Autor Wątek: shivaree odlicza  (Przeczytany 17524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Stycznia 2007, 00:55 »
Dzięki dziewczyny za wszystkie odwiedziny!ja niestety choruje (zatoki..)więc nie bardzo mam siłę ostatnio planować i udzielać się na forum. Niemniej dziś chyba zapadła decyzja o kierunku naszej podróży poślubnej. Rzecz jasna będzie to Egipt :hahahaha: żadna nowość, prawda? Zdecydowało o tym kilka rzeczy: przede wszystkim, ku mojemu zdziwieniu odkryłam, że Wyspy Kanaryjskie w danym okresie mogą się pochwalić zaledwie 23 stopniami temp. powietrza :mdleje: A mi strasznie zależało, żeby się wygrzać i oczywiście opalić. W zeszłym roku byliśmy mniej więcej o tej porze roku (kwiecień-maj)w Hiszpanii i niby cieplutko, ale to słoneczko jakieś takie dziwnie słabe jeszcze :drapanie:
A więc Egipt, żeby nie było oklepanie do końca to nie do Sharm el sheik tylko okolice Taby. Śliczne miejsce i to za super cenę!!!!!No a najważniejsze to, że zaraz na miejscu-praktycznie w hotelu jest baza nurkowa więc będę się mogła spełniać pod wodą..uwielbiam nurkować!!!!!!!!!!!
A mój mąż z brzegu będzie fale obserwował, bo....nie mówcie nikomu..,ale on się boi wody...hihiihihihihihi :skacza:
Gdy słysze słowo:kultura, odbezpieczam rewolwer...

Offline anowi

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Stycznia 2007, 01:04 »
Dotarłam :)

Suknia śliczna, naprawdę mi się podoba :mrgreen:
No i stanowicie fajną parę :)

A Egipt na odróż poślubną... UCH!!
I tu mi poddałaś pomysł - muszę go podsunąć P., bo my jeszcze nie zdecydowal;iśmy dokąd się udamy  :drapanie:  a czas goooni, oj goni!!

Pozdrawiam i będę zaglądać :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Stycznia 2007, 10:54 »
Egipt jedno z moich marzeń :grin:

Zazdroszczę, też bardzo bym chciała gdzieś wyjechac, chociaż na kilka dni, ale chyba niestety nie uda nam się wyjechac po ślubie

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Stycznia 2007, 11:04 »
Cytat: "shivaree"
Rzecz jasna będzie to Egipt
 :brawo_2:  fajnie :) Moja mama jest zakochana w Egipcie, była juz dwa razy i w tym roku znów jedzie. Tam jest tyle do zwiedzania  :mdleje: i słoneczko non-dtop  :hopsa: MIODZIO
żeby nie było oklepanie do końca to nie do Sharm el sheik tylko okolice Taby
i super, Sharm jest nuuudnyy

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
shivaree odlicza
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Stycznia 2007, 14:54 »
uch Egipt super :skacza:
my nie wiemy czy gdzies pojedziemy :drapanie:

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Stycznia 2007, 15:23 »
Nam jest generalnie trudno KIEDYKOLWIEK wyjechać, mój narzeczony nigdy nie może się wyrwać z pracy bo niestety sam jest sobie szefem, a do tego pracoholikiem=brak jakichkolwiek wyjazdów dłuższych niż 3-4 dni :nerwus:
dlatego uparłam się na podróż poślubną. wiem, że jak już zapłacimy to B. się nie wykręci :skacza: taki mam szatański plan..... :tupot:
a póki co, to dowiedziałam się, że konwalii na koniec kwietnia raczej nie będzie, więc mój bukiet znowu pod znakiem zapytania...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Stycznia 2007, 15:39 »
CÓD MIÓD -[shadow=red]Egipt[/shadow]...rozumiem Twój ból(jesli chodzi o zatoki) musisz sie wygrzać pożądnie... :skacza:
my razcej nigdzie nie pojedziemy..brak gotówki nastąpi :pijaki:  cóż życie
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Stycznia 2007, 18:36 »
Dziewczyny, właśnie mnie zatkało!!Parę dni temu wymyśliliśmy, że chcielibyśmy na ślubie jakiś duet bądź trio skrzypkowe, żeby zrobili fajny klimat przy składaniu życzeń itd. Wysłałam w tej sprawie maila na trzy adresy, które udało mi się znaleźć w necie i właśnie dostałam pierwszą odpowiedź:
"Oczywiście, nie ma problemu, możemy zagrać jakiś utwór na zakończenie a potem możemy NAWET :taktak: grać przy składaniu życzeń. koszt:1000 zl."
Myślałam, że mnie coś trafi, za pół godziny, za przeproszeniem pitolenia na skrzypeczkach oni chcą 1000 zl!!!w pierwszym momencie myślałam, że mi się zera pomyliły :taktak:

