Autor Wątek: OLIWIA - Mały Skarb Demki  (Przeczytany 124315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
OLIWIA - Mały Skarb Demki
« Odpowiedź #330 dnia: 17 Marca 2007, 22:47 »
demka, wygladasz naprawde cudownie!

A Twoje Malenstwo... ach.. przesliczne slodkosci :) Nie mozna sie napatrzec.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 17 Marca 2007, 22:47 »
demka, gdzie Ty masz te 3 kg ??  :mdleje: Dziewczyny mają rację, laseczka jakich mało..Oliwcia musi być dumna z mamy..
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #332 dnia: 18 Marca 2007, 00:02 »
Cytat: "demka"
faktycznie na forum mozna sie bardzo dowartościować...ja
Bo piszemy sama prawdę i tylko prawdę :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #333 dnia: 18 Marca 2007, 00:10 »
Cytat: "ela"
Bo piszemy sama prawdę i tylko prawdę  

:taktak:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #334 dnia: 18 Marca 2007, 08:26 »
dziewczynki powoli przygotowujemy się do Chrztu... Lokal chyba znaleziony (Continental albo Sedina) koszt 45 zł/os w tym: przystawka, zupka, drugie danie, tort, owoce, napoje, lampka wina do obiadu... nie wiem jeszcze dokładnie co będzie podane bo na razie musimy sie zdeklarować czy rezerwować czy nie i dopiero wtedy zaczniemy wybierać... Planowany termin 27 maj :D

Rozglądam się za zaproszeniami, ale Marta nasza zaispirowała mnie i chyba zrobię sama, jak mi Oliwia pozwoli... Martuś w jakim progrmie robiłaś zaproszenie :?: W razie czego bedę Cię wypytywałą o wszystko9 więc musisz uzbroić się w cierpliwość :D

a teraz troszkę ogólnie co u nas. Tak więc nasza oliwka nie je z piersi...protestuje głośno i dobitnie...problemy zaczęły się w szpitalu, kiedy nie mogła sobie poradzić z ssaniem i ściąganiem mleczka z piersi... U Niuni pojawiła się żółtaczka więc miałą obnizoną ochotę na jedzenie do tego te problemy i w rezultacie dość duży spadek wagi z 4050 g do 3650 g...Na szczęście z pomoca przyszedł laktator, zaczęłam ściągać pokarm i podawać małej przez butelkę...i robię tak dodziś :mdleje:  :los: Do tego Mała dostaje jeden pokarm z mleczka NAN HA Sensitive, bo ja nie nadąrzam z produkcją, alebo marnuje mleczko... Oliwka je różnie raz 100, raz 90 innhym razem 130 i nie mogę tego wyregulować, dlatego nie zawsze opróżnia butlę a ja resztę mleka muszę wylać...

Mam pytanko ile razy mozna odgrzewać swój naturalny pokarm :?: a ile razy sztuczny :?: Czy za każdym razem wylewać i dawać nowy :?: Oliwia popija sobie koperek i wodę z glukozą, chociaż słyszałam ostatnio na TVN Style, żeby wody z glukozą nie podawać, bo dziecko przyzwyczaja się do słodkiego smaku i później sa problemy z jedzeniem warzywek...ale za późno...poradziła mi to położna więc juz tak zostanie...

Przyszły tydzień będzie dla nas ciężki. w poniedziałek idziemy do ortopedy, w środę na szczepienie a w piatek mama idzie do ginekologa :(  powiem szczerze, że boję się tej wizyty...tym bardziej, że jeszcze mi się wszystkie szwy nie rozpuściły :(

Jeżeli chodzi o wagę to na prawdę mam jeszcze 3 kg... wiem, że sporo ważą piersi :wink:  i w sumie wyglądam jak przed ciążą ale ja chcę ważyć tak koło 55 kg vwięc jeszcze musze popracowac nad sobą... uwielbiam się w tej wadze...Jak na razie nie ćwiczę, sporo spaceruję, nie jem słodyczy także waga spada :skacza: ale po wizycie u gina idę na Wakuwela, zaczynam ćwiczyć brzuszek, na którym pojawiło się sporo rozstepów :( które będę musiałą zwalczyć...

poza tym pod koniec kwietnia ruszam na podób sklepów...w poszukiwaniu ubranek dla siebie...chce mi się ogrodniczek, złotej spódniczki, jakiś fajnych jeansów przy ciele, butków na obcasiku... zastanawiam sie jak sie ubrać na Chrzest, jak na wesele, na którym będę świadkowała pod koniec lipca...

Muszę się tez udać na uczelnię pozałatwiac wszystkie sprawy. ITS mam przyznany, ale musze porozmawiać z wykładowcami.,,

Na razie tyle... Fotki będą...ale na arzie nie teraz bo szkoda mi czasu a chciałam chociaż poczytać co u was słychać...także ruszam w wasze wątki...Oliwka spi :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #335 dnia: 18 Marca 2007, 09:29 »
Demko nie bede orginalna, wyglądasz super

no i fajnie ze udało Ci sie znalesc lokal
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 18 Marca 2007, 10:13 »
dziewczynki powoli przygotowujemy się do Chrztu
Super :D

Planowany termin 27 maj

No i super bo będzie ciepło :okularnik:

ale Marta nasza zaispirowała mnie i chyba zrobię sama, jak mi Oliwia pozwoli

Pozwoli , pozwoli bo takie zaproszenia są ładne :D

Oliwka je różnie raz 100, raz 90 innhym razem 130 i nie mogę tego wyregulować, dlatego nie zawsze opróżnia butlę a ja resztę mleka muszę wylać...

Ale to normalne ! Nigdy nie trafisz za dzieckiem ile chce zjesc . Tak jak dorosła osoba raz ma ochote zjesc duzo raz mało !

Tak więc nasza oliwka nie je z piersi...

Coś ostatnio wiele matek ma z tym problemy  :drapanie:

robię tak dodziś

hihih do dzis ? Ciekwawe jak długo wytrzymasz ?
Do dzis to ja miałm przez 3 miesiace !

Mam pytanko ile razy mozna odgrzewać swój naturalny pokarm

Mi się wydaje , że tylko raz  :drapanie:  
Ale wiesz co rób . jak masz ciepłę swoje mleczko a Oliwka nie zjadła to poprostu wsadz do termoopakowania i wtedy utrzyma troche ciepłote.

a ile razy sztuczny

Niewolno tego robic .
Nawet na opakownaiu jest to napisane .

Czy za każdym razem wylewać i dawać nowy  

Dokłądnie .

chociaż słyszałam ostatnio na TVN Style, żeby wody z glukozą nie podawać, bo dziecko przyzwyczaja się do słodkiego smaku i później sa problemy z jedzeniem warzywek.

Bzdury gadaj ...a jak kiedyś matki czy babcie robiły ? Podawały wode z cukrem !

Przyszły tydzień będzie dla nas ciężki

Ja tez już odkryłam , ze  dziecko to ciagłe latanie po lekarzach i tego typu branży :D

tym bardziej, że jeszcze mi się wszystkie szwy nie rozpuściły  
Napewno nic cie nie bedzie bolało i bedzie tylko i wyłącznie przyjemnie :D

Jeżeli chodzi o wagę to na prawdę mam jeszcze 3 kg

Tak tak !

uwielbiam się w tej wadze...Ja

To jesteśmy dwie :D

chce mi się ogrodniczek

ja tez zachorowałam n aogrodniczki , ale spudniczke :D

I są takie łądne u nas ...ale na chudzielcó weic musze spasc z wagi !
No ale chyba se kupie dla motywacji :D

Fotki będą...

Prosimy bardzo !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #337 dnia: 18 Marca 2007, 11:32 »
Aniu - wyglądasz rewelacyjnie!!! Patrząc na Ciebie aż trudno uwierzyć, że dopiero co urodziłaś dzieciątko  :brawo_2:
A zdjęć Oliwki jest zdecydowanie za mało  :obrazony:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 18 Marca 2007, 11:44 »
jejku demka ale ty laska jesteś normalnie sie załamałam

termin chrztu super mam nadzieje że bedzie cieplutko (z wiadomych względów mojego porodu)
malenka jest sliczna normalnie królewna

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #339 dnia: 18 Marca 2007, 11:51 »
Cytat: "asia"
A zdjęć Oliwki jest zdecydowanie za mało

podpisuje sie! :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 18 Marca 2007, 12:13 »

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #341 dnia: 18 Marca 2007, 12:42 »
Ela - hehehheh padłam własnie :)  :skacza:  :mdleje:  :brawo_2:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 18 Marca 2007, 12:51 »
ela,  :skacza:  :los:  :taktak:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 18 Marca 2007, 13:15 »
Ela  :mdleje:  :mdleje:  
 :Najlepszy: dl aCiebie :)
Demka teraz to juz nie mozesz odmowic :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #344 dnia: 18 Marca 2007, 13:43 »
ela, mialas swietny pomysl z tym podaniem  :skacza:

Demka prosimy o wiecej fotek kochanej Oliwki  :skacza:  :tupot:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 18 Marca 2007, 13:58 »
Elcia powaliłaś mnie z Dominkiem na kolana...kurcze...teraz obiadek szykuję ale bedę dawałą foty do wywołania przez neta to cosik wrzucę :D Jejku :D podanie superasne :D

A i jak nazywa się ten program, w którym robiłyście super fotki swoim pociechom :?: Bo jakoś nie wiem gdzie przegrzebywać forum...Elci wątek rozrsł się niemiłosiernie i wątpię abym cosik znalazła... HELP :!: :skacza:

I ważne ogłoszenie :wink: :los:

mam do oddanie całą paczkę Pampersów w rozmiarze 1 (cała, nowa, nieotwrta)... na oliwkę są za małe a kupilismy w zapasie... Zostało nam półtorej paczki, ale nie wiem czy ktoś będzie chciał otwrte pieluszki... Także jeżeli ktoś chętny to ja z chęcią oddam, co mają się marnować...

Buziaczki dla wszystkich...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 18 Marca 2007, 14:02 »
mam do oddanie całą paczkę Pampersów w rozmiarze 1

Demka piekny gest  :uscisk:  :skacza:  mysle ,ze znajdzie sie mama ktora skorzysta z twojej propozycji , to milo ,ze sa jeszcze dobrzy ludzie  :skacza:

demka,  :uscisk:  :skacza:  :serce:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 18 Marca 2007, 14:14 »
Jagna77, po prostu szkoda wywalić, a tak ktoś może skorzystać... ja na tym forum poznałam wielu wspaniałych ludzi, dlatego uwielbiam to forum... a tak ktoś może mieć koło 25 zł w kieszeni :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 18 Marca 2007, 14:17 »
demka, masz racje ,ze to forum to kopalnia wspanialych ludzi , Juz od pierwszych postow napisanych czlowiek jest uzalezniony  :skacza:  :skacza:  :skacza:

To wlasnie na forum Wy dowiedzialyscie sie ,ze jestem w ciazy  :skacza:  Tesciowej powiem po wizycie u gina  :skacza:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #349 dnia: 18 Marca 2007, 17:12 »
Demko, wyglądasz rewelacyjnie  :skacza: Mam nadzieję, że to dotyczy wszystkich mamuś o imieniu Ania  :taktak:

A Wasza córcia jest obłędna!!

Ela--->  :brawo_2:  :brawo_2: Pomysł z ogłoszeniem genialny :D Podpisuje się pod prośbą obiema łapkami :id_juz:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 18 Marca 2007, 18:02 »
Program to Ulead photo express 3.0 Se

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #351 dnia: 18 Marca 2007, 18:54 »
Demeczko wyglądasz świetnie  :szczeka: Twój mąż musi byc dumny że ma dwie takie śliczne panie :skacza:  
Oliwia w sukieneczce wygląda jak księżniczka, ucałuj ją od Mieszka i cioci Kasi :Daje_kwiatka: Czekam na więcej zdjęc.
Jeśli chodzi o chrzest to data super, ja miałam chrzest 27 maja 1982 roku  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #352 dnia: 18 Marca 2007, 19:42 »
Demko, obie wyglądacie po prostu super. Jak Ty to robisz? Fajnie z tymi studiami- nie będziesz miała wyrzutów, żeby Małą z kimś zostawiać. Extra się Wam wszystko układa- oby tak dalej!!! :przytul:
z Tobą odeszły anioły...

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 18 Marca 2007, 19:50 »
Cytat: "dziubasek"
Mam nadzieję, że to dotyczy wszystkich mamuś o imieniu Ania

na pewno :D będziesz super szczupłą mamuśką :D
Cytat: "wercia"
ja miałam chrzest 27 maja 1982 roku

no. no super :D taka sama data :D
Cytat: "wercia"
ucałuj ją od Mieszka i cioci Kasi

ucałowana :D

dzieki za wszystkie miłe słowa :D dodaja mi otuchy... idę poszukać czegos o tym programie :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #354 dnia: 18 Marca 2007, 19:58 »
Demko mam akie chyba dość prywatne pytanie. kojarze że poród poszedł Ci w miarę sprawnie i dość szybko w porównaniu z innymi. jak myślisz co o tym zdecydowało? moze kondycja? myślisz ze organizm da sie pod tym kątem przygotowac? wiesz...juz nie mam nadziei w swoich szerokich bioderkach bo podobno niewiele to potem znaczy. ty taka szczuplutka a tak super ci poszło. jeszcze raz gratuluje, podziwiam i cichutko zazdroszcze.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #355 dnia: 18 Marca 2007, 20:14 »
No to powodzenia w załatwianiu spraw w tym tygodniu!!!
Lekarza się nie bój,hihi, zwłaszcza naszego  :hahahaha:  :hahahaha: On potrafi z najgorszego doła wyciągnąć w gabinecie  :los:
No i co do mleczka - to trzeba wylewać niestety.Ale może dawaj jej mniej mleka i jak będzie chciala więcej,to dolej z drugiej buteleczki,a jak nie bedzie chciała,to wstawisz czyste do lodówki i będzie jak znalazł na następne karmienie ze świeżym mleczkiem z piersi.
A co do wody z glukozą-to też znam opinie,żeby nie dawać za dużo (i nie tylko z tvn style).Więc za dużo po prostu nie dawaj.Z resztą takie szkrabiki,które piją mleczko mamy tak naprawdę nie potrzebują nic innego do picia  :drapanie: No chyba,że sa łakomczuszkami  :los:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 18 Marca 2007, 20:25 »
Fajnie zez chrztem juz załatwione :)

