Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 348864 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylwia88

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2016
  • Ślub w: Bydgoszcz
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #1740 dnia: 20 Lutego 2016, 21:30 »
Dobrze wiedzieć, my też mieliśmy tam dzisiaj pojechać, ale mój się rozchorował. Spróbujemy 19 marca.

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.08.2016r
« Odpowiedź #1741 dnia: 20 Lutego 2016, 21:38 »
Dziś było pełno ludzi. . Ciekawe jak w marcu czy też będą takie tłumy :)

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2016
« Odpowiedź #1742 dnia: 21 Lutego 2016, 12:50 »
Dziewczyny a ile się płaci za te nauki a Chełmnie?

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1743 dnia: 21 Lutego 2016, 13:00 »
100zł od pary (50 za osobę ;)

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #1744 dnia: 21 Lutego 2016, 17:26 »
Jesteśmy kolejnymi osobami, które będą polecać sklep Bonus Mg w Skórczu! Naprawdę opłaca się jechać tam za ubraniem dla Pana Młodego. Narzeczony kupił tam wszystko. Wybór przeogromny, obsługa miła, znająca się na rzeczy, ceny nieporównywalne do Bydgoszczy. W Bydgoszczy znaliśmy ceny garniturów już na pamięć po tylu wycieczkach do różnych sklepów. Albo były dobre jakościowo(jak ktoś na to też zwraca uwagę) i za konkretny pieniądz, albo tańsze dużo gorszej jakości.
A w Skórczu kupiliśmy dobrej jakości i za dobre pieniądze wszystko. Polecamy!

Offline Sylwia88

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1745 dnia: 21 Lutego 2016, 19:10 »
My na targach ślubnych w listopadzie dostaliśmy ofertę tego sklepu w Skórczu, pewnie zrobimy sobie do nich wycieczkę i tu pytanie: garnituru dla Pana Młodego szukać szybciej czy nie ma takich problemów jak z sukienką ślubną?
Ja jeszcze nawet nie zaczęłam szukać sukni i trochę mnie to martwi.

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1746 dnia: 21 Lutego 2016, 19:16 »
My mamy ślub za niecałe 2msc a garnitur kupiliśmy wczoraj:D więc na spokój :)))

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1747 dnia: 21 Lutego 2016, 19:31 »
nie masz się czym martwić, do ślubu z tego co widzę masz jeszcze 7 miesięcy, możesz zacząć się rozglądać po salonach, tak standardowo w tych naszych najpopularniejszych salonach w Bydgoszczy mówią żeby zamawiac suknie 6-4 miesięcy przed, ale to wszystko zależy od salonu i sukni, jeśli zamówisz suknie zagranicznej firmy szytą pod Ciebie to trzeba liczyć ok. 5-6 miesięcy, jak zdecydujesz sie na suknię polskiej firmy to krócej, w Amber w ubiegłym roku już w lutym moja koleżanka kupiła suknie salonową  zagranicznej firmy, czyli ta suknia co była w salonie została tylko półtora tyg przed ślubem dopasowywana (zaoszczędziła ok. 600 zł ale do momentu dopasowania suknia była w salonie jako pokazowa, to tak jakby na wyprzedaży ją kupiła), a znowu jak ja byłam przymierzać suknie w salonie Laura, w przeddzień ślubu suknie odbierała dziewczyna która kupiła ją niecałe 4 tyg przed ślubem  (zaczeła szukać sukni półtora miesiąca przed ślubem), panie w ponad 3 tyg dały rade, wiec spokojnie, to odpowiedni moment na rozpoczęcie poszukiwań, wcale nie za późno
A co do garnituru jeśli chce się kupować gotowy to nie ma co wyprzedać zbytnio, w końcu moda męska się tak nie zmienia i kolekcje, szuka się takiego żeby były minimalne poprawki które zajmują maksymalnie kilka dni. My bedziemy pewnie kupować w lipcu (ok. półtora miesiąca/miesiąc przed), ale w czerwcu chce zrobić rozeznanie jak to wygląda z tymi garniturami.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2016, 19:34 wysłana przez Kara-90 »

Offline Sylwia88

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1748 dnia: 21 Lutego 2016, 20:32 »
Dzięki Kara, zacznę się rozglądać za sukienką bez stresu, wybredna nie jestem to na pewno coś znajdę. Przynajmniej ekspedientki nie opieprzą mnie, że za szybko przyszłam. A dla Pana Młodego planujemy standardowy garnitur ewentualnie małe poprawki, będziemy tylko wybrzydzać przy kolorze, bo modne teraz są granaty, ale ponadczasowa czerń też nam pasuje. Na dodatek mamy dwóch świadków (mężczyzn) i dobrze by było, żeby każdy był w tym samy kolorze. Wiem, że mój brat (świadek) ma tylko jasnoszary garnitur  :o więc jemu też będzie trzeba coś kupić/pomóc wybrać.

Offline MsAd
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.09.2016
« Odpowiedź #1749 dnia: 21 Lutego 2016, 21:23 »
Rowniez moge podpisac sie pod pozytywnym slowem dla BraMiracle :) mam dosc wymagajacy biust i w calej Bydgoszczy tylko tam udalo mi sie dostac cos co w ogole pasowalo :)

Gdzie znajduje się ten sklep ? I jak cenowo ? ;)

Offline MsAd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1750 dnia: 21 Lutego 2016, 21:24 »
Jesteśmy kolejnymi osobami, które będą polecać sklep Bonus Mg w Skórczu! Naprawdę opłaca się jechać tam za ubraniem dla Pana Młodego. Narzeczony kupił tam wszystko. Wybór przeogromny, obsługa miła, znająca się na rzeczy, ceny nieporównywalne do Bydgoszczy. W Bydgoszczy znaliśmy ceny garniturów już na pamięć po tylu wycieczkach do różnych sklepów. Albo były dobre jakościowo(jak ktoś na to też zwraca uwagę) i za konkretny pieniądz, albo tańsze dużo gorszej jakości.
A w Skórczu kupiliśmy dobrej jakości i za dobre pieniądze wszystko. Polecamy!

Byliśmy tam rok temu kupować garnitur na wesele mojego brata, a w tym roku wracamy tam kupować garnitur na Nasz Ślub ;) Bonus to naprawdę sklep gdzie dostanie się wszytsko ;)

Offline MsAd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1751 dnia: 21 Lutego 2016, 21:34 »
Jestem ciekawa jak to u nas będzie...
Ja się na makijaż zdecydowałam do Małgorzaty Kloneckiej. Robiła któraś z Was może u niej makijaż?

Jeśli chodzi o Malgosie mogę z czystym sumieniem polecić ;) Makijaż trzyma się 2 dni, a nawet i 3 dzień by wytrzymał ;) Małgosia jest sympatyczna i pogodna osoba ;) rewelacyjnie robi makijaże,  malowala mnie na ślub brata - i na mój też będzie mnie malować ;) polecam;)

Offline julia00
  • bywalec
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #1752 dnia: 21 Lutego 2016, 21:39 »
MsAd- BraMiracle miesci sie na ul.Krasińskiego 8. Jesli chodzi o ceny to znajdziesz juz cos ponizej 100zł ( ale nie wiem czy akurat cos pod suknie,bo alurat w kolorze rzucily mi sie w oczy) Ale sa i biustonosze takie jak ja kupowalam po 220zł. Ale jak wspominalam mam trudny rozmiar wiec ja niestety juz nie moglam patrzec na cene tylko musialam brac to co nareszcie udalo sie dopasowac :)
 Obsluga swietna, Pani doradzi, pomoze dobrac rozmiar. Warto zajrzec :)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1753 dnia: 21 Lutego 2016, 21:55 »
w BraMiracle pytałam o ceny takich ślubnych biustonoszy, to usłyszałam, że tak od 139 zł -209 zł o ile dobrze pamiętam, ale kiedy poszłam po swój to okazało się, że ten konkretny kosztował 119 zł. Chyba to był producent, którego panie dopiero wprowadziły do swojego asortymentu.

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2017
« Odpowiedź #1754 dnia: 21 Lutego 2016, 23:10 »
Ja np. też miałam makijaż u Małgosi Kloneckiej i niestety się zawiodłam... :(
twarz mi się świeciła już około godzinę po nałożeniu makijażu, więc obawiam się, że będzie problem z wyborem makijażystki

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1755 dnia: 22 Lutego 2016, 08:13 »
Jestem ciekawa jak to u nas będzie...
Ja się na makijaż zdecydowałam do Małgorzaty Kloneckiej. Robiła któraś z Was może u niej makijaż?

Jeśli chodzi o Malgosie mogę z czystym sumieniem polecić ;) Makijaż trzyma się 2 dni, a nawet i 3 dzień by wytrzymał ;) Małgosia jest sympatyczna i pogodna osoba ;) rewelacyjnie robi makijaże,  malowala mnie na ślub brata - i na mój też będzie mnie malować ;) polecam;)

Dziękuje za opinie i powyżej też.. Hmm chyba będzie trzeba samej się przekonać..

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #1756 dnia: 22 Lutego 2016, 09:10 »
Dziewczyny, czy któraś z Was była może na poszukiwanie sukni ślubnej w Toruniu? Ja od grudnia szukam w Bydgoszczy i nie mogę się zdecydować. Od stycznia chodzę po tych salonach i różnie to bywa... W końcu wybrałam pare najlepszych, ale wybór jest ciężki. Ostatecznie chyba postawię na Romantice (byłam już 3 razy), mimo że po pierwszej wizycie byłam zniechęcona ;) A jesli chodzi o wybór to chyba pytam za dużo osób... Już prawie wybrałam, ale kuzynce się nie spodobała i stwierdziła że poszerza mnie w ramionach i już się zniechęciłam... Chyba nigdy nie będzie tak że wszystkim się podoba. Też tak macie? Ja już mam dośc...

Ja pojechałam z mama siostrą i ciotką, sukienkę wybrałyśmy wspólnie. Pokazałam przyszłej teściowej i widziała że nie bardzo jej się podoba. Stwierdziłam że nikomu więcej nie pokaże ponieważ jak będę widziła że komuś się nie podoba to w końcu jej nie kupię i zrób tak samo bo nie spełnisz oczekiwać wszystkich! U mnie moje dziewczyny są złe że im nie pokazałam ale będą miły niespodziankę a ja nie będę się denerwowała że komuś mój wybór się nie podoba:)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #1757 dnia: 22 Lutego 2016, 09:20 »
Po prostu stwierdzili że jest beznadziejna że powinniśmy się zastanowić nad zmianą. .. ja jade pierwszy raz przymierzac sukienki za tydzień w sobotę do salonu nicole i cameoo

W salonie cameoo zamówiłam w sobotę swoją sukienkę - ceny są wysokie ale suknia powaliła mnie :) oczywiście ze strony które wybrałam nie bardzo mi pasowały ale Pani Sylwia od razy powiedziała jaka powinnam mieć i w ostateczności ją przymierzyłam i zamówiłam na kolejnej wizycie :) Tu jest przykład kiedy warto posłuchać Pani z salonu sukien ślubnych :)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1758 dnia: 22 Lutego 2016, 10:25 »
paseczkowa - zaproszenia wyszły Ci suuuuuper! gratuluje talentu i pomysłu!

Dziękuję :*

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #1759 dnia: 22 Lutego 2016, 15:10 »
tootsie86  - masz na sali czy w namiocie wesele? jaki kolor dodatków wybierasz? wiesz jak chcesz przystrojone stoliki?

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1760 dnia: 22 Lutego 2016, 15:57 »
tootsie86  - masz na sali czy w namiocie wesele? jaki kolor dodatków wybierasz? wiesz jak chcesz przystrojone stoliki?

na sali. W namiocie wiem, że będzie inne wesele ale i tak chcieliśmy na salibo nnie mamy aż tylu osób do namiotu. . Właściwie to jeszcze nie wiem.. narazie wiem tylko ze chce okrągłe stoły. . A Ty też masz w Brzozie? 

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #1761 dnia: 22 Lutego 2016, 16:15 »
Dziewczyny, czy któraś z Was była może na poszukiwanie sukni ślubnej w Toruniu? Ja od grudnia szukam w Bydgoszczy i nie mogę się zdecydować. Od stycznia chodzę po tych salonach i różnie to bywa... W końcu wybrałam pare najlepszych, ale wybór jest ciężki. Ostatecznie chyba postawię na Romantice (byłam już 3 razy), mimo że po pierwszej wizycie byłam zniechęcona ;) A jesli chodzi o wybór to chyba pytam za dużo osób... Już prawie wybrałam, ale kuzynce się nie spodobała i stwierdziła że poszerza mnie w ramionach i już się zniechęciłam... Chyba nigdy nie będzie tak że wszystkim się podoba. Też tak macie? Ja już mam dośc...

Ja pojechałam z mama siostrą i ciotką, sukienkę wybrałyśmy wspólnie. Pokazałam przyszłej teściowej i widziała że nie bardzo jej się podoba. Stwierdziłam że nikomu więcej nie pokaże ponieważ jak będę widziła że komuś się nie podoba to w końcu jej nie kupię i zrób tak samo bo nie spełnisz oczekiwać wszystkich! U mnie moje dziewczyny są złe że im nie pokazałam ale będą miły niespodziankę a ja nie będę się denerwowała że komuś mój wybór się nie podoba:)

Ja byłam w Toruniu w Angeli bo tam był model który mnie interesował. A ostatecznie podpisała umowę z salonem w Bydgoszczy, żeby nie jeździć specjalnie do torunia na poprawki i przymiarki ;)  Najważniejsze, że Tobie suknia się podoba i czujesz się w niej dobrze ! :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.08.2017
« Odpowiedź #1762 dnia: 22 Lutego 2016, 16:54 »
A sa tu panny mlode, ktore maja dzieci? Macie moze pomysl jak rozwiaac taki problem. My osobiscie nie chcemy zabierac naszych pociech na wesele, do kosciola tak moze nawet poniasa obraczki. Na sali weselnej jednak chcemy zajac sie goscmi i soba. Jest jeden problem! Z kim i gdzie zostawic nasze dzieciaczki?? Wiadomo babcie beda sie bawily na weselu, pozostaje jedynie opiekunka. Teraz kolejny problem czy powinna opiekowac sie dziecmi w domu czy raczej w apartamencie hotelu, w ktorym odbywa sie uroczystosc? Jak znalezc te zaufana?

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1763 dnia: 22 Lutego 2016, 17:17 »
Kasia_S my mamy 2latka. Mlody bedzie z nami na sali do okolo godziny 21. Ma garnitur, bedzie mniejsza kopia swojego taty. Nie wyobrazam sobie zeby mialo go zabraknac, w koncu jest najwazniejszym czlonkiem naszej rodziny :) na weselu bedzie opiekunka (znajoma przyszlego tescia) ktora bedzie dogladala Mlodego i o godzinie 21 zabiera go do hotelowego pokoju, przygotowuje do spania, kładzie go i rzecz jasna zostaje z nim juz do rana :) opiekunka bedzie liczona normalnie jako gosc (osoba towarzyszaca :) )

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #1764 dnia: 22 Lutego 2016, 17:35 »
mam syna 11 letniego wiec sam sie zajmie soba :) ale corka mojego ktora ma 5 lat jest bardzo niesmiala i non stop siedzi na tacie. tesciowie sie nia zajma w czasie wesela ale i tak wiem ze bedzie problem, krzyki i placz dlaczego u taty na kolanach nie moze siedziec. nawet znajoma osoba jako opiekunka to problem. szczerze mowiac nie wiem jak to przezyje bo  nie jestem fanka dzieci na weselach. (mala u mamy nie moze zostac bo mieszka w holandii)

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1765 dnia: 22 Lutego 2016, 17:55 »
Podejrzewam ze u nas to tez nie przejdzie bez buntu bo Mlody jest bardzo za tatą ale potanczymy troche z nim, troche potancza dziadkowie i do 21 moment zleci :)  chcemy do czasu slubu zorganizaowac Mlodemu kilka spotkan z opiekunka, zostawic ich troche samych zeby sie poznali, polubili. Mysle ze jak zaproponuje mu fajna ciekawa zabawe to Mlody bedzie "kupiony" :) tez nie jestem zwolenniczka dzieci na weselach ale moje jest jakby poza tą kategoria :)

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1766 dnia: 22 Lutego 2016, 19:36 »
Ktoś z Was będzie miał na swoim weselu (lub już miał okazję gościć) barmanów? Jak wygląda to u Was cenowo? Kogoś polecacie?

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1767 dnia: 22 Lutego 2016, 20:03 »
Maniaa- my bedziemy mieli Kamila Piotrowskiego. Za obsluge wesela na ok 60 osob placimy 2000 i musimy mu dostarczyc tylko wodke. Jest na weselu do okolo 3-4 nad ranem

Offline Sylwia88

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1768 dnia: 22 Lutego 2016, 20:35 »
Ja pytałam się o ofertę jednej z bydgoskich firm i wyglądało to tak:
Całonocna obsługa barmańska (2 barmanów) + mobilny bar, profesjonalny sprzęt barmański, szkło barowe, dodatki do drinków - 1400,00zł;  +
Koszt produktów do przygotowania koktajli (100 osób) - 1450,00zł (bez czystej wódki);
Czyli obsługa przez całe wesele za 2850zł.

W rezultacie na aukcji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy wygrałam licytację na usługę barmańską, więc będziemy mieć jednego barmana i co do wszystkich tych kosztów się z nim dogadamy.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #1769 dnia: 23 Lutego 2016, 09:38 »

na sali. W namiocie wiem, że będzie inne wesele ale i tak chcieliśmy na salibo nnie mamy aż tylu osób do namiotu. . Właściwie to jeszcze nie wiem.. narazie wiem tylko ze chce okrągłe stoły. . A Ty też masz w Brzozie? 

Tak, mam w namiocie. Sala po remoncie wygląda super! Widziałam ostatnio zdjęcia. Też będziemy mieli stoliki okrągłe. Nie wiem co ze stolikami (chodzi o dekorację) bo to co widziałam na ich stronie nie podobało mi się :( Mam problem z kolorem ponieważ będziemy mieli dekorowanie światłem i nie wiem jakie dodatki wybrać.