Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2668656 razy)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #4740 dnia: 29 Lipca 2016, 00:30 »
My jutro opuszczamy Chorwacje. Jak zwykle cudownie. Rovinj mnie urzeklo, bo to miasteczko z wyraznym wloskim wplywem. Fajny klimacik. Plaze piekne... Za rok znow Chorwacja :D

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
« Odpowiedź #4741 dnia: 29 Lipca 2016, 18:11 »
My jutro opuszczamy Chorwacje. Jak zwykle cudownie. Rovinj mnie urzeklo, bo to miasteczko z wyraznym wloskim wplywem. Fajny klimacik. Plaze piekne... Za rok znow Chorwacja :D
O tak Rovinj jest super-byliśmy w zeszłym roku, w tym była Czarnogóra

Offline amuszta

• bywalec
« Odpowiedź #4742 dnia: 29 Lipca 2016, 22:43 »
I jakie są Twoje wrażenia z Czarnogóry??? Opowiedz czy z biurem, czy sami wszystko zorganizowaliscie?

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4743 dnia: 30 Lipca 2016, 11:02 »
Jechaliśmy samochodem dwu-etapowo, do Budapesztu i nad Balaton dwa dni i dalej przez Chorwację do Czarnogóry (Dobra Voda) po drodze Medjugorie i Mostar. Sama Czarnogóra bardzo ładna, ładne widoki. Plaże niestety bardzo zatłoczone i to już na początku lipca. Trudno znaleźć wolne miejsce na swój parasol. Wyjątkiem była plaża w Ulcinj ale tam jest plaża ok. 3 km z ciemnym piaskiem. Miasteczko bardziej już Albańskie. I tak jest na większości większych plaż Svety Stefan, Petrovac, Budva. I niestety nie jest zbyt czysto. Worki ze śmieciami wyrzucają na drogę i zanim służby to sprzątną grzebią w tym bezpańskie psy. Jak dla mnie to Czarnogóra jest wyjazdem na jeden raz. Załapaliśmy się też z polską grupą na całodniową wycieczkę autokarową do Albani-Skodra i Tirana. Ceny w sklepach podobne do naszych

Offline amuszta

• bywalec
« Odpowiedź #4744 dnia: 30 Lipca 2016, 11:18 »
Dziękuję.  Musze przemyśleć.  Masz podobne wrażenia jak niektóre dziewczyny po Bułgarii...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4745 dnia: 30 Lipca 2016, 16:31 »
graziella - i jak wrażenia z Albanii, bo intensywnie o niej myslę za rok?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4746 dnia: 30 Lipca 2016, 16:57 »
Nie chcę, żebyście zrozumiały mnie źle - Bułgaria jest warta wizyty. Ale nie ma tego efektu WOW. Gdy wyjeżdżamy z Grecji to zawsze jest nam przykro, że to już koniec wakacji i marzymy o szybkim powrocie. Wyjeżdżając z Bułgarii nie odczuliśmy tego. Cieszyliśmy się, że wracamy do domu :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #4747 dnia: 30 Lipca 2016, 21:06 »
Japcio. My mieliśmy dokładnie tak samo jak Wy odnośnie Bulgarii, gdy my wyjeżdżaliśmy z Chorwacji.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4748 dnia: 30 Lipca 2016, 21:22 »
My juz w Szczecinie. Po drodze zajechalismy jeszcze do Wloch i zwiedzilismy Triest. Ogolnie podroz powrotna ze zwiedzaniem trwala 24 godziny i 30 minut :D mamy zdrowie ;)

Juz planuje, gdzie do Chorwacji za rok :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4749 dnia: 31 Lipca 2016, 00:13 »
Triest jest śliczny. Miło wspominam tam nocleg pod namiotem.

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4750 dnia: 31 Lipca 2016, 10:51 »
graziella - i jak wrażenia z Albanii, bo intensywnie o niej myslę za rok?