Co do programu to musze zapytac kolezanki bo to ona mi robiła ..pod moje dyktando :)ale Ci powiem jutro :)

Ja ściągam juz 2 miesiace i jest OK :)  

Z dodatkowym mleczkiem to ja tez marnuje duuuuzo ale co tam... wole rozrobic i jak nie zje to wylac niz ma mi płakac i wybudzic sie ze snu bo jabede latac i rozrabiac mleczko....
Wydaje mi sie ze Oliwka i tak duzo je  :drapanie:

Pokarmu to raczej nie mozna odgrzewac....A ja NIE PODGRZEWAM praktycznie wcale... je takie w tem pokojowej i nie robi jej róznicu czu je cieplejsze czy takie pokojowe,....  

Mi mowiono aby nie dawc nic do picia jak karmisz piersia...

Jak to Ci sie szwy nie rozpusciły ?
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #357 dnia: 18 Marca 2007, 20:32 »
Cytat: "Martaxyz11"
dodatkowym mleczkiem to ja tez marnuje duuuuzo ale co tam... wole rozrobic i jak nie zje to wylac niz ma mi płakac i wybudzic sie ze snu bo jabede latac i rozrabiac mleczko....
mi chodziło o mleko z piersi,żeby np ściągnąć i zrobic tak-do jednej butelki wlać tyle,ile zazwyczaj zjada,a resztę do innej butelki.I jak będzie protestowała,że chce jeszcze,to dac to co zostało.A jeśli nie będzie chaiała jeść więcej,to to,co odleje na początku nie będzie ze słiną,więc można dolać do świeżego z piersi.
A z butelki mleka się nie podgrzewa,tylko daje gotowe i resztki wylewa.Ale powiem Wam,że mam koleżankę,któej córka je w nocy i ona nie bawi się w robienie w nocy,tylko zrobione ma w podgrzewaczu mleko i stoi tam kilka godzin.I małej nic nie jest  :drapanie:
A co do mleka swojego,jeśli jest przechowywane w lodówce to trzeba je podgrzać odrobinkę przecież.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 18 Marca 2007, 20:34 »
Cytat: "asiek"
jeśli jest przechowywane w lodówce to trzeba je podgrzać odrobinkę przecież

a tak tak to owszem jak wyjme z lodówki to tak :) ale czasami nie zdazam włożyc tam bo wiem ze za godzine bedzie jdała ....

mi chodziło o mleko z piersi,żeby np ściągnąć i zrobic tak-do jednej butelki wlać tyle,ile zazwyczaj zjada,a resztę do innej butelki.I jak będzie protestowała,że chce jeszcze,to dac to co zostało

:brawo_2:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 18 Marca 2007, 20:44 »
w załatwianiu spraw w tym tygodniu!!!

w przyszłym :D ale pieknie dziękuję...
Lekarza się nie bój,hihi, zwłaszcza naszego

ja  jestem dziwna, porodu się nie bałam a tego boję się jak ognia...jak mnie szyli to widzieli strach w oczach...a położna, która ściągała mi jeden szew myślała, że się wygółupiam a mi pot nq czole się zebrał ze strachu...
Cytat: "Ewelina_Michał"
jak myślisz co o tym zdecydowało?

nie mam pojęcia od samego początku mówiłam, że jestem niecierpliwa i musi iść szybko...i poszło...wiec może kwestia nastawienia :?:
Ja ściągam juz 2 miesiace i jest OK

ja to chciałabym tak przez 3 miesiące...no chociaż przez 3...a straszą mnie, że laktatorem ściągając zmniejszam laktację, ale ja tam nastawiam się, że Niunia będzie jadła mój pokarm...jeszczed troszkę chociaż...
A ja NIE PODGRZEWAM praktycznie wcale...

ja przechowuję je w lodówce wiec podgrzac muszę...
je takie w tem pokojowej

jak długo w takiej temperaturze może stać :?:
Jak to Ci sie szwy nie rozpusciły ?

jeszcze nie...i tego się właśnie boję...
Ale powiem Wam,że mam koleżankę,któej córka je w nocy i ona nie bawi się w robienie w nocy,tylko zrobione ma w podgrzewaczu mleko i stoi tam kilka godzin.I małej nic nie jest

moja kjoleżanka też tak robi dlatego pytam...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka: