Autor Wątek: To cudowne uczucie spotkalo i mnie :)  (Przeczytany 9650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
To cudowne uczucie spotkalo i mnie :)
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Lutego 2007, 13:18 »
quasia, milusia z Was parka!!
Co do przyjaciółki-powinna zrozumieć.Nie przejmuj się tak bardzo.To minie.

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Lutego 2007, 18:27 »
Kasiq Ja mialam podobną sytuacje... Od zawsze trzymamy sie we trzy, znamy sie prawie całe zycie i do momentu waznych zyciowych decyzji typu slub, dziecko i innych zwiazanych z tym działan jak wybor swiadka, chrzestnych było super a potem sie troche posypalo... Ale najwazniejsze to bycie szczerym. Pamietaj to Twoje zycie, Twoj slub, chrzciny Twojego dziecka i Twoje decyzje i kazdy rozsadny człowiek musi to zrozumiec. A jezeli tej przyjaciolce wydaje sie ze ma monopol i sie obrazi jak wyjdzie na jaw ze nie ma- to jak sama mowisz to nie jest prawdziwa przyjazn.

Dzieki asiek, ela, vall za miłe słowa :) Martaxyz11 dziekuje ze troske i za odwiedziny mojego wątka :)

A teraz sprawy biezace! Tak wiec wczoraj spotkała mnie niemila przygoda. Poszłam z mama i siostra do koscioła i niestety nie udało mi sie dotrwac do konca. Juz ktorys raz zaczełam miec jakies mroczki ktore zazwyczaj przechodziły, ale nie tym razem! Zeby nie robic wielkiego zamieszania postanowilam usiasc z mysla ze mi zaraz przejdzie, ale niestety było tylko gorzej, nagle oblał mni pot, zobilo mi sie duszno, okropny bol glowy i praktycznie ciemność w oczach. Powiedziałam siotrze ze musze wyjsc, mama cala przerazona powiedziala ze idzie z nami ale poprosilam zeby zostala. Jak wychodzilysmy to nic juz nie widziałam i dopiero na zewnątrz kiedy ukucnełam i złapałam oddech zaczęło byc lepiej. Troche sie przestraszyłam i zadzwoniłam do swojej lekarki i wszystko jej opowiedziałam. Zmartwiła sie zwłaszcza ze to nie pierwszy raz! Powiedziałam zebym lepiej pojechała na izbe przyjec. Tam zbadał mnie lekarz i okazało sie, po badaniu i usg ze z dzidzia wszystko ok, wiec i mi zobilo sie lepiej. Nie wiadomo czemu tak sie dzieje... Moja mama twierdzi ze to brak tlenu, ze za mało spaceruje. Lekarze stwierdzili ze wynikia sa ok wiec moze taki urok ciazy. Ja osobiscie mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Trzymajcie kciuki.

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Lutego 2007, 19:22 »
Cytat: "quasia"
wiec moze taki urok ciazy
Każda z nas pewnie to będzie inaczej przechodzić.
Moja mama twierdzi ze to brak tlenu
może ma rację. Omdlenia w miejscach publicznych to normalne nawet dla osób niebędących w ciąży :D. Też miałam taką sytuację ale w momencie większego zapotrzebowania na tlen na siłowni, jakoś tak mnie zemdliło, zimny pot, ostry wzrok- wyprowadzili mnie na świeże powietrze i już było lepeij. Ale nie zaponmę tego nigdy.
po badaniu i usg ze z dzidzia wszystko ok,
to ja w takim razie też się cieszę. Niech rośnie zdrowo Maleństwo!!!

Trzymajcie kciuki.
Cały czas(no prawie, bo właśnie piszę, i nie mogę zaciskać  :brewki: )zaciśnięte :taktak:  :taktak:  :taktak:
A co do koleżanki, bo nigdy jej za przyjaciółkę nie uważałam(zresztą nigdy kogoś takiego prawdziwego nie miałam), to szkoda słów. Może dam temu upust, jak założę swoje odliczanie(na razie, nie mam na to zbytnio czasu bo i tak jestem uzależniona od forum  :brewki: )
z Tobą odeszły anioły...

