Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 352384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #1980 dnia: 20 Kwietnia 2016, 20:47 »
majkaaa stresujesz się? :)

Kara nie wierzę że Ty nie ogarniesz :) zawsze byłaś pomocne dusza na forum ;)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #1981 dnia: 20 Kwietnia 2016, 21:43 »
Dobry wieczór Panny Młode :)
Jesteśmy z mężem w Karpaczu na wczasach, ale znalazłam chwilunię by do Was napisać.

Ślub i wesele wyszły znakomicie - naprawdę :) - no moze oprócz pogody - cały dzień pięknie choć chłodno, a potem urwanie chmury hehe no ale co tam :) mój mąż tłumaczy mi, że to moja babcia w niebie płacze, ze szcześcia i że są to łzy wzruszenia a nie smutku :)

Wesele odbyło się w Restauracji Stary Spichlerz w Nakle nad Notecią - bardzo polecamy do małych kameralnych wesel. Jedzenie pyszne, świeże, w dużych i wystarczających ilościach :). Goście chwalili i mam nadzieję, że mówili wszystko szczerze. Dość mały parkiet, ale wiecie na weselu rzadko jest że tak wszyscy na raz tańczą, więc spoko, miejsca było dosyć :)

Naszym dj'em był dj Karuzel - Piotr Wilak - również w Nakle nad Notecią. W necie nie ma o nim zbyt dużo opinii itp. ale my jesteśmy baaaardzo zadowoleni i baaaaardzo polecamy :) muzyka różnorodna, wspaniała współpraca z Parą Młodą, udane prowadzenie całej imprezy :).

Nie wiem co byscie jeszcze chciały wiedzieć, jakby co to pytajcie :)

Wrzucam zdjęcie, co prawda jestem tylko ja i nasz synek Gracjanek w brzuszku i z profilu, no ale to zdjęcia z jednego aparatu może jeszcze się jakieś znajdą :)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1982 dnia: 20 Kwietnia 2016, 21:52 »
Przepraszam że przekręcone :P jak dostanę jakieś lepsze zdjęcia to też Wam pokażę :)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1983 dnia: 20 Kwietnia 2016, 21:59 »
joaszo mój spokój juz dawno rozpłynął się gdzieś daleko. Stresuję się straszliwie. Jutro idziemy do spowiedzi i tym też się denerwuję. A jak dojedziemy na salę dostarczyć wszystkie rzeczy i zobaczę początek dekoracji to chyba padną trupem  :D

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #1984 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:12 »
No to jeszcze 3 dni :) Jutro ostatni dzien w pracy, a cały piątek latanie...  ;)

Offline Sylwia88

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2016
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #1985 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:17 »
u nas też będzie dj Karuzel, chociaż o jedną rzecz mogę być spokojna

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #1986 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:32 »
Majjj jak samopoczucie?

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1987 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:38 »
Na spokojnie :) Pomijając fakt, ze sukienka i obrączki już mi się nie podobają  :P Jutro jeszcze idę na paznokcie i to chyba na tyle, reszta w sobotę :)
 Wczoraj byliśmy ugadać się z organistką co do pieśni. W piątek spowiedź. Kościół mamy ogarniety, proboszcz super! jedyne czego żaluję, to to, że nie będzie nam mógł udzielić ślubu...

W piątek musimy jeszcze podrzucić ciasto, owoce i alkohol na sale.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1988 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:40 »
U nas rozterek zaproszeniowych ciąg dalszy... nie sądziłam, że to mój narzeczony będzie tym co nie będzie mógł się na nic zdecydować, jak już coś wybierzemy i teoretycznie obojgu nam się podoba to wychodzi na to, że jednak może inne. Nie mam już siły. Dziś znaleźliśmy na serio świetne zaproszenia nie są najtańsze (http://sklep-slubny.venarti.pl/zaproszenia-slubne-drewniane/890-drewniane-zaproszenie-para-rysunkowa.html), ale już nie patrze na cenę chcę po prostu coś wybrać, bardzo spodobały się nam obojgu, zaczełam tworzyć nasz wzór przez kreator internetowy i co? Mój narzeczony musi się jeszcze zastanowić, moze jednak te co proponowałam miesiąc temu (które podobały mi się chyba od roku, ale zrezygnowałam bo jemu się nie podobały). Nie mam siły... poddaje się.
Jak tak wszystko ma wyglądać to ja dziękuję.

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1989 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:44 »
A ja marudziłam, że mój narzeczony nie specjalnie interesuję się stylem zaproszeń i sali..
I tak źle i tak niedobrze...

Najlepiej niech każdy z Was wybierze po kilka wzorów i drogą eliminacji coś wspólnie wybierzecie. My ( a właściwie ja) zdecydowaliśmy się na temat marynarski i pod tym kątem wszystko wybieraliśmy. Od zaproszeń, po wystrój sali, tort, moją biżuterię i pudełko na koperty  ;)

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #1990 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:46 »
Majjj to chyba normalne. Mnie też się suknia przestała podobać. Dlatego doszyłam koszulkę, szafę i jest lepiej. A co do obrączek to stwierdziłam po czasie że mogłam wybrać węższą.  Cóż.  Za późno.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1991 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:55 »
Tak zaczynaliśmy, okazało się, że mamy kompletnie róźne gusty i ani jedno się nie pokrywało, nie było nawet jak pójść na kompromis. Później był pomysł, żeby narzeczonego siostra zaprojektowała, znaleźliśmy w takiej innej konwencji zaproszenia w balonie, http://decorisus.pl/p/7/243/11373/Zaproszenia%20%C5%9Blubne_retro/pinup/modern_01/bal/z.html ale stwierdziliśmy, że sa dość drogie i samo zaproszenie zbyt skromne, no to przyszła szwagierka miała zaprojektować fajniejsze, szukaliśmy jakiś które nam się podobają którymi mogłaby się inspirować, fajny był pomysł, choć mi aż tak bardzo nie zależało żeby były w tym balonie, ale narzeczonemu się bardzo spodobały. Przedwczoraj doszliśmy do wniosku, że jednak nie, bo jak się przebije balon zostaje tylko takie zaproszenie w formie rulona, a jeszcze trzeba przebić odpowiednio ten balon, żeby zaproszenie nie zostało we "flaku - przebitym balonie" no i ogólnie zrezygnowaliśmy. Wtedy siostra narzeczonego miała zaprojektować jakieś tradycyjne ale ciekawe, wczoraj doszliśmy jednak do wniosku, że to długo potrwa trzeba będzie latać po drukarniach i ogarniać tam jeszcze, a co jak ostateczny efekt nie bedzie nas satysfakcjonował itd itd. No to dzis od nowa szukanie gotowego zaproszenia, ciężko było coś wybrać , ale jak trafiliśmy na te drewniane to obojgu nam się spodobały. W wersji dla rodziców i dziadków miały być w innym wzorze ale też drewniane, no i teraz to ja już nie wiem bo może jednak nie te...
ale się rozpisałam :P koniec końców odechciewa mi się czegokolwiek organizować. Bez kitu czasami brak zainteresowania jest lepszy niż "konflikt interesów"

Offline Pati0408
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #1992 dnia: 20 Kwietnia 2016, 22:56 »
Paseczkowa super, ze wszystko się udało, wygladalas ślicznie! Teraz zasłużony odpoczynek :)

My również bierzemy ślub za dwa miesiące, a garnituru i dodatków dla pana młodego to nawet nie zaczęliśmy szukać, suknia się szyje, obrączki zzamówione, teraz się zbieramy do księdza i poradni, ale ciężko nam się zgrać- oczywiście praca...

Z zaproszeniami takiego problemu nie miałam, bo robiłam je sama, choć jak czasem na nie zerkne to już mi się nie podobają, więc chyba większość z nas tak ma :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #1993 dnia: 20 Kwietnia 2016, 23:33 »
Ja się boję, że zaproszenia to tylko początek...  :-[ 

Paseczkowa a jak dzidziuś? Jak w czasie ślubu i wesela się czułaś?
Pięknie wyglądałaś :D

Ja też mam tak, że są rzeczy które bym zmienila, np. wolałabym dj zamiast zespołu, kościół udało nam się zmienić bo też zmieniliśmy zdanie. Mam nadzieje, że co do obrączek nie będzie takie problemu bo zostają juz do końca życia. W sobotę chce iść do cardano żeby wycenili mi złoto i dowiedzieć się o wzór który mi się podoba. Suknia mi się podoba bez zmian (na szczęście), ale popsuły mi się kolczyki które kupiłam na ślub, jest takie dziwne zapięcie które musi się zatrzasnąć i miałam je raz ubrane a zatrzask nie działa juz :( myślicie, że przyjmą na reklamacje? Mam paragon, kupowałam w grudniu.

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1994 dnia: 21 Kwietnia 2016, 06:32 »
Kara
synek zuch ! Spisał się na 6 :) przetanczylam calutka noc! Do ostatniej piosenki :) i jeszcze prowadziłam auto w sukni Haha bez prawo jazdy i w ogóle :). Synus podczas błogosławieństwa od księdza troszkę zaczął fikac i miałam laskotki :) Wszyscy podziwiali jak dawałam radę bo brzuszek jednak już jest ale skoro nic się nie działo to dlaczego miałam siedzieć w jedyną taka noc :) i mój mąż jak tancowal a on z tych co nie przepadają za tym. Było wspaniałe!!!!

Powiem Wam że tyle przygotowań stresu i w ogóle a ten dzień mija jak pstrykniecie palcami - szok!

Offline yoostee
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.05.2016
« Odpowiedź #1995 dnia: 21 Kwietnia 2016, 08:48 »
Byliśmy wczoraj zamawiać kwiaty na ślub między innymi:
-bukiet panny młodej
-bukiet dla świadkowej
-2 butonierki -pan młody i świadek
-stroik dla panny młodej we włosy
-3 stroiki na 3 piętra tortu
-2 kosze dla rodziców z żywymi azaliami po 2 donice w koszu
-dekoracje sali - 8 stroików na 8 okrągłych stołów plus 1 duży na stół prezydialny

za wszystko Pani wyceniła, że zmieścimy się w tysiącu złotych, w bukiecie będą róże, goździki, eustomy i frezje czy porównując do Waszych doświadczeń z kwiaciarniami to dobra cena?

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1996 dnia: 21 Kwietnia 2016, 08:56 »
Yoostee w jakiej kwiaciarni zamawiasz kwiaty? Ja rowniez chce eustome roze plus cos jeszcze ale nie jestem ostatecznie zdecydowana. A dekorowania samochodu nie biezesz z kwiaciarni?

Offline yoostee
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.05.2016
« Odpowiedź #1997 dnia: 21 Kwietnia 2016, 09:03 »
Kwiaciarnia u Asi na ulicy Glinki 31 w Bydgoszczy, jak wpiszesz na facebooku Joanna Olejarczyk to w jej zdjęciach jest pełno przykładowych wiązanek, butonierek i stroików.

Nie myślę, że nie ma potrzeby dodatkowo stroić samochodu jest tak piękny, że sama przyczepie do niego tylko tablice "para młoda" parę balonów i wstążek i na pewno będzie wyglądać elegancko.

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1998 dnia: 21 Kwietnia 2016, 09:05 »
Rozumiem :) ja zdecydowalam sie na kwiaciarnie Zalewskich na Nakielskiej, jestem ciekawa jak mi wycenia ale przynajmniej bede miala porownanie

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #1999 dnia: 21 Kwietnia 2016, 11:24 »
Hejka. Dawni tu nie zaglądałam. Paseczkowa pięknie wyglądałaś ;) mam jeszcze zostały niedobitki zaproszeń do rozdania. Mam drobny problem z kościołem. Kontaktowałam się z parami które są przed nami. niby się dogadałyśmy ale nie do końca.. obrączki zamówione! :) szukam jeszcze butów .. a resztę zaczynamy ogarniać w maju ;)

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #2000 dnia: 21 Kwietnia 2016, 12:25 »
paseczkowa nie wiem dlaczego ale jak czytałam to ciarki na ciele miałam.... Super że wszystko się udało i zadowoleni jesteście. Wyglądałaś ślicznie z tym brzuszkiem !!!!
dziewczyny kwietniowe - nie wiem co mi się dzieję ale jak myślę o was i czytam to wszystko to trochę się denerwuje i bardzo wam zazdroszczę że za chwilę będziecie miały już wszystko za sobą.
Co do zaproszeń ja miałam problem ze sobą bo nie mogłam się zdecydować a jak w końcu wybrałam trzy propozycje to mój wybrał ostateczną :) nawet co do koloru zaproszeń i tasiemki :)
Kara-90 - nawet nie wiedziałam że są takie wymyślne zaproszenia! Szooook!
yoostee - nie wydaje mi się dużo jeżeli chodzi o kwiaciarnie. Nie wiem ile jeszcze ja zapłacę ale ja zamiast sali i tortu mam  kościół i samochód.
mam nadzieje że w 2 tyś się zmieszczę bo te kwoty mnie przerażają.

Dzięczyny ja się biorę teraz za dokumenty z USC i z naszych parafii na początku maja idę na spotkanie z księdzem. no i cały czas licze na to że w weekend majowy uda nam się rozdać zaproszenia :)

Wiecie co poszukuje jeszcze jeden rzeczy.
Stołu wiejskiego, drewniany typowo pod weselny stół wiejski. Może któraś coś wie gdzie można wypożyczyć?????

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #2001 dnia: 21 Kwietnia 2016, 12:31 »
A my mamy urwanie głowy. Trzymajcie kciuki, żebym do jutra nie osiwiała.

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.08.2016r
« Odpowiedź #2002 dnia: 21 Kwietnia 2016, 19:50 »
My dziś odebraliśmy obrączki  ;D są przecudowne  :P teraz czekamy na zaświadczenie z USC bo się czeka tydzień na to i też muszę wyruszyć do kościoła po papiery... Paseczkowa super, że dzidzia dała Ci wybawić rpzez całą noc :) ślicznie wyglądałaś! :*

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2003 dnia: 21 Kwietnia 2016, 19:53 »
Tootsie86 na jakie obraczki sie zdecydowaliscie? I gdzie robiliście? :)

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2005 dnia: 21 Kwietnia 2016, 21:04 »
Piekne obraczki :)

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2006 dnia: 21 Kwietnia 2016, 21:32 »
Dziękuję :) w sumie to wyszły identyczne hehe teraz trzeba kupić buty i welon :p

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #2007 dnia: 21 Kwietnia 2016, 21:48 »
To owocnych poszukiwan :) ja na szczescie te sprawy mam juz z glowy ;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2008 dnia: 21 Kwietnia 2016, 22:16 »
Tootsie86 a ile placicie za obraczki ? My chcemy isc w sob do cardono zobaczyc. 

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2009 dnia: 21 Kwietnia 2016, 22:23 »
A czy zaswiadczenie z Urzedu Stanu Cywilnego jest wazne 6 miesiecy czy 3? I gdzie u nas w Bdg idzie sie po nie, do Palacu Slubow na Sielanke?