysz tym łątwiej jej będzie w przyszłości. Mówie to nie tylko jako matka która to przeszła ale też jako psycholog.

Zaburzenie poczucia bezpieczeństwa możę nastąpić jużu malutkiego dziecka, które w naszym rozumieniu nic nie kuma. A w rzeczywistości odbiera bodżce silniejsze i bardziej bezpośrednie.

Przemyśł sobie tę decyzje, ona ma JUŻ 3 lata, moim zdaniem to i tak jest za póżno troche na tłuamczenie jej tego, powinnaś była zacząć sporo wcześniej.
Cytat: "asiek"
Ale myślę,że fachowo pomoże Ci Rybka
Dzięki Asiu za zaufanie :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 12 Kwietnia 2007, 19:28 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Przemyśł sobie tę decyzje, ona ma JUŻ 3 lata, moim zdaniem to i tak jest za póżno troche na tłuamczenie jej tego, powinnaś była zacząć sporo wcześniej.

czyli już mamy jej o tym mówić??? ale jak mimo że ona nie miała z nim kontaktu??? napewno wiesz lepiej bo tak jak mówisz ze strony psychologa. ale ja boje się jej mówić,nawet nie wiem co??? jak zacząć i wogóle  :mdleje:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #71 dnia: 12 Kwietnia 2007, 19:32 »
sandrunia, ależ twoja córcia jest do ciebie podobna.. szczególnie na tej drugiej fotce

i zgadzam się całkowicie z rybką , że czas juz zacząć jej powolutku mówić jak to jest

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #72 dnia: 12 Kwietnia 2007, 20:41 »
sliczna maleńka..

i bardzo podobna do ciebie..  :taktak:

szkoda ze ja mojej nie moge zrobic takich kucyków... mmhhh..  hehe

to jest takie słodkie...

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #73 dnia: 12 Kwietnia 2007, 20:49 »
Sandrunia przesliczna masz corcie ;) :skacza:
doskonale Cie rozumiem :przytul:  i podziwiam bo wiem jak musialo byc Ci ciezko łaczyc szkole i wychowywanie Malej Sama jestem w podobnej sytuacji bo studiuje tylko mam o tyle dobrze ze mam IOS ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 12 Kwietnia 2007, 22:00 »
ale jak mimo że ona nie miała z nim kontaktu???
Ale nie masz żadnej pewności że nagle, któregośdnia nie podejdzie do niej na ulicy i nie powie "hej, jestem Twoim TATUSIEM!"

ale ja boje się jej mówić,nawet nie wiem co??? jak zacząć i wogóle
Zacznij od prostych rozmów o tym czym jest rodzina, Że to mama i tata i dzidzia. Rysuj z nią, niech tworzy "swoją" rodzine. Poszukaj wsparcja w prostych bajkach, lub filmach, np. o kopciuszku - i tłumacz jej że sądzieci na świecie które nie mają jednego z rodziców, tłumacz dlaczego tak się dzieje. Bardzo spokojnie i stopniowo, nie mów że umierają, mów że nie potrafią być razem.  Staraj się nie pokazywać że wina jest w dziecku. Ja mojej Kasi opowiadałam o tym jak bardzo kochałam jej tatusia i jak bardzo na nią czekaliśmy, jak cieszył nas jej poród. I ty powinnaś tłumaczyć jej to samo. Że był taki ktoś kogo kochałaś i że z tej miłości powstała ona, i ona została a tego kogoś już nie ma i nie będzie. Ze Twój ocbecny mąż zawsze marzył o takiej córeczce jak ona i że stał sięnajszczęśliwszy jak spotkał na swojej drodze Ciebie i ją. I że pokochał was obie.  Nie staraj się tłumacyć za dużó na raz.

będziesz wiedziała jak rozmawiać, jesteś jej matką :) Najważniejsze to nie mówć o byłym żle. Nie ma nic gorszego jak wpajanie dziecku nienawiści, to siezawsze odwraca przeciwko nam.
To co napisałam o zrozumieniu przez dizecko sytuacji to to, żę ona im starsza będize więcej pytań zadawać i sama zrozumie że on nigdy się nią nie interesował. I wtedy sama będzie potrafiła ocenićTowje i jego zachowanie i doceni to że mimo Zalu jaki masz i nienawiści do niego nie ukrywałaś przed nią prawdy i że pozwoliłaś jej poznać prawde na tyle wcześnie żeby sama zrozumiała Twoje uczucia.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 12 Kwietnia 2007, 22:46 »
Bardzo Ci dziękuje za te mądre słowa  :przytul:  naprawdę teraz mnie wsparłaś niesamowicie i dodałaś odwagi,mam nadzieję że nie będzie za późno zacząc to od września-choć już jest ogólnie późno ale od września znowu będziemy razem bo ja wracam do Polski w lipcu ale mój mąż będzie przed samym weselem a chyba lepiej zacząć razem z nim???

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 12 Kwietnia 2007, 23:07 »
Bardzo Ci dziękuje za te mądre słowa
mądre, nie mądre ale szczere! Jeżeli tylko będziesz miała wątpliwości pisz do mnie. Sama zostałam matką wcześnie, przeżyłąm rozstanie, "nowego" tatusia, wojne z byłym itd. Dlatego psychologia pomaga mi teraz rozumieć otoczenie :)

naprawdę teraz mnie wsparłaś niesamowicie i dodałaś odwagi,mam nadzieję że nie będzie za późno zacząc to od września-
Zaczniesz kiedy będizesz gotowa. To trudniejsz dla ciebie /dla was, niż dla niej!