Ja rozumiem, że ślub ważna sprawa itd. ale mówię stanowczo nie, wszystkim którzy podnoszą stawki o 300% na dźwięk tego słowa.  :ban:  :ban:  :ban:
A swoją drogą to ma ktoś pomysł skąd teraz wziąć tego skrzypka/skrzypaczkę(bądź dwóch)??

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Stycznia 2007, 19:00 »
A swoją drogą to ma ktoś pomysł skąd teraz wziąć tego skrzypka/skrzypaczkę(bądź dwóch)??

Shivaree, a może w szkole muzycznej poszukaj ?? Może jacyś uczniowie ze starszych klas chętnie by sobie dorobili pare groszy ??
Albo spytaj w parafii w której będziecie brali ślub? Może proboszcz będzie znał jakiegoś skrzypka ?? U mnie np w parafii jest taki ... i jak się proboszcza spyta, to kontakt do Niego podaje ... już od dawna grywa na ślubach ... zaczął jak miał 10 czy 12 lat ... teraz już do 20 dobija ;) a takiemu młodzieniaszkowi zawsze przyda się 100 czy więcej ;-)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
shivaree odlicza
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Stycznia 2007, 23:14 »
kurcze 100zl to faktycznie przesada ;udzie mysla ze jak slub to moga sobie cene rzucic z kosmosu...koszmar :dno:
Gosiaaa dobrze radzi moze faktycznie ta szkola muzyczna  :skacza:
buziaki

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Stycznia 2007, 16:27 »
Macie racje, musze poszukac w akademii muzycznej..
Oprócz tego mam nowe informacje dotyczące naszej podróży poślubnej.Pochwaliłam się Egiptem, ale chyba nic z tego nie będzie. Poszłam wczoraj do biura podróży i pani szczerze i od serca odradzila mi ten kierunek na honeymoon. Powiedziała, że w Egipcie atmosfera jest bardzo nerwowa i wszędzie trzeba poruszać się pod eskortą uzbrojonych po uszy wojskowy. Rozwiala natomiast moje obawy dot.pogody na Kanarach więc chyba jednak witaj Lanzarote :brawo_2:
a tak w ogóle to ciągle jestem chora i juz mam tego dosyc :nerwus:

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Stycznia 2007, 16:52 »
atmosfera jest bardzo nerwowa i wszędzie trzeba poruszać się pod eskortą uzbrojonych po uszy wojskowy
to troszkę pani przesadziła. Pod eskortą odbywają się transporty autokarowe np. na wycieczki jakieś, ale to dla bezpieczeństwa turystów. Poza tym jest ok. Ale Wyspy Kanaryjskie.... mniami inne klimaty zupełnie, :brewki:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
shivaree odlicza
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Stycznia 2007, 19:27 »
Shivaree wracaj szybko do zdrowka co do bukietu slubnego to tak ja sobie jeden upatrzylam tylko on jest z czerwonych roz a moja wkiaciarka powiedziala ze powinnam miec kolor przewodni wesela i u mnie to jest pomarancz,bez.Ale jeszcze bede z nia gadac,zdjecie bukietu jest na moim odliczanku...Natomiast mam problem z ubiorem autka i  meczy mnie ten temat bo nie moge nic znalezc co by mi sie naprawde podobalo niby wszystko sie podoba ale ja bym chciala cos innego...

Offline tylunia
  • Chuck Norris
shivaree odlicza
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Stycznia 2007, 10:45 »
shivare wyspy kanaryjsie to juz moj klimat bosko a jak dlugo sie leci samolotem?? :skacza:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Stycznia 2007, 21:00 »
hej hej melduje sie w twoim odliczanku

sukienusia bomba  :wink:

owiedziała, że w Egipcie atmosfera jest bardzo nerwowa i wszędzie trzeba poruszać się pod eskortą uzbrojonych po uszy wojskowy. Rozwiala natomiast moje obawy dot.pogody na Kanarach więc chyba jednak witaj Lanzarote

ja tez chcialam Egipt ale nam odradzano z tych samych powodow nie wiem czy prawda czy nie ale Pawel dostal fazy i bedzie Majorka

Lanzarote polecam goraco  :wink:

"Oczywiście, nie ma problemu, możemy zagrać jakiś utwór na zakończenie a potem możemy NAWET  grać przy składaniu życzeń. koszt:1000 zl."
Myślałam, że mnie coś trafi, za pół godziny, za przeproszeniem pitolenia na skrzypeczkach oni chcą 1000 zl!!!w pierwszym momencie myślałam, że mi się zera pomyliły

ech nie wiem ale ludzie jak slysza slub to ceny nagle roooooooooooosna
nie wiem skad ta sie beirze ale zlosc mnie ogarnia ze az bym  :boks_4: w nos komus dala - sama czekam na odpowiedz w tej kwestii i juz mi skora cierpnie  :brewki:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
shivaree odlicza
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Stycznia 2007, 12:54 »
Cytat: "megan"
ech nie wiem ale ludzie jak slysza slub to ceny nagle roooooooooooosna

dokladnie bo wiedza ze jestesmy gotowi zaplacic duzo wiecej zeby to byl nas wymarzony dzien ale nie zdaja sobie sprawy ile to wszystko razem kosztuje  :dno:  albo bardzo dobrze wiedza i to wykorzystuja :los:
buziaki

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
shivaree odlicza
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Stycznia 2007, 17:21 »
Dokładnie. Bukiet ślubny z reguły jest warty ok. 100zł.
Kwiatuszki, pierdolniczki etc.
Ale skoro to slubna wiązanka, to mozna cztery stówki zedrzeć z Młodych.

Z tą skrzypaczką to przegięcie 0.o

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Stycznia 2007, 18:25 »
Fajnie, że nie tylko ja zauważam istotę problemu cen ślubnych :hahahaha:
Dzisiaj dostałam maila od tria muzycznego-dwa flety poprzeczne + fagot, cena już rozsądniejsza bo 300 zl. Ale......wie ktoś jak brzmi fagot??z tego co widziałam to taki dość duży instrument :skacza:
Myślicie, że takie połączenie instrumentów nadaje się na ślub??Proszę o rady!!!

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
shivaree odlicza
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Stycznia 2007, 19:21 »
Kurczę, ja jestem muzycznie zupełnie zacofana :D

Jedyne co wiem, że bas pasuje do elektryka, a jak do tego dodać bębny to już w ogóle miodzio, buahahaha  :skacza:

Muszę poszukać jakiejś oprawy ślubu kościelnego :D

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Stycznia 2007, 20:43 »
Niektórzy faktycznie na słowo ślub podawajaja ceny...no cóż :dno:  :drapanie:
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Stycznia 2007, 21:12 »
oni nie podwająją tylko MASAKRUJA  cenami :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:
wkurza mnie to,ale jak świat światem śluby i pogrzeby(sorki za przytoczenie tego drugiego) beda"opłacalne"
w kwestii muzy proponuje do SZAJO uderzyć..profesjonalistka jest nasza SZAJO
 :skacza:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tylunia
  • Chuck Norris
shivaree odlicza
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Stycznia 2007, 21:59 »
shivaree kurcze wiem jak to wyglada ale nie mam pojecia jak gra... takze nic tu nie pomoge  :dno: ale za to cena juz bardziej mi sie podoba :brewki:  :brewki:

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Marca 2007, 13:31 »
Po długiej nieobecności powracam(w ostatnim momencie jak zwykle:)). Na miesiąc i 4 dni przed slubem mamy juz prawie wszystko załatwione. Jedyne co pozostało to garnitur dla mojego męża, ja jestem juz gotowa prawie w najdrobniejszych szcegółach. Jedyne czego mi brakuje to..pończoch :skacza: czyli niewiele.
Poza tym wczoraj zamówiłam przecudne butki w Cymbeline, z koronką i wstążką wiązaną wokół kostki. Tylko, że wstążki nie będzie bo ładnie wygląda na zdjęciu ale niechybnie skręciłabym sobie z nią nogę. Nie mam jeszcze wybranej fryzury, ciągle szukam czegoś pasującego. Chciałabym jakieś naturalne upięcie-takie jakby kucyk na jedną stronę.Jeśli któraś z was ma jakieś propozycje to jeszcze przez miesiąc i 4 dni przyjmuje je na tej stronie :taktak:

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Marca 2007, 13:35 »
Aha, a w podróż poślubną ostatecznie na Fuerteventure-wylatujemy 26.04, wracamy 04.05, a potem......do Japonii......:)tak się szczęśliwie złożyło ze będą chyba dwie podróże poślubne. Nie mogę uwierzyć w swoje szczęście :skacza:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
shivaree odlicza
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Marca 2007, 20:29 »
Poza tym wczoraj zamówiłam przecudne butki w Cymbeline, z koronką i wstążką wiązaną wokół kostki.

widziałąm te butki - sa przepiekne ale jak dla mnie za mało stabilne - ja tez bede zamawiac butki w cymbeline ale taklie zwykłe na obcasie 1,5 cm i z zapięciem wokól kostki

a ty jakie w końcu zamówiłaś bo jakoś się zgubiłam............. :brewki:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
shivaree odlicza
« Odpowiedź #55 dnia: 18 Marca 2007, 01:01 »
shivaree, melduje sie w twoim odliczanku... troche późno ale teraz dopiero sie na nie natknęłam..

Piekna z was para.. no i piekne miejsce wybraliście.. fotki beda prześliczne :brawo:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
shivaree odlicza
« Odpowiedź #56 dnia: 18 Marca 2007, 13:09 »
Aha, a w podróż poślubną ostatecznie na Fuerteventure-wylatujemy 26.04, wracamy 04.05, a potem......do Japonii......:)tak się szczęśliwie złożyło ze będą chyba dwie podróże poślubne. Nie mogę uwierzyć w swoje szczęście :skacza:

hmm Japonia, cud miód orzeszki :)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
shivaree odlicza
« Odpowiedź #57 dnia: 22 Marca 2007, 18:01 »
no no butki napewno beda piekne :brawo_2:
a 2 podroze jejku ale macie super :skacza:  
ps. oczywiscie beda fotki :brewki:

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Marca 2007, 00:31 »
Zamówiłam te mało stabilne :taktak: ale z zapięciem tradycyjnym a nie tą tasiemką, bo to by było samobójstwo mi wyznała pani w salonie. swoją drogą to obsługa w cymebeline w Poznaniu.....nóż się w kieszeni otwiera..ehhhh.....ale podczas przygotowań śłubnych to się człowiek z róznym chamstwem spotykać musi, prawda dziewczyny :brewki:

fotki będą oczywiście-ze slubu i obu podróży-zasyię was chyba :skacza:

dzisiaj jestem bardzo happy bo odebraliśmy obrączki i jak je zobaczyłam na naszych rękach to już ich zdjąć nie chciałam. może zrobię im zdjęcie jutro i prześlę.
w ogóle jakąs mam ochotę zdjęcia powklejać więc może np. pokażę wam moje zaproszenie(o ile tego jeszcze nie zrobilam bo skleroza nie boli:))
muszę sobie tylko przypomniec jak się tu zdjęcia wklejało :skacza:
przerwa na reklamy i zaraz coś wymyślę.

Offline shivaree

• forumowicz
shivaree odlicza
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Marca 2007, 00:36 »

to nasze zaproszenia, wszyscy chwalą i ja też jestem zadowolona.