TYDZIEŃ 35
(33. tydzień po poczęciu) Kto mi pomożeCzy pomyślałaś, co będzie się działo, kiedy dziecko już się urodzi ? Zaplanuj specjalną "grupę wsparcia", która pozwoli Ci odpocząć po trudach rodzenia i spokojnie zająć się dzieckiem. Na kilka pierwszych dni zaproś swoją mamę lub teściową lub zatrudnij pomoc domową, która zadba o sprzątanie i gotowanie. A może poprosisz o pomoc przyjaciółkę lub namówisz partnera na urlop ? Niezależnie od tego, jak planujesz pierwsze dni po porodzie, nie zaszkodzi ugotować i zamrozić kilka dań na obiad. Mimo że nie wszystko da się zgromadzić na zapas, warto byś teraz zadbała o dodatkowy odpoczynek - i sen. Już wkrótce będzie Ci tego bardzo brakować.
Jeśli zagrażał Ci poród przedwczesny, możesz już odetchnąć - 99% dzieci urodzonych w 35. tygodniu ciąży jest w stanie przeżyć poza macicą - w większości bez poważniejszych problemów.
TyZapewne będziesz teraz częściej odwiedzać lekarza - może nawet co kilka dni. Przy każdej wizycie położnik sprawdzi stopień dojrzałości szyjki macicy - jej skrócenia i rozwarcia.
Jesteś bardzo skoncentrowana na swoim wnętrzu. Zauważasz wszelkie pobolewania i kłucia, z czujnością lokalizując miejsca ich występowania. Nie wszystkie wydarzenia świata zewnętrznego mają dla Ciebie istotne znaczenie. To zrozumiałe - czekasz przecież na to najważniejsze!
Twoje dzieckoTwoje dziecko szybko przybiera na wadze, gromadząc tłuszcz - waży już 2,5 kg. Maluch funkcjonuje według określonego rytmu spania i czuwania (niestety, niewiele ma to wspólnego z porami dnia !). Mimo że układ nerwowy dziecka ciągle dojrzewa, jego płuca są już zwykle w stanie podjąć trud oddychania powietrzem.
Jeżeli lubisz relaks przy muzyce, Twój maluszek z pewnością ma także swój ulubiony utwór muzyczny, przy którym czuje się najlepiej. Wnikliwa obserwacja zachowań dziecka podczas seansów muzycznych pozwoli Ci poznać jego preferencje. Badania wykazują, że nienarodzone dzieci wolą słuchać muzyki spokojnej, o stałym rytmie i tempie podobnym do częstotliwości uderzeń serca człowieka dorosłego.
Strasznie leci ten czas. Dzis byłam na badaniach ( krew, mocz i ponownie alloprzeciwciała ) a jutro wizyta.
Dzis załatwiłam w koncu sprawy w Urzedzie Skarbowym

Teraz mozna ruszac do notariusza i sprawe zamykamy

A oto wczorajsze zdobycze allegrowe

Obie aukcje wygrałam za 5,50 zł ( nowki bez metki )

u tego samego goscia u ktorego kupilam poprzedni komplecik

Ubranka firm Ladybird i GEORGE
A tutaj taki pajacyko-rampersik