Trzymam kciuki, jesteś mądra i wierze że Ci się uda!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Kwietnia 2007, 14:51 »
Tak skończyłam na okresie po pierwszych urodzinkach. Tradycyjnie zleciał czas do wakacji i na wakacjach jak Wanessa miała 1,5 roku poznałam kogoś,ale nie byłam za tym by wchodzić jakiś związek z nim. Jednak siostry i mama namawiały mnie. Tłumaczyły czego ja chcę od niego a mi poprostuy nie wpadł w oko i akceptacje. Ten Jednak upierał się i jakoś pod naciskami zgodziłam się i związek trwał,lecz nieudany 6 miesięcy. Powiedziałam sobie od zajścia w ciąże że nie popełnie błedu więcej. Nie udało się,ja miałam racje a to był człowiek który chciał tylko wszystkich przekonać do siebie podlizując się do Wanessy a potem to tylko zależało mu na mnie. Nie akceptowałam tego i koniec był. To była moja pierwsza porażka od kąd miałam Wanesse ale zarazem zwycięstwo bo miały już być zaręczyny i planowanie ślubu,ale fiuuu dobrze że udało mi się zmądrzeć. Mama i siostra potem przyznały mi racje że to był bałwan :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Kwietnia 2007, 14:52 »
Przepraszam za rozmiar. Mała pomyłka.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Kwietnia 2007, 15:00 »
a to zdjęcia mamy z dnia studniówki

I mama z córcią.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Kwietnia 2007, 15:37 »
:skacza:  :skacza:  :skacza: piekne foty :) A Wannesska bardzo podbna do Mamusi  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Dobrze, że byłas czujna i przejrzałas tamtego faceta znaim zabrnęło to za daleko :) Teraz mozesz sie cieszyc wspaniała rodziną  :skacza:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 14 Kwietnia 2007, 20:05 »
Dzisiaj kupiliśmy zabawkę dla Waneski i wyobraźcie sobie że cieszę się jak bym była nią  :skacza:  pochwale się. :)

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #82 dnia: 14 Kwietnia 2007, 20:51 »
bo rodzice tak mają,hehe,że ciesza się z zabawek swoich dzieci.Tatusiowie z kolejek, autek,a mamusie z laleczek  :los:
Śliczna lala.
PS.ja mam swoją z lat dzieciństwa Fleur,czy jakos tak (tańsza wersja Barbie) z sankami i zimowym strojem i czekam,aż pokaże to swojej córce (może kiedyś tego doczekam  :drapanie: ) :hahahaha:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 15 Kwietnia 2007, 03:35 »
i czekam,aż pokaże to swojej córce (może kiedyś tego doczekam

napewno :)

a to fakt Łukasz też mi mówi że bardzo podoba mi się to autko z Barbie bo to dla malutkiej i że bardzo tęsknimy i to nam jakby pomagało :( ale ja już czekam na nią

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 15 Kwietnia 2007, 11:28 »
Sandruniu, zmniejszyłam te dwie ogromniaste fotki i tak jak prosiłam na privie, wystarczy spokojnie rozmiar 450 :-)

A tak w ogóle to masz słodką córcie :mdleje:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 15 Kwietnia 2007, 12:43 »
Cytat: "merkunek"
Sandruniu, zmniejszyłam te dwie ogromniaste fotki

dziękuje ci bardzo  :przytul:

Cytat: "merkunek"
A tak w ogóle to masz słodką córcie

dziękuje  :przytul:

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #86 dnia: 15 Kwietnia 2007, 12:52 »
Córa jak malowana! Cała podobna do mamusi!
Trzymam mocno kciuki żeby wasze prywatne sprawy potoczyły się po waszej myśli. No i żeby przez tego  :balwan:  Wanessa ucierpiała jak najmniej.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:28 »
Zadzwoniłam jak codzień do małej tylko że wcześniej nie mogłam i była w Polsce godzina tak na oko po 20. I niesatety mama nie chciała jej wołać bo dopiero co się uspokoiła po prawie 2-godzinnym płaczem za nami a szczególnie za mną  :Placz_1: i jesat mi tak jej szkoda,ona cierpi najbardziej. Wczoraj była na placu zabaw z babcią to jak widziała dzieci noszone na "barana" to mówiła że tatuś też ją tak nosi. Tak mi smutno z tego powodu. I jeszcze na dodatek nie udało mi się z nią chociaż pogdać przez ten komputer.  :mdleje:  nie wiem czy damy rade.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #88 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:32 »
sandrunia, a kiedy wracacie do Polski? Albo czemu Waneska nie moze byc z wami za granica?

Nie wiem czy o tym pisalaś... albo niedoczytałam.. :drapanie:

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #89 dnia: 16 Kwietnia 2007, 22:38 »
PS.ja mam swoją z lat dzieciństwa Fleur

A nie rozsypala CI sie? Ja tez taka mialam ale np wlosy pokruszyly mi sie jak siano a plastik zrobil sie kruchy... A szkoda bo fajan pamiatka by byla...Hihi miala smieszna duza glowe..
A autko z Barbie sliczne!!