Autor Wątek: To cudowne uczucie spotkalo i mnie :)  (Przeczytany 9542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Odp: To cudowne uczucie spotkalo i mnie :)
« Odpowiedź #120 dnia: 29 Sierpnia 2007, 13:47 »
 No to super ,ze wio oki doki  :brawo_2: :skacza:

Czekamy na dalsze szczegoly  :tupot: :skacza:

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #121 dnia: 29 Sierpnia 2007, 16:47 »
No juz jestem i w koncu cos skrobne.

Olu dzieki za przekazanie info :) Dziewczynki dzieki za zainteresowanie :) To bardzo milo ze sie martwilyscie o nas ale jak sie okazalo niepotrzebnie. Ja w sumie napdzilam sobie stracha bo pomiar poloznej byl znacznie ponizej lini minimum ale z usg wyszlo ze malutka rosnie i pieknie przybiera na wadze. Tak jak ola wspomniala wazy juz prawie 3 kg, lezy glowka w dol, wypina swoj maly tyleczek, a stopki pcha mi w bok i pod zebra :) Generalnie jest sliczna i zdrowa :)

Znowu jestem bardzo zadowolona z poejscia poloznych i generalnie zaczynam sie cieszyc ze przyjechalam. Tzn Polska to Polska ale opieka jest tutaj na wysokim poziomie i naprawde sie troszcza o mnie bardzo.

Pokoj w ktorym robili mi ktg to jeden z pokoki porodowych, a czulam sie jak w hotelu. Fotel masujacy, fotel z podnozkiem dla partnera, prywtna lazienka, lodowka, tv, radio, itp itd SZOK! Wiem ze to mniej wazne od tego jak sie zajma mala i jak bedzie podczas porodu ale warunki sa swietne i bardzo mnie to cieszy bo spodziewalam sie czegos innego.

Jutro spotykam sie z Ola :) Mam nadzieje ze sie poznamy i milo spedzimy czas. Jak juz pisalam u niej na watku pierwszy raz robie cos takiego ale z tego co czytalam spotkania forumek zawsze sa mile wiec pewnie i nasze takie bedzie. Jutro zdamy wam pewnie relacje :)

To tyle na dzisiaj. Jutro wkleje zdjecia 39 tydzien.

Buzka

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #122 dnia: 29 Sierpnia 2007, 17:45 »
Kasienko życze udanego spotkanka :D i czekamy na relacje i foteczxki :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #123 dnia: 31 Sierpnia 2007, 12:26 »
Tak wiec spotkanie z Ola bardzo udane, swietna dziewczyna, troche sobie poplotkowalysmy, pojadlysmy, popilysmy :) oczywiscie soczki. Obie mialysmy autobusowe przygody ale jakos dotarlysmy do domkow! Szkoda ze nie mieszkamy trohe blizej ale wierze ze jak bedziemy mialy ochote sie spotkac to damy rade w koncu to ciagle north east :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #124 dnia: 31 Sierpnia 2007, 12:38 »
wiec ja moge powiedziec o kasi dokladnie to samo :D

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #125 dnia: 3 Września 2007, 11:07 »
Cieszę sie, że spotkanie sie udało :D Za brak fotek powinno być lanie...

Kasienko mam nadzieje, że jeszcze jakąś foteczke wkleisz nam przed porodem :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 3 Września 2007, 11:17 »
Cosik Kasia nam ucichla...

dawaj jakas fotke...  :tupot:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #127 dnia: 3 Września 2007, 13:53 »
Widzialam Cie na forum ujawnij sie  :drapanie:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 3 Września 2007, 15:17 »
Czekamy na jakies fotki  :tupot: :skacza:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 6 Września 2007, 12:03 »
Kasia ma jakies klopoty z internetem, wiec w jej imieniu przekazuje info...

Dzis jest juz drugi dzien po terminie. Polozna zalecila jej wcinac ananasy, pic herbate z malin, duzo spacerow no i "zeby sie mezus nie obijal"  :P
Powoli zalecenia wciela w zycie :D Poza tym czuja sie dobrze. Jestesmy w stalym kontakcie, wiec jakby cos to bede was informowala  ;D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #130 dnia: 6 Września 2007, 14:09 »
Pozdrów ją od nas serdecznie :) Trzymamy kciuki za szybki poród :)

Szkoda że nie zdąży nam wkleić zdjęć....

Buźka

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #131 dnia: 7 Września 2007, 09:29 »
Tak wiec jak Olenka was juz poinformowala mialam awarie internetu co dosyc czesto sie tu zdaza :( ale juz dziala wiec jestem. Dlugo nie pisalam bo ostatnio jakies ciezkie dni nastaly. To chyba jakas przedporodowa depresja bo wszystko mnie smucilo, zloscilo i generalnie nie mialam na nic nastroju... Ale juz jest lepiej i mam nadzieje ze w dzien porodu o ktory sie mode codziennie :) humore bedzie rewelacyjny i Micky tez sie spisze na medal bo te ciezkie dni to troche tez i jego zasluga. Ale nie ma co przerabiac tematu pod tytulem bezmyslni faceci wiec nawet nie bede zaczynac. Wiec u mnie tez nastapilo male zamieszanie z terminem. Bylo tyle opcji ze posanowilam zapytac poloznej ktora mam sie sugerowac i wrazie gdyby Majka nie chciala opuscic swojego mieszkanka ktora one beda braly pod uwage. Zadzwonila wiec do szpitala i po konsultacjach stwierdzily ze data z usg tu i w pl czyli 4 WRZESIEN 2007 no wiec jak latwo policzyc jestem juz 3 dni po terminie :)

Czuje sie ok, aczkolwiek jestem juz bardzooooooooo zniecierpliwiona i nie mysle juz o niczym, tzn bolu, ile to bedzie trwalo i w ogole jak ja dam sobie z tym rade tylko KIEDY NASTAPI TEN DZIEN i przytule swojego skarbka :)

AndziaK a wlasnie ze zdaze wkleic zdjecia  ;D moze nie najswiezsze bo z zeszlego tygodnia ale zawsze :)

Olkahof dzieki za przekazanie informacji. Fajnie miec takiego ''adwokata'' :)

Demko, Jagna 77 zdjecia juz za chwilke.

Dziewczynki trzymajcie za mnie kiuki i jak tylko bedzie po to napewno sie pochwale. Pewnie najpierw za posrednictwem Oli ale jak wroe do domku to tez tu zajze. Aczkolwiek nie zegnam sie jeszcze bo kto wie ile to potrwa :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 7 Września 2007, 12:18 »
No ten brzusio na zywo jakis taki mniejszy mi sie wydawal  ::) Ale prezentuje sie slicznie :D

Dobrze, ze konkretnie wiesz jaki termin biora tu pod uwage, moze bedzie tak, ze wezma cie do szpitala na wywolanie, chociaz oczywiscie zycze ci zeby sie "samo" zaczelo :D

Jakby cos to jestesmy w kontakcie :D

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #134 dnia: 7 Września 2007, 12:22 »
no brzusio super :D - marzenie zeby miec taki zgrabiutki tuz przed rozwiązaniem  :D :D :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #135 dnia: 7 Września 2007, 12:45 »
Kurka a mi wychodzi synek patrzac na pepek... widać nie sprawdza się to u Ciebie :)

Trzymam kciuki !  :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 7 Września 2007, 13:00 »
AndziaK ale by bylo gdyby zamiast Majki pojawil sie Majek  :P

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #137 dnia: 7 Września 2007, 15:49 »
dzieki za komplementy ale co wy dziewczyny nie kraczcie tu bo Majek musialby na rozowo troche pochodzic, a najlepsze jest to ze ciagle ktos cos mowi a co jakby chlopak... i ja juz zaczynam sie zastanawiac, ale nie no ja czuje ze to Majeczka :)

Wczoraj duzo sie dzialo! A ja w sumie o niczym wam nie wspomnialam. Wiec Micky z tata pojechali po lozeczko, materac i przewijak wiec jest juz wszystko!!!!!!!!!!! Tzn i tak mala mialaby gdzie spac ale teraz juz sprawy organizacyjne naprawde sa dopiete na ostatni guzik! Z reszta czas najwyzszy :)

Wzoraj rowniez bylam na waterbirth classes czyli taki kurs o rodzeniu w wodzie i chyba sprobuje! W sumie zawsze moge zrezygnowac i pojsc na lozko. A sala wyglada swietnie, same plusy jesli chodzi o mnie no i dla dzidzi. Moze wy macie jakies opinie???

Dzisiaj zrobilam sobie wycieczke po sklepach i pierwszy raz od dawna wydalam na siebie pieniadze :) Ale swietnie uczucie :) Kupilam sobie dzinsy (to tak juz po ciazy :), wiem wiem co sobie mysliie, jeszcze nie urodzila a tu juz o normalnyh ciuchach mysli o wiecej kupuje ) i buciki.

Tak wiec chodze duzo, kazdy sie dziwi jak mowie ze data byla na 4 ale ja jakos nie chce zamkna sie w czterech scianach i czekac. No to tyle.

Caluski

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 7 Września 2007, 19:19 »
Kasiu bardzo się cieszę, że macie łóżeczko z gadżetami i wszystko już gotowe na przyjście majki na świat.
I bardzo dobrze, że w koncu zrobiłaś coś dla siebie :brawo: to dobry sposób na relaks ;)

Ja niestety o porodach w wodzie się nie wypowiem, ale widziałam gdzieś taki temat na forum... :hmmm:
i chętnie zasięgne informacji od ciebie czego się dowiedziałaś ;)

Ja też się śmieję, że jak nie Amelka to synek najwyżej będzie na różowo ubrany przez jakiś czas :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 8 Września 2007, 12:15 »
Brzusio sliczny , taki zgrabniutki  :brawo_2:

Co do kolorow ubierania wlasnie wczoraj w sklepie sie dowiedzialam ,z edawno temu dziewczynki ubieralo sie na niebiesko  :o

Dlatego ,ze Matka Boska ma niebieska szte i dziewczynki ubierano w tym kolorze a nawet je na niebiesko chrzczono . Bylam normalnie w szoku bo jak tu teraz ubrac chlopca na rozowo  :drapanie: :los:

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #140 dnia: 12 Września 2007, 12:10 »
Hej

U nas nic nowego. tzn iagle w dwupaku. Ja jesem juz bardzo zniecierpliwiona i zasami wydaje mi sie ze nigdy nie urodze.... Wiem ze dzieko ma swoj czas i musi byc gotowe aby przyjsc na swiat ale moje dzieko chyba zagosilo tam na stale bo nic, kompletnie nic sie nie dzieje.... Ani brzuszek nie jest specjalnie nisko, ani czopu ani zadnyh innych objaowo a to juz tydzien i 1 dzien po terminie. Wczoraj byla polozna i na 18 mam termin wywolania, tzn 17 o 21 bede musiala sie zjawic w szpitalu i wszystko sie zacznie! Troche sie boje bo podobno skurcze po oksytoynie sa bardzo bolesne ale czego sie nie robi dla najwiekszego skarba na swiecie :) Mialam robione tez ktg i usg, wszysko w normie, malutka ma okolo 3,5 kg. Jedyne co o mniej wod plodowych, a ja od 2 dni czuje sie bardziej ''mokro'' wiec powiedzialam o tym poloznej, ktora postanowila to sprawdzi ale w rezultaie wyszlo ze to niby nie wody i ze wszystko jes ok. Zastanawiam sie wiec czemu jest ich mniej.... No o tyle z nowosci. Trzymajcie kciuki!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 12 Września 2007, 12:16 »
o rany ty jesteś w dwupaku
wiesz zawsze lepiej jak dzidzia sama zechce się wypchąć na swiat niz wywoływać poród ale my tu będziemy kciuki za ciebie trzymać - będzie dobrze!
a ten pierwszy termin to wg usg czy om ???

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #142 dnia: 12 Września 2007, 12:23 »
quasia 3mam kciuki, zeby malutka sama zdecydowała sie na wyjście :) jejku to juz tak niedługo  :o

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #143 dnia: 12 Września 2007, 12:24 »
o jak milo ze ktos cosik skrobnal :) 4 wrzesnia to termin z usg a 11 wrzesnia to termin om czyli czy tak czy siak juz po terminie

ja bym tam czekala cierpliwie tylko tak sie nastawilam na tego 4 wrzesnia a tu nic sie nie dzieje i wydaje mi sie ze nigdy nie stanie...

No nic moze mala zrobi nam niespodzianke. Byle nie w piatek bo Micky jedzie na aly dzien do innego miasta do lekarza i niestety nie moze tego przelozyc. Mam wiec nadzieje ze mimo naszego szczesia to takich wydarzen nic w piatek nas nie zaskozy.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 12 Września 2007, 12:30 »
ja bym tam czekala cierpliwie tylko tak sie nastawilam na tego 4 wrzesnia a tu nic sie nie dzieje i wydaje mi sie ze nigdy nie stanie...
ja dlatego trzymam się terminu z usg bo to ten dalszy
nie chcę się nastawiać bo ja taka niecierpliwa zrobiłam się w tej ciąży, ze szok
a u ciebie ten moment jest tak blisko
ach....
trzymam kciuki (ale nie za piątek)  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 12 Września 2007, 13:15 »
A ja wam mowie, ze ino mig i bedzie Majka na swiecie.

Kasia a ty po schodach chodz- moja babcia mowila, ze to pomaga ;) hehe babcine rady sa w deche ;)

Jak tylko sie zacznie to masz mi napisac sms- PAMIETAJ!!!

A skoro 17tego o 21 to 18tego bede u ciebie napewno w szpitalu z aparatem :D

Ech ale fajnie juz tak blisko :D

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #146 dnia: 12 Września 2007, 13:59 »
O rany rany ściskam Was mocno coby Majeczkę z brzusia wycisnąć szybciutko ale siłam natury ;D
z Tobą odeszły anioły...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 13 Września 2007, 13:40 »
widze cie Kasia- ale juz mi tu melduneczek jak sie czujesz?

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #148 dnia: 13 Września 2007, 14:46 »
Hej :)
No jestem jestem ale jak juz kiedys pisalam ja to tak czesciej czytam niz sie wypowiadam na forum. Nie to zebym nie miala nic do powiedzenia ale taka ''wstydliwa'' dziewczyna jestem ;) hahah Boze co ja tu wypisuje. Humor mam swietny bo po 2,5 miesiaca oczekiwania dostalam zwrot podatku i ciesze sie ze mamy jakies pieniazki  ekstra :) Poza tym bez nowosci. Czekam juz na poniedzialek wieczor zeby sie w koncu zaczelo i starm sie byc spokojna, wyluzowana i cierpliwa :) Jutro znowu na ktg i proba masazu szyjki macicy wiec zobaczymy co bedzie.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 13 Września 2007, 14:53 »
Czyli jednka udalo sie ten zwrot zalatwic- super.

Jak urodzisz i sie ogarnicie to przesle ci wiecej informacji o tych dodatkach socjalnych. Bo wyczytalam, ze to becikowe to nawet do 3 miesiecy po urodzeniu mozna dostac, wiec mysle, ze zdazycie wszystko zalatwic, ale to jeszcze pogadamy jakby cos.

Pozdrowionka i melduj co i jak