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Lutego 2007, 20:42 »
ojej to Ci przykra dolegliwość :(
ale nie martw się moze przejściowa - i juz niedługo nabierzesz wiecej sił i będzie dobrze :ok: na razie się oszczędzaj, żadnego biegania, stania długo ai żadnych innych wysiłków, jesteś teraz pod ochroną :)

Życzę dużó zdrówka i pogłaskaj malusia w brzusiu od cioci Tajusi :przytul:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Lutego 2007, 21:38 »
:przytul: mam nadziję ze juz będzie ok ..... :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #35 dnia: 2 Marca 2007, 13:29 »
Czesc dziewczynki :)

Wczoraj byłam na wizycie i w sumie nie spodziewałam sie niczego specjalnego, a tu taka niespodzianka :) Tak wiec Pni Doktor stwierdziła, że mogłbyśmy sprobować posłuchać bicia serduszka dziecka, powiedziała ze płód jest jeszcze malutki wiec mozemy nic nie uslyszec ale sie udało :) I wczoraj po raz pierwszy uslyszalam bicie serduszka swojego maluszka :) co wiecej było nawet słychac ze sie rusza :) To jedno z najcudowniejszych momentów mojego życia i przezywam to do teraz :) Poza tym wszystko ok i chyba zaczął mi rosnąć brzuszek, tak bardzoooo powlutkuuu ale jednak zaczyna być coś widać :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Marca 2007, 13:33 »
spokojnie...

brzusio tak naparwdę  wyskoczy po 20 tyg.. do 20 cos tam było widac ale po 20 nagle sam wyskoczył :D

bicie serduszka własnej dzidzi to cudowne .. poczekaj na usg jak zobaczysz jak ci dzidzia zacznei na usg machac łapkami :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 2 Marca 2007, 13:49 »
Monia staram sie byc spokojna ale z natury jestem niecierpliwa i każde nawet malutkie zaokrąglenie cieszy :) aczkolwiek napewno masz racje ze do ciążowego brzuzka to jeszcze kilka ładnych tygodni zostało. No nic bede czekac :) A tu zostawiam linka do strony na ktorej mozna zobaczyć jak wyglada wasz maluszek wpisując date poczęcia (prawdopodobna) Pozdrawiam.

http://www.ivanbelchev.com/myembryo/embryo.htm

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #38 dnia: 5 Marca 2007, 12:04 »
quasia, co do tych słabnięć- możliwy brak tlenu.Ja w kościele zawsze widziałam mroczki...A w ciąży najczęściej stawałam z tyłu,żeby wyjść w porę na zewnątrz...
Powodzenia i dobrze,że wyniki mówią,że jest ok  :brawo_2:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 5 Marca 2007, 12:28 »
no uroki ciąży są różne najważniejsze że wyniki masz ok i z dzidzią jest wsio dobrze :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #40 dnia: 7 Marca 2007, 11:12 »
Skonczyły sie jedne dolegliwości a zaczely sie kolejne :( Dopadlo mnie straszne przeziebienie i wirusowe zapalenie gardla i jakos bym to zniosla kurujac sie czosnkiem, mlekiem z miodem i innymi naturalnymi sposobami gdyby nie wysoka goraczka. Zaczelo sie od 37,5 a doszlo do 39 i niczym nie dalo rady tego zbic. Dopiero dzisiaj troche odżylam i jestem w stanie cos zrobic bo ostatnie 3 dni byly straszne. Az w koncu musialam zaaplikowac sobie apap i bylo troche lepiej. Nie martwilam sie o siebie tylko o dzidzie bo biedulce kaloryfery podłaczyłam i ten rwacy kaszel... Oj mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, ze dzidza jest silna i jakos to zniosła.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #41 dnia: 7 Marca 2007, 11:18 »
Trzymaj się cieplutko i dabaj bardzo. A dzidzi nic nie będzie. Wspiera swoją mamusię w brzuszku. :przytul:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 7 Marca 2007, 12:30 »
Oj tak jakiś wstrętnny wirus panuje teraz. Niby się trochę cieplej zrobiło i już wszystcy chorzy bez wyjątku. quasia, trzymaj się dziewczyno. A chorubsko won bo inaczej  :Kill:  trzeba będzie coś :biczowanie: innego zzastosować.

Cieszę się że TE inne dolegliwości już Cię nie męczą.
Buziaki i wracaj szybko do zdrowia. :przytul:
z Tobą odeszły anioły...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Marca 2007, 16:02 »
Oj mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, ze dzidza jest silna i jakos to zniosła.

na pewno :) nic sie nie martw :) ona sobie poradzi :) a Ty zdrowiej nam :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Marca 2007, 19:49 »
Co tam słychać u naszej Quasi? Cosik długo się nie pojawiasz. Mam nadzieję że wszystko ok.
Buziaki :przytul:
z Tobą odeszły anioły...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Marca 2007, 19:35 »
Hop hop czy tylko ja tutaj zaglądam :( znowu nic :popija: Quasiu gdzie jesteś?
z Tobą odeszły anioły...

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Marca 2007, 19:23 »
Wybaczcie ta dluga nieobecnosc  na forum ale nie ma mnie teraz w domku i nie mialam dostepu do netu. Duzo sie zmienilo odkad ostatnio tu bylam m.in 3 dni temu moje sloneczko podjelo meska decyzje i uslyszalam magiczne "will u marry me" :) Tak wiec zaczal sie czas narzeczenstwa i przygotowan do slubu. O tym jak to wszystko wyszlo napisze jak wroce z UK. Caluski i Pozdrowienia. Z dzidzia wszystko ok,czuje ze niedlugo zacznie rosnac jak na drozdzach :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Marca 2007, 20:11 »
Jejciu wspaniałe nowiny. Wkońcu jakaś męska decyzja. Czekamy niecierpliwie jak wrócisz i wszystko ze szczegółami nam opowiesz.Pogłaskaj brzunio od Cioci Kasi. Niech rośnie duzi duzi duzi. Całusy :uscisk:
z Tobą odeszły anioły...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Marca 2007, 20:29 »
quasia, GRATULACJE   :brawo_2: a powiedziałas TAK :) ?

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Marca 2007, 20:57 »
Cytat: "Martaxyz11"
a powiedziałas TAK :) ?

hi,hi  :los:

Gratuluję!!!!!!!!  :brawo_2:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Marca 2007, 07:56 »
no to super wieści teraz to wszystko naraz :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Marca 2007, 22:22 »
quasia,  Gratuluje  :brawo_2:  Moze kiedyś wkleisz zdjecie  z Usg ? :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #52 dnia: 6 Kwietnia 2007, 22:57 »
WIATAM WAS WSZYSTKIE :) :) :)
No juz w domku :) Nareszcie i niestety :( nareszcie bo mnostwo zaleglosci i troche czasu aby je nadrobic, niestety bo z dala od narzeczonego  :dno: . Tak wiec jak juz pisalam moj stan cywilny jeszcze sie nie zmienil ale jest juz blisko...  Pierwszy tydzien pobytu w Newcastle byl nieciekawy, bo kazda moja proba rozpoczecia rozmowy odnosnie "nas", naszej przyszlosci konczyla sie ... lekko mowiac niepowodzeniem. Jak sie okazalo Micky poprostu nie chcial podejmowac tematu zanim jeszcze kleknal na kolanko i zapytal czy zostane jego zona :) :) :) To byl piekny moment, zupelnie nie tak jak sobie wyobrazalam ;) ale przez to bylo cudownie. Najlepsze z tego bylo to ze w ogole sie nie spodziewalam wiec generalnie kiedy wyciagnal piersconek zaniemowilam. Co do brzuszka (bo dopiero teraz mial okazje sie z nim zaprzyjaznic ;) ) to bardzo sobie przypadli do gustu, moj brzuszek ewidentnie zaczal rosnac na jego widok (a raczej za sprawa obiadkow ktore gotowal) a on brzuszkiem sie poprostu zauroczyl, calowal na dzien dobry i na dobranoc. Ojjjj ale sie rozpisalam :) Czas isc spac wiec o reszcie opowiem innym razem. A USG juz za 3 tygodnie wiec moze jakies zdjecie w koncu wkleje.  Pozdrawiam