Wybrzeża i plaż nie oglądaliśmy, na pewno nie jest to Albania Envera Hodży o jakiej się słyszało-tylko rowery i osiołki. Szybko się buduje, wszędzie nowe domy. Ale rozmawiając z tymi którzy Albanię znają dobrze, należy jechać na południe-bliżej Grecji a więc HIMARE, BORSH, SARANDA

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4751 dnia: 31 Lipca 2016, 12:01 »
A my właśnie wracamy z Trójmiasta. Pogodę trafilismy cudna! Przelotne opady wcale nie przeszkadzały Nam w zwiedzaniu, bo głównie chodzilismy. Na plaży byliśmy tylko raz, na basenie tez raz.hotel fajny i jak na 2 gwiazdki to było ok. Polecam dla dzieci centrum nauk experyment, zoo w Oliwie i piękna starówkę Gdanska. Stwierdzilismy z mężem, ze Sopot nie dla Nas, robi się tak jak w Międzyzdrojach a tego nie lubimy. Natomiast Gdynia i Gdańsk super! Na Hel jechalismy w mega korku... Nic ciekawego tam nie było w sumie :P niby blisko od domu ale bawilismy się świetnie! :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4752 dnia: 31 Lipca 2016, 12:11 »
niby blisko od domu ale bawilismy się świetnie! :)
Nie ma znaczenia gdzie ;D Moje naj naj naj to Ińsko ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4753 dnia: 31 Lipca 2016, 13:47 »
Patka w jakim hotelu byliscie?

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #4754 dnia: 31 Lipca 2016, 15:32 »
My juz 2 dzień w Mrzeżynie, plazujemy super jest :-) miejsce super,a tak się obawiałam. Tylko dojazd ciężki, korki przebudowy itd

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #4755 dnia: 31 Lipca 2016, 15:57 »
ja Cię Japcio rozumiem co do Bułgarii tyle ,że my tak z Turcją mamy (pomijam fakt ,że teraz i tak byśmy nie pojechali ze względów bezpieczeństwa itp.) , ale jak byliśmy tam 6lat temu to wiedziałam ,że to pierwszy i ostatni raz. no jakoś nie zaiskrzyło :P

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #4756 dnia: 31 Lipca 2016, 16:00 »
Karinka mowilysmy ze Mrzeżyno jest super. Ja urlopuje 10km dalej czyli w Dźwirzynie ale niestety już tylko 2 dni nam zostały choć przyznam że mamy dość już upałów.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4757 dnia: 31 Lipca 2016, 22:02 »
My kilka dni spędziliśmy w Jarosławcu. Niestety urlop został przerwany i usieliśmy szybko wracać na Śląsk Zdecydowanie ta część Bałtyku nam nie odpowiada. Dźwirzyno bardziej nam podeszło.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4758 dnia: 1 Sierpnia 2016, 11:25 »
Patka w jakim hotelu byliscie?
Hotel Venus w Łapinie :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4759 dnia: 1 Sierpnia 2016, 12:37 »
My natomiast gdybysmy nie byli ograniczeni ilością urlopu i środkami finansowymi to w każdej wolnej chwili jeździlibyśmy do Tunezji (oczywiście przed przewrotem :() wszystko nam tam pasowało i serca bolały jak pokazywali zdjęcia ze zdewastowanego Tunisu ... :( Turcja też nam pasuje.

Taka mini wersja "egzotyki", stosunkowo blisko domu.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #4760 dnia: 1 Sierpnia 2016, 17:03 »
na tym chyba polega też cały urok urlopowania, że co człowiek to inne potrzeby i wymagania  :)
maggi-80 coś zwiedzaliście w trakcie pobytu, czy tylko plażing? dla mnie północ Chorwacji ciekawa, ale właśnie bez tego efektu wow,  za to z Dalmacji zawsze szkoda wyjeżdżać...cromaniacy  :P jako lekką egzotykę polecają wyspe Hvar, widoki bajeczne, tylko te drogi szutrowe  ;) Albania tak jak napisała graziella, są rejony "dzikie", ale też już mocno zurbanizowane turystycznie że tak się wyrażę, trzeba wiedzieć, czego się oczekuje, drogi coraz lepsze, ale  na hardcorowe odcinki też można  trafić, z krowami na ala rondzie  włącznie  ;) Ty anusiaaa byś się w  razie czego decydowała na samodzielną wyprawę?

