Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 152266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewa125
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #720 dnia: 30 Stycznia 2014, 20:19 »
Najgorszym salonem jaki odwiedzilam w Szczecinie byl CMŚ - Centrum Mody Ślubnej.  Przy pierwszej wizycie totalnie mnie olano, az nie chcialo mi sie niczego zmierzyc i po prostu wyszlam.  Za drugim razem (bylam juz ze swiadkowa) obsluga byla juz lepsza (chyba inna pani), ale bez szalu.  Za trzecim razem poszukiwalam dodatkow i tez spotkalam sie kiepska obsluga, totalna zlewka, zero zaangazowania i pomocy.  Dodam jeszcze, ze w trakcie poszukiwania sukni napisalam jeszcze do nic kilka maili i na zadnego nie otrzymalam odpowiedzi (od sierpnia)!! Nie wiem czy im nie zalezy na klientkach czy o co chodzi.  Zupelnie inna atmosfera panuje w salonie po drugiej stronie ulicy - kreacja Zannet.  Tam obsługa bardzo mila i pomocna.
Milo wspominam tez wizyte w Novii, PrettyWoman, Vivien, Arvenie.

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07-09-2013
« Odpowiedź #721 dnia: 30 Stycznia 2014, 20:37 »
Z czystym sumieniem mogę polecić salon Pretty Woman.  Pani, która mnie obsługiwała była bardzo miła, wysłuchała jakie fasony mi się podobają, ale jednocześnie wybierała modele pasujące do mojej figury, nie wciskała nic na siłę, .  Mogłam przymierzać suknie do woli, a na koniec wybrałyśmy 3 najlepsze suknie.  Mogłam robić zdjęcia i na spokojnie w domu wybrać tą "naj".  Byłam jeszcze w 2 innych salonach, za wiele się nie nachodziłam, ale w głowie miałam cały czas suknię z pretty woman, którą już od dłuższego czasu obserwowałam, a która po przymierzeniu okazała się strzałem w 10.  Dobrze leżała, idealnie wpasowała się w mój gust i tak oto podpisałam umowę i z niecierpliwością czekam. 
Oprócz miłej obsługi, możliwości robienia zdjęć warto zaznaczyć, że wszelkie przeróbki są wliczone w cenę sukni i można je zrobić tuż przed ślubem, by suknia była jak najlepiej dopasowana. 

Julietta - taka mała rada. Przed odbiorem sukni dobrze ją obejrzyj. Niestety przy odbiorze zazwyczaj suknie są spakowane i raczej nie ma się już do tego głowy żeby bawić się w oglądanie...podpisujesz papierek, że jest bez skazy a w domu rozpakowujesz i się możesz niestety rozczarować;). Kupowałam sukienkę w Pretty Woman - moja suknia posiadała falbany, odebrałam ją w pt po południu w zasadzie zajrzałam do niej dopiero w pt wieczorem bo wcześniej nie było czasu i okazało się że Panie przy prasowaniu spaliły mi parę falbanek;) Bolerko też miało przypalony kołnierzyk...dobrze, że w dzień ślubu było bardzo ciepło i bolerko było zbędne...:/ Wiem, że w cenie sukni masz wypożyczenie koła - kolejna rada - zainwestuj w swoje nowe! Te wypożyczane są dziwne wyprofilowane (zapewne podeptane i tym samym powyciągane)...bardzo żałowałam, że nie kupiłam swojego koła bo na tym wypożyczonym kiecka mi się dziwnie układała...

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #722 dnia: 31 Stycznia 2014, 10:08 »
To fakt, ja do swojej też nie zaglądałam. A w sobotę jak się już ubrałam, to zauważyłam plamę. Nie była ona widoczna dla innych, ale ja się na niej mega skupiałam i miałam wrażenie, że wszyscy ją zobaczą.

Offline julietta2709
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #723 dnia: 2 Lutego 2014, 21:38 »
Na pewno obejrzę suknie dokładnie, mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek.  Co do koła to nie muszę się martwić, bo nie będę go mieć :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #724 dnia: 23 Stycznia 2015, 12:54 »
Witajcie, czy ktoś się orientuje jak wygląda salon Julia na Bolesława Śmiałego?
Interesuje mnie kolekcja sukni IGAR, a tam z tego co przeczytałam na stronie jest ta kolekcja.

czy w tym salonie można robić zdjęcia???
Jak obsługa???
pozdrowienia:)
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #725 dnia: 25 Lutego 2015, 22:43 »
Czesc dziewczyny, prosze o pomoc. Od czasu mojego slubu minely juz lata, teraz kolezanka wychodzi za maz i przyjezdza do Szczecina kupic suknie, ktore salony polecacie? Umowilam nas do Novi, bo tam podobaly jej sie suknie w internecie, ale chcialabym jeszcze ze dwa salony obskoczyc jak juz bedziemy.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #726 dnia: 14 Maja 2015, 20:15 »
Hej dziewczyny, jakieś nowe opinie o salonach w Szczecinie?

Offline wloczykijka13
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.2015
« Odpowiedź #727 dnia: 31 Sierpnia 2015, 21:46 »
Polecam Salon Sukien Ślubnych Justyna przy ul.  Długosza.  Pani Justyna była bardzo pomocna, elastyczna i służyła profesjonalnymi radami, a w dodatku cena za wypożyczenie sukni była przystępna.  Serdecznie polecam!

Offline dorotka_sf
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #728 dnia: 23 Września 2015, 16:17 »
Witam ja polecam salon Madonna na konskim kieracie. Salon piekny az milo robilo sie zakupy, ekspedientka bardzo uprzejma, na miejscu jest krawcowa ktora wszystkie poprawki moze robic podczas mierzenia - skraca to czas oczekiwania na odbior sukni. Ja mialam swoja w szafie na 2,5 tyg przed slubem a zamawialam na ostatnia chwile :P

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #729 dnia: 23 Września 2015, 17:49 »
świetnie, prosimy o opinie o innych salonach :)
Zawsze coś się mogło zmienić.

Offline kassix22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #730 dnia: 3 Października 2015, 17:38 »
Witam,

Czy ktos wie w ktorym salonie moge obejrzec suknie z kolekcji la sposa? Arvena ma tylko ostatki starych kolekcji na wyprzedazy, a Pretty Women nie wiedza czy beda mieli nowa kolekcje. Bardzo mi sie podobaja suknie z nowej kolekcji la sposa i chcialabym zobaczyc je gdzis na zywo w Szczecinie. Mam nadzieje, ze ktos bedzie mogl mi pomoc :)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #731 dnia: 3 Października 2015, 23:25 »
kassix22 - z tego co kojarzę La sposę ma Novia. Raczej juz nową kolekcję. Salon jest na starym mieście.

Offline kassix22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #732 dnia: 4 Października 2015, 19:34 »
Suuuuper dziekuje bardzo :) Jestem tam juz umowiona na ogladanie sukien Pronovias. Nie wiedzialam, ze maja tez kolekcje la sposa.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #733 dnia: 6 Października 2015, 21:26 »
I jak kassix22 byłaś już? Jakieś wrażenia?

Offline kassix22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #734 dnia: 7 Października 2015, 21:24 »
Bede dopiero w przyszlym tygodniu w salonie. Ale juz sie dowiedzialam, ze niestety nie maja kolekcji la sposa w Novi :(

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #735 dnia: 7 Października 2015, 21:46 »
a to szkoda..

Offline dorotka_sf
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #736 dnia: 7 Listopada 2015, 22:46 »
Polecam salon Madonna na Konskim Kieracie, piekne suknie w rozsądnych cenach, do tego ciekawe dodatki, ktore uzupelnia slubny image :) mila obsluga, piekny salon i dobra kawa :) polecammm ;)

p.s. zapomniałam  ze juz polecalam :p

Offline katarzyna16
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2016
« Odpowiedź #737 dnia: 21 Listopada 2015, 15:22 »
Spotkałyście się w którymś z salonów w Szczecinie z zakazem robienia zdjęć podczas mierzenia sukni?

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #738 dnia: 21 Listopada 2015, 19:46 »
Wielokrotnie o tym słyszałem.  Ale nie wiem gdzie konkretnie.  Właściciele uzasadniają to tym, że potem dziewczyny idą ze zdjęciami do pani krawcowej i robią suknie "na wzór".

Offline katarzyna16
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #739 dnia: 21 Listopada 2015, 20:51 »
Przecież zdjęcia sukien są powszechnie dostępne w internecie. Nie rozumiem więc tych zakazów fotografowania. 

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 21 Listopada 2015, 22:31 »
Ja też nie. Czasem to nawet dochodzi do tego, że np w reklamach nie chcą dawać za dużo... "bo inni skopiują"
Jak zechcą i tak skopiują, a tak samemu sobie się robi krzywdę,
zakładam, że panny często chcą sobie siebie pooglądać na fotkach i/albo skonsultować z kimś jeszcze i się im nie pozwala...
Inna sprawa to pewnie obawa, że jak już kieckę markową się przymierzy  i będzie ok to może da się ją taniej zamówić w necie...
nie wiem...
Ty Kasiu byś chciała sobie takie foty zrobić?

Offline katarzyna16
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #741 dnia: 21 Listopada 2015, 22:42 »
Byłam już w jednym salonie -La Perle na Kaszubskiej. Moja Świadkowa robiła zdjęcia bo dostałyśmy pozwolenie i uważam, że jest to świetna sprawa. W domu mogę na spokojnie popatrzeć, przemyśleć, skonsultować. Jak któraś ma zamówić tańszą w necie, albo uszyć u krawcowej to i tak to zrobi bo sprawdzi sobie dany model, ściągnie zdjęcie. A pytam o tenzakaz fotografowania bo idę na przymiarki w następnym tygodniu do salonu Madonna i chciałam wiedzieć czy nie będzie żadnych przeszkód aby robić zdjęcia.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #742 dnia: 21 Listopada 2015, 22:46 »
Może więc, skoro aktualnie nie ma nigdzie na forum takich informacji. założymy wątek, w którym zbierzemy takie dane. Co sądzisz?
Dzięki tobie zrobimy coś co może pomóc innym.
Już wiemy, że w La Perle można focić :)

Offline katarzyna16
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #743 dnia: 21 Listopada 2015, 22:53 »
Myślę, że to bardzo dobry pomysł.  ;)

i przy okazji bardzo polecam salon La Perle!  ;D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #744 dnia: 21 Listopada 2015, 22:56 »
No to zakładam, a Ciebie (i innych) proszę dopisywanie swoich uwag.
Zbierzemy je w jakąś ładną listę.

Offline Goralka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #745 dnia: 15 Stycznia 2016, 13:10 »
Polecam salon Madonna na Konskim Kieracie, piekne suknie w rozsądnych cenach, do tego ciekawe dodatki, ktore uzupelnia slubny image :) mila obsluga, piekny salon i dobra kawa :) polecammm ;)

p.s. zapomniałam  ze juz polecalam :p

Tak jak niektóre dziewczyny zachwycona byłam sukniami La Sposa i też szukałam ich w większości salonów. Gdy nie znalazłam sukni tej firmy i wybranego wzoru który mogłabym przymierzyć, swoje poszukiwania skupiłam na kroju, fasonie i koniecznie pięknej koronce.
Trafiłam do nowego wówczas salonu MADONNA ul. Koński Kierat 13 róg Plac Orła  Białego.
Salon jest bardzo elegancki w stylu Glamour, a Pani Kasia i pani Monika są bardzo cierpliwe, pomocne i z chęcią przynoszą kolejne suknie, bo chcą by klientka wyszła z salonu z wymarzoną suknią szczęśliwa i zadowolona. Konsultantka  Pani Kasia jest bardzo obiektywną osobą, przede wszystkim słucha klientki i jej wyobrażeń o wymarzonej sukni. Przymierzyłam 2 suknie, gdy nadal to nie była ta jedyna, opisałam wymarzony krój -fason którego poszukuję a konsultantka przyniosła mi 3 suknie do zmierzenia. Wśród nich był mój  ideał z firmy Sposabella, który zakupiłam w czerwcu 2015.
W salonie mogłam konsultować zakup kilkakrotnie z rodziną i przyjaciółką w miłej atmosferze popijając pyszną kawę.
Wszystkim Pannom Młodym polecam ten salon, ze względu na szeroki asortyment pięknie zdobionych sukien o nowoczesnym kroju - innych niż w większości salonów, niepowtarzalnych, możliwość doboru obuwia i welonu do sukni, możliwość poprawek krawieckich wliczonych w cenę sukni, fajną atmosferę i kompetentne konsultantki: Panią Kasię i Panią Monikę -krawcową, która spełnia marzenia i na miejscu dopasowuje fason do figury :)
Pozdrawiam Marta

Offline kivi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #746 dnia: 31 Maja 2016, 08:48 »

Zdecydowanie odradzam szczeciński salon Palina.Odniosłam wrażenie że pani wie lepiej jaką suknię powinnam mieć.Owszem, uważam że można delikatnie doradzić ,ale nie narzucać swojej woli i robić z klientki wariata.Pycha i duma, w jaką wbiła się ta pani, skutecznie mnie zniechęciła do ewentualnej, kolejnej wizyty w tym salonie.

Offline wesele2017
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #747 dnia: 21 Czerwca 2016, 17:57 »
A ja szczerze odradzam salon sukien "Vivien" na Ku Słońcu. Powody podobne jak koleżanka powyżej.
Pani bardzo niemiła, jakby za karę tam siedziała, co chciałam jakąś suknię przymierzyć to nie, a bo ona uważa, że będzie źle, a to nie będzie dobrze leżeć, a jak już jakąś dała przymierzyć twierdząc, że tak - będzie idealnie to okazało się, że strasznie leżą. Nie można robić absolutnie zdjęć, a cała wizyta przy wszelakich krytykach właścicielki trwała może z 10 minut.