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #53 dnia: 7 Kwietnia 2007, 10:57 »
Super Quasiu że z nami jesteś, choć rozumiem że teraz nastąpił krótki czas rozłąki z ukochanym. Brzusio rośnie bo Tatuś blisko, chyba Twojej fasolce bardzo go brakowało na początku i dlatego chciał się uwidocznić. A jak z terminami? ustaliliście jakąś bliższą datę ślubu. Czekamy na zdjątka z niecierpliwieniem. A teraz to tylko mogę życzyć spokojnych, wesołych świąt. Miejcie się dobrze :przytul:
z Tobą odeszły anioły...

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #54 dnia: 22 Kwietnia 2007, 21:33 »
quasia, bardzo sire cieszsę, że tutaj jesteś Kasieńko. Przepraszam, że dopiero teraz tu dotarłam... raz jeszcze serdecznie gratuluję i cieszę sie razem z Tobą :D

Ps. Mike to całkiem fajny facet :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Kwietnia 2007, 09:34 »
Ja też gratuluję podwójnie :skacza:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Kwietnia 2007, 10:19 »
:brawo_2: super gratuluję przyszła ŻONKO   :brawo_2:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Kwietnia 2007, 20:02 »
quasia, i co u Was ?:)

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Kwietnia 2007, 21:59 »
Czesc dziewczynki !!! I chlopcy gdyby sie jakis znalazl, aczkolwiek frekwencja na moim poscie i tak nie jest zbyt wielka wiec nie sadze ;) Tak wiec nie zapomnialam o was i wybaczcie ze dlugo nie pisalam ale nie mialam kiedy :( Troche mi sie teraz klod pod nogi zwalilo i walcze z nimi. Tak wiec zaczne od sprawy najwazniejszej czyli od dzidzi. 24 IV bylam na USG. Płci wciaz nie znam bo moje male sloneczko tak sie ulozylo ze cokolwiek bysmy nie robili ( ja i doktor) nie chcialo nam pokazac co ma miedzy nozkami. Badanie wyszlo ok oprocz jedenj rzeczy ktora mimo zapewnien lekarza ze jest ok troche mnie martwi. Tak wiec w lewej komorze serduszka jest maly "bright spot" czyli zwapnienie, prawdopodobnie po mojej chorobie (wiec od razu wyrzuty sumienia), nie jst duze i w zaden sposob nie wplywa na prace serduszka ale jednak... Jezeli chodzi o mnie to tez praktycznie wszystko ok oprcz leukocytów ktore sa ponad norme bo az 11 tyś. Poza tym uczelnia, i jeszcze mnostwo innych spraw do zalatwienia przed wylotem ktory mam nadzieje sie odbedzie bo to tez zaczyna byc coraz bardziej watpliwa sprawa. W kazdym razie DZIEKUJE za wszystkie gratulacje, szkoda ze nie moge sie nimi cieszyc z narzecznym. Szkoda tez ze kopniakami maluszka tez sie nie cieszymy razem :( No ale nic mam nadzieje ze juz niedlugo.

DEMKO Tobie wybaczam, ze dopiero dotarlas :) z wiadomych względów z reszta. Kasiq mam nadzieje ze jeszcze tu zagladasz i gorąco pozdrawiam.

W weekend zamieszcze zdjecia brzuszka bo juz cos widac :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Kwietnia 2007, 23:13 »
Kasiq mam nadzieje ze jeszcze tu zagladasz
oczywście jak tylko mam dostęp do neta i troszkę wolnego którego niestety wciąż brak :(
Trzymam kciki za wszystkie załatwienia. Nie martw się i głowa do góry. Wszystko się ułoży. Pogłaskaj tego lub tą tajemniczego/ą nieznajomego/ą w brzuszku. Aha czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Buziak
z Tobą odeszły anioły...