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #4761 dnia: 2 Sierpnia 2016, 21:12 »

[/quote]
My natomiast gdybysmy nie byli ograniczeni ilością urlopu i środkami finansowymi to w każdej wolnej chwili jeździlibyśmy do Tunezji (oczywiście przed przewrotem :() wszystko nam tam pasowało i serca bolały jak pokazywali zdjęcia ze zdewastowanego Tunisu ... :( Turcja też nam pasuje.

Taka mini wersja "egzotyki", stosunkowo blisko domu.

Serio? Ja bylam bardzo zawiedziona Tunezja. Kompletnie mi nie podeszla, a Turcja bardzo :-)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4762 dnia: 2 Sierpnia 2016, 21:23 »
Serio:) Turcja też ok, ale Tunezja nr 1. 

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4763 dnia: 3 Sierpnia 2016, 07:06 »
Tunezja  wspaniała  :) Chętnie bym wróciła.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4764 dnia: 3 Sierpnia 2016, 11:44 »
W Tui już oferty na lato 2017 :) Szkoda, że tak odlegla egzotyka. Nie ciągnie mnie tam.
http://www.tui.pl/start-lata

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #4765 dnia: 3 Sierpnia 2016, 13:45 »
Moi sąsiedzi wczoraj wrócili z Meksyku, w niedzielę się spotykamy i czekamy na opowieści;-))) Meksyk aż tak mnie nie pociąga, ale już widzę minę Alana jakbym powiedziała,że lecimy na Kubę;-)))) teraz ma etap strasznego zainteresowania światem i ciągle gada o tamtych terenach;-)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4766 dnia: 3 Sierpnia 2016, 15:34 »

maggi-80 coś zwiedzaliście w trakcie pobytu, czy tylko plażing?

Byliśmy kawałek dalej w Porecu oraz na powrocie w Trieście. Dodatkowo 2 dni mieliśmy wypożyczone rowery, więc zwiedziliśmy wybrzeże wzdłuz i w szerz :D

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4767 dnia: 8 Sierpnia 2016, 14:03 »
dziewczyny mam pytanie. Znajomi z Niemiec chca przyjechac w okolice Szczecina. Polecicie jakis przytulny hotelik, okolice Stargardu , Goleniowa, moze nawet Gorzowa? Oni nie lubia Centrum, wiec i nadmorskie miejscowosci odpadaja.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4768 dnia: 9 Sierpnia 2016, 10:52 »
W przyszłym tygodniu u nas wyjazdowo. Jedziemy w okolice Warszawy na urodziny dziadka. Przy okazji myślę o odwiedzeniu stolicy i Centrum Nauki Kopernik. Napiszcie mi, jak wygląda sprawa z biletami? Jakie mam kupić dla naszej czwórki? Jakie wystawy/sale będą odpowiednie dla dziewczyn? Nie mogę połapać się na stronie :(

A potem śmigamy na Kaszuby. Mąż dzisiaj znalazł coś na bookingu i zarezerwował. W Borkowie.
« Ostatnia zmiana: 9 Sierpnia 2016, 10:57 wysłana przez japcio »

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #4769 dnia: 9 Sierpnia 2016, 11:02 »
Byliśmy z Mają i rodzinami w zeszłym roku w Koperniku.
Jeśli jest opcja to kup bilety on-line. My trafiliśmy na spore kolejki (przyjechaliśmy kilka minut przed godz. otwarcia), ale byłam wtedy w ciąży więc kupiłam w uprzywilejowanej kasie bez czekania.

6 godz. chodzenia z przerwą na obiad (mają bistro w budynku) - standardowy pakiet wzięliśmy bez dodatkowo płatnych wystaw. Bardzo nam się podobało :)

Na Kaszubach długo zabawicie?