Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1632377 razy)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #4920 dnia: 17 Marca 2015, 11:21 »
my z vectrą też mieliśmy przejścia...najpierw długo nie odpowiadali na naszą rezygnację, potem ją przyjęli z miesięcznym wypowiedzeniem a następnego dnia nie mieliśmy ani tv ani netu bo stwierdzili że jednak nam pójdą na rękę i nie karzą nam tyle czekać ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #4921 dnia: 17 Marca 2015, 11:23 »
A u nich niby normalnie jest 2-miesięczny okres wypowiedzenia, tam mamy w umowie, chyba, że to różne firmy ;)

Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • data ślubu: 12
« Odpowiedź #4922 dnia: 17 Marca 2015, 11:43 »
  U nas  Vectra  miała  3 miesięczny  okres  wypowiedzenia i też  ciężko im przyjąć  do wiadomości,że ktoś rezygnuje.  Ale  uwolniliśmy   się  i ciesze  się bardzo z  faktu iż nie muszę mieć  z nimi nic wspólnego  ;D

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #4923 dnia: 18 Marca 2015, 08:44 »
Podpowiedzcie mi co robić.
facet wylicytował u mnie zabawkę, napisał do mnie po wygranej aukcji czy byłaby możliwość rezygnacji i on mi zwróci prowizję allegro,
napisałam mu że wolę to załatwić przez allegro, że oni zwrócą mi prowizję, a on drąży temat czemu przez All, żebym podała dane do przelewu, on odda mi tą prowizję, koszt prowizji (1,50zł czyli śmieszne pieniądz). Facet ma 0 komentarzy
On 2011
Ona 2013

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4924 dnia: 18 Marca 2015, 10:33 »
Zgłoś to do allegro i się nawet nie zastanawiaj. Facet pewnie chce nabić sobie komentarze za aukcje które nie miały miejsca. Jak zgłosisz do allegro to nie będzie możliwości wystawienia komentarzy zdaje się...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4925 dnia: 18 Marca 2015, 10:48 »
tez bym sie z nim nie cyckala...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4926 dnia: 18 Marca 2015, 11:47 »
i ja bym przez alegro zalatwiala...

a wiecie co mnie spotkalo w związku z alegro? kiedy bylam w ciąży, kupilam książke u jednego ze sprzedawcow - pierwszy rok życia dziecka (swoja drogą mega polecam, tak jak i w oczekiwaniu na dziecko), mija tydzien, drugi, książki brak....piszę do niego, potem dzwonię...zero odzewu...zaglądam na jego komentarze, a tam nagle - ostatnie dni i same negatywy...że oszust itp. zatem i ja wystawilam negatywny komentarz, godząc się w duchu, że kasa stracona pewnie... A on do mnie dzwoni,zebym komentarz usunęla, że kase odda itp. Myślę że chcial to ze mmną zalatwić, bo napisalam w tym negatywie, ze w ciąży jestem,że kase na wyprawkę potrzebuję, a tu takie oszustwo itp.  a to tak glupio kobietę w ciaży oszukiwać może... ::)Ostatecznie kase mi oddal. To bylo jakoś we wrześniu. Miesiac temu policja się u mnie zjawia!!! Sprawe ten czlowiek a w sądzie zalożoną za oszustwa na alegro, no i mnie przesluchiwali. Cale szczęście udalo się to przesluchanie tu zrobić, bo spraw się toczy na poludniu Polski!
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #4927 dnia: 18 Marca 2015, 13:17 »
Zawsze mnie dziwi, że takim ludziom wydaje się, że za oszustwa unikną jakiejkolwiek kary  ::). Dobrze, że Ci oddal, bo tak to jeszcze musiałąbys jeździć.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4928 dnia: 18 Marca 2015, 13:37 »
I ze takim ludziom chce się takie rzeczy robić...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4929 dnia: 18 Marca 2015, 13:46 »
Na allegroszu wygrałam wczoraj kupon na 300 zł więc grajcie laski.
w aplikacji jest konkurs, ze jak sie kupi za 100 zł i ułozy wierszyk to mozna wygrać 8)
Powodzenia.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4930 dnia: 18 Marca 2015, 15:33 »
Emma, to dobrze, że przyszli osobiście. Mnie wzywali na komisariat ;)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #4931 dnia: 18 Marca 2015, 19:23 »
Dołączam do wątku, bo może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć, bo już nie wiem jak reagować.

Chodzi o psa szczekacza w bloku. Szczeka praktycznie cały dzień, zdarza się, że szczeka w nocy. W zeszłe lato jego bardzo odpowiedzialni właściciele zostawili go w lipcu (!) samego w domu na weekend. Szczekał nieustannie dzień i noc przez 3 dni.

Byliśmy z mężem u właścicielki na skargę. Na początku chciała z nas zrobić wariatów ("Przecież on nie szczeka. Wymyślacie jakieś bzdury" - gadka typu udowadnianie, że się nie jest wielbłądem). Wstawiła się za nami sąsiadka, która mieszka pod psem i wytknęła babce, że kłamie. To wtedy zmieniła taktykę ("Jest pies, to szczeka"). Dodam jeszcze, że jak z nami rozmawiała, to z jej mieszkania strasznie śmierdziało moczem i psem  ::)

Jestem już na takim etapie, że nawet po pracy nie chce mi się wracać do domu, bo wiem, że od samego wejścia będę się wk..ać. O żadnym relaksie po ciężkim dniu nie ma mowy. Swego czasu cierpiałam na bezsenność -  o odespaniu nocy w ciągu dnia mogłam oczywiście zapomnieć. We własnym mieszkaniu mam wrażenie, że zaraz oszaleję...

Od sąsiadki, która się za nami wstawiła wiemy, że do właścicielki psa była już wzywana policja, straż miejska i TOZ. I... nic. Babka jest nie do ruszenia.  A, i jeszcze mściła się na tej sąsiadce waląc jej w ciągu nocy w podłogę albo wzywając policję bez powodu. Wpienia mnie strasznie, że w swoim własnym mieszkaniu dosyć, ze nie odpoczywam to jestem podporządkowana humorom psa. Cały pion jest postawiony na nogi, bo mieszka jedna sąsiadka-wariatka  ::)

Zawsze w takich momentach zastanawia mnie po jaką cholerę ludzie trzymają w bloku psy jeżeli w ogóle nie potrafią się nimi zająć i mają je kompletnie w d...  ::) Błagam, niech kiedyś wejdzie jakiś obowiązek otrzymania pozwolenia na trzymania psa  ::)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #4932 dnia: 18 Marca 2015, 19:33 »
smoczyca, a skargi w jakieś inne miejsca? że pies jest zaniedbany etc.?
Ja ostatnio miałam spory problem. Mamy sąsiada (od którego wali jak z meliny), któremu przeszkadząly otwarte okna na klatce. Powyciągał klamki z parteru i pierwszego piętra. Nagabywałam  kierownika administracji (może w waszym przypadku warto u niego powalczyć o reakcję?) i klamki wróciły.....na tydzień i tylko dwie. Po niedługim czasie sąsiad wykręcił wszystkie klamki na całej klatce. Co do jednej. Nagabywanie kierownika administracji nic nie dało ("PO CO wychładzacie budynek??!! KLAMKI NIE SĄ NIEZBĘDNE!!!").
Chciałam też pisać tu o radę, ale wpadłam na pewien pomysł. Mąż napisał do nadzoru budowlanego (bez efektu), a ja tego samego dnia napisałam do straży miejskiej (palenie papierosów na klatce+zamknięte okna to spore zagrożenie pożarem- przynajmniej w myśl ich przepisów) i klamki wróciły następnego dni wszystkie, są nadal, a co chwilę są pootwierane. Podejrzewam, że grożą za to ze strony straży pożarnej niezłe sankcje i w końcu postraszyli zbuntowanego emeryta.
Ale to miał być tylko przykład. warto pomyśleć o JAKIEJKOLwIEK instytucji, która mogłaby lub też nie- pomóc i walić drzwiami i oknami, może akurat ktoś zareaguje. Może do Animalsów? ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4933 dnia: 18 Marca 2015, 19:49 »
Co do psa, uderzalabym z uporem maniaka do wszystkich wymienionych instytucji

Dziewczyny jeśli któraś robi zakupy w almie mam do oddania 3 bon y rabatowe po 15 zł za kazde wydane 100zl w almie

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4934 dnia: 18 Marca 2015, 20:48 »
Doksik pies jest zaniedbywany skoro sam zostaje zamknięty w mieszkaniu na weekend.
Kurcze współczuję sytuacji, a może straż miejsca może zarządca Waszego bloku coś pomoże?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4935 dnia: 18 Marca 2015, 20:57 »
Smoczyca moja mama miała identyczną sytuację. Pies jeszcze sobie wył na zmianę ze szczekaniem. Administracja, policja aż w końcu stanęło na tym, że sąsiedzi mają dzwonić po straż miejską, często, nawet codziennie. Straż przyjechała raz - upomnienie, dwa razy - upomnienie a potem zaczęły na właścicieli sypać się mandaty przy każdym wezwaniu. Tak więc jak już pani miała do zapłacenia 6 czy 7 mandatów zdecydowała, że jednak pozbędzie się psa bo jest to dla niej zbyt kosztowne. Strzeliła focha i przestała odpowiadać na dzień dobry.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #4936 dnia: 18 Marca 2015, 21:16 »
A odwotna sytuacja, co zrobic jezeli Twoj pies ciagle szczeka?
"Pozbyc sie" jak to nazywacie?
Nie kazdy wlasciciel psa, to ten "zly". I mieszkancy bloku, tez maja prawo miec zwierze.
Mi by przeszkadzal placz dziecka, tez mialabym ciagle wzywac straz miejska? Ludzie mieszkajacy w bloku nie powinni miec dzieci?

I zeby zaraz nie bylo, nie popieram takiego zachowania sasiadki, jak opisane przez smoczyce.
Moj pies tez szczeka, o 5 rano, bo wtedy go wypuszczam na dwor przed praca. Nie pomagaja prosby, grozby. To pies! nie sklucha mnie.
Sasiad z usmiechem mi mowi, ze chociaz nigdy nie zaspi. Inny, ze codziennie oblewa sie kawa na pierwszy dzwiek szczeku. Ja po raz kolejny przeprosze za niego i chociaz jest to uciazliwe, to nikt nic na to nie poradzi. Ale tez nikt nie ma pretensji.

Smoczyca moze zaproponuj sasiadce, ze od czasu do czasu zabierzesz jej psa na spacer.
Moze to lepsze niz skargi?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4937 dnia: 18 Marca 2015, 21:21 »
Po ślubie mieszkaliśmy z B w mieszkaniu jego rodziców w bloku. Pod nami ludzie mieli psa.
Lubię zwierzęta ale jak go zostawili w Wielkanoc i pies drugą noc wył to nie wiedziałam, czy wyć razem z nim, czy iść do hotelu  ::)
Kometny brak odpowiedzialności.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #4938 dnia: 18 Marca 2015, 21:23 »
Edzia ale co innego jest słyszeć psa na dworze, za oknem, przez chwilę niż pod lub nad nami 24 h na dobę.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4939 dnia: 18 Marca 2015, 21:35 »
Ja nie wiem jak ludzie moga zostawiac psa samego na dlugo w domu. Ja swojego czesto zabieram do pracy (jestesmy pet friendly) i nie zostawiam go samego w domu na dluzej niz 6h. Wiec takie zachowanie jest dla mnie niedopuszczalne.

loona, ale mi jest glupio przed sasiadami nawet jezeli pies szczeka na dworze. Pewnie gdyby ktos przyszedl na skarge, to nic poza "przepraszam"bym nie poradzila.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4940 dnia: 18 Marca 2015, 21:41 »
Słabe porównanie psa do dziecka, bardzo słabe. Zresztą ile dziecko płacze? W okresie niemowlęctwa, kolek, itp. A taki pies może szczekać dopóki nie zdechnie...
Jestem za wprowadzeniem zakazu trzymania psów w mieszkaniu w bloku/kamienicy itp. W domach niech sobie trzymają co chcą. Blok jest częścią wspólną i całodobowe szczekanie nie może zakłócać spokoju mieszkańcom.
Pies tu nie jest winien, on też tu cierpi, niefajnie jest być więzionym...
Nie wiem co Ci doradzić smoczyca... Zajrzyj tu, może Cię natchnie http://www.psy24.pl/755-Glosne-szczekanie-pies-i-prawo.html
Współczuję bardzo.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4941 dnia: 18 Marca 2015, 21:44 »
Ja nie wiem jak ludzie moga zostawiac psa samego na dlugo w domu. Ja swojego czesto zabieram do pracy (jestesmy pet friendly)

Rozwaliłas mnie Edzia.
Juz widze, jak w mojej korpo szwędają się psiury po open space.
Az tak dobrze, to u nas nie ma.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4942 dnia: 18 Marca 2015, 21:53 »
My mamy "bring your dog to work day" i kazdy trzyma poduche i kosteczki dla psa pod biurkiem ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4943 dnia: 18 Marca 2015, 21:53 »
dla mnie przegieciem jest zostawianie psa samego dluzej niz jeden dzien i sie nie dziwie ze sasiedzi sie wqwiaja..

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #4944 dnia: 18 Marca 2015, 22:01 »
Smoczyca moze zaproponuj sasiadce, ze od czasu do czasu zabierzesz jej psa na spacer.
Moze to lepsze niz skargi?

To chyba jakiś żart  ??? ::) Pies mnie rozstraja psychicznie, babka ma nierówno pod sufitem, a ja mam jej psa wyprowadzać  ??? Zresztą ona nie mieszka sama tylko z całą rodzina.

Moj pies tez szczeka, o 5 rano, bo wtedy go wypuszczam na dwor przed praca. Nie pomagaja prosby, grozby. To pies! nie sklucha mnie.

I właśnie takie tłumaczenia sprawiają, że mam ochotę  :glowa_w_mur: Jak pies to, to może szczekać 24h? Za takie szczekanie o 5 rano to nie wiem co bym zrobiła. Trzeba szanować to, że nie mieszka się samemu. Każdy ma prawo wypocząć w swoim domu, wyspać się też, a nie słuchać czyjegoś szczekania, bo "pies to pies"  ::)

Jestem za wprowadzeniem zakazu trzymania psów w mieszkaniu w bloku/kamienicy itp. W domach niech sobie trzymają co chcą. Blok jest częścią wspólną i całodobowe szczekanie nie może zakłócać spokoju mieszkańcom.

Moi sąsiedzi zaadoptowali kota. Osoby zajmujące się adopcją przyjechali do nich po 2 tygodniach, żeby sprawdzić jakie kot ma warunki, a oni sam nadają się na właścicieli. Takie coś byłoby fajne

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #4945 dnia: 18 Marca 2015, 22:11 »
Smoczyca. Ja Ci szczerze współczuję bo miałam to samo w poprzednim mieszkaniu tyle, że z imprezujacymi po nocach sąsiadami na górze... Nienawidziłam swojego mieszkania i płakać mi sie chciało jak kończyłam pracę i miałam isc do domu ...

Też uważam, że mieszkając w bloku trzeba się wspólnie szanować. Szkoda tylko, że nie wszyscy lokatorzy z tego samego założenia wychodzą ...

A na Twoim miejscu chyba non stop dzwoniłabym na policję. Jeszcze moze spółdzielnia mogłaby pomoc. Jakieś upomnienie pani od psa by wysłali albo inna forma upomnienia.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4946 dnia: 18 Marca 2015, 22:33 »
Edzia, nie wiem co pani konkretnie zrobiła z tym psem, więc napisałam "pozbyła się" Magia słowa pisanego ;D
Podobna sytuacja z przed miesiąca. Mam nowych sąsiadów, którzy przyprowadzili się z psem. Pies sobie wył na zmianę ze szczekaniem przez około godzinę po ich wyjściu do pracy. Pomyślałam sobie, że jak pies się przyzwyczai do nowego mieszkania to przestanie (miałam rację). Zresztą ja mieszkam tak jak by po skosie więc mi to nawet szczególnie nie przeszkadzało... ale sąsiadka z góry już nie była taka wyrozumiała i zrobiła awanturę po 3 dniach. Dowiedziałam się wówczas, że na amazonie są do kupienia jakieś specjalne obroże, które emitują dźwięk słyszalny i nieprzyjemny tylko dla psa w momencie kiedy on zaczyna wyć lub szczekać.
Nie jest to żadna wymówka pies to pies. Jak pokazuje link malgosiask są na to również przepisy. Jak pokazuje mój przykład nie tylko w Polsce to ludziom przeszkadza. Jak pokazuje Edzia Twój przykład sama przepraszasz sąsiadów wiec masz świadomość, że takie zachowanie nie tak do końca jest ok.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #4947 dnia: 18 Marca 2015, 22:36 »

I właśnie takie tłumaczenia sprawiają, że mam ochotę  :glowa_w_mur: Jak pies to, to może szczekać 24h? Za takie szczekanie o 5 rano to nie wiem co bym zrobiła. Trzeba szanować to, że nie mieszka się samemu. Każdy ma prawo wypocząć w swoim domu, wyspać się też, a nie słuchać czyjegoś szczekania, bo "pies to pies"  ::)

ej no ale co ma się zrobić psu? język uciąć ,żeby nie szczekał????

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4948 dnia: 18 Marca 2015, 22:52 »
Smoczyca na prawdę współczuje. Ale pisałabym do wszystkich po kolei.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4949 dnia: 18 Marca 2015, 23:07 »
"Pies, to pies" to takie samo okreslenie, jak "dziecko to dziecko wiec placze".
I nie zartowalam z ta propozycja zabrania psa na spacer. Co w tym smiesznego? Uprzejmosc za uprzejmosc.

A jezeli pies jest zaniedbywany, to odpowiednia instutacja powinna sie tym zajac.