Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1649067 razy)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #10110 dnia: 27 Stycznia 2017, 20:44 »
Justyna masz po prostu szczęście :)

Moja niunia śpi tylko w swoim łóżeczku, ona nawet w naszej sypialni nie zaśnie :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #10111 dnia: 27 Stycznia 2017, 20:57 »
Vivvka ale u ciebie to inaczej bo nie po to pracowalas z trenerem snu zeby dla widzimisie wszystko zepsuc i zaczynac od nowa  prawda?
Moj sebus tez inprezowy typ ;)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10112 dnia: 27 Stycznia 2017, 21:35 »
Pal licho jak impreza jest u nas w domu, wtedy Lena idzie spac, a my siedzimy dalej. Gorzej jak jestesmy u kogos i max o 6 musimy sie zwijac do domu ::) nasze zycie towarzyskie jest do niczego :-\

hyhy znam to, znam :)
Dlatego czekam na moment kiedy zostawie go u babci i pojade bez dzieciarni na imprezę :P

No Kochana, u nas ten pierwszy raz był 2 mce temu. Nie pamietam kiedy tak się wyluzowalam na imprezie. Bez ciśnienia, ze rano muszę wstać,bez kłótni z M,ze za duzo wypił i wszystko będzie na mojej głowie.  Było cudownie!

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #10113 dnia: 27 Stycznia 2017, 21:40 »
Wow Martyna zazdroszczę  ;D my jesteśmy na etapie że szczytem marzeń jest żeby o 21 dziewczyny spały a my możemy usiąść przed tv ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #10114 dnia: 27 Stycznia 2017, 21:42 »
Tak Sylwia ale gdybym miała takie dzieci jak Justyna to z żadnym trenerem nie musiałabym pracować :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10115 dnia: 27 Stycznia 2017, 21:44 »
Wow Martyna zazdroszczę  ;D my jesteśmy na etapie że szczytem marzeń jest żeby o 21 dziewczyny spały a my możemy usiąść przed tv ;)
Elemelka, Gabi my tak ustawialismy  i od zawsze o 19 zaczynaliśmy wieczór.  Na palcach jednej ręki policję wieczory kiedy było inaczej.  Dopiero po pojawieniu się Gutka zaczęła chodzić później...o 20:p
Natomiast mlody sam się ustawił.  On to dopiero od lata chodzi o 19. Wcześniej 18.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10116 dnia: 27 Stycznia 2017, 22:13 »
Cholera a moj rozdarciuch nie spi po kilka godzin w nocy ..
Np od 21-3 rano i sie drzeeeee

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #10117 dnia: 27 Stycznia 2017, 22:25 »
Kurcze, a ja wlasnie sie zastanawiam co zrobic zeby Lena zaczela pozniej chodzic spac. Moze latem sie uda jak bedzie dluzej widno. Bo jak chodzi o 6, to wstaje o 6 ::)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10118 dnia: 27 Stycznia 2017, 22:27 »
Kurcze, a ja wlasnie sie zastanawiam co zrobic zeby Lena zaczela pozniej chodzic spac. Moze latem sie uda jak bedzie dluzej widno. Bo jak chodzi o 6, to wstaje o 6 ::)

U nas nie ma zależności o ktorej pójdzie spac. Niestety pobudka 6.30. Nas to cieszy, bo kilka miesięcy mielismy  masakryczne porę dnia na wstawanie- 4.50...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10119 dnia: 27 Stycznia 2017, 22:35 »
Chyba mam, bo jak Karol idzie spac np o 24 po imprezie to śpi do 11  8)
Pamiętam kiedyś nawet jak wróciliśmy ok 2 ( Łucji na świecie nie było ) to wstał o 11, po czym o 17 poszedł spać znwu już do rana tzn 7 bo do przedszkola trzeba było wstac więc go budziłam.
Łucja codziennie śpi do 10  od koło 19-20  ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #10120 dnia: 27 Stycznia 2017, 22:46 »
Naduśka też tak długo spała, ale teraz już mi wsio ryba, wstaje koło 8-9.....ja za kilka dni  wracam do pracy ,więc będę wstawała o 5.35, 6. 20 mnie nie ma, o resztę niech się babcia martwi i małżonek;-)Oby w weekend dała pospać do 9;-))))
Co do imprez, my nie mamy gdzie chodzić, aby nad ranem do domu wracać;-) To już nie te czasy,zresztą ja już nie wysiedzę na imprezie do 2 w nocy;-) Wolę,aby goście do nas przyszli;-) Ostatnio byli chyba do 1.....młoda poszła spać do siebie ,a Alan z drugim chłopcem wojowali razem z nami;-)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #10121 dnia: 27 Stycznia 2017, 22:49 »
jeszcze zapomniałam zapytać, edzia,a o której młoda ma drzemkę i jak długo??? Nie da rady przesunąć troszkę????? Jak dziś Nadia wstała o 8.40, to padła dopiero o 16, musiałam ją przetrzymać i zasnęła przy inhalacji;-) Teraz za to w dzień ma jedną ,fajną długą drzemkę.....

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #10122 dnia: 28 Stycznia 2017, 00:44 »
Daria, to o ktorej wieczorem idzie spac, jak ma ta drzemke o 16?
Lena spi od 12-14 ale juz powoli przesowa sie na 12.30. 13 to w skrajnych przypadkach.
A Nadia spi cala noc? Bo Lena tak, bite 12h non stop wiec nie dziwie sie, ze o 6 jest wyspana. Moze by dala rade do tej 7, ale tata ja budzi. Umarlego by obudzil tak rano halasuje ::)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #10123 dnia: 28 Stycznia 2017, 01:42 »
Sylwia widzę Cię  :-*

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10124 dnia: 28 Stycznia 2017, 01:44 »
Hehe  :-*
Maly spi ale tu covchwile ktos lazi, on wydaje rozne dzwieki i.nie moge zasnac  :-X

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #10125 dnia: 28 Stycznia 2017, 05:10 »
Martka już wiem, w niemczy prawdopodobnie pogoda jak u mnie czyli już po sniegu zostały ilosci śladowe.
A co wybierasz sie do spa?

Tak Kochana, 6 lutego jadę i śnieg by się przydał, bo organizują kuligi, ognisko.
Czyli na dziś śniegu brak :( oby przez tydzień napadalo.
O to ma dzień dzisiejszy o kuligu zapomnij.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #10126 dnia: 28 Stycznia 2017, 07:22 »
O nie :(  może popada przez ten tydzień.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #10127 dnia: 28 Stycznia 2017, 07:59 »
Moje dzieci imprezowe jak Justys dzieciaki. Bawią się z nami i śpią rano dlugo

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #10128 dnia: 28 Stycznia 2017, 13:29 »
O nie :(  może popada przez ten tydzień.
Moze....
Wiesz u mnie np na podwórku śnieg leży ale na ulicach chodnikach....no tak wiesz troszeczkę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10129 dnia: 28 Stycznia 2017, 21:02 »
Elemelka, Gabi my tak ustawialismy  i od zawsze o 19 zaczynaliśmy wieczór.  Na palcach jednej ręki policję wieczory kiedy było inaczej.  Dopiero po pojawieniu się Gutka zaczęła chodzić później...o 20:p
Natomiast mlody sam się ustawił.  On to dopiero od lata chodzi o 19. Wcześniej 18.

U nas nie ma zależności o ktorej pójdzie spac. Niestety pobudka 6.30. Nas to cieszy, bo kilka miesięcy mielismy  masakryczne porę dnia na wstawanie- 4.50...

hehe w spaniu też identycznie :P

I z Młodą i z Młodym.
Dziś spalismy do 6:30....mistrzostwo świata!

A Ty Edzia weź nie marudź :)

Ja uwielbiam ten moment o 19 kiedy Młody zasypia,a a jeszcze bardziej lubie 20 kiedy Młoda tez juz wtula sie w poduszke.
I ządne imprezy nie zmieniają naszego schematu. Ja po prostu po 20 nie chce widziec dzieci :P

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10130 dnia: 28 Stycznia 2017, 21:05 »

hehe w spaniu też identycznie :P

Ja po prostu po 20 nie chce widziec dzieci :P

Mam tak samo:)

I dzisiaj też do 6.30.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #10131 dnia: 29 Stycznia 2017, 07:28 »
U mnie też już o 20 obaj śpią. Wieczór ma być dla rodziców. Adi budzi się ok. 7.30, ale przez godzinę niestety jeszcze ogląda bajki u mnie w łóżku, a ja i Maks śpimy do ok. 8.30.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #10132 dnia: 29 Stycznia 2017, 08:01 »
Byłam w piątek na koncercie w Poznaniu, było nas 9 dziewczyn. Żadna z nas nie zna Poznania. Wysiadłysmy z pociągu na Dworcu Głównym, zamówiłyśmy 3 taxówki - Do ostatniej wsiadłyśmy uwaga - po 45min oczekiwania! Panie z dyspozytorni wysyłały taxówki pod nowy dworzec, a my ponoć stałyśmy pod starym. Powiedzcie mi skąd przyjezdna osoba która nie zna miasta ma wiedzieć czy stoi pod nowym czy starym dworcem jak nigdzie nie jest to napisane? Stojąc przodem do budynku miałyśmy napis - POZNAŃ GŁÓWNY i tyle.

Ale to nic. Już po koncercie też zamówiłyśmy 3 taxówki. Na bilecie był adres - Głogowska 14, wejście 3a. Tam stałyśmy. Jedna taxi przyjechała prawidłowo, drugą koleżanki złapały pustą a trzecią po pół godziny oczekiwania na mrozie złapałyśmy pół km dalej.

Dzwoniłam kilkukrotnie do dyspozytorki, ona nie wiedziała gdzie my jesteśmy. W końcu nie informując nas w ogóle te taxówki odwołała, twierdząc że zrobiła tak bo ja nie wiem gdzie jestem... na budynku NIC nie było napisane, tłumaczyłam jej gdzie stoimy, co widzimy, jaki mamy podany adres. Powiedziała żebyśmy moze poszły na dworzec (kilkaset metrów od miejsca gdzie stałyśmy) albo poszukały jakiejś Żabki. No kpina!!! Była godzina 23, mróz.

Wytłumaczcie mi jak to jest w ogóle możliwe żeby takie osoby pracowały w koropracji?? To ja - osoba nie znająca miasta kompletnie - mam wiedzieć gdzie wysłać taxi? W życiu nie spotkałyśmy się z takim czymś.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #10133 dnia: 29 Stycznia 2017, 09:01 »
Ania, fatalnie. Chyba mialyscie strasznego pecha z dyspozytorką. Zresztą my nie jeździmy taxi w Poznaniu a uberem, więc nie wiem jak to wyglada.
A na jakim koncercie bylyscie?  ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10134 dnia: 29 Stycznia 2017, 10:55 »
W ogóle mnie to nie zaskakuje. Mój wujek który pracuje w Taxi mówił, ze kiedyś to test ze znajomosci miasta było trzeba zdać, a teraz przyjmują byle kogo. Ale jak myślisz, ze nie może być gorzej, zapraszam do Bialegostoku  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10135 dnia: 29 Stycznia 2017, 11:15 »
Ania moze to ilepiej. Znam przypadek ze jak Pani z korpo wyczula ze ktos nie z tego miasta to dawala info taksowkarzowi i wtedy ten potrafil nadrobic pare(nascie) kilometrow.
Mi czasem szkoda tych taksowkarzy co stoja na mroie, ale ja sama sie zrazilam. Czasem mam wrazenie ze oni sami sobie ceny narzucaja- bo raz jestem zaskoczona ze za kilja km place tak duzo s czasem ze tak malo( nie mowie tu o niedzielnych, nocnych czy swiatecznych taryfach). Gdyby taksowki byly ciut tansze to pewnie mialyby branie.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #10136 dnia: 29 Stycznia 2017, 11:40 »
W Szczecinie też się cuda dzieją oj cuda a jeżdżę często jak jestem w mieście.
Taki najnowszy numer to zamawiałam pod wejście medicusa godzina 2:10 więc wiadomo pusto a facet stanął sobie za rogiem na przeciwko salo sukien ślubnych. Zauważyłam go tylko dlatego, że nie wyłączył świateł i mówię do męża, że coś tam świeci. Dostał opier... a jeszcze próbował kłamać, że czeka na nas 20 min. No żart. Mąż powiedział, że jak mu coś nie pasuje i nie rozumie co znaczy "przed wejściem" to niech spada.
Innym razem wracamy z tesco, no a kto zamawia taxi pod tesco po zakupach, pewnie miasta nie znają ;) kurs na Kaliny a pan odbija w prawo żeby pojechać przez centrum.
Mogę sypać takimi kwiatkami ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10137 dnia: 29 Stycznia 2017, 12:20 »
Ja raz jechalam z galaxy na warszewo przez Urzad miasta☺
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #10138 dnia: 29 Stycznia 2017, 12:35 »
Gosia byliśmy na Zenku - wiesz... oczy zielone :D

No pech albo jakieś tragiczne dyspozytorki. Taxowkarze byli bardzo w porządku. Nawet jedna Pani nam się trafiła która nam o Poznaniu dużo opowiedziała.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #10139 dnia: 29 Stycznia 2017, 13:21 »
na warszewo przez Urzad miasta☺
Zwróciłaś mu uwagę? Ja bym powiedziała, że za wycieczkę krajoznawczą nie zapłacę.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera