Miałam okazję przetestować dwa hotele na Chalkidiki.
W tym hotelu mieszkałam:
http://r.pl/grecja-chalkidiki-wczasy/porto-marina/20160710?liczbaDoroslych=2&liczbaDzieci=0&liczbaPokoi=1&wiekDzieci=&wybraneMiastoWyjazdu=Katowice&wybraneWyzywienie=All%20inclusive- bardzo kameralny, spokojny hotel
-nigdy nie brakowało leżaków w hotelu czy nad morzem
-wieczorem koło baru też zawsze można było znaleźć miejsce
-jedzenie dobre, ale w zakrytych pojemnikach więc nie było efektu "wow"
-plac zabaw bardzoooooo ubogi!dwa bujaki i jedna skrzecząca karuzela
-darmowy bus wożący ludzi od rana do 23 (z przerwą między 16-19) do miasta i na plażę. Jak było za dużo chętnych to pan jechał i wracał zaraz po resztę, bardzo sympatyczny i pomocny kierowca. Składał wózek, podawał rękę, wysadzał dzieci itp.
-wszyscy pracownicy bardzo mili, pomocni, zero zaczepek, uśmieszków pełny profesjonalizm!
-animatorki robiły co mogły mimo, że nie miały warunków (pierwszy rok animacji w tym hotelu), wszystkie zajęcia na świeżym powietrzu
-jak pojechałyśmy 15.06 było mało dzieci, za każdym przylotem ich przybywało
-spokojny, kameralny hotel, idealny do odpoczynku.
http://r.pl/grecja-chalkidiki-wczasy/chrousso-village/20160706?liczbaDoroslych=2&liczbaDzieci=0&liczbaPokoi=1&wiekDzieci=&wybraneMiastoWyjazdu=Gda%C5%84sk&wybraneWyzywienie=All%20inclusivew tym hotelu spędziłam dwa całe dnie, jedząc, kąpiąc się w basenie itp.
-dużo większy hotel,
-główny team animacyjny grecki,
-animatorzy mieli świetne warunki do pracy, pokój animacyjny, 3 place zabaw, dmuchany kaktus
-jedzenie pięknie wyeksponowane, bardzo dobre
-wieczorami pełno ludzi w barze, wolnego stolika nie widziałam
-bus dowożący do miasta dwa razy dziennie, rano i wieczorem na zapisy kto pierwszy ten lepszy
-do plaży kawałek drogi, trzeba samemu przejść
-wieczorem też place zabaw okupowane przez dzieci, których jest tam mnóstwo!!!dziecko przy dziecku, co za tym idzie, ktoś spadł z czegoś, ktoś kogoś popchnął, trzeba było stać przy dziecku i pilnować...po dwóch dniach miałam dosyć!!! myślałam, że zwariuje!!!
Podsumowując po pierwszym dniu w Chrusso żałowałam,że jednak nie wybrałam tego hotelu po drugim byłam dumna ze swojej decyzji bo w życiu bym w nim nie odpoczęła! Do tego wiadomo, dużo dzieci - dużo chorób...w pierwszym tygodniu najmłodsze dzieci złapały wirusa - wymioty, biegunka, w drugim jak byłam zamawiać taksówkę to też pani recepcjonistka wzywała lekarza.
Więc zależy kto co lubi

dla mnie jednak na plus wyszedł nasz